اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

در جلسه اصلاح‌ طلبان با رهبری چه گذشت؟


عبدالواحد موسوی لاری، مجید انصاری و اسحاق جهانگیری» سه مردی بودند که روز یکشنبه به دیدار مقام معظم رهبری رفتند و سخنانی را با ایشان مطرح کردند.

روزنامه آرمان: «عبدالواحد موسوی لاری، مجید انصاری و اسحاق جهانگیری» سه مردی بودند که روز یکشنبه به دیدار مقام معظم رهبری رفتند و سخنانی را با ایشان مطرح کردند.

در مورد آنچه در این جلسه گذشته اطلاعات چندانی به بیرون درز نکرده و به صورت کلی گفته شده بود که در مورد مسائل روز کشور گزارشی از سوی این سه اصلاح‌طلب به مقام معظم رهبری داده شد.

 تنها یکی از سه نفردرباره تداوم چنین جلساتی به آرمان گفت که ادامه جلسات در اختیار ما نیست و توضیح بیشتری نداد. حجت‌الاسلام موسوی لاری هم از بیان جزئیات این نشست خودداری کرد و در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه آیا این جلسات ادامه دارد؟ گفت: بالاخره این جلسات می‌تواند ادامه داشته باشد و این جلسه هم شروع مبارکی بود.

وزیر کشور دولت اصلاحات این را هم گفت که همه، نظرات ما را می‌دانند و ما در این جلسه نظرات و دیدگاه‌های خودمان را گفتیم. آنچه در این میان، دارای اهمیت مضاعف است، تلاش اصلاح‌طلبان در رفع برخی شبهات و هجمه‌هایی است که از سوی طیف رقیب به آنها وارد می‌شود.

از سوی دیگر اصلاح‌طلبان در دیدار با مقام معظم رهبری بر خلاف تصور همگان اشاره‌ای به موضوع انتخابات ریاست‌جمهوری نداشتند و آنچه ارائه دادند، گزارشی از دغدغه‌های مردم و اقشار مختلف از وضعیت اقتصادی و فرهنگی بود.


در جلسه چه گذشت؟


ما در پیگیری‌های خود و صحبت‌هایی با این سه اصلاح‌طلب، اطلاعاتی از محتوای آن نشست به دست آوردیم که البته باید ذکر کرد هر سه نفر عنوان داشتند که محتوای اصلی این جلسه پس از تنظیم در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت.

آن طور که آما مطلع شد، اصلاح‌طلبان مباحث آماده برای ارائه در این دیدار را در میان خود اینگونه تقسیم کرده بودند که مجید انصاری به ارائه گزارشی از روند اجرای اصل 44 و میزان پیشرفت در سند توسعه چشم انداز بپردازد. موسوی لاری گزارشی از وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشور خدمت مقام معظم رهبری ارائه کند و در نهایت اسحاق جهانگیری بود که در مورد وضعیت بخش صنعتی و عمرانی کشور گزارشی ارائه داد؛ البته صحبت چند ثانیه‌ای خصوصی جهانگیری هم از جمله موضوعات قابل طرح در مورد این جلسه است.

یکی از سایت‌ها در مورد گزارش جهانگیری نوشت که اشاره وزیر سابق صنایع به وضعیت اشتغال بود که فراتر از آمارها عنوان شده است. او به این موضوع هم اشاره کرده که هشت سال قبل، مجموع تعداد شغل در کشور با احتساب سه بخش خدمات، صنعت و کشاورزی حدود 20میلیون شغل بوده که این رقم پس از هشت سال و افزایش چندین میلیونی جمعیت و همچنین ۷۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی، افزایشی مطابق پیش‌بینی‌ها نداشته است.

ظاهرا‍ً یکی از مسئولان حوزه تخصصی این موضوع هم آمار ارائه شده از سوی جهانگیری را تایید کرده است. در مورد اظهارات دو تن دیگر از اصلاح‌طلبان در این جلسه هم گفته می‌شود که برخی افراد، این اظهارات و وضع کلی کشور را آن‌گونه که اصلاح‌طلبان گزارش کرده‌اند، تایید کردند.


