اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دستاورد مهمانی 3 روزه لیپتون در میرداماد


حضور سه روزه هیاتی تخصصی از صندوق بین‌المللی پول در ایران با مذاکرات بین اعضای این صندوق با مدیران اقتصادی و به ویژه حوزه بانکی همراه شد.

خبرگزاری ایسنا: حضور سه روزه هیاتی تخصصی از صندوق بین‌المللی پول در ایران با مذاکرات بین اعضای این صندوق با مدیران اقتصادی و به ویژه حوزه بانکی همراه شد.

 در این دیدارها در کنار اعلام توقعات ایران از MIF، تحلیل و راهکارهای اعضای صندوق از اقتصاد ایران و ورود آن به اقتصاد جهانی نیز مطرح و مورد تاکید قرار گرفت.

 به فاصله کمتر از یک ماه از سفر ولی اله سیف به آمریکا و حضور در اجلاس بهاره بانک جهانی و صندوق بین المللی پول(MIF) ، برخی از اعضا، کارشناسان و متخصصان این صندوق به ایران آمده و بانک مرکزی رسما میزبان این هیات بود. هر چند که اعضای صندوق در سفر سه روزه خود (از 26 تا 28 اردیبهشت) با سایر مدیران ارشد از جمله رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و وزیر نفت نیز دیدار و مذاکره کردند.

اما در اهم مذاکرات و تبادل نظرات بین بانک مرکزی و صندوق بین المللی پول، رئیس کل بانک مرکزی ضمن اعلام گزارشی از وضعیت شاخص‌های اقتصاد کلان و بهبود وضعیت آن در حدود دو سال گذشته، خواستار مساعدت‌ها و حمایت‌های MIF برای تسریع پیوستن ایران به بانکداری بین المللی و کمک های تکنیکی در زمینه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم شد.

لیپتون-معاون رئیس صندوق بین المللی پول- نیز در کنار تایید عملکرد اقتصادی ایران با توجه به تحریم‌های حاکم بر اقتصاد ایران، وعده کمک های این صندوق برای بازگشت به نظام بانکی بین المللی را داده و اعلام کرد که صندوق بین المللی پول می تواند در زمینه‌های مختلف از جمله مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم به ایران کمک کند.

موضوعاتی همچون تغییرات نقدینگی و مشکلات بدهی بانکها نیز مورد توجه صندوق قرار گرفت و معتقد بودند که حل معضل بدهی بانکها با تزریق نقدینگی راه حل کوتاه مدتی است که در دوره طولانی پاسخگو نخواهد بود.

اما سومین روز مذاکرات کارشناسان و متخصصان صندوق بین المللی پول در جمع اعضای هیات عامل بانک مرکزی به همراه کارشناسان اقتصادی و بانکی برگزار و معاون اول صندوق بین المللی پول با تحلیلی از شرایط اقتصادی ایران راه ورود آن برای پیوستن به اقتصاد جهانی را مورد بررسی قرار داد.

لیپتون، که تاکید دارد زمان گسترش ارتباطات ایران با اقتصاد جهانی فرا رسیده معتقد است وقتی ایران موفق باشد می تواند به اقتصاد جهانی نیز کمک بیشتری کند هر چند که فرآیند ادغام با اقتصاد جهانی برای ایران بدون چالش نیست ولی منافع بالقوه آن، به تلاش برای آن می ارزد.

صندوق بین المللی پول شرط را برای رسیدن ایران به نتایج مثبت در اقتصاد جهانی اعلام کرد. بر این اساس باید بر بر دو مانع مهم غلبه کرد؛ اول، عبور از شرایط ناشی از بحران اقتصادی جهانی و دیگری ایجاد یک اقتصاد انعطاف‌پذیر و رقابتی داخلی است که می‌تواند به عنوان یک سکوی قوی و مناسب در راستای رشد اقتصادی محسوب شود.

