اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

در حاشیه سخنان رئیس دستگاه قضا: اگر انیشتین زنده بود!



 

در حاشیه سخنان رئیس دستگاه قضا: اگر انیشتین زنده بود!

 

آلبرت انیشتین می گوید: " دو چیز نهایت ندارد ، جهان هستی و حماقت " ؛ شاید بر اساس همین احصای انیشتنی است که آیت الله آملی لاریجانی گفته است: "وقاحت هم حدی دارد." ؛ اما اگر انیشتین زنده می ماند و البته در ایران معاصر زندگی می کرد و حرف و ادعا و عمل بعضی ها را می دید ، "وقاحت" را به دو بی نهایتِ "هستی و حماقت" می افزود!آیت الله آملی لاریجانی

واقعیت این است که در سال های اخیر ، برخی دولتمردان با نقاب ارزشگرایی ، چنان ضرباتی به ارزش ها و باورهای مردم زده اند که ترمیمش به زمانی شاید بسیار طولانی نیاز داشته باشد.

مردم به یاد دارند که تا همین دیروز فلان مسوول ارشد دولتی ، از این که در فلان مهمانی دولتی غذای گرانقیمت سرو شده است ، بر می آشفت که "واویلا! بیت المال را هدر دادند" و حکم می کند که "بانی مراسم باید مابه التفاوت قیمت غذای ساده و گران را از جیب بدهد" ؛ ولی اکنون همان مردم خبردار می شوند که در برابر پرونده های میلیاردی ، سکوت حمایت آمیز می شود! و با خود می گویند دیگر به چه کسی اعتماد می توان کرد؟!

مردمی که تا همین چند سال اخیر امیدها داشتند که دولتی پاک داشته باشند ، اینک می بینند که مساله دارها ، نه در فلان استانداری و بهمان بانک و کارخانه ، که با عزت و احترام در برخی سمت های کابینه جاخوش کرده اند و به دوربین ها لبخند می زنند و به ریش قانون می خندند و طلبکار هم هستند ، چگونه می توانند بپذیرند که وقاحت هم حدی دارد؟!

لذا آیت الله آملی لاریجانی ، نجابت به خرج داده و درباره بعضی ها قائل به حد و مرز داشتن وقاحت شده است.

ماجرای موسوم به اختلاس اخیر را ببینید: تا قبل از این که قوه قضاییه وارد گود شود و این فساد چندش آور را کشف نماید ، آب از آب تکان نخورده بود و اختلاسگران و شرکا و حامیانش با هم پالوده می خوردند و از این که کسی کاری به کارشان ندارد ، لذت می بردند ولی حال که شمشیر عدالت بالا رفته و هر آن امکان دارد بر گردنشان فرود آید ، مدعی هستند که خودشان در خط مقدم مبارزه با فساد هستند و پا را فراتر هم می گذارند و مدعی می شوند که قوه قضائیه در این باره کاری نمی کند!

شاید آنها بر این باورند که آن پرونده قطور تشکیل شده در قوه قضائیه ، تصادفاً ایجاد شده و یا توقیف میلیاردها تومان از اموال اختلاس شده و بلوکه کردن دارایی های دزدان بیت المال و بازداشت متهمان ، نه با حکم قضایی که توسط "اجنه بعضی ها" صورت گرفته است!

حرف های رئیس دستگاه قضا را بخوانید: در بحث برخورد با مفاسد اقتصادی مدعی شائبه‌داری گفته است كه قوه قضاییه با برخی دستگاه‌ها همكاری نكرده است و اخیرا شنیده‌ام كه گفته‌اند كه در این پرونده موسوم به اختلاس، قوه مقننه و دولت كار خود را انجام می‌دهند اما قوه قضاییه كاری نمی‌كند و من عرض می‌كنم وقاحت هم حدی دارد. چون كه بیش از 50 روز است قوه قضاییه در حال رسیدگی به این پرونده است و دادستان كل كشور كه در مقام سخنگوی قوه قضاییه هم هست در این زمینه اطلاع رسانی كرده است و عرض ما این است كه اگر قوه قضاییه وارد نمی‌شود و نشود چگونه دستگاه‌های دیگر می‌توانند وارد شوند و حكم جلب بدهند و اموال را توقیف كنند؟

برخی دولتمردان ، دم از مبارزه با مفسدان می زنند اما وقتی نوبت به حساب پس دادن خودشان می شود ، بر می آشوبند که اگر به ما بگویید بالای چشمتان ابروست ، افشاگری می کنیم و سند رو می کنیم و چنین می کنیم و چنان! ... و اینجاست که قوه قضاییه باید چنان قاطعیتی نشان دهد که چنین ادبیاتی ، نهادینه نشود و ریشه ندواند.

