اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

درد بزرگ ایران امروز



 

 

 

درد بزرگ ایران امروز

 

جعفر محمدی - به این چند خبر توجه کنید:

- سازمان بهداشت جهانی در گزارش تکان دهنده ای اعلام کرد که در سال جدید 10 هزار و 600 ایرانی بر اثر آلودگی دچار مرگ زودرس خواهند شد.

- قتل های خانوادگی افزایش یافته اند.

- به ازای هر روز تاخیر در هر فاز پارس جنوبی، 20 میلیون دلار زیان مالی به کشور وارد می شود.

- ناوگان فرسوده هوایی جان ایرانی ها را تهدید می کند. با یک درصد جمعیت جهان، 30 درصد تلفات هوایی را داریم!

- سالانه 25 هزار نفر در تصادفات رانندگی کشته می شوند.

- شیوع ایدز از طرق جنسی در کشور رو به افزایش است.کارشناسان از سونامی ایدز یاد می کنند.

- مصرف سیگار در ایران به مرز 60 میلیارد نخ در سال رسیده است. میزان مرگ و میر ناشی از سیگار در کشور سالانه به 70 هزار نفر می رسد ؛ با استمرار وضعیت حاضر، طی 20 سال آینده این رقم به 200 هزار نفر  افزایش می یابد.

- رییس انجمن سرطان: روند افزایش سرطان های معده، ریه، مثانه، خون، سلسله اعصاب مرکزی و مغز، هشدار دهنده است. سالانه 85 هزار ایرانی به سرطان مبتلا می شوند و 36 هزار نفر دیگر بر اثر سرطان می میرند.

- میزان رشد اقتصادی کشور در سال 2010 یک چهارم متوسط کشورهای در حال توسعه بود.

- کارشناس سازمان بهداشت جهانی منطقه مدیترانه شرقی: افسردگی بالای 20 درصد جمعیت کشور را درگیر کرده است./ دکتر احمد نوربالا استاد روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران: در آخرین بررسی به عمل آمده در سال 87 تعداد مبتلایان به اختلالات روانی در استان تهران 34 درصد بود که نشان دهنده رشد 60 درصدی مبتلایان به این اختلالات طی 9 سال است.

- مدیرکل دفتر پیشگیری بهزیستی: در ایران بیش از 2 میلیون معتاد وجود دارد/ سن اعتیاد در کشور پایین آمده است.

- ...

آنچه در سطور فوق خواندید، بخشی از مسایل اصلی کشور است که نه توسط دشمنان و بدخواهان و سیاه نمایان که در همین رسانه های خودمان و توسط مسوولان و کارشناسان مطرح شده اند و با مروری بر تیترهای رسانه های کشور به راحتی قابل دسترسی اند.

البته هیچ کشوری نیست که فاقد مشکلاتی مانند آنچه ذکر شد باشد، طبیعتا همه مشکل دارند. اما مشکلی که از همه مهم تر است اینکه توجهات عمومی در کشور ما از مسایل اصلی و مهم منحرف شده و به حاشیه ها رفته است.

به عنوان مشتی نمونه خروار ببینید در حالی که در کشور ما با مسایلی اصلی نظیر آنچه آمد مواجه است، کشور درگیر چه مسایلی بوده است:

- اداره اماکن ورود زنان به سالن هایی که در آنها مسابقات فوتبال پخش مستقیم می شود را ممنوع کرد.

- نمایندگان مجلس به خاطر یک تئاتر علیه وزیر ارشاد امضاء جمع می کنند.

- ادامه دعوای مترو و دولت بر سر تخصیص بودجه مصوب مترو.

- نطق پیش از دستور نماینده اصفهان علیه حجاب یکی دو نفر از مهمانداران یک شرکت هواپیمایی.

- اصرار و انکار بر سر پذیرش پست ریاست سازمان ملی جوانان توسط خانم ترکستانی.

- رییس جمهور برای چندمین بار گفت: دوتا بچه کافیه شعار خوبی نیست.

- صدای لالایی یک زن در تیتراژ پایانی مختارنامه.

- دعوای مسوولان ورزش کشور بر سر اینکه چه کسی مدال های برندگان ایرانی بازی های آسیایی را اعطا کند.

