اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دلار بازار عمده فروشها را به هم ریخت



 

 

بازار , قیمت , كالا

 

آشفتگی بازار دلار به عمده فروشان و حتی خرده فروشان هم سرایت کرده و مدام، اتیکت قیمت های آنها را به خصوص در مورد کالاهای فله ای که امکان نظارت کمتر مشتری بر آن وجود دارد، تغییر می دهد؛ گویا آشفته بازار ارز، سر سازگاری با کالاهای مصرفی مورد نیاز مردم را هم ندارد.

بازار تهران، ارز بی ثبات، تابلوهایی که قیمت ارایه نمی دهند و در نهایت بازاری که نمی داند با نوسانات قیمتی این روزهای بازار دلار چه کند. این سرنوشتی است که آشفته بازار ارز این روزهای تهران، برای کاسب ها ساخته است.

وارد بازار بنکداران مواد غذایی و عمده فروشان که می شوی، حالتی از رخوت و نگرانی را در چهره بسیاری از آنها می توانی ببینی. دودلی در تعیین قیمت ها فکر آنها را به خود مشغول کرده است. نمی دانند این لحظه که قیمت دلار در بازار بالا می رود قیمت را بالا ببرند، یا دقیقه ای بعد که نرخ پایین می آید، آنها هم قیمت کالاهایشان را پایین بیاورند. این روزگاری است که نوسانات مداوم و حتی لحظه ای دلار در بازار ایجاد کرده است.

سراغ یکی از این بنکداران خیابان مولوی می روم تا از اوضاع و احوالش در مورد بازار این روزها بپرسم. او می گوید: هر روز قیمت دلار را در بازار رصد می کنم تا ببینم، بالاخره باید برای آینده خرید و فروش اجناس خودم چطور باید برنامه ریزی کنم. هم اکنون برخی افرادی که ما از آنها جنس می خریدیم، از فروش کالا به ما خودداری می کنند و یا قیمت های نجومی را از ما طلب می کنند. به مراتب ما هم نمی دانیم با مشتریان خرده فروش خود چه طور برخورد کنیم.

وی ادامه می دهد: اگر جنس را ارزان بفروشیم، باید به دلیل بالا رفتن نرخ دلار، ظرف روزهای آینده همان را گرانتر بخریم و این موجب ضرر و زیان ما می شود. بنابراین دولت هم به این موضوع توجهی نکرده و اجازه جولان قیمت دلار در بازار را می دهد.

در همین حال، آقای میانسالی که برای خرید به این بنکدار مراجعه کرده است، نیز می گوید: همه از این وضعیت دچار سردرگمی هستیم. امروز برای خرید کالایی مراجعه می کنیم، یک قیمت به ما می گویند و اگر روز بعد بیاییم، یک قیمت دیگر می دهند و دلیل آن را هم نوسانات ارز عنوان می کنند.

وی می گوید: دولت باید برای توقف این روند فکری کند، در غیر این صورت ما هم نمی توانیم به مردم جنس بفروشیم و تقلب هم در بازار زیاد می شود.

به سراغ یکی دیگر از این بنکداران می رویم. او هم با نظر همکار خود موافق است و می گوید: طی هفته های گذشته، حداقل چند بار قیمت تغییر کرده است و برخی ها هم که گویی به خواب زمستانی رفته اند و خبری از آنها نیست، نه سفارش جنسی می گیرند و نه مراجعه ای برای خرید کالا دارند.

وی می افزاید: این وضعیت آشفته، قدرت تصمیم گیری را از ما گرفته است و به خصوص الان که ایام پایانی سال است و باید خرید و فروش رونق یابد، بازار در شوک حاصل از نوسانات ارزی فرو رفته است.

اما به سراغ خرده فرشان هم می رویم، آنهایی که با مردم بیشتر سر و کار دارند و می دانند که در بازار چه خبر است. او می گوید: آثار روانی ناشی از نوسانات نرخ دلار به برخی از مردم به گونه ای منتقل شده است که آنها فکر می کنند اجناس گرانتر می شوند و بنابراین برای خرید کالاهای مورد نیاز خود برای چند ماه آتی اقدام می کنند و به نوعی خود به انبار کالا می پردازد.

