اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دلایل طلاق در دوران میانسالی چیست؟


یک روانشناس گفت: یکی از دلایل طلاق در دوران میانسالی این است که فرد حس می کند در صورت برخورداری از شناخت کنونی، چنین فردی را به عنوان همسر انتخاب نمی‌کرد و حتی ممکن است بین او و همسرش اختلافات جدی وجود نداشته باشد.

خبرگزاری ایسنا: یک روانشناس گفت: یکی از دلایل طلاق در دوران میانسالی این است که فرد حس می کند در صورت برخورداری از شناخت کنونی، چنین فردی را به عنوان همسر انتخاب نمی‌کرد و حتی ممکن است بین او و همسرش اختلافات جدی وجود نداشته باشد.

دکتر شهناز نوحی با اشاره به اینکه به سن 40 تا 45 سالگی دوره بحران میانسالی می‌گویند، افزود: دراین دوران افراد زندگی و هویت خود را تحت عنوان «من که هستم» مرور می‌کنند و اقداماتشان تاکنون را از انتخاب همسر گرفته تا شغل بازنگری می‌کنند و ممکن است حتی شغل خود را عوض کنند و ادامه تحصیل دهند.

این روانشناس افزود: افرادی که به ویژه در دومین دهه زندگی خود ازدواج کرده‌اند ممکن است اختلافاتشان طی سالیان طولانی زندگی مشترک حل نشده یا سرکوب شده باشد. در این شرایط فرد در سن میانسالی ادامه زندگی مشترک را بی فایده ببیند.

نوحی در ادامه گفت: اخیراً می بینیم که اختلالات شخصیت برخی همسران طی سال‌های طولانی نه تنها برطرف نشده است و همسر چنین فردی به مرور از او خسته می شود و به جدایی تمایل پیدا می‌کند، بلکه از سوی دیگر برخی همسران پس از سروسامان دادن به زندگی فرزندان به علت تداوم اختلافات تصمیم به طلاق می گیرند.

این روانشناس با بیان اینکه طلاق قبل از بلوغ صدمه روحی زیادی به کودک نمی‌زند، تصریح کرد: بدترین زمان طلاق زن و شوهر هنگام نوجوانی فرزند است واین امر موجب به هم‌ریختگی ساختار هویتی او می‌شود، چرا که فرد در دوران بلوغ به دنبال پیداکردن الگوهای اخلاقی والدین است.

نوحی در پایان درباره راههای کاهش طلاق در دوران میانسالی گفت: لازم است میانسالان مهارتهای اجتماعی را بیاموزند و در صورت ابتلا به اختلال شخصیت پیگیر وضعیت درمانی خود شوند علاوه بر آن آموزش‌های لازم را در زمینه‌هایی مانند همسرداری، فرزند پروری و سبک زندگی ببینند تا از بحران میانسالی به خوبی عبور کنند.


ویدیو مرتبط :
یک استعداد فوتبالی ایرانی که در دوران میانسالی کشف شده !

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افرادی با دوران كودكی شاد و آرام‌، سریعتر طلاق می‌گیرند!



 

افرادی با دوران كودكی شاد و آرام‌، سریعتر طلاق می‌گیرند!

 

یكی از عوامل این موضوع می‌تواند این باشد كه كودكان مثبت از اعتماد به نفس بیشتری نسبت به همسالان خود برخوردار بوده و بیشتر تمایل دارند كه زندگی مشتركی را كه با نیازهای آنها همخوانی ندارد، ترك كنند.

بر اساس یك پژوهش جدید، افرادی كه از دوره كودكی آرامی برخوردار بوده‌اند، بیشتر در معرض طلاق قرار دارند.

محققان در تحقیقات خود دریافتند زنان و مردانی كه از یك تربیت باثبات برخوردار بوده‌اند، اعتماد به نفس بیشتری دارند و از این رو بیش از سایرین، آمادگی ترك یك رابطه شكست‌خورده را دارند.

در این تحقیقات طولانی مدت دانشگاه كمبریج، هزاران انگلیسی كه در یك هفته طی سال 1946 متولد شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند.

معلمان این افراد در سنین نوجوانی، میزان شادمانی، صمیمیت و انرژی آنها را رتبه‌بندی كردند. در میان این افراد، مشكلاتی مانند خستگی‌ناپذیری، نافرمانی و اضطراب دیده شد. در دهه‌های بعدی، اطلاعات در مورد زندگی این افراد، جمع‌آوری شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت كه نتایج موجود نشان داد: افرادی كه از دوره كودكی آرامی برخوردار بوده‌اند، در مواجهه با شرایط سخت پس از ازدواج،‌ راحت‌تر پذیرای طلاق می‌شوند.

به گفته دانشمندان، یكی از عوامل این موضوع می‌تواند این باشد كه كودكان مثبت از اعتماد به نفس بیشتری نسبت به همسالان خود برخوردار بوده و بیشتر تمایل دارند كه زندگی مشتركی را كه با نیازهای آنها همخوانی ندارد، ترك كنند.

یافته‌های دیگر این پژوهش روشن است. نوجوانان با شرایط خانوادگی خوب از موقعیت كاری خود راضی بوده، از سرگرمی‌های بیشتری برخوردار بوده و زندگی اجتماعی شلوغ‌تری داشته‌اند. آنها همچنین از مشكلات روانی كمتری در سنین بالاتر برخوردار بودند.

محققان نتیجه‌گیری كردند كه با وجود مشكلات بزرگ اقتصادی، دولتمردان باید آسایش كودكان را در اولویت قرار دهند تا در زندگی آینده خود از بهترین شروع ممكن برخوردار شوند...../تحلیل:عصرایران