اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

در نوروز 93 راههای کشور ایمن‌تر شدند


معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای تاکید کرد: رویکرد مورد استفاده در شناسایی موارد اصلاحی راهها برای نوروز 93 که مبتنی بر اجرای فرآیندی سیستماتیک تحت عنوان ممیزی ایمنی راهها است برای اولین بار در کشورهای منطقه در سطح گسترده از راههای کشور انجام شده است

ایسنا: معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای تاکید کرد: رویکرد مورد استفاده در شناسایی موارد اصلاحی راهها برای نوروز 93 که مبتنی بر اجرای فرآیندی سیستماتیک تحت عنوان ممیزی ایمنی راهها است برای اولین بار در کشورهای منطقه در سطح گسترده از راههای کشور انجام شده است

عبدالهاشم حسن‌نیا اظهار کرد: رویکرد مورد استفاده در شناسایی موارد اصلاحی راهها برای نوروز 93 در گزارش رسمی کارشناس بانک جهانی که طی هفته دوم اسفند ماه سالجاری از ایران بازدید کرده به عنوان رویکردی موثر ازآن یاد شد که مورد تایید سازمانهای بین المللی است.

وی افزود: ایران به لحاظ توسعه دانش و مهارتهای ایمن سازی راهها یا اتکا به عضویت در مجامع بین‌المللی همچون مجمع جهانی راه (PIARC) و فدراسیون بین الملللی راهها (IRF) از دانش روز دنیا در زمینه ایمنی برخوردار است و اقدامات اتخاذ شده در کشور در حوزه ایمن سازی راههای در دست بهره‌برداری در سطح منطقه کم نظیر بوده و به لحاظ دانش تخصصی در تراز کشورهای مترقی در عرصه ایمنی راهها است.

وی با بیان اینکه آنچه ضرورت دارد تامین منابع مالی لازم برای سرعت بخشیدن به افزایش ایمنی راهها است گفت: به لحاظ خود معرف سازی راهها یعنی ارائه اطلاعات ضروری و به موقع و آشکار سازی نواحی مورد نیاز در طول راهها در بهترین وضعیت در منطقه قرار داریم و بنا به اذعان کارشناس بین المللی بانک جهانی در مواردی همچون میزان روشنایی راهها و تعداد علایم راهها فراتر از انتظار بوده است.

معاون سازمان راهداری با بیان اینکه ایمنی ترافیک حاصل چهار عامل اصلی که این چهار عامل تحت عنوان 4E شامل «آموزش Education ، کنترل رفتار رانندگان Enforcement ، مهندسی راه Engineering of road ، مهندسی خودرو .Engineering of vehicle» است توضیح داد:مثلا اگر یک راه با ایمنی بالا را در نظر بگیرید چنانچه کنترل رفتار رانندگان موثر نباشد، علیرغم سطح بالای استاندارد و ایمنی راه، شاهد بروز تصادفات خاصی ناشی از مانورهای خطرناک یا عدم رعایت فاصله طولی و واژگونی و افزایش سرعت خواهیم بود و ‌اگر آموزش موثر نباشد، خود کنترلی بر رفتارهای ترافیکی بویژه در راههای فرعی و روستایی که پوشش کنترل رفتار رانندگان محدوتر است، وجود نخواهد داشت.

حسن نیا افزود: راه نیز مشابه سه عامل دیگر نقش مهم خود را دارد. توسعه راههای ایمن ترمی تواند تا حد زیادی جبران اشتباهات و خطاهای ناآگاهانه رانندگان را در پی داشته باشد. عزم فعلی راهداری در ایمن سازی راهها معطوف به کمک به رانندگانی است که به هر دلیلی همچون اشتباهات رانندگی، حواس پرتی یا خواب آلودگی در انجام صحیح وظایف رانندگی و عملکرد مناسب دچار مشکل می شوند.


ویدیو مرتبط :
تحفه نوروز 93

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گردش مالی نوروز 93 برای اقتصاد کشور


به طور متوسط 29.5 درصد مردم در چادرهای مسافرتی، 18.7 درصد در مراکز اقامتی ادارات، 17 درصد در کمپ های موقت، 16.3 درصد در منازل استیجاری، 13.9 درصد در کلاسهای مدارس و 4.3 درصد در هتل ها، هتل آپارتمان ها و مهمانپذیرها اقامت داشته اند.

خبرآنلاین: به طور متوسط 29.5 درصد مردم در چادرهای مسافرتی، 18.7 درصد در مراکز اقامتی ادارات، 17 درصد در کمپ های موقت، 16.3 درصد در منازل استیجاری، 13.9 درصد در کلاسهای مدارس و 4.3 درصد در هتل ها، هتل آپارتمان ها و مهمانپذیرها اقامت داشته اند.
 
شبی بیست هزار تومان داده است تا بتواند در روزهای عید همراه خانواده اش در یکی از کلاس های درس دانش آموزان دزفولی اقامت کند. کل هزینه خانواده چهارنفره احمد، در هشت روز مسافرت نوروزی، 700 هزار تومان شده که با 300 هزار تومانی که خرج بنزین آزاد کرده، یک میلیون تومان برایش آب خورده است. یعنی به ازای هر یک شبانه روزی که در سفر گذرانده بدون در نظر گرفتن هزینه بنزین، 87500 تومان هزینه کرده است.

