اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دفاع پلیس طرح امنیت اخلاقی نامحسوس


فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ و یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضور در گفتگوی ویژه خبری امشب به واکاوی اجرای طرح امنیت اخلاقی در کشور پرداختند.

باشگاه خبرنگاران جوان: موضوع طرح امنیت اخلاقی با حضور سردار ساجدی نیا فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ و لاله افتخاری نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگوی ویژه خبری امشب سه شنبه 31 فروردین ماه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ابتدای این گفتگو سردار ساجدی نیا در تشریح  اجرای طرح امنیت اخلاقی در کشوراظهار داشت: یکی از مقوله هایی که باید به آن بیشتر توجه می شد و مردم نیز از ما بیشتر انتظار داشتند که به آن توجه کنیم بحث ایجاد امنیت و آرامش در سطح کشور و خصوصاً شهر تهران است.

وی اضافه کرد: یکی از مسائلی که در این رابطه با به آن توجه می شد بحث امنیت اخلاقی جامعه است که ایجاد آن در جامعه یکی از ماموریت های پلیس است، البته برخی ها گمان می کنند زمانی که صحبت از امنیت اخلاقی می شود فقط بحث بدپوششی و بدحجابی مطرح است در حالی که بحث امنیت اخلاقی مرتبط با همه موضوعاتی است که در جامعه و در حوزه مسائل اجتماعی و آسیب های اجتماعی داریم.

فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ تصریح کرد: مردم از ما انتظار دارند که اقدامات لازم را در این راستا انجام دهیم و پلیس نیز باید با مشارکت مردم امنیت اخلاقی در جامعه را ایجاد  کند ما نیز به همین منظور هماهنگی های خوبی را با قوه قضاییه داریم تا بتوانیم احساس امنیت و آرامش را در سراسر کشور ایجاد کنیم.

سردار ساجدی نیا در رابطه با بحث نامحسوس بودن طرح امنیت اخلاقی در جامعه بیان داشت: پلیس های ما همیشه با لباس فرم بر سر ماموریت های خود حاضر نمی شوند بلکه اکثر پلیس های ما در حوزه های عملیاتی خود با لباس شخصی هستند و از جمله می توان به پلیس آگاهی، پلیس فتا و پلیس مواد مخدر اشاره کرد که این ها بیشتر در لباس شخصی ماموریت خود را به انجام می رسانند.

وی یادآور شد: در حوزه امنیت اخلاقی خصوصاً در رابطه با آسیب های اجتماعی پلیس محسوس ما در گشت های مختلف فعالیت می کند.

سردار ساجدی نیا اظهار داشت: 7 هزار نفر نیرویی که در اجرای طرح امنیت اخلاقی در تهران به کار گرفته می شوند همگی پلیس و ضابط قضایی هستند و در این رابطه از هیچ مجموعه دیگری استفاده نکردیم.

وی خاطر نشان ساخت: پلیس های نامحسوس ما در طرح امنیت اخلاقی در صورت مشاهده جرم مشهود به صورت مستقیم وارد عمل نمی شوند بلکه تنها گزارش می دهند.

ساجدی نیا در ادامه برنامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که چه کنترلی بر رفتار نیروهای نامحسوس دارید گفت: مامورانمان بیش از آماری هستند که مطرح شده است لذا از 7 هزار نفر از نیروهایمان استفاده کرده ایم و مابقی باقی مانده اند.

وی با بیان این که نیروهایمان در حفاظت اطلاعات و بازرسی مورد تایید قرار گرفته اند خاطر نشان کرد: این نیروها مورد وثوق مراجع قضایی هستند لذا آن ها کسانی هستند که احکام های مربوطه را از مراجع قضایی دریافت می کنند.

فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ با بیان این که کارگاهایمان با لباس محسوس و نامحسوس و با لباس شخصی کار خود را انجام می دهند اظهار داشت: همکارانمان در سازمان های کنترلی به موضوعات تخلفات رسیدگی می کنند لذا همکارانمان مورد تایید قوه قضاییه هستند و با احکام قضایی رفتار می کنند.

ساجدی نیا با بیان این که اصل بر صحت گزارش مامورانمان است گفت: این گزارش ملاک عمل مرجع قضایی قرار می گیرد.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که جریمه به چه رفتار تعلق می گیرد گفت: بحث جریمه را تکذیب می کنم لذا تذکر در دفترچه یادداشت و دفترچه ثبت می شود و عاملین محسوسمان گزارش می دهند که یک برگ به شخص متخلف داده می شود و برگ دیگر نیز در نزد ما می ماند لذا جریمه نقدی در کار نیست و صحت ندارد.

فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ با اشاره به این که حوزه امنیت اخلاقی و آسیب های اجتماعی گسترده است گفت: در سال 93 سرقت در تهران رشد پیدا نکرد به طوری که بیش از 12 درصد در تهران شاهد کاهش سرقت بودیم.

ساجدی نیا با بیان این که قوه قضاییه باید ماموریت خود را انجام دهد اظهار داشت: تعامل میان ما و قوه قضاییه خیلی خوب است بنابراین باید دغدغه مردم را رفع کرد.

وی با تاکید بر این که نباید عفت عمومی را جریحه دار کرد افزود: بنده از سایر دستگاه ها خواهش می کنم که در رابطه با آسیب های اجتماعی ورود پیدا کنند بنابراین اگر مردم با مورد مشکوکی مواجه شدند می توانند سریعاً با 110 تماس بگیرند.

