اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

داعش در آستانه تصرف بزرگترین استان عراق


شهر الرمادی مرکز استان الانبار بزرگترین استان عراق در آستانه سقوط به دست داعش قرار دارد.

عصر ایران: شهر الرمادی مرکز استان الانبار بزرگترین استان عراق در آستانه سقوط به دست داعش قرار دارد.

خبرگزاری آناتولی ترکیه گزارش داد هم اکنون شهر الرمادی در محاصره داعش قرار دارد و مقامات محلی نیز از نخست وزیر عراق و سفیر آمریکا درخواست کمک فوری کرده اند.

شهر الرمادی واقع در 100 کیلومتری غرب بغداد، در مسیر جاده استراتژیک بغداد - امان قرار دارد. استان الانبار که بخش عمده آن را صحرا تشکیل می دهد؛ پهناورترین استان عراق است.

استان الانبار که محل سکونت عرب های سنی است به تنهایی یک سوم مساحت عراق را در خود جای داده است.

در حال حاضر بخش های زیادی از استان الانبار به استثنای مرکز آن در تصرف داعش قرار دارد.

داعش در آستانه تصرف بزرگترین استان عراق

"صباح کرحوت" رئیس شورای استان الانبار در غرب عراق گفت: داعشی ها شهر الرمادی را محاصره کرده اند. تلفنی با حیدر العبادی نخست وزیر عراق و سفیر آمریکا در بغداد صحبت و درخواست دریافت کمک های نظامی فوری را ارائه کردم.

کرحوت ادامه داد: اعضای داعش توانستند عصر  روز جمعه شهر الرمادی را محاصره کنند. درگیری ها و رویارویی میان نیروهای امنیتی  و مهاجمان ادامه دارد.

وی افزود: وضعیت در داخل شهر، تقریبا امن است اما اکثر مناطق جنوبی، شمالی، شرقی و غربی شهر شاهد درگیری است. نیروهای امنیتی با قدرت در حال دفاع از شهر هستند.

گروه افراط گرای اسلامی "دولت اسلامی" موسوم به داعش هم اکنون مناطق گسترده ای از خاک عراق و سوریه را در تصرف خود دارد. اعضای این گروه در صحرای سینای مصر و لیبی هم مناطقی را در کنترل کامل خود دارند.

داعش در آستانه تصرف بزرگترین استان عراق

شهر الرمادی مرکز استان الانبار

به نظر می رسد حملات اخیر داعش برای تصرف الرمادی در نتیجه شکست های اخیر این گروه در محدوده 60 کیلومتری پایتخت به ویژه شهر جرف الصخر است.

رئیس شورای استان الانبار ادامه داد: اطلاعات امنیتی دریافتی نشان می دهد اعضای داعش قصد دارد شبانه از چهار جهت اصلی به شهر حمله کنند. نیروهای امنیتی قبل از این برای مقابله با هر گونه حمله احتمالی، آمادگی داشتند.
 
بخش زیادی از استان الانبار از جمله شهرهای فلوجه، منطقه الکرمه و تعدادی از مناطق اطراف شهر الرمادی (مرکز استان) از ماه ها پیش در سیطره داعش و اعضای مسلح عشایر هم پیمان این گروه قرار دارند.

ژنرال کاظم محمد الفهداوی فرمانده پلیس استان الانبار هم گفت: این شدیدترین حملات داعش در چند ماه اخیر است.


ویدیو مرتبط :
تصرف مقر چچنی های داعش توسط نیروهای ارتش عراق

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

داعش بزرگترین شهر مسیحی‌نشین عراق را تصرف کرد



اخبار ,اخبار بین الملل ,بحران عراق

 

اخبار بین  الملل - پیشمرگه ها از قرقوش نیز عقب نشینی کردند
داعش بزرگترین شهر مسیحی‌نشین عراق را تصرف کرد

گروه داعش بزرگترین شهر مسیحی نشین عراق را تصرف کرده است.

