اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دستور جدید وزیر صنعت برای حذف ارز مرجع روغن



دستور جدید وزیر صنعت برای حذف ارز مرجع روغن/ دامپینگ برخی تولیدکنندگان در بازار

با دستور محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت اختصاص ارز مرجع به واردات روغن خام متوقف شده و از این پس، قرار است با افزایش ده درصدی قیمت روغن در بازار، تولیدکنندگان از ارز مبادلاتی برای واردات روغن خام استفاده کنند.

به گزارش مهر، محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت به تازگی دستوری برای حذف اختصاص ارز مرجع به واردات روغن خام صادر کرده که بر اساس آن، تولیدکنندگان روغن نیز توافق کرده اند که از این پس، از ارز مبادلاتی برای واردات روغن خام استفاده کرده و در مقابل، قیمت روغن نباتی را در بازار تا 10 درصد افزایش دهند، البته در شرایطی که متعهد شوند که تا پایان سال جاری، قیمت روغن دیگر افزایش پیدا نکند.

اختصاص ارز مبادلاتی در مقابل افزایش ده درصدی روغن
این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده است که تا پیش از این، 30 درصد از واردات روغن خام با ارز مبادلاتی و 70 درصد با ارز مرجع صورت می گرفت، این در حالی است که در دولت قبل نیز زمزمه های حذف اختصاص ارز مرجع به روغن نباتی مطرح شد؛ اما هیچگاه این تصمیم عملیاتی نشد.

در این میان بر اساس محاسبات انجام شده از سوی تولیدکنندگان روغن نباتی، قیمت تمام شده هر کیلوگرم روغن با ارز مرجع 2100 تومان و با ارز مبادلاتی 3300 تومان است؛ که در صورت حذف ارز مرجع و اختصاص ارز مبادلاتی به روغن خام و در واقع، تک نرخی شدن قیمت ارز برای واردات این کالا، روغن نباتی در بازار با 10 درصد افزایش عرضه خواهد شد.

شروط نعمت زاده برای افزایش قیمت روغن
البته این دستور نعمت زاده برای حذف اختصاص ارز مرجع به روغن نباتی با شرط و شروط هایی نیز برای تولیدکنندگان روغن همراه بوده است، به این معنا که با نوسانات قیمت جهانی روغن خام، تولیدکنندگان حق ندارند که تقاضای افزایش قیمت داشته باشند و این ده درصد  افزایش قیمتی که هم اکنون بر روی قیمت روغن در بازار صورت می گیرد، باید تا پایان سال قیمت را در بازار ثابت نگاه دارد و تولیدکنندگان حق افزایش قیمت نداشته باشند.

البته این نکته نیز به تولیدکنندگان اعلام شده است که چنانچه قیمت جهانی روغن خام بیش از 50 دلار افزایش یابد آنها می توانند تقاضای خود برای افزایش قیمت را ارایه دهند و اگر قیمت روغن خام در دنیا کاهش یابد، تولیدکنندگان موظف به کاهش قیمت هستند.

دامپینگ برخی تولیدکنندگان در بازار
در این میان برخی از تولیدکنندگان نیز با مراجعه به دولت، تقاضای این را داشته اند که روغن خام را از شرکت بازرگانی دولتی وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت کرده و در مقابل، قیمت را در بازار افزایش ندهند، که این موضوع مورد اعتراض برخی دیگر از تولیدکنندگان قرار گرفته است.

به باور آنها، تولیدکنندگانی که چنین پیشنهادی را مبنی بر عدم افزایش قیمت مطرح می کنند، سهم بالایی در بازار ندارند و بعد از گذشت زمان و با حذف رقبای خود از بازار که قیمت را ده درصد افزایش داده اند، مجدد قیمت را با نرخ های بالاتری به فروش خواهند رساند و به نوعی می خواهند هم اکنون دامپینگ کنند.