افتخاری با اشاره به این که وظیفه مجلس نظارت بر قوانین و رفتار همه کشور است، گفت: مجلس در این عرصه نظارت و حمایت های لازم را انجام خواهد داد.

وی با اشاره به قانون مجازات اسلامی افزود: در چند ماه اخیر در شورای عالی انقلاب فرهنگی نشست های خوبی برگزار شد تا این مصوبه مورد اصلاح و بازنگری قرار بگیرد.

بهرام بیات استاددانشگاه در ادامه برنامه طی گفتگوی زنده تلفنی گفت: سازمان پلیس باید هر روز نسبت به گذشته پیشرفت داشته باشد و از مکانیزم ها و ساز و کارهای جدید در دنیا باید استفاده کرد.

وی با اشاره به این که معدود افرادی هستند که باید مورد کنترل قرار بگیرند اظهار داشت: مکانیزم مطرح شده دارای پایه علمی است لذا باید نقاط قوت این امر تقویت شود.

این استاد دانشگاه با اشاره به این که هر طرحی ممکن است نقاط ضعفی داشته باشد اما باید آن را برطرف کرد گفت: نیروی انتظامی به هوشیاری خوبی رسیده لذا می توان با این طرح اقدامات خوبی را انجام داد.


ویدیو مرتبط :
طرح فوق العاده امنیت اخلاقی - زور گیری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رییس پلیس پایتخت: طرح امنیت اخلاقی نامحسوس خواست مردم بود/ ماموران نامحسوس ضابط قضائی هستند



 اخبار اجتماعی ,خبرهای  اجتماعی, پلیس

فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: پلیس در اجرای طرح امنیت اخلاقی نامحسوس، مجاز به برخورد علنی نیست و فقط گزارش می کند.

به گزارش ایسنا، سردار حسین ساجدی نیا با اشاره به این که طرح امنیت اخلاقی از سال های گذشته اجرا شده است افزود: "ایجاد امنیت و آرامش در سطح کشور به ویژه در شهر تهران از جمله انتظارات مردم از پلیس است."

وی با بیان این که امنیت اخلاقی فقط در موضوع پوشش خلاصه نمی شود بلکه در همه موضوعات و آسیب های اجتماعی است اضافه کرد: "پلیس برای این منظور هماهنگی های لازم را با قوه قضائیه داشته است."

نامحسوس بودن طرح امنیت اخلاقی، بنا به در خواست‌های مردم است
سردار ساجدی نیا درباره نامحسوس بودن طرح اخیر امنیت اجتماعی هم گفت: "پلیس در اکثر مأموریت های عملیاتی از جمله مواد مخدر، آگاهی، فتا و پلیس امنیت با لباس شخصی اقدام می نماید. از اهداف مهم این طرح، مقابله با سارقان، اراذل و اوباش، معتادان و قاچاقچیان می باشد."

سردار ساجدی نیا ادامه داد: "پلیس در طرح امنیت اجتماعی هم به صورت محسوس و هم نامحسوس عمل می نماید."

وی با بیان این که نامحسوس بودن این طرح، بنا به در خواست‌های مردم است گفت: "چندین موضوع از جمله مزاحمت نوامیس از دغدغه های مردم بوده است و از پلیس انتظار دارند در این حوزه ورود و رفع دغدغه کند. از دیگر دغدغه های مردم برخورد با حرکات نامتعارف و خطرآفرین در حوزه راهنمایی و رانندگی می باشد.

رییس پلیس پایتخت ادامه داد: پلیس برای انجام مأموریت های متعدد خود بر اساس قوانین و ضوابط جاری در کشور می تواند از مأموران محسوس و نامحسوس خود استفاده نماید. تمام سازوکارهای لازم برای استفاده بهینه برای این مأموریت در نظر گرفته شده و کلیه اقدامات آنان تحت نظارت سیستم های نظارتی پلیس از جمله بازرسی، حفاظت اطلاعات و ... قابل کنترل می باشد.

به گفته وی، کلیه مأموران از کارکنان کادر پلیس تهران و ضابط قضائی می باشند. انتخاب این مأموران بر اساس معیارهای از پیش تعیین شده و تأییدیه مبادی ذیربط صورت گرفته است. از آنجا که این کارکنان به عنوان ضابط قضائی بوده، صحت گزارش آنان مورد تأیید مراجع قضائی می باشد."

رئیس پلیس پایتخت اعلام نمود: این مأموران علاوه بر انجام وظایف و مأموریت های تخصصی خود، در ساعات غیراداری به عنوان مأموران نامحسوس و مورد وثوق، در صورت مشاهده جرایم مشهود، صرفاً اطلاعات لازم را از طریق سیستم های ارتباطی به مرکز پلیس اعلام می نمایند و مأموران به هیچ وجه، مواجهه حضوری و برخورد با مردم را ندارند.

لازم به ذکر است هرگونه اقدامی که نیاز به برقراری ارتباط با مردم باشد صرفا توسط مأموران انتظامی با شناسه پلیسی انجام می گیرد. به جهت رفع دغدغه های مردمان، این اطمینان به شهروندان داده می شود که نظارت کامل بر نحوه رفتار و گزارشات مأموران نامحسوس انجام می شود و اساساً این اقدامات به جهت افزایش احساس امنیت روانی و رفع دغدغه های مردم می باشد.

براساس گزارش سایت پلیس، وی در پایان گفت: "شهروندان عزیز در صورت هرگونه ابهام و شکایت، مراتب را می توانند به پلیس 197 و یا 110 اطلاع دهند و مطمئن باشند در کمترین زمان ممکن به آن رسیدگی خواهد شد."


 اخبار اجتماعی  -  ایسنا