روز پنجشنبه، ١٦ مرداد (٧ اوت)، تروریست های داعش در ادامه پیشروی در بخش‌هایی از خاک عراق، توانستند پس از نبردی شبانه با نیروهای پیشمرگ کرد، شهر قرقوش واقع در استان نینوا در شمال عراق را به تصرف خود درآورند.

پیشمرگ‌های کرد در جبهه گسترده ای در شمال عراق وظیفه جلوگیری از پیشروی داعش را برعهده دارند و ظاهرا از توان لازم برای مقاومت در منطقه قرقوش برخوردار نبودند.

پیشمرگ‌های کرد مدافع این شهر عقب‌نشینی کرده‌اند و به گفته شاهدان عینی، هزاران تن از ساکنان این شهر خانه‌های خود را ترک کرده و وحشتزده به سوی اقلیم کردستان عراق می گریزند.

چند سال پیش، مسیحیان آشوری قرقوش به منظور حفاظت از اقلیت مسیحی شمال عراق در برابر خشونت اسلامگرایان تندرو توانست همکاری پیشمرگ‌های کرد را برای ایجاد تشکیلاتی تحت عنوان "کمیته حفاظت قرقوش" به دست آورد.

خبرگزاری فرانسه به نقل از جوزف توماس، سراسقف کلدانی کرکوک گزارش کرده است که تعدادی از شهرهای شمال عراق از جمله قرقوش، تل کیف و برطله "از ساکنان اولیه آنها خالی شده و تحت تسلط تندروها قرار گرفته است."

قرقوش بین موصل و اربیل، مرکز اقلیم کردستان عراق واقع شده و اکثریت جمعیت پنجاه هزار نفری آن را مسیحیان آشوری و کلدانی تشکیل می دهند.

سراسقف توماس تصرف قرقوش را "فاجعه‌بار" توصیف کرد و از شورای امنیت سازمان ملل خواست برای نجات این شهر فورا اقدام کند.

اکثر ساکنان تل کیف را مسیحیان و همچنین مسلمانان شیعه تشکیل می‌دهند و با توجه به بدرفتاری داعش با اقلیت‌های دینی و مذهبی، شرایط آنان باعث نگرانی شده است.

ساکنان تل کیف که به اربیل گریخته‌اند گفته‌اند که در ساعات شب گذشته، صدای تیراندازی در نقاطی از شهر شنیده شد و در پی آن، نفرات داعش در داخل شهر دیده شدند.

گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شام که یک گروه جهادی تندرو است، پس از چند ماه پیشروی در خاک عراق، در ماه ژوئن سال جاری توانست با فراری دادن نیروهای دولت مرکزی، شهرهای موصل و تکریت و همچنین بخش های دیگری از خاک عراق را به تصرف درآورد.

اواخر ماه ژوئن، این گروه اعلام کرد که در مناطق تحت تسلط خود در سوریه و عراق خلافت یا دولت اسلامی تشکیل داده است و ابوبکر البغدادی را خلیفه و رهبر مسلمانان اعلام کرد.

این گروه به خشونت با نفرات دولتی و اقلیت‌های دینی و مذهبی در مناطق تحت اشغال خود شهرت دارد و نهادهای حقوق بشری گفته‌اند که برخی اقدامات آن به منزله جنایت علیه بشریت و از لحاظ حقوق بین‌الملل، قابل پیگرد و مجازات است.

کوتاه مدتی پس از سقوط صدام حسین، فشار مسلمانان بنیادگرا بر مسیحیان عراقی آغاز شد.

اجبار زنان مسیحی به رعایت حجاب اسلامی، ممنوعیت مصرف نوشابه الکلی و بعدها، بمب گذاری در کلیساها باعث مهاجرت بسیاری از آنان به خارج از عراق شد.

اخبار بین الملل - فرارو