او با هشدار نسبت به اینکه این موضوع باعث بر هم زدن عرضه و تقاضا در بازار شود، می گوید: اگر این شیوه به سطح گسترده تری از مردم سرایت کند، به طور قطع تعادل عرضه و تقاضا به هم می خورد و این آفت بزرگی برای بازار است.

وی می گوید: مسئولان در کف بازار نیستند و از وضعیت نابسامان بازار که اثر پذیرفته از نرخ ارز است، خبر ندارند و فکر می کنند که دامنه نوسانات، تنها محدود به ارز است، در حالیکه این طور نیست و قیمت ها رو به افزایش رفته است.

وی از شرایط پایانی سال ابراز نگرانی می کند و می گوید: هم اکنون آخر سال است و تقاضا برای کالا از سوی مردم در سطح خرده فروشی ها کم است، اما چند روز دیگر که به ایام پایانی سال نزدیک می شویم، تقاضا بالا میره و مشکل آفرین میشه. پس باید جلوی ضرر را بگیرند.

یکی دیگر از خرده فروشان می گوید: دولت اگر قرار است که اجرای فاز دوم قانون را داشته باشد، باید وضعیت بازار را متعادل نگاه دارد، در حالیکه هم اکنون وضعیت بازار مناسب نیست و بسیاری سوءاستفاده کنندگان وارد بازار شده اند و دارند کالا را می خرند و احتکار میکنند.

وی می افزاید: آنها اغلب به صورت خریداران عادی به بنکداران مراجعه می کنند ولی به صورت کلی خرید می کنند و در انبار نگاه می دارند تا به زمان مناسب بفروشند.

این گزارش تنها بخشی از نابسامانی های بازار را در رابطه با نرخ ارز نشان می دهد و باید منتظر بود و دید که پس لرزه های عدم مدیریت نرخ ارز در کوتاه مدت چه آثاری را در بازار عمده فروشی و خرده فروشی کالا خواهد داشت..... /   گزارش : خبرگزارى مهر

 


ویدیو مرتبط :
گسترش عمده ی لامپ های LED پاناسونیک در بازار اندونزی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازار سیاه فیلم های موبایلی حوادث لیبی برای خبرنگاران؛ هر ثانیه 100 دلار



رسانه ها از فروش فیلم های موبایلی حوادث لیبی به بهای گزافی به رسانه ها خبر می دهند.به گزارش عصر ایران  ، روزنامه القدس العربی چاپ لندن نوشت: اتباع خارجی فراری از لیبی، فیلم های موبایلی خود را به بهای هر ثانیه 100 دلار به خبرنگاران خارجی می فروشند.

 

این روزنامه ادامه می دهد: گذرگاه مرزی تونس و لیبی پس از آغاز ناآرامی و جنگ داخلی در لیبی، شاهد ورود روزانه هزاران نفر از اتباع کشورهای مختلف برای فرار از جنگ و خون ریزی بود.

تاکنون شمار زیادی از اتباع خارجی از لیبی وارد تونس شده اند و در خط مرزی اسکان موقت یافته اند. بخش زیادی از این افراد که شمار آنها بیش از 100 هزار نفر است کارگران مصری هستند.

با این حال در این میان، بازار داغ واسطه گری و دلالی فیلم های موبایلی نیز ایجاد شده است. هم اکنون هر یک ثانیه فیلم های موبایلی به قیمت یک صد دلار به خبرنگاران خارجی فروخته می شود.

بهای فیلم هایی موبایلی زمانی به این اندازه افزایش یافته است که نیروهای نظامی دولتی در لیبی در هفته های اخیر به توقیف گوشی های موبایل کارگران خارجی و افرادی که خواهان خروج از لیبی هستند می پردازند.

به نیروهای نظامی حامی قذافی دستور داده شده تا بازرسی از گوشی های موبایل و کشف فیلم های درگیری را نیز در برنامه خود داشته باشند.

دلالان فیلم های موبایلی، این فیلم ها را از پناهجویان و افرادی که از لیبی به سمت تونس فرار کرده اند خریداری و در معرض فروش خبرنگاران خارجی مستقر در گذرگاه مرزی تونس و لیبی قرار می دهند.

از سوی دیگر قاچاقچیان انسان نیز در این گذرگاه مرزی فعال شده اند. آنها با دریافت 3500 دلار ، مسئولیت انتقال خبرنگاران به داخل خاک لیبی و بازگشت آنها را متقبل می شوند.