- دعوا بر سر سخنان مشایی از جمله اینکه حضرت ابراهیم اصالتا ایرانی بوده یا خیر؟!

- عادل فردوسی پور را در برنامه 90 حذف کنیم یا نه؟

- سید علی خمینی در مراسم 9 دی شرکت کرده بود یا نه؟!

...

بله! درد بزرگ این است که حاشیه ها جای متن را گرفته اند و چنین می شود که کشورها در جهان پر رقابت کنونی یکی یکی پیشی می گیرند و به عنوان مثال اماراتی که روزگاری مردمانش، آب خوردن را نیز چشم انتظار ایرانی ها بودند، از دل یک کویر لم یزرع یک اقتصاد پولساز برای خود دست و پا می کنند و بزرگترین فرودگاه منطقه را می سازند ولی ما هنوز در فاز یک فرودگاه بین المللی تهران مانده ایم و فعلا داریم تعداد کسانی که بر اثر آلودگی هوا یا در تصادفات رانندگی می میرند را سرشماری می کنیم و تحویل قبرستان می دهیم.

البته بی انصافی است بگوییم ما درجا زده ایم و هیچ پیشرفتی نداشته ایم اما اگر به حدی از بلوغ جمعی برسیم که بخش عمده توان مان را مصروف مسایل اصلی کنیم و به حاشیه ها و فروعات به اندازه خودشان توجه کنیم، حتما جهشی بزرگ در انتظار ما خواهد بود اما افسوس که روز به روز بر رنگ و غشای حاشیه ها افزوده می شود... و این درد بزرگ ایران امروز ماست...../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
درد بزرگ مسلمین : درد بی ایمانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ایران و ترکیه پل بزرگ اقتصادی منطقه هستند



رضایی در دانشگاه بورس و بازرگانی ترکیه:

ایران و ترکیه پل بزرگ اقتصادی منطقه هستند


وی گفت: اقتصاد ایران در گذشته بیشتر وابسته به دولت بود اما از چند سال پیش بدنبال کاهش حجم فعالیتهای اقتصادی دولت و فعال کردن بخش خصوصی هستیم که این امر به سیاستهای کلی اصل 44 مشهور شده است و ما این سیاستها را در مجمع تشخیص مصلحت نظام تهیه و به تصویب رهبر انقلاب اسلامی ایران رسانده ایم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بازدید از دانشگاه بورس و بازرگانی (tob) ترکیه گفت: همکاری ایران و ترکیه مسیر توسعه اقتصادی در منطقه را هموار خواهد کرد.

به گزارش "تابناک" دکتر محسن رضایی و هیات همراه با حضور در دانشگاه بورس و بازرگانی (tob ) ترکیه با جمعی از اساتید و صاحبنظران حوزه اقتصاد دیدار و گفتگو کرد.

 

رضایی در ابتدای این دیدار گفت: روابط اقتصادی و سیاسی ایران و ترکیه رشد خوبی داشته و ظرفیتهای مناسبی جهت برقراری ارتباطات اقتصادی و سیاسی میان دو کشور وجود دارد.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: ایران و ترکیه پل بزرگ اقتصادی منطقه هستند که از جمعیت 150 میلیون نفری عبور کرده و اروپا و سایر بخشهای آسیا به آن متصل شده و این جمعیت، یک بازار بزرگ اقتصادی را در منطقه تشکیل می دهند که این خود جمعیتی بالغ بر 500 میلیون نفر را تشکیل می دهد که از هند و چین تا اروپا ادامه خواهد داشت.

بنابر این گزارش دکتر رضایی با اعلام اینکه ایران و ترکیه می توانند همانند آلمان و فرانسه در اتحادیه اروپا، نقش مهمی در خاورمیانه ایفا کنند و به نظر می رسد همکاری دو کشور عاملی برای ایجاد نظم نوین اقتصادی در منطقه خواهد بود، اظهار داشت: من از طریق مذاکره با مسئولین اقتصادی و تجاری ترکیه دریافتم که این عزیزان هم با ما هم عقیده هستند که ما نیازمند این نظم نوین اقتصادی در منطقه هستیم، بنابراین هم ما و هم شما یک مسیر توسعه ای نامحدود را پیش روی خود خواهیم داشت.

