اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

درآمد پزشکان در کشورهای پیشرفته جهان


پزشکی شغل پر درآمد و البته پر دردسری است. جذابیتهای این شغل در همه جای دنیا زیاد است. اما بسیاری ایران را برای پزشکان متخصص بهشت می دانند.

خبرآنلاین: پزشکی شغل پر درآمد و البته پر دردسری است. جذابیتهای این شغل در همه جای دنیا زیاد است. اما بسیاری ایران را برای پزشکان متخصص بهشت می دانند.

برخی از متخصصان پزشکی در ایران در آمد بالایی دارند و البته این در آمد نسبت به سرانه هر شخص نسبت قابل توجهی دارد.

معمولا در اکثر کشورهای پیشرفته درآمد افراد متخصص فاصله چندانی با هم ندارند به عنوان مثال بین یک استاد برجسته اقتصاد، یک وکیل مجرب و یک مهندس مکانیک کار بلد که در کارخانه خوبی مشغول به کار است در کشورهای غربی تفاوت درآمدی فاحشی  مشاهده نمی شود .

در این کشورها حتی نسبت در آمد پزشکان متخصص با پزشکان عمومی و خانواده نیز خیلی زیاد نیست.

حتی در کشوری مثل دانمارک درآمد پزشکان عمومی و خانواده از پزشکان متخصص بیشتر است.

ابهام در درآمد پزشکان ایرانی

در مورد درآمد پزشکان ایرانی اختلاف عقیده بسیار زیاد است در حالی که بسیاری از مردم در آمد پزشکان را بسیار بیشتر از سطح عمومی درآمدها می دانند حتی بعضی از سایتهای خبری در هنگام جنجالی شدن موضوع زیر میزی آنرا تا 400 هزار دلار در سال یعنی بیشتر از همه کشورهای دنیا ذکر کردند اما برخی از پزشکان مسئول این حرفها را اغراق آمیز دانستند.

به عنوان مثال وزیر اسبق بهداشت گفت: بررسی معدل حق ویزیت ودریافتی های پزشكان عمومی و متخصصین ممالك فقیروكشورهای همسایه نشان می دهد درآمدهای پزشكان این كشورها دستكم سه برابر پزشكان ایرانی است.

دكترایرج فاضل  به شفاآنلاین گفت: به طور قطع بر هیچ‌كس پوشیده نیست كه اكثر پزشكان ایرانی درآمد محدودی دارند و بخش قابل توجهی از آنها به خصوص پزشكان عمومی با مشكلات جدی معیشتی و اقتصادی روبرو هستند.

رئیس جامعه جراحان ایران درادامه گفت:درحال حاضرویزیت پزشكان عمومی ومتخصص دركشورهایی همانند بنگلادش، سوریه، پاكستان، هند و عراق و امثال آنها سه برابر پزشكان ایرانی است كه این رویه هرچه زودتر باید اصلاح شود. چرا كه ما از تمام این كشورها ثروتمندتر هستیم.

همچنین دکتر ایرخ خسرو نیا رئیس جامعه متخصصین داخلی کشور نیز در گفت و گو با همین سایت می گوید بسیاری از پزشکان به دلیل در آمد کم به مشاغل دیگر مثل دامداری روی آورده اند.

در همین رابطه علی لاریجانی رییس مجلس نیز معتقد است که در آمد چند پزشک متخصص را نباید به همه جامعه پزشکی تعمیم داد

در جدول زیرنگاهی داریم به در آمد پزشکان متخصص و عمومی در 10 کشور پیشرفته جهان که بیشترین در آمد را در عرصه پزشکی دارند.

ردیف

کشور

درآمد پزشک متخصص به دلار

نسبت به درآمد سرانه

درآمد پزشک عمومی

نسبت به درآمد سرانه

1

هلند

253000

6

117000

3.6

2

استرالیا

247000

7.6

91000

2.8

3

آمریکا

230000

5.7

161000

4.1

4

بلژیک

188000

6

61000

2

5

کانادا

161000

5.1

107000

3.4

6

انگلیس

150000

4.9

118000

3.9

7

فرانسه

149000

5

92000

3.1

8

ایرلند

143000

4

90000

2.8

9

سوئیس

130000

3.8

116000

3.4

10

دانمارک

91000

2.9

109000

3.4



ویدیو مرتبط :
درآمد پزشکان ایرانی 7 برابر پزشکان امریکایی !

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیشرفته ترین کشورهای جهان را بشناسید


در تحقیق صورت گرفته از سوی سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی اروپا در سطح جهانی استرالیا در همۀ شاخص ذکر شده در رتبۀ اول قرار دارد.