هم اکنون نیروهای حامی قذافی، کنترل غرب لیبی و گذرگاه مرزی این کشور با تونس را در اختیار خود دارند.

این در حالی است که شرق لیبی و گذرگاه های مرزی این کشور با مصر در کنترل کامل مخالفان است. بسیاری از خبرنگاران خارجی از این طریق وارد خاک لیبی شده و فعالیت های مخالفان را پوشش خبری می دهند.

به همین هم اکنون برخلاف شرق لیبی که خبرنگاران حضور دارند و به صورت حرفه ای اقدام به فیلم برداری و عکس برداری می کنند در غرب لیبی و مناطق هم مرز با تونس خالی از خبرنگاران خارجی است و فیلم های موبایلی از حوادث لیبی ارزش دو چندانی پیدا می کنند.

این در حالی است که پیش از این وزارت امور خارجه لیبی در بیانیه نسبت به ورود غیرقانونی خبرنگاران خارجی به خاک لیبی هشدار داده بود.

لیبی تا هفته پیش تمامی رسانه های خارجی را از فعالیت در این کشور منع می کرد اما همزمان با افزایش انتشار خبرهای بسیاری از کشتار و سرکوب خونین و وحشیانه معترضین و مخالفین به نقل از منابع مختلف و غیررسمی، دولت لیبی تصمیم گرفت تعدادی از خبرنگاران خارجی را به طرابلس دعوت کند تا به گفته خود واقعیت های لیبی را گزارش دهند.

با این وجود دولت لیبی روز جمعه گذشته و همزمان با تظاهرات مخالفان پس از نمازجمعه شهر طرابلس، خبرنگاران خارجی را از حضور در شهر منع کردند چرا که به گفته آنها ممکن است اعضای القاعده به آنها آسیب بزند.

مقامات خارجی بارها در گفت وگو با این خبرنگاران خارجی ضمن تاکید بر آرامش در بخش اعظم مناطق لیبی و شهر طرابلس، مدعی شده اند خبرهای رسانه های خارجی درباره بمبماران معترضین با استفاده از هواپیما و کاربرد سلاح گرم برای مقابله با تظاهرات مسالمت آمیز دروغ هستند.

با این حال پس از خروج مناطق عمده شرق لیبی و شهرهای مهمی چون طبرق و بنغازی از کنترل نیروهای قذافی، شمار زیادی از خبرنگاران خارجی از طریق مرز مصر، وارد شرق لیبی شدند و ساعت به ساعت، پیروزی ها و مواضع مخالفان را منعکس می کنند.

این وضعیت تاثیر بسیاری بر آگاهی افکار عمومی لیبی و جهانیان در مقابل اظهارات مقامات دولتی این کشور داشته است.

مقامات لیبی بارها مدعی شده اند که مخالفین، اعضای القاعده و پیرو اسامه بن لادن هستند که برای ایجاد دولت خلافت اسلامی تلاش می کنند. با این حال با بازتاب تحولات و اظهارات مخالفین، این دروغ دولتمردان لیببی مشخص شده است.

در ابتدای آغاز اعتراضات و مخالفات های مسالمت آمیز و سرکوب خشن دولتی آنها، به دلیل نبود هیچ خبرنگار خارجی یا شبه مستقلی در لیبی، خبرنگاران خارجی راهی گذرگاه های مرزی لیبی با دو کشور همسایه خود یعنی مصر و تونس شدند تا هم روایت کارگران خارجی فراری از لیبی از حوادث این کشور را منتقل کنند و هم فیلم های ضبط شده برخی از آنها توسط گوشی های موبایل را برای پخش ارسال کنند.

اما نحوه انتقال این فیلم ها توسط کارگران فراری، زمانی مهمتر می شود که دولت لیبی بارها در مناطق ناآرام و شاهد اعتراضات، ارتباطات تلفنی و اینترنتی را قطع کرد و همین عامل باعث شد در مقاطعی ، امکان ارسال فیلم های موبایلی به اینترنت و انتشار آنها وجود نداشته باشد.

بخش عمده فیلم های پخش شده از حوادث و درگیری های لیبی از شبکه های خبری معروف جهان حاصل فیلم برداری حوادث و ناآرامی ها به وسیله گوشی های موبایل و انتشار آنها توسط اینترنت است.../عصر ایران