همچنین نحوه کمک صندوق بین المللی نیز این گونه عنوان شد که در صندوق بین‌المللی پول 189 کشور عضو هستند که به این صندوق مسئولیت تجزیه و تحلیل و ارائه توصیه‌های اقتصادی در خصوص روندهای اقتصادی در سطوح کشوری، منطقه‌ای و جهانی را می‌دهد. همچنین صندوق وظیفه دارد تجارب کشورها را مقایسه کرده و آن را برای کمک به دیگر کشورها در ترسیم استراتژی های خود، به اشتراک بگذارد.

صندوق که پیش بینی کرده در سال جاری رشد اقتصاد جهانی تا حد زیادی بدون تغییر و با نرخ 3.2 درصد باقی بماند و تنها با افزایش اندکی به 3.5 درصد در سال 2017 برسد بر این باور است که با وجود تلاش اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه همچون ایران برای مشارکت بیشتر در رشد جهانی ، سقوط شدید قیمت کالاها به واسطه کاهش قیمت نفت و لزوم بازگشت اقتصاد چین به مسیر رشد تاریخی منجر شده است که این کشورها چشم انداز اقتصادی محتاطانه‌ای داشته باشند.

با این حال MIF، معتقد است که موفقیت ایران در عرصه اقتصاد جهانی به اصلاحات اقتصادی داخلی وابسته بوده و ایران باید در کوتاه مدت سیاست‌های اقتصادی کلان را تقویت و در دراز مدت، اصلاحات عمیق ساختاری را در دستور کار قرار دهد.

پیشنهاد صندوق این است که ایران باید مرحله گذار به قیمت‌های پایین‌تر نفت را مدیریت کند. با اینکه تاثیر قیمت‌های پایین‌تر تا حدودی به وسیله افزایش حجم صادرات نفت جبران خواهد شد، اما به علت تولید زیاد جهانی و تقاضای کم و ضعیف، چشم انداز محدودی درخصوص افزایش درآمد نفتی ایران وجود دارد.

در عین حال که معاون اول صندوق بین المللی پول، کاهش جهانی قیمت نفت، افت تقاضا برای صادرات غیرنفتی و محتاط ‌تر شدن سرمایه‌گذاران و وام‌دهندگان در جهان را سه چالش تحمیل شده از سوی اقتصاد جهانی بر ایران برشمرد و گفته که زمان اعمال سیاست‌های کلان قوی و روابط شفاف فرا رسیده است.

در توضیحاتIMF آمده که ایران باید در کنار یکسان سازی نرخ ارز، رشد نقدینگی را نیز محدود کند تا فشار بالقوه بر نرخ بهره کاهش یابد و رقابت پذیری بخش غیرنفتی افزایش یابد. در سیستم بانکی نیز باید اعتبارات به نحو موثری به بخش خصوصی اعطا شود که مستلزم پیگیری حجم بالای مطالبات معوق، تقویت سرمایه بانک‌ها، بازسازی و تغییر ساختار موسسات ضعیف، رسیدگی به وضعیت موسسات مالی غیرمجاز و تقویت سیستم مدیریت ریسک و نظارت بانکی خواهد بود.

صندوق نقش سیاستهای مالی را در اقتصاد ایران مورد توجه قرار داده است. به طوری که عنوان شده سیاست‌ مالی با تمرکز بر کاهش تدریجی کسری بودجه بخش غیرنفتی، بیشترین تأثیر را خواهد داشت، اما به جای کاهش هزینه ها بهتر است درآمدهای مالیاتی بخش غیرنفتی افزایش یابد. این اقدام می‌تواند برای افزایش سرمایه‌گذاری عمومی در زیرساخت‌ها و سرمایه انسانی، فضای لازم را ایجاد کند.

متخصصان صندوق ماجرای خصوصی سازی را نیز مورد اهمیت دانسته و در حضور مدیران و کارشناسان ایرانی اعلام کردند که روابط مالکیت بین شرکتها و بانک‌ها درنهایت به تضاد منافع، وام‌گیری بیش از حد و سهل انگارانه و مشکلات بدهی منجر می‌شود که اغلب تامین مالی عمومی را تضعیف کرده و نتایج وحشتناکی بر رشد اقتصادی خواهد داشت. خصوصی سازی شرکتهای دولتی و جداسازی شرکت‌ها و بانک‌ها، منجر به بهبود مدیریت و اتخاذ تصمیمات قابل اعتمادتر می‌شود که هر کدام از آنها با محدودیت جدی بودجه‌ای مواجه هستند و ما این مشکلات را در بسیاری از کشورهای عضو صندوق شاهد هستیم.