کسی که خود متهم به فساد است و خودش هم می داند که پرونده اش به مراحل نهایی رسیده و عنقریب باید متحمل حکم قضایی شود ، به جای آن که سر به زیر اندازد و شرمگین باشد ، علیه قانون و مردانش جنجال به راه می اندازد تا بلکه در بلبشوی حاصل از آن ، مفری برای خود و همراهانش بیابد ، قطعاً حدی برای وقاحت قائل نیست.

این فراز از سخنان رئیس دستگاه قضا را بخوانید: قوه قضاییه بنایش این نیست كه تنها سراغ كارمندی كه رشوه گرفته است برود اما كسی كه میلیاردها اختلاس كرده راحت راه برود و ما باید به وضعیت كسانی نیز رسیدگی كنیم كه با اختلال در اقتصاد كشور موجب اخلال در اداره نظام می‌شوند.

تحقق این سخنان ، به همان اندازه که آرزوی ملت ایران است ، کابوس صاحب منصبان مفسدی است که همواره بر این باور بوده اند که "در این مملکت ، سنگری محکم تر از میز ریاست نیست" و هم از این رو ، در پشت آن میزها ، بسان خلوتگاه هایی همواره "آن کار دیگر" کرده اند. لذا حق دارند نگران باشند که نکند این بار واقعاً قرار است دانه درشت ها هم به محکمه بروند و همانند خرده پاها مجازات شوند.

طبیعی است که این نگرانی ، آنها را بر آن می دارد اکنون که بر مسند قدرت هستند و توانایی دارند ، تا حد امکان با قوه قضاییه بجنگند بلکه فرجی حاصل شود و خط و نشان کشیدن ها و جوسازی ها افاقه کند و نهایتاً پرونده اختلاس اخیر با اعدام یکی دو نفر از اختلاسگران بی نام و نشان و زندان چند کارمند و برکناری چند مدیر بسته شود و آنها نفسی به راحتی بکشند و برای سوء استفاده های بعدی ، دندان تیز کنند.

هم از این روست که رئیس قوه قضاییه می گوید: این را بدانید كه در برخی از پرونده‌ها در حال جنگیم، یعنی آن‌قدر موانع می‌تراشند كه باید برای اقتدار و استقلال قوه قضاییه جنگید و ما این كار را خواهیم كرد و در این راه نیز تا هر مسوولی كه باشد، پیش خواهیم رفت.

قطعاً اگر آن قسمت آخر سخنان رئیس قوه (در این راه نیز تا هر مسوولی كه باشد، پیش خواهیم رفت) نبود ، آقایان نیازی نمی دیدند که در پرونده اخیر این قدر رگ گردن کلفت کنند و آسمان و ریسمان به هم ببافند زیرا در ان صورت خیال شان راحت بود که رسیدگی در سطح چند عنصر دست چندم خواهد بود و کسی چشم این ها را فوت هم نخواهد کرد.

کسانی که توصیه نامه های کتبی شان به سیستم بانکی که"به فلان شرکت خودی میلیاردها تومان وام بدهید" اکنون به دست قوه قضاییه افتاده ، باید هم دلهره داشته باشند ، چه آن که حرف ، حرف 10 میلیون و 100 میلیون نیست ، بلکه از ارقام هزار میلیاردی سخن گفته می شود ، آن هم در دولتی که خود را پاکدست ترین دولت کل تاریخ ایران می نامد!

قوه قضائیه ، تا اینجای کار در پرونده فساد بانکی و دولتی اخیر ، خوب پیش آمده و بدون تعارفات مرسوم ، تصریح داشته است که فسادی در این سطح نمی تواند بدون لابی های دولتی صورت گرفته باشد. این باور قضایی و اعلام صریح آن به مردم توسط سخنگوی قوه قضاییه ، از آن جهت مهم است که مردم را به برخورد با دانه درشت ها امیدوار می کند ؛ دانه درشت هایی که برغم آن که در جایگاه های درشت قرار دارند ، وقتی با آنها برخورد قانونی شود ، مشخص خواهد شد که اصلاً هم بزرگ نیستند ، بلکه انسان های حقیری هستند که فرصت طلایی خدمت به مردم را در حد غنیمتی برای اندوختن جیفه حرام برای خود تنزل داده اند.