خبرآنلاین: در تحقیق صورت گرفته از سوی سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی اروپا در سطح جهانی استرالیا در همۀ شاخص ذکر شده در رتبۀ اول قرار دارد.

از سال 1961 سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی اروپا، با ارائۀ آمارهایی، وضعیت اقتصادی و روند پیشرفت و توسعه در کشورهای واقع در این حوزه را تشریح می کند

. اما سوال اینجاست که آیا تولید ناخالص داخلی می تواند تنها شاخص ارزیابی سلامت و توسعه در یک کشور باشد؟

 سازمان همکاری و توسعۀ اقتصادی اروپا در حدود 10 سال است که با بررسی و ارزیابی سایر شاخص های از جمله مسکن، امنیت و حتی محیط زیست وضعیت هریک از این کشورها را مورد بررسی قرار می دهد. اولین تحقیقات صورت گرفته در اکتبر 2011 با در نظرگرفتن 11 شاخص در 34 کشور مورد بررسی قرار گرفت.

   

ردیف

شاخص

کشورها(در سطح اروپا و جهان)

کدام کشورها در رتبۀ بعدی(در سطح اروپا و جهان) قرار دارند؟

کدام کشورها در وضعیت بدی در این شاخص قرار دارند؟

1

کشورهایی که وضعیت مسکن خوبی دارند

ایالات متحدۀ آمریکا در شاخص مربوط بهمسکن در رتبۀ نخست قرار دارد. طبق تحقیق صورت گرفته از سوی موسسۀ "زندگی بهتر" آمریکایی ها برای هر نفر به طور متوسط 2 تا 3 اتاق دارند. در حالیکه این تعداد برای کانادایی ها کمتر است. سازمان توسعه و همکاری اقتصادی اروپا اعلام کرده است که مسکن در ایالات متحدۀ آمریکا در وضعیت مساعد و بهداشتی قرار دارد و 86% از آمریکایی ها از مسکن خود راضی هستند و خانوارها تنها 20% از درآمد خود را صرف آن می کنند.

فرانسه از نظر وضعیت مسکن در رتبۀ 11 در اروپا قرار دارد و 91 درصد از جمعیت این کشور از وضعیت مسکن خود راضی هستند و شهروندان نیز 21% حقوق خود را صرف مسکن می کنند.
ایالات متحدۀ آمریکا، کانادا، ایرلند، نروژ و بلژیک در رتبه های نخست تا پنجم شاخص برتر مسکن قرار دارند.

ترکیه، استونی، مجارستان، شیلی و لهستان

2

کشورهایی که مردم در آنها حقوق خوبی دارند

با حقوق 37708 دلار(29828 یورو) درآمد خالص سالانه برای خانوارها، ایالات متحدۀ آمریکا در رتبۀ اول بهترین درآمدها قرار دارد.

فرانسه به لحاظ سطح درآمد در رتبۀ دهم در اروپا قرار دارد. درآمد سالانه خانوارها به طور متوسط رقم 21990 یورو را نشان می دهد.

ایالات متحدۀ آمریکا، لوکوزامبورگ، سوئیس، بلژیک و کانادا رتبه های اول تا پنجم بالاترین درآمدها را دارند.

برزیل، شیلی، ترکیه، مکزیک، استونی

3

بهترین کشورها برای کارکردن

سوئیس در رتبۀ نخست کشورهایی قرار دارد که به راحتی می توان در آن کار یافت. نرخ اشتغال به میزان جمعیت رقم 79% را در این کشور نشان می دهد و نرخ بیکاری سالیان متمادی است که از 1،46% تجاوز نکرده است. سوئیس در این دو شاخص از برخی کشورها همچون ایسلند جلو زده است. سوئیس مشخصه های مهم دیگری نیز دارد و آن سهولت یافتن شغل برای جوانان است. از سویی ثبات کار در این کشور در بهترین وضعیت ممکن قرار دارد و حتی از استانداردهای سازمان توسعه و همکاری اروپا نیز جلوتر است.

فرانسه در شاخص کار در میان 36 کشور در رتبۀ 19 قرار دارد. نرخ اشتغال در فرانسه رقم 64% را نشان می دهد و میزان بیکاران بیش از یکسال با رقم 3،74% این کشور را در لیست 10 کشور مهم مورد مطالعه قرار داده بود.

کشورهای سوئیس، هلند، نروژ، لوکوزامبورگ و ایسلند در این شاخص در رتبۀ اول تا پنجم قرار دارند.