از سویی دیگر معاون اول صندوق بین المللی پول بر این باور است که گشایش در بازار کالا و خدمات محرک رقابت و عامل ایجاد همگرایی با اقتصاد جهانی است که در این جریان اصلاحات بازار کار می‌تواند موجب هدایت نیروی کار به سوی فرصت‌های شغلی شود.

همچنین MIF، در راه ورود اقتصاد ایران به حوزه جهانی به کارگیری سیاست‌های ترکیبی از طریق رفع موانع رقابت و سرمایه‌گذاری خارجی، کاهش انحصار یک‌جانبه و منافع خاص، کاستن از تشریفات اداری و افزایش سرمایه‌گذاری در آموزش و تحقیق که موجب نوآوری می شود را مورد تاکید قرار داد. چراکه به اعتقاد این نهاد، کشورها به این نتیجه رسیده‌اند که افزایش سرمایه‌گذاری خارجی می‌تواند انتقال تکنولوژی و دسترسی به بازارهای خارجی را تسهیل کند. با کاهش آسیب‌پذیری شرکت‌ها و سیستم بانکی، خصوصی سازی و افزایش شفافیت در بازارهای مالی می‌توان هزینه‌های کسب و کار را برای تمام فعالان اقتصادی و کارآفرینان کاهش داد.


ویدیو مرتبط :
لوله بازکنی میرداماد | تخلیه چاه در میرداماد | فنر زنی در میرداماد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آغاز ساخت مسكن ۴۵ روزه



 

ساخت مسکن 45 روزه

 

 

نهاد تحقیقاتی وابسته به وزارت مسكن توانست ظرف ۴۴ روز یك ساختمان مسكونی دو طبقه تك واحدی ساخته و آن را برای افتتاح توسط وزیر مسكن، آماده بهره‌برداری كند.

 

 

آنچه برای ساخت این خانه به كار گرفته شده تكنولوژی ۱۰۰ درصد بومی است كه تحت عنوان «ساخت مسكن در ۶۰ روز» در دولت قبل تعریف شد، اما حالا این پروژه به «ساخت مسكن در ۴۵ روز» تغییر ماهیت داده و پیمانكار طرف همكار با وزارت مسكن آمادگی دارد ۱۰۰۰ واحد مسكونی را از این طریق ظرف یك ماه و نیم ساخته و تحویل دهد. خانه‌هایی كه با تكنولوژی ۴۵ روزه ساخته می‌شود ۷۵ متر مربع مساحت دارد و دیوارهای آن به جای گچ و سیمان و آجر، از جنس جدیدی كه در ظاهر لایه نازكی دارد تشكیل شده است.

 


علی نیكزاد دیروز صبحانه را در خانه‌ای كه ساخت آن ۴۴ روز پیش توسط مركز تحقیقات شروع شده بود، صرف كرد و به خبرنگار «دنیای اقتصاد» گفت: برای اینكه این شیوه ساخت را به تولید انبوه‌ برسانیم به نیروی كار ماهر و آموزش‌دیده نیاز داریم.همزمان با افتتاح ساختمان دو طبقه با استفاده از «فن‌آوری‌های نوین در ۴۴ روز» فاز دیگری از اجرای صنعتی‌سازی کلید خورد.به فاصله دو هفته از آغاز اجرای صنعتی‌سازی در شهر جدید پرند، شهر جدید هشتگرد نیز شاهد کلنگ‌زنی پروژه‌ای است که قرار است بالغ‌بر هزار واحد مسکونی صنعتی‌سازی طی حداکثر ۶ ماه در آن ساخته شود.