آنها ، همان گونه که در صدر مطلب نیز آمد ، نه فقط به خزانه مردم ، که بر باورها و اعتمادشان نیز شبیخون زده اند و قوه قضاییه ، اگر این پرونده را بدون توجه به نام ها و سمت ها تا آخر پی بگیرد و قانون را همانگونه که درباره مردم عادی اعمال می کند درباره "یقه سفیدها"ی وقیح نیز اعمال کند ، آنچه باز خواهد گشت نه فقط چند هزار میلیارد تومان ، که اعتماد مردم نیز هست

قوه قضاییه ، در آزمونی تاریخی قرار دارد و تاریخ درباره عملکرد آن و نیز درباره کسانی که با آن به جنگ برخاسته اند ، قضاوت خواهد کرد... روزهای پر خبری در پیش روست ، خبرهایی که امید می رود برای کسانی که وقاحت برایشان عادی شده ، چندان خوشایند نباشد.../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
هشدار رئیس دستگاه قضا به وبلاگنویسان قارچی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رئیس دستگاه قضا: سخنان رئیس جمهور در سازمان ملل متین و منطقی بود/ مذاكره با غرب و آمریکا ممنوعیت ذاتی ندارد



سازمان ملل , سخنان رئیس جمهور در سازمان ملل

رئیس دستگاه قضا: سخنان رئیس جمهور در سازمان ملل متین و منطقی بود/ مذاكره با غرب و آمریکا ممنوعیت ذاتی ندارد

رئیس قوه قضاییه با متین و منطقی خواندن سخنان رئیس جمهور در مجمع سازمان ملل گفت: مذاكره و روابط ایران با دیگر كشورها ممنوع ذاتی نیست و آنچه موجب تاخیر و یا انجام شدن برخی مذاكرات شده بود مرهون بی‌اعتمادی به صداقت در گفتار و رفتار غربی‌ها و بویژه آمریكایی ها بود.

  آیت الله آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی اقتدار ایران اسلامی و صدور ارزش‌های انقلاب را مرهون فداكاری رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس دانست و گفت: در دوران دفاع مقدس ارزش‌های بسیاری پدید آمد و ماندگار شد و بر همه ما فرض است در هر زمان و تاریخی این ارزش‌ها را گرامی بداریم و نگذاریم كه از خاطره نسل‌های آینده فراموش شود. انقلاب با جنگ صادر نمی‌شود بلكه با فرهنگ عاشورایی می‌توان آن را به جهان صادر كرد آنگونه كه در سال‌های گذشته شاهد بودیم.

وی ایثارگران و رزمندگان دفاع مقدس را انسان هایی پاك‌باخته و بزرگ توصیف كرد كه برای سربلندی كشور و رسیدن كشور به نقطه اوج و اقتدار از جان خود گذشتند و با اتكا بر فرهنگ عاشورایی، مشعل فروزان ایثار و شهادت را ماندگار كردند. در همین جا بر خود فرض می‌دانیم كه از همه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی: سپاه پاسداران، ارتش، بسیج و سایر نیروهای مسلح كه با صلابت در دوران دفاع مقدس ایستادند و برای ملت و نظام اسلامی سرفرازی و اقتدار خریدند، تشكر كنیم.

رئیس قوه قضاییه تاكید كرد: متاسفانه در دوران اصلاحات عده‌ای به دنبال تهی كردن جامعه از این ارزش‌ها بودند كه این تفكر ظلم عظیمی به مردم و فرهنگ این كشور و شهدا، ایثارگران و خانواده آنان بود و امیدواریم همواره این ارزش های معنوی و الهی ماندگار شود.

آیت الله آملی لاریجانی در ادامه به سخنرانی رئیس جمهور كشورمان در مجمع عمومی سازمان ملل اشاره كرد و با متین و منطقی خواندن سخنان رئیس جمهور گفت: مذاكره و روابط ایران با دیگر كشورها ممنوع ذاتی نیست و آنچه موجب تاخیر و یا انجام شدن برخی مذاكرات شده بود مرهون بی‌اعتمادی به صداقت در گفتار و رفتار غربی‌ها و بویژه آمریكایی ها بود.