ترکیه، استونی، اسلواکی، اسپانیا و شیلی

4

بهترین کشورها برای تحصیل

فنلاند بهترین سیستم آموزشی را در میان کشورهای اروپایی دارد. 82% از بزرگسالان در این کشور مدرک تحصیلات عالی دارند و این رقم برای افراد 25 تا 34 سال عدد 90% را نشان می دهد.

70% از فرانسویها دارای مدرک تحصیلاتی عالی هستند. در شاخص سیستم آموزشی فرانسه در میان 36 کشور رتبۀ 27 را دارد. فنلاند، ژاپن، سوئد، لهستان استونی رتبه های اول تا پنجم را به لحاظ بهترین سیستم آموزشی دارند.

مکزیک، ترکیه، برزیل، شیلی و پرتغال

5

کشورهایی که بهترین محیط زیست را دارند

طبق آمار سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی اروپا، سوئد در این شاخص با کمترین میزان آلودگی آلاینده های هوا(تنها با 11 میکروگرم) در رتبۀ اول قرار دارد.

در این شاخص فرانسه در میان 36 کشوری که تحقیق بر روی آنها صورت گرفته در مقام هفتم قرار دارد. در این شاخص سوئد، انگلستان، ایسلند، آلمان و دانمارک در رتبه های اول تا پنجم قرار دارند.

شیلی، ترکیه، یونان، اسراییل و روسیه

6

کشورهایی که بهترین مدیریت و نظارت بر دستگاهها را دارند

استرالیا در این شاخص دارای بهترین نظارت مدنی است. مردم استرالیا به طور اکثریت به نهادهای دولتی و کارکرد آنها اطمینان دارند.

استرالیا، سوئد، ایالات متحدۀ آمریکا، نیوزیلند، دانمارک

اسراییل، روسیه، استونی، اسلواکی، سوئیس

7

کشورهایی که بهترین خدمات درمانی را دارند

سوئیس در این شاخص در رتبۀ نخست قرار دارد. طبق آمار سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی اروپا سوئیس دارای بهترین سیستم خدمات درمانی است و امید به زندگی در این کشور سن 82 تا 86 را نشان می دهد. اگر ایالات متحدۀ آمریکا کشوری است که بخش قابل توجهی از اقتصاد را به سلامت و بهداشت اختصاص می دهد، سوئیس بعد از فرانسه در مقام سوم قرار دارد. 79% از سوئیسی ها در سلامت خوبی به سر می برند.

در میان 36 کشوری که تحقیق بر روی آنها صورت گرفته، فرانسه در رتبۀ نهم قرار دارد. فرانسه 11،8% از تولید ناخالص داخلی کشور را به سیستم درمانی در سال 2009 اختصاص داد.

سوئیس، نیوزیلند، استرالیا، کانادا و اسراییل مقام اول تا پنجم را در سطح جهانی در این شاخص دارند.

روسیه، مجارستان، استونی، کره جنوبی و ترکیه

8

کشورهایی که شاخص خوشبختی در آنها بالاست

ارزیابی شاخص خوشبختی امری دشوار است، اما سازمان همکاری و توسعۀ اقتصادی اروپا با درنظر گرفتن سطح رضایت مردم از زندگیشان این شاخص را مورد بررسی قرار داده است. در حوزۀ اروپا دانمارک در این شاخص در رتبۀ اول قرار دارد. شهروندان دانمارکی به میزان رضایت خود رقم 7 تا8 از 10 را می دهند.

فرانسه در میان 36 کشور در رتبۀ 15 قرار دارد. دانمارک، نروژ، سوئیس، هلند و اتریش در رتبه های اول تا پنجم اروپا قرار دارند.

مجارستان، پرتغال، روسیه، ترکیه و یونان در سطح جهانی رتبه های اول تا پنجم را دارند.

9

کشورهایی که شاخص تنظیم ساعات کار و تعادل میان زندگی خصوصی و کاری در آنها مناسب است

دانمارک در این شاخص در رتبۀ اول قرار دارد. دانمارکی ها در طول سال 1559 ساعت کار می کنند یعنی کمتر از سطحی که سازمان همکاریهای اقتصادی اروپا تعیین کرده است(1749 ساعت) به طور متوسط هر دانمارکی 68% از روز خود را به فعالیتهای شخصی و تفریح اختصاص می دهد.

فرانسه در این شاخص در میان 36 کشور در رتبۀ 23 را دارد. دانمارک، بلژیک، اسپانیا، نروژ و هلند در رتبه های اول تا پنجم قرار دارند.

مکزیک، ترکیه، ژاپن، اسراییل، کره جنوبی،

 


در تحقیق صورت گرفته از سوی سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی اروپا در سطح جهانی، استرالیا در همۀ شاخص ذکر شده در رتبۀ اول قرار دارد.