 


به گزارش دنیای اقتصاد، همزمان با آغاز این دو پروژه بزرگ صنعتی‌سازی به نظر می‌رسد که موج استفاده از صنعتی‌سازی در ساخت‌وسازها در حال گسترش است و اگر پیشتر نتیجه تاکید مکرر کارشناسان بر استفاده از فن‌آوری‌های نوین در ساخت‌وسازها در حد برپایی چند کنفرانس، همایش و سمینار علمی بود، اما این بار این مهم جنبه اجرایی پیدا کرده است.مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان مسوول مستقیم ترویج سازه‌های نوین در امر ساخت‌‌وساز است. بر این اساس کارشناسان تاکید دارند: این مرکز در ترویج و نهادینه کردن امر صنعتی‌سازی باید دقت کند که در انتخاب سازه‌های نوین، اقلیم، فرهنگ و خواست مردم را در نظر گیرد تا در این مسیر بتواند موفقیت‌های لازم را کسب کند.

 


همچنین صاحبنظران بر این مساله متفق‌القول هستند که امر صنعتی‌سازی فقط در قالب انبوه‌سازی توجیه اقتصادی دارد. البته کلید خوردن صنعتی‌سازی در شهر جدید پرند و هشتگرد حاکی از آن است که مسوولان مفهوم صنعتی‌سازی را به درستی دریافته‌اند و باید منتظر بود که اجرای آن نیز به درستی اعمال شود.

 


به گزارش «دنیای اقتصاد» پیش‌تر رییس مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان در آذر ماه سال گذشته به منظور ترویج صنعتی‌سازی طی یک کنفرانس خبری وعده داد ساخت مسکن ۴۵ روزه در دی ماه همان سال محقق خواهد شد که این وعده به هیچ وجه در آن سال عملی نشد.

 


شنیده‌ها حاکی از آن است که وزیر مسکن و شهرسازی طی دیداری با رییس مرکز تحقیقات مسکن شرط تدوام حضور فاطمی عقدا در این مرکز را اجرای پروژه مسکن دوماهه دانسته است و همین امر باعث شده تا مرکز تحقیقات مسکن در این زمینه تعجیل کند. همزمان با افتتاح مسکن ۴۵ روزه با تاخیر یک ساله، وزیر مسکن و شهرسازی در مراسم افتتاح این پروژه در گفت‌وگوی اختصاصی با «دنیای اقتصاد» گفت: همچنان که ۴۵ روز پیش وعده داده بودیم و اذعان داشتیم که ساختمان دو طبقه‌ای با فن‌آوری نو و با استفاده از مصالح جدید طی بازه زمانی ۴۵ روزه خواهیم ساخت، با گذشت ۴۴ روز این ساختمان امروز افتتاح شد. این سازه کلیه مصادیق فن‌آوری‌های نوین شامل ارزان‌سازی، کیفی‌سازی، سریع‌سازی و مقاومت در برابر زلزله را دارا است. نیکزاد خاطرنشان ساخت: با توجه به انطباق این سازه با آیین‌نامه ۲۸۰۰ مقررات ملی ساختمان، وزارت مسکن نیز به مرکز تحقیقات ساختمان مجوز ساخت این سازه را داد و این سازه تا سقف ۳ واحد نیز اجازه ساخت گرفته است.به گفته نیکزاد، قرار است از این نوع سازه طی یک بازه زمانی ۶ ماهه بالغ‌بر ۱۰۰۰ واحد مسکونی با قیمت مقطوع ساخته شود.

 


وی تاکید کرد: این اولین سازه‌ای است که فن‌آوری آن ۱۰۰ درصد بومی و با اقلیم‌های مختلف قابل‌تطبیق است.به گفته وزیر مسکن و شهرسازی آموزش منابع انسانی از جمله اولویت‌های لازم به منظور نهادینه کردن این سازه به صورت سراسری است.وی اظهار امیدواری کرد که با همکاری دوجانبه وزارت مسکن و سازمان فنی و حرفه‌ای تمهیدات لازم به منظور آموزش نیروهای انسانی فراهم شود.وزیر مسکن و شهرسازی این سازه را برای اسکان دائم مردم مناسب دانست و گفت: نباید تصور شود که این سازه جنبه آزمایشگاهی دارد. وی در مورد قیمت تمام شده این سازه گفت: قیمت این سازه با توجه به کلیه امکانات جانبی نظیر شیشه دوجداره، پکیج، کف سرامیک و .. متر مربعی۳۰۰ هزار تومان است و قیمت تمام شده بقیه واحدها در تیراژ انبوه قطعا از این رقم هم کمتر خواهد شد. وزیر مسکن اظهار داشت: با توجه به اینکه حداقل متراژ این واحدها ۷۵ متر مربع است و با توجه به اینکه وام صنعتی‌سازی ۲۰ میلیون تومان است در نتیجه مردم با ۶ میلیون تومان سهم آورده می‌توانند صاحب مسکن شوند.نیکزاد افزود: استفاده از سازه مسکن ۴۵ روزه علاوه بر مسکن مهر قابلیت استفاده در سطح شهر را دارد؛ چرا که این سازه بومی و بر مبنای مقررات ملی ساختمان است.