رئیس قوه قضاییه با استناد به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینكه ملت ایران سابقه خوبی از غربی‌ها و به خصوص آمریكا ندیده است سخنان رئیس جمهور آمریكا در ابتدای حضور در عرصه سیاسی و اجرایی آن كشور و اعمال متعاقب آن را نمونه‌ای از رفتار و گفتار غیرصادقانه آمریكایی‌ها علیه ملت و دولت ایران اعلام كرد و افزود: رئیس جمهور آمریكا در بدو ورود خود شعار تغییر سرداد و مدعی شد كه دست دوستی به طرف ملت ایران دراز می كند اما در عمل با تحریم‌های بی‌سابقه، مشت آهنین خود را به مردم ایران نشان داد و اكنون ملت ایران فرصت اعتماد سازی دوباره‌ای به اوباما و دولتمردان آمریكا داده است كه بتوانند اعتماد ملت ایران را جلب كنند.

وی با تاكید بر اینكه نظام جمهوری اسلامی ایران در صورت وجود شرایط عادلانه و عزتمند و احترام متقابل ابایی از مذاكره ندارد به سخنان رئیس جمهور آمریكا در سازمان ملل درباره رفتار عملی مسئولان ایران اشاره كرد و گفت: در واقع این ملت ایران است كه منتظر رفتار صادقانه آمریكایی ها و غربی‌ها است و این آنها هستند كه باید در عمل نشان دهند كه آیا به صحبت‌های خود پایبند خواهند ماند و آیا دست از رفتار متخاصم و متناقض خود با ایرانیان برخواهند داشت؟

رئیس قوه قضاییه مذاكره را «در شرایط كاملاً عادلانه و متساوی و بر مبنای اعتماد عملی و تكریم متقابل» قابل اجرایی شدن دانست و تاكید كرد: در چنین مذاكره‌ای احتمال رسیدن به نتایج مثبت وجود دارد.

آیت الله آملی لاریجانی القای برخی رسانه های غربی درباره عقب‌نشینی و یا چرخش و نرمش ایران را نادرست و كذب خواند وافزود: ملت ایران در جریان غنی‌سازی و استفاده از انرژی هسته‌ای حق خود را می‌خواهد و از حق خود عقب نخواهد نشست و شرایط روزهای اخیر نشانگر پایبندی ملت و نظام اسلامی ایران به خواسته‌های خود و عقب‌نشینی غربی‌هاست چرا كه اهداف ملت ایران عوض نشده و گرچه ممكن است تاكتیك‌ها عوض شوند اما هیچ‌كس نمی‌تواند و حق ندارد از حقوق هسته‌ای ملت كوتاه بیاید و امیدواریم با رفتار معقول كشورهای غربی موانع پیش روی مذاكرات برداشته شود.

رئیس دستگاه قضا در ادامه با تبریك فرا رسیدن سال تحصیلی جدید خواستار توجه جدی مسئولان به فرهنگ و ارزش‌های جامعه اسلامی شد و افزود: متاسفانه نوعی سیطره فرهنگی را شاهد هستیم كه با فرهنگ دینی، اخلاقی ما تناسبی ندارد و مقابله با این وضعیت طراحی‌های فرهنگی برگرفته از فرهنگ دینی و انسانی و اخلاقی خودی را می طلبد.

وی با تاكید بر اینكه نباید در مقابل شبیخون فرهنگی دشمن ناامید شد گفت: ضروری است كه برای آموزش و تربیت كودكان و جوانان كشورمان و تمام معلمان و مربیان سرمایه‌گذاری شود.

رئیس قوه قضاییه تاكید كرد: اگر ما بتوانیم در حیطه فیلم و سینما و داستان و هنر از فرهنگ غنی و مشحون از ارزش‌های انسانی و اخلاقی و معنوی خودمان بهره‌ بگیریم هیچ گاه دستمان در مقابل هجوم فرهنگی غرب خالی نخواهد ماند و در كنار آن با سرمایه‌گذاری در علم و دانش می‌توان به اقتدار علمی و فرهنگی رسید.

رئیس دستگاه قضا یكی از مهم‌ترین و محوری‌ترین رویكردهای آموزشی و تربیتی را آشنا كردن جوانان، نوجوانان و كودكان با مفاهیم حقوقی و اجتماعی و عواقب و آسیب‌های گرایش به رفتارهای نابهنجار برشمرد و تاكید كرد: یكی از اساسی‌ترین روش‌های پیشگیری از وقوع جرم تفهیم عواقب كارهای ناهنجار و مجرمانه برای افراد و خانواده‌ها و جامعه به كودكان، نوجوانان و جوانان و بالا بردن سطح آگاهی‌های حقوقی مردم است.

در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی بحث و بررسی در مورد اصلاحیه قانون نحوه اجرای محكومیت‌های مالی ادامه یافت و موادی از آن به تصویب رسید./مهر