اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

درمان ناباروی مردان با سلول های بنیادی


محققین چینی موفق به تولید اسپرم از سلول های بنیادی جنین موش شده اند که گامی نوین در درمان ناباروری مردان به حساب می آید.

خبرگزاری مهر: محققین چینی موفق به تولید اسپرم از سلول های بنیادی جنین موش شده اند که گامی نوین در درمان ناباروری مردان به حساب می آید.

درمان ناباروی مردان با سلول های بنیادی

ناباروری در میان ۱۵ درصد از زوج ها دیده می شود که یک سوم این ناباروی ها مربوط به مردها است. عامل اصلی ناباروری در مردان نقص در سلول های زایشی است که نوعی تقسیم بندی سلول با نام «تقسیم کاهشی» (میوز) را به منظور شکل دادن «سلول های اسپرم کنشی» انجام می دهد.

از این رو محققین «دانشگاه پزشکی نانجینگ» چین با استفاده از «سلول های اسپرم کنشی» که از طریق سلول های بنیادی موش به دست آمده بود، توانستند موش نر عقیمی را بارور و بعداز آن عمل لقاح صورت گرفت که منجر به تولید بچه موش های سالم شد.

در این روش سلول های اسپرم کنشی که از سلول های بنیادی گرفته شده اند به موش نر عقیم تزریق می شوند و بعد از آن اسپرم های توانمند در بدن موش تولید شد.

در گام نخست، سلول های بنیادی جنینی در معرض «کوکتل شیمیایی» قرار گرفتند و به سلول های زایشی اصلی تبدیل شدند سپس سلول های بنیادی جنینی گرفته شده از سلول های زایشی عهده دار تقسیم کاهشی و در نهایت منجر به سلول های شبیه به اسپرم با ویژگی های اصلی تقسیم کاهشی می شوند که دارای DNA هسته ای و کروموزم هستند.

همچنین قرار است در مطالعات بعدی، انجام این آزمایش بر روی سایر حیوانات و در نهایت بر روی انسان انجام بگیرد.

نتیجه این تحقیق در نشریه آمریکایی Cell Stem Cell چاپ شده است.


ویدیو مرتبط :
استفاده از سلول های بنیادی برای درمان علت نابینایی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درمان معجزه‌گر بیماری ام‌اس با پیوند سلول‌های بنیادی



درمان معجزه‌گر بیماری ام‌اس با پیوند سلول‌های بنیادی

پژوهشگران بریتانیایی با استفاده از یک درمان پیشگامانه سلول بنیادی توانستند توان حرکتی یک بیمار مبتلا به ام‌اس را بازیابی کنند.

این درمان که محققان آن را معجزه خوانده‌اند، از سلول‌های بنیادی بیمار برای مبارزه با بیماری استفاده می‌کند.

در صورت محقق شدن وعده‌های اولیه این درمان، می‌تواند اولین درمانی باشد که نه تنها آسیب وارد شده توسط بیماری را کند کرده، بلکه این روند را معکوس می‌کند.

پروفسور «باسیل شاراک» از بیمارستان سلطنتی هلامشایر در شفیلد اظهار کرد: از زمانی که کار درمان بیماران را در سه سال قبل آغاز کردیم، برخی نتایج کاملا معجزه بوده‌اند. ما در بیماران بهبود عمیق عصبی را مشاهده کرده‌ایم.

اگرچه به تحقیقات بیشتری برای اثبات این امر نیاز است که بیماران تنها یک بهبود موقت را - که گاهی در بیماری ام‌اس رخ می‌دهد - تجربه نکرده باشند.

این بیماری عصبی که در زنان رایجتر از مردان است، معمولا در افراد بین 20 تا 30 سال رخ داده و 2.5 میلیون نفر در جهان به آن مبتلا هستند. این بیماری می‌تواند منجر به نابینایی و فلج شود، اما داروهای کنونی برای همه بیماران مناسب نبوده و همچنین هنوز درمانی برای آن پیدا نشده است.

این بیماری زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به تخریب غشای محافظتی اطراف الیاف عصبی مغز و نخاع (میلین) پرداخته و در انتقال سیگنال‌های حیاتی اختلال ایجاد می‌کند.

درمان جدید از سلول‌های بنیادی برای راه‌اندازی مجدد سیستم ایمنی استفاده می‌کند تا حمله آن به بدن و مغز را متوقف کند.

ابتدا نمونه‌ای از خون بیمار گرفته شده و سلول‌های بنیادی آن استخراج و ذخیره می‌شوند. بیمار سپس تحت درمان با دوزهای بالای داروی شیمی‌درمانی برای پاک کردن سیستم ایمنی دارای مشکل قرار می‌گیرد. در نهایت مجددا سلول‌های بنیادی به بدن بیمار بازگردادنده شده و این سلول‌ها به ساخت سیستم ایمنی جدید و سالم می‌پردازند.

هزینه این کاشت تقریبا برابر با میزان هزینه داروی مورد استفاده برخی بیماران در سال است. این درمان که پیوند سلول بنیادی خون‌ساز اتولوگ نام گرفته، به نظر می‌رسد علاوه بر متوقف کردن بیماری، آسیب‌هایی را که به بدن وارد کرده نیز درمان می‌کند.

مردی که از یک چشم نابینا شده بود، با این درمان توانست بینایی عادی خود را تقریبا بدست بیاورد. یک زن در کانادا نیز که به مراقبت 24 ساعته نیاز داشت، با پیوند سلول‌های بنیادی توانست پس از بیش از یک دهه از بیماری ام‌اس خلاص شود.

اگرچه باوجود این بهبودهای چشمگیر، درمان مذکور برای همه بیماران مناسب نیست. نتایج یک کارآزمایی بر روی 150 بیمار که ماه گذشته در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شد، نشان داد که این روش تنها به بهبود علائم نیمی از بیماران کمک کرد. همچنین نگرانی‌هایی در مورد امکان ابتلا به بیماری‌هایی مانند عفونت‌های مرگبار وجود دارد.

پروفسور شاراک و همکارانش به دنبال آغاز یک کارآزمایی جدید بر روی بیماران مبتلا به ام‌اس عودکننده-فروکش‌کننده هستند که رایجترین نوع این بیماری محسوب می‌شود.
اخبارعلمی - ایسنا