وی در ادامه خطاب به میزبانان خود با تاکید بر اینکه اگر ما و شما خوب کار کنیم، در مقابل رشد اقتصادی 3 درصدی غرب، بیش از 7 درصد رشد خواهیم داشت گفت: بنده این مطلب را از طریق مطالعه و تحقیق علمی بدست آورده ام و این گونه نیست که بر پایه احساسات شخصی بر آن تاکید کنم.


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با توجه به نقش نخبگان و دانشگاهیان گفت: البته این امر فقط برعهده دولتها نیست و شایسته است که دانشگاهیان و نخبگان و مراکز علمی و پژوهشی ایران و ترکیه برای دستیابی به این رشد و توسعه، دولتهای متبوع خود را یاری کنند.

در ادامه این دیدار یکی از مسئولان دانشگاه بورس و بازرگانی ترکیه به ارائه دیدگاه خود پرداخت و گفت: بنده با آنچه آقای رضایی بیان کردند کاملا موافقم و بر همین اساس است که با شورای ترکیه و ایران همکاری می کنم و معتقدم که بخش خصوصی ترکیه باید از فرصتهای اقتصادی موجود در ایران کمال استفاده را ببرد.

وی با تاکید برحسن همجواری دو کشور گفت: نزدیکی دو کشور با هم و دارا بودن جمعیت جوان از جمله مزایای ایران و ترکیه است که در مناسبات اقتصادی هم تاثیر بسزایی خواهد داشت.

او اضافه کرد: برای افزایش امور تجاری باید قراردادهای تجارت آزاد به امضای طرفین برسد، البته ما در حوزه اکو و D 8 ، همچنین در پروژه جاده ابریشم همکاریهای خوبی را با مسئولان ایرانی داشته ایم.

وی تاکید کرد: ترکیه همواره در صدد افزایش حجم ارتباطات تجاری با جمهوری اسلامی ایران است.

 

دکتر محسن رضایی در ادامه اظهار داشت: اقتصاد ایران در گذشته بیشتر وابسته به دولت بود اما از چند سال پیش بدنبال کاهش حجم فعالیتهای اقتصادی دولت و فعال کردن بخش خصوصی هستیم که این امر به سیاستهای کلی اصل 44 مشهور شده است و ما این سیاستها را در مجمع تشخیص مصلحت نظام تهیه و به تصویب رهبر انقلاب اسلامی ایران رسانده ایم.

وی در ادامه بیان کرد: ما در حال حاضر به دنبال آزاد سازی اقتصاد و آماده سازی محیط کسب و کار در ایران هستیم و به خصوصی سازی توجه ویژه ای داریم، حتی بنا داریم تا کارخانجات داخلی را به غیر ایرانیان هم به فروش برسانیم، مثلا کارخانه پتروشیمی رازی به یکی از برادران ترک فروخته شده است و بسیاری دیگر از کارخانجات هم در معرض فروش هستند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: برگزاری سمینارهای مشترک اقتصادی، تشکیل صندوق مشترک سرمایه گذاری و تاسیس بانک ایران و ترکیه از جمله اهداف مهمی است که باید مد نظر مسئولین دو کشور قرار گیرد.

 

در ادامه استاد دانشگاه بورس و بازرگانی ترکیه ضمن عرض تسلیت به دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به مناسبت حوادث تروریستی زاهدان گفت: ترور در هر شکل آن محکوم است و ما به شدت این حادثه تروریستی را محکوم می کنیم.

وی یادآور شد: ما اقدامات مفید ایران در مسیر خصوصی سازی را ارج می نهیم و معتقدیم که دیگر دنیا به اقتصادهای بسته چراغ سبز نشان نخواهد داد.

این استاد دانشگاه در پایان گفت: ما پیشنهادات شما را با مسئولان عالیرتبه خودمان در میان خواهیم گذاشت و امیدواریم روزی فرا رسد تا به این ایده های مهم اقتصادی جامه عمل پوشانده شود.

در پایان این نشست و مذاکرات آن، مقرر شد هیاتی از دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام برای همکاری های علمی و پژوهشی به دانشگاه بورس و بازرگانی عزیمت کند و همایش بین المللی مشترکی درباره منطقه آسیای جنوب غربی در ایران یا ترکیه برگزار گردد.