حال این تولیدکنندگان می گویند که وزیر صنعت، معدن و تجارت نباید اجازه دامپینگ در بازار را دهد چراکه در درازمدت به ضرر مردم تمام می شود و مردم باید کالا را گرانتر و تنها از یک برند انحصاری خرید کنند. البته برخی خبرها از وزارت صنعت، معدن و تجارت حکایت از آن دارد که وزیر صنعت، معدن و تجارت اجازه افزایش ده درصدی روغن را نداده است و تنها با اختصاص ارز مبادلاتی به روغن موافقت کرده است که این امر با اعتراض تولیدکنندگان مواجه بوده است و عملا به دامپینگ کمک می کند.

آمار تولید روغن و واردات روغن خام
بر اساس آمار اعلام شده از سوی شورای توزیع روغن نباتی، کل تولید روغن کشور در شش ماهه ابتدای سال جاری 681 میلیون و 151 هزار و 189 کیلو بوده است؛ همچنین بر اساس اعلام گمرک جمهوری اسلامی ایران، واردات روغن خام در 5 ماهه ابتدای سال جاری، 485 هزار و 628 تن به ارزش 543 میلیون و 577 هزار و 995 دلار بوده است.

همچنین در این مدت، 179 تن روغن ساخته شده به ارزش 280 هزار و 36 دلار وارد کشور شده است.

قیمت انواع روغن نباتی هم اکنون در بازار
هم اکنون یک بطری یک لیتری روغن مایع حدود 4050 تومان، یک بطری روغن مایع 2750 گرمی حدود 16200 تومان و یک حلب روغن جامد 4.5 کیلویی نیز 19 هزار و 100 تومان است که با احتساب ده درصد افزایش قیمت یک بطری یک لیتری روغن مایع 4500 تومان، یک بطری روغن مایع 2750 گرمی حدود 17 هزار و 400 تومان و یک حلب روغن جامد 4.5 کیلویی نیز 21 هزار تومان به فروش خواهد رسید./مهر


ویدیو مرتبط :
دیدار وزیر صنعت تونس با وزیر صنعت، معدن و تجارت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وزیر بازرگانی: تکذیب حذف ارز مرجع برنج و گوشت / اعطای کارت معیشت کالا قطعی نیست



اخبار,اخبار داغ,اخبار جدید

وزیر بازرگانی: تکذیب حذف ارز مرجع برنج و گوشت / اعطای کارت معیشت کالا قطعی نیست

 وزیر صنعت، معدن و تجارت با تکذیب حذف ارز مرجع واردات برنج و گوشت گفت: هنوز هیچ تصمیم گیری قطعی درباره اعطای کارت اعتباری یا کارت کالا به اقشار کم درآمد گرفته نشده است.

مهدی غضنفری در پاسخ به سوال ایسنا درباره بحث‌های مطرح شده در مورد حذف ارز مرجع واردات برنج و گوشت گفت: هیچ ارز مرجعی از جمله ارز مرجع واردات کالاهای اساسی مانند برنج و گوشت حذف نشده است.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایسنا درباره مباحث مطرح شده مبنی بر اعطای کارت اعتباری خرید کالا به اقشار کم درآمد اظهار کرد: انتشار چنین کارتی در حد یک پیشنهاد در جلسات کارگروه مشترک دولت و مجلس مطرح شده است اما هیچ تصمیم گیری درباره آن انجام نشده است.

غضنفری در پاسخ به سوال دیگری درباره توقف صادرات خودروی ایران به عراق عنوان کرد: مشکلاتی در مورد صادرات خودروی ایران به عراق به وجود آمده که در حال برطرف کردن‌ آن هستیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اجرای فاز دوم هدفمندی‌ یارانه‌ها نیز گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت مسوول چگونگی و باز توزیع سهم 30 درصدی صنعت و تولید از درآمد اجرای فاز دوم شده است که براین اساس پیشنهادات مربوطه روز شنبه در جلسه کارگروه مشترک دولت ومجلس مطرح می‌شود.

وی افزود: براساس توافقات انجام شده قرار است هر بخش به همان میزان که در درآمد هدفمندی‌ یارانه‌ها سهم دارد در باز توزیع این درآمد نیز سهم داشته باشد./ایسنا