 

 


● پاشنه آشیل «۴۵ روزه» به روایت وزیر

 


وی گفت :تنها پاشنه آشیل بهره‌گیری از این سازه جدید کمبود منابع انسانی آموزش دیده در این زمینه است که با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای قطعا این مشکل مرتفع خواهدشد.

 


وی گفت: در صورتی که تیم حرفه‌ای لازم از منابع انسانی آموزش دیده در این زمینه آماده شود در هر گوشه از کشور امکان ساخت این سازه فراهم خواهد شد.وی در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» مبنی بر اینکه با توجه به اینکه بنا به اذعان مهندس مشاور این سازه، امکان ساخت این نوع مسکن فقط در شهر هشتگرد آزمایش شده است و تجویز ساخت این سازه در کل کشور بر مبنای چه منطقی است، گفت: مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن تطبیق این سازه را بر اقلیم‌های مختلف طراحی کرده است و اگر منابع انسانی آموزش‌های لازم را ببیند، امکان ساخت آن در سراسر کشور وجود خواهد داشت.

 


از دیگر سو دکتر محمود فاطمی عقدا، رییس مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان نیز در گفت‌وگوی اختصاصی با «دنیای اقتصاد» گفت: این سازه با تولید فن‌آوری‌های جدید بومی ساخته شده است و عمر سازه در حدود ۶۰ سال است که برای مناطق بادخیز و لرزه خیز بسیار مناسب است.وی گفت: این ساختمان از نظر معماری، سازه و تاسیسات کاملا آزمایش شده است. به طوری که دیوارهای داخلی آن گچ برگ هستند و برخلاف ظاهر که نازک به نظر می‌آیند اما بسیار مقاومند که البته به منظور رفع این مشکل در آینده قرار است با قرار دادن لایه فوم در دیوارهای آن از میزان نازک بودن این سازه بکاهیم. فاطمی عقدا افزود: این ساخت‌وساز اولین ساخت‌وساز ۱۰۰ در صد صنعتی در کشور است که هزینه تمام شده آن مترمربعی ۳۰۰ هزار تومان است.وی اظهار امیدواری کرد که با اشاعه ساخت‌وساز‌های صنعتی از میزان ساخت‌وسازهای سنتی نادرست کاسته شود.

 


از دیگر سو مهندس محمد بابائیان، پیمانکار پروژه مسکن ۴۵ روزه نیز به «دنیای اقتصاد» گفت: در همه جای دنیا استفاده از خانه‌های پیش ساخته از دیرباز رواج داشته است. بر این اساس در قاره آسیا از ۵۰ سال پیش استفاده از این سازه‌ها رواج داشته است و در ایران نیز بهره‌گیری از صنعتی‌سازی در ساخت‌وسازهای ما حرکت رو به جلویی در پیش گرفته است.وی گفت: مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان پیشنهاد داده تا این سازه براساس اقلیم‌های مختلف کشور شامل خشک و مرطوب و ... طراحی و آزمایش شود که در آینده‌ای نزدیک قطعا این پیشنهادها اجرایی خواهد شد و به دنبال آن شاهد استفاده از این سازه در کل کشور خواهیم بود.وی گفت: تاکنون در هیچ کجای دنیا و کشور ساخت مسکن به این روش سابقه نداشته است و امیدواریم که با ساخت این نوع مسکن شاهد تحول عظیم در امر صنعتی‌سازی باشیم.