نوروز 93 هم تمام شد و مسعود سلطانی فر، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ثبت اقامت 55 میلیون و 777 هزار و 99 نفر-شب در بازه زمانی 29 اسفند تا 14 فروردین در کشور خبر می دهد. 55 میلیون نفر- شبی که اگر در هر کجای دنیا اتفاق افتد، مسلما گردش مالی بسیار زیادی را به همراه خواهد داشت اما در ایران، توریست داخلی هزینه زیادی نمی کند و در نتیجه هم خبری از گردش های مالی آنچنانی نیست. چرا که براساس آمار ستاد هماهنگی خدمات سفر کشور، از این تعداد اقامت نفر- شب ها، به طور متوسط 29.5 درصد در چادرهای مسافرتی، 18.7 درصد در مراکز اقامتی ادارات، خوابگاه های دانشجویی و سالن های ورزشی، 17 درصد در کمپ های موقت، 16.3 درصد در منازل استیجاری، 13.9 درصد در کلاسهای مدارس و 4.3 درصد در هتل ها، هتل آپارتمان ها و مهمانپذیرها اقامت داشته اند.

 به عبارتی بیشترین سهم این مسافرت های نوروزی متعلق به چادرهای مسافرتی با حدود 16 و نیم میلیون نفر- شب بوده و کمترین آن هم با حدود 2 و نیم میلیون نفر- شب به هتل ها رسیده است. البته به گفته رحمانی موحد، معاون گردشگری کشور، کل ظرفیت تخت هتل های کشور250 هزار تخت است. یعنی اگر فرض شود طی روزهای نخست سفر هموطنان بیشتری می خواستند درهتل ها و مراکز اقامتی تحت نظارت سازمان میراث فرهنگی اقامت کنند با ظرفیت موجود تنها 2.5 درصد به تعداد مسافران ساکن درهتل اضافه می شد.

 با این حال، تعداد تخت هتل ها در 15 روز تعطیلی روزهای عید، می شود 3 میلیون و 750 هزار تخت که اگر منهای آن 2 و نیم میلیون نفر- شب اقامت شود، مشخص است که در روزهایی که بیشترین سفر در کشور انجام می شده است، باز هم یک میلیون و 250 هزار تخت از هتل ها، هتل آپارتمان ها و مهمانپذیرهای کشور خالی مانده اند. (البته زمانی که تعداد درصدهای اقامت نفر- شب ها در هم جمع شود، عدد بدست آمده به جای 100 درصد، 109 درصد می شود.)

به این ترتیب، تعداد مسافران نوروزی که قرار است چرخ صنعت گردشگری را در هتل ها بچرخانند، تقریبا یک سوم مسافرانی است که ترجیح داده اند، روزهای عید را در کلاس های درس بگذارند. در این میان، آن دسته از توریست های ملی هم که می خواهند هزینه کنند، ترجیح می دهند همان میزان پول را بدهند و اولین روزهای سال جدیدشان را در کشورهای خارجی بگذارند. چرا که همانطور که سلطانی فر می گوید، سفرهای داخلی پرهزینه است و گاهی حتی با سفر به کشورهای خارجی برابری می کند.

البته برای آن دسته از افرادی که مانند احمد به سفر می روند، پول کمتری هزینه می شود تا آنهایی که در خانه می مانند و پذیرای دید و بازدید عید می شوند. دیدی و بازدیدی که به قول همسر احمد، یک شب شام و مهمانی در عید، برایشان 200 هزار تومان هزینه داشته است. او به خنده می گوید: «هزینه کل هر یک روز در سفر بودنمون، کمتر از یه شب مهمون داری بود.»

گردش مالی آثار تاریخی کشور و کلاس های درس دانش آموزان

در همین 15 روز تعطیلی عید، 28 میلیون و 509 هزار و 305 از آثار تاریخی کشور بازدید کرده اند که به گفته سلطانی فر، این آمار هم با توجه به اینکه برخی از افراد بلیت نمی خرند یا بلیت رایگان در دست دارند، بیش از این آمار خواهدبود. با این حال، با توجه به همین میزان آماری که گفته شده و میانگین هزار و 500 تومان هزینه بلیت بازدید از آثار تاریخی، می توان گفت که سازمان میراث فرهنگی از محل آثاری که گذشتگان برجای گذاشته اند، تقریبا 43 میلیارد تومان درآمد داشته است. علاوه بر سازمان میراث فرهنگی، آموزش و پرورش هم در این تعطیلات نوروزی با اجاره دادن کلاس های درس به مسافران نوروزی، درآمد کسب کرده است.

به طوری که براساس آمار سازمان گردشگری، تقریبا 8 میلیون نفر- شب در مدارس اقامت داشته اند که با میانگین چهارنفر در هر خانوار و میانگین قیمت شبی 15 هزار تومان، 29 میلیارد تومان به دست آمده است. با این حال، آموزش و پرورش مدعی است که هدفش درآمدزایی نیست و سال گذشته هم یک میلیون خانوار و جمعا شش میلیون نفر را در مدارس طرح اسکان، پذیرش کرده است.

6 میلیارد تومان، درآمد برج میلاد از بازدید کنندگان نوروزی

از 25 اسفند تا 12 فرودین زمان کافی بود که برج میلاد بتواند درآمد خوبی برای خود به دست آورد. به این ترتیب، ششمین برج بلند مخابراتی دنیا با حدود ۶۵۳ هزار گردشگر در این روزها، با 9 هزار تومان، کمترین میزان قیمت بلیت که تنها برای بازدید از سکوی دید باز است، حدود 6 میلیارد تومان درآمد داشته است. اما اگر گردشگران قصد داشته باشند تا تمام قسمت های نماد ملی را ببینند که شامل سکوی دید باز، گنبد آسمان، گالری هنری و موزه سکه می شود باید 27 هزار تومان پرداخت کنند که در این صورت درآمد حاصل برای برج میلاد، تقریبا 17 میلیارد و 500 میلیون تومان می شود.

البته با تمام این میلیاردها تومان پولی که مسافران نوروزی به گردش درآورده اند، باز هم چرخه صنعت توریسم در کشور به حرکت در نمی آید.