اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

داعش برای فعالیت خبرنگاران شرط گذاشت



اخبار,اخبار بین الملل ,گروه تروریستی داعش

 

اخبار بین الملل - داعش برای فعالیت خبرنگاران شرط گذاشت

گروه تروریستی داعش که مناطق گسترده‌ای از سوریه و عراق را تحت تصرف خود در آورده است، در پی بریدن سر خبرنگاران آمریکایی و همچنین کشتار تعداد زیادی از خبرنگاران داخلی شروطی را برای فعالیت خبرنگاران در مناطق تحت تصرف خود گذاشته است.

پایگاه "سیریا دیبلی" گزارش داد: همچنان برخی از خبرنگاران به تهیه گزارش از مناطق تحت تصرف داعش ادامه می‌دهند و در واقع خطرات بسیاری را به جان می‌خرند تا از اقدامات وحشیانه داعش نه فقط علیه خبرنگاران بلکه علیه مسلمانان شیعه و اقلیت‌های دینی و نژادی مستندسازی کنند.

گروه تروریستی داعش در دیر الزور واقع در شرق سوریه 11 شرط را برای فعالیت خبرنگاران گذاشته است که این شروط بدین شرح است:
1- خبرنگاران باید با ابوبکر البغدادی خلیفه تروریست‌های داعش بیعت کنند چرا که آن‌ها رعیتی برای داعش به شمار می‌آیند و باید حمایت خود را از پیشروشان اعلام کنند.

2- باید فعالیت آن‌ها تحت نظارت دفاتر اطلاع رسانی وابسته به داعش باشد.

3- خبرنگاران می‌توانند به صورت مستقیم با خبرگزاری‌های جهانی همچون رویترز، خبرگزاری فرانسه و خبرگزاری آسوشیتدپرس همکاری داشته باشند اما نباید ارتباطی با هیچ یک از کانال‌های تلویزیونی بین‌المللی یا داخلی داشته باشند و نباید هیچ گونه تصاویر یا فایل صوتی برای آن‌ها بفرستند.

4- خبرنگاران به هیچ وجه نمی‌توانند با شبکه‌های تلویزیونی که نام آن‌ها در فهرست سیاه شبکه‌های مخالف داعش قرار گرفته است همکاری داشته باشند که از جمله این شبکه‌ها العربیه، الجزیره و اورینت است و هر کس که این شرط را نقض کند مجازات می‌شود.

5- خبرنگاران می‌توانند رخدادهای جاری در دیر الزور را چه از طریق نگارش خبر یا ارسال تصاویر پوشش دهند و این کار را بدون مراجعه به دفتر اطلاع رسانی داعش انجام دهند اما باید تمامی خبرها و عکس‌ها حاوی نام روزنامه نگار و عکاس باشد.

6- خبرنگاران این اجازه را ندارند تا هیچ گونه گزارش خبری (چاپ شده یا فایل رادیویی را بدون مراجعه به مرکز اطلاع رسانی داعش منتشر کنند.)

7- ممکن است برخی از خبرنگاران صفحاتی در پایگاه‌های اجتماعی و وبلا‌گ‌هایی برای انتشار اخبار و تصاویر داشته باشند اما اسامی این افراد باید در دفتر اطلاع رسانی داعش ثبت شده باشد.

8- خبرنگاران باید به قوانین در هنگام تصویربرداری از داخل اراضی تحت تصرف داعش پایبند باشند و همچنین از پایگاه‌ها یا رخدادهای امنیتی که ممنوع التصویر هستند تصاویر تهیه کنند.

9- دفاتر اطلاع رسانی داعش فعالیت خبرنگاران داخلی را در داخل اراضی تحت تصرف داعش و در رسانه‌های رسمی دنبال می‌کنند و هرگونه نقض این شروط باعث ممنوع الفعالیت شدن خبرنگار و مجازات وی می‌شود.

10- این شروط نهایی نیستند و با توجه به شرایط و میزان همکاری خبرنگاران و پایبندی آن‌ها در قبال دفاتر اطلاع رسانی داعش می‌تواند این شروط تغییر کند.