واکنش‌ها به یک دیدار


روز گذشته یک نماینده مجلس هم در مورد این دیدار گفت که مقام معظم رهبری در تقسیم‌بندی‌ای که از خودی و غیرخودی داشتند، شاخص‌ها را اعلام کردند و هر اصلاح‌طلب یا اصولگرایی بر این اساس، جایگاهش در حاکمیت و نظام مشخص است.

ایرج ندیمی اظهار کرد: قانون اساسی و جایگاه ولایت فقیه دو اصل مهم است که فعالان سیاسی چه اصلاح‌طلب و چه اصولگرا باید بر اساس آن حرکت کنند و هرکس به این دو محور وحدت، باور داشته باشد به این معناست که در چارچوب نظام حرکت می‌کند. وی گفت: دیدار اخیر اصلاح‌طلبان با رهبری نشانه منش رهبری به عنوان شخصیت اول نظام و كشور است.

 ایشان همانطور كه بارها فرموده‌اند دو جناح را دو بال نظام می‌دانند و به وجود سلایق مختلف در كشور معتقدند و به آنها بها می‌دهند. وی گفت: اصلاح‌طلبان اعتقاد قوی به اسلام و نظام و رهبری و قانون اساسی دارند و این دیدار حامل این پیام بوده است که ما اصلاح‌طلبان محور وحدت یعنی رهبری و قانون اساسی را باور داریم و خود را زیر چتر رهبری و قانون می‌دانیم و منافع ملت و نظام را دنبال می‌كنیم.

وی ادامه داد: این دیدار مثبت بود و نشانه باور به عامل وحدت در نظام جمهوری اسلامی بود. ایرج ندیمی تاکید کرد: اصلاح‌طلبان با این دیدار اعلام کردند که در چارچوب قانون عمل می‌کنند و اینکه ما با هر دیدگاه و سلیقه‌ای كه داریم به قانون اساسی وفاداریم و به طور کامل همه مفاد آن را قبول داریم.


ویدیو مرتبط :
کلیپ جدیدترین توصیه رهبری به اصلاح طلبان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

در جلسه انتخاباتی جریان اصلاحات چه گذشت/ راهبردهای سه گانه اصلاح طلبان



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

در جلسه انتخاباتی جریان اصلاحات چه گذشت/ راهبردهای سه گانه اصلاح طلبان

تا کنون اصلاح طلبان به 3 راهبرد انتخاباتی برای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رسیده اند که در صورت برگزاری همایش دی ماه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به جمع بندی و تصمیم گیری نهائی نزدیک تر خواهند شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کمتر از شش ماه به یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری زمان باقی است و  گروه‌های سیاسی خود را برای رقابت در آن آماده خواهند کرد. اصلاح‌طلبان هم چند ماهی است تحرکات انتخاباتی خود را آغاز کرده‌ و بررسی مواضع آنها نشان می‌دهد که  این جریان، برای کلید زدن دور جدید فعالیت‌های خود، جلسات منظم، مستمر و پرحجمی را تشکیل داده‌اند و قصد حضور در رقابتهای انتخاباتی را دارند.

بر همین اساس اصلاح طلبان اتاق فکری را به دعوت سید محمد خاتمی از برخی چهره های این جریان و با حضور خود وی ترتیب داده اند. 

یکی از اعضای حاضر در این جلسه با بیان خبر برگزاری این جلسه در روز شنبه هفته گذشته گفت: به دعوت آقای خاتمی عبدالله نوری، محمدرضا خاتمی، عبد الواحد موسوی لاری، میر محمود موسوی، محمدعلی نجفی، معصومه ابتکار، احمد مسجدجامعی، حمیدرضا جلایی پور، نجفقلی حبیبی، سید محمود دعائی، ادیب، علی شکوری راد، محمد ستاری فر، حسین مرعشی، اسحاق جهانگیری، محمد صدر، مجید انصاری، مرتضی حاجی ، هادی خانیکی، جواد اطاعت، حسن رسولی، حسین نورانی‌نژاد، سعید نورمحمدی، حسین کاشفی، عبدالله ناصری، و مرتضی مبلغ که ترکیبی از سه گروه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، برخی از اعضای کارگزاران و تعدادی از اعضای مشارکت و سازمان مجاهدین هستند در این جلسه حضور داشتند.