11- خبرنگاران می‌توانند پس از به دست آوردن مجوزی از سوی دفتر اطلاع رسانی داعش فعالیت داشته باشند.

خبرنگارانی که با این شروط موافقت نکردند از اراضی تحت تصرف داعش خارج شدند و برخی برای بازگشت ترقیب شده و به برخی دیگر هشدار داده شده است در صورتی که این کار را نکنند خانواده‌هایشان به صلیب کشیده خواهند شد.

به نظر نمی‌رسد که هیچ گونه خبرنگار خارجی در داخل اراضی تحت تصرف داعش به فعالیت خود ادامه دهند در نتیجه این شروط فقط بر روی خبرنگاران سوری و عراقی اجرا می‌شود.
اخبار بین الملل - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
مجیدی برای بازگشت به استقلال شرط گذاشت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

داعش برای آزادی گروگان ژاپنی شرط تازه گذاشت



اخبار,اخباربین الملل, اعضای داعش

داعش با انتشار ویدئویی که طی آن کشته شدن یکی از دو گروگان ژاپنی اعلام شد، به جای پول، آزادی ساجده الریشاوی، یک زن عامل انتحاری که در اردن زندانی است، را خواستار شد؛ در غیر این صورت، دومین گروگان نیز اعدام می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری ان بی سی، در فیلم ویدئویی مذکور، گروگانی که هنوز زنده است، می‌گوید که اگر الریشاوی آزاد شود، او نیز آزاد خواهد شد.

درهمین حال، شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن امروز (یکشنبه) اشاره مستقیمی به این مساله نکرد که توکیو درباره آزادی این زن عامل انتحاری به مذاکره می‌پردازد یا خیر.

الریشاوی تلاش کرد پس از اینکه همسرش خود را در یک مراسم ازدواج در هتلی در اردن در سال 2005 منفجر کرد و مرگ 40 تن را رقم زد خود را منفجر کند که دستگیر شد. این زن که در سال 2006 محکوم شد. وی خواهر مبارک الریشاوی است که زمانی دست راست ابومصعب الزرقاوی، رهبر سابق القاعده در عراق بود. مبارک الریشاوی در فلوجه کشته شد و الزرقاوی نیز در جریان حملات هوایی آمریکا در سال 2006 جان باخت.

کریمه بنونه، پروفسور حقوق بین‌الملل در دانشگاه کالیفرنیا به شبکه خبری ان بی سی گفت، داعش درخواست باج 200 میلیون دلاری خود از دولت ژاپن را برای آزادی دو گروگان این کشور به آزادی یک زن عامل انتحاری که در حبس است، تغییر داده اما این چیزی به جز یک توطئه تبلیغاتی از جانب این گروه تروریستی نیست.

کریمه بنونه، پرفسور حقوق بین‌الملل در دانشگاه کالیفرنیا و نویسنده کتاب «فتوای شما در اینجا کاربردی ندارد: داستان‌های ناگفته از جنگ علیه بنیادگرایی اسلامی» به شبکه خبری ان‌.بی.سی گفت: ساجده الریشاوی، عامل انتحاری بالقوه که در انفجار بمبی در جریان حمله 2005 به هتلی در امان، پایتخت اردن ناکام‌ ماند، خواهریکی از فرماندهان ارشد القاعده در عراق است.

وی افزود: خانواده گروگان‌های ژاپنی و سازمان‌های مرتبط باید در رابطه با تماس‌ها به منظور آزادی این زن عامل انتحاری کاملا هوشیار باشند. شاید داعش به دنبال تغییر رویه خود و انجام اهداف تبلیغاتی باشد تا با این کار خودش را حامی و مدافع زنان مسلمان نشان دهد. زنان و نحوه کلام استفاده شده در این فیلم و اشاره به الریشاوی به عنوان «خواهر زندانی» به نظر یک تبلیغات است.


  اخبار  بین الملل  - ایسنا