خاتمی همچنین کارگروه 7 نفره ای را برای بررسی راهبرد انتخاباتی اصلاح طلبان به ریاست محمدعلی نجفی برگزیده است.

این هیئت 7 نفره در جلسات هفتگی خود آخرین اخبار و تحلیل‌های مربوط به انتخابات را بررسی و پیشنهادات خود را برای طرح در جلسات ماهانه اتاق فکر ارائه می کنند. 

در آخرین جلسه از اتاق فکر که با حضور اکثریت اعضا برگزار شده، سید محمد خاتمی 5 راهبرد ممکن برای اصلاح طلبان را 1) حضور حداکثری اصلاح طلبان با کاندیدای واحد و رای آور 2) حضور متوسط اصلاح طلبان با حمایت از کاندیدایی که بتواند از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند 3) عدم کاندیداتوری اصلاح طلبان اما حضور در انتخابات 4) حمایت از کاندیدای اصولگرای نزدیک به اصلاح طلبان و 5) تحریم انتخابات، برشمرده است.

گزینه آخر از سوی خاتمی رد شده و تاکید کرده که اعتقادی به تحریم انتخابات ندارد و خود وی قطعا در انتخابات آتی به عنوان یک رای دهنده مانند انتخابات مجلس شرکت خواهد کرد. همچنین اکثر اعضا حمایت از کاندیدای اصولگرا را نپذیرفته اند.

اعضای سابق حزب منحل شده مشارکت و سازمان مجاهدین نیز بنا به دلایلی چون عدم امکان فعالیت تشکیلاتی قانونی و هم چنین مشکلات تشکیلاتی امکان حضور در انتخابت را نداشته و بهتر است که هیچ کاندیدایی از سوی اصلاح طلبان در انتخابات آتی حضور نداشته باشند. این طیف از اصلاح طلبان معتقدند با توجه به وضعیت پیش آمده در انتخابات ریاست جمهوری گذشته توانایی اقناع هواداران خود برای حضور دوباره در پای صندوق های رای را نخواهند داشت.

این افراد انتقادات تندی نسبت به چهره های اصلاح طلبی که بدون هماهنگی با آنها اعلام حضور در انتخابات کرده اند، داشته و افرادی چون عارف را متهم به حرکت بر خلاف جریان اصلاح طلبی کرده اند.

عبدالله نوری وزیر کشور دولت اول خاتمی، اصلی ترین حامی ایده حضور حداکثری جریان دوم خرداد در انتخابات 92 بوده و در این جلسه بحث مفصلی در این زمینه داشته است.

نوری و حامیان حضور حداکثری در انتخابات معتقدند جریان اصلاحات نمی تواند با بهانه هایی چون محدودیت فضای فعالیت و یا زندانی بودن برخی از اعضای احزاب اصلاح طلب، موقعیت مهمی چون انتخابات ریاست جمهوری را از دست دهد زیرا در اینصورت به صورت طبیعی از عرصه سیاسی کشور حذف خواهد شد.

نوری معتقد است شخص خاتمی، بهترین گزینه برای نامزدی در انتخابات و ایده حضور حداکثری است.

برخلاف دو گروه قبل اعضای حزب کارگزاران سازندگی معتقدند با توجه به اتفاقات پس از انتخابات سال 88 جریان اصلاحات امکان پرداخت هزینه های دوباره را نداشته و بدون شک چهره هایی مطرح این جریان به دلیل عملکرد خود در سال 88 توسط نهادهای نظارتی انتخابات به سادگی رد خواهند شد. از طرفی جریان اصلاحات هم نمی تواند از کنار انتخابات به سادگی عبور کرده و با دست خود از صحنه سیاسی کشور حذف شود.

بنابراین گزارش اصلاح طلبان هنوز به جمع بندی نهائی نرسیده اند و در صورت استقبال گروهها و احزاب مختلف در درون جریان اصلاحت از همایش دی ماه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات؛ احتمالا در آن همایش تصمیمات مهمی گرفته خواهد شد./مهر