اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

داروی مالاریا ساخته شد


محققان دانشگاه داندی در انگلیس موفق به ساخت دارویی برای بیماری مالاریا حاوی ترکیبی به نام DDD107498 شدند که به گفته این محققان نه تنها این بیماری را درمان، بلکه از گسترش آن پیشگیری می کند.

خبرگزاری ایرنا: محققان دانشگاه داندی در انگلیس موفق به ساخت دارویی برای بیماری مالاریا حاوی ترکیبی به نام DDD107498 شدند که به گفته این محققان نه تنها این بیماری را درمان، بلکه از گسترش آن پیشگیری می کند.

محققان معتقدند که استفاده از این دارو از ابتلا به مالاریا نیز جلوگیری می کند و برای محافظت در برابر بیماری فقط کافی است یک بار از آن استفاده شود.

این داروی جدید، بیماری مالاریا را به گونه ای متفاوت درمان می کند و به همین دلیل نسبت به روش های رایج موثرتر است.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال 2014 میلادی، مرگ و میر ناشی از مالاریا از سال 2000 تا 2013 میلادی، 47 درصد کاهش یافته است. با این وجود در سال 2013میلادی، دو میلیون مورد بالینی مالاریا و 584 هزار مرگ ناشی از بیماری های منتقله از طریق پشه گزارش شد که بیشتر قربانیان زنان باردار و کودکان زیر پنج سال بودند.

تعداد کیت های تشخیص فوری مالاریا در سال 2008 میلادی، 46 میلیون بوده که در سال 2013 میلادی به 319 میلیون کیت رسیده است. افزایش درمان های ترکیبی مالاریا نیز در سال های اخیر چشمگیر بوده است و پشه بندهای آغشته به حشره کش نیز در بیشتر مناطق مورد استفاده قرار می گیرد.

گزارش سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد که کشورهای زیادی در حال حرکت به سمت ریشه کنی مالاریا هستند؛ به عنوان مثال در نشست اخیر شرق آسیا اعلام شده است که قصد ریشه کنی مالاریا از آسیا و اقیانوس آرام تا سال 2030 میلادی وجود دارد.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی با وجود افزایش سه برابری بودجه مالاریا از سال 2005 هنوز این طرح با کسری بودجه 50 درصدی مواجه است؛ بودجه مورد نیاز برای انجام این طرح حدود 5.1 میلیارد دلار تخمین زده شده است.

همچنین شیوع بیماری ابولا در سه منطقه گینه، سیرالئون و لیبریا، اثر مخربی بر درمان مالاریا داشته است زیرا تمام منابع مالی و انسانی درگیر ابولا است.

مالاریا یک مشکل جهانی در حوزه سلامت محسوب می شود که بیش از 3 میلیارد نفر را در 97 کشور تهدید می کند.

مالاریا از طریق نیش پشه آلوده به انگل پلاسمودیم فالسیپاروم به انسان منتقل می شود. این انگل وارد جریان خون میزبان می شود و سلول های قرمز را تخریب می کند. زمانی که گلبول های قرمز تسلیم این انگل می شوند، علایم این بیماری که شامل سردرد، لرز، درد عضلانی، خستگی، تهوع، اسهال و استفراغ است، ظاهر می شود.

این انگل همچنین سبب مشکلات تنفسی شدید، کاهش قندخون، کم خونی شدید و در نهایت بروز کما در بیمار می شود که در صورت نبود درمان کشنده است. کودکان به دلیل ضعف سیستم ایمنی در مقابل این انگل تسلیم می شوند و از بین می روند.

نتایج این تحقیق در نشریه Nature منتشر شده است.


ویدیو مرتبط :
داروی گیاهی و داروی شیمیایی-دکتر حسین روازاده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تولید داروی مقابله با آنفولانزاوسرماخوردگی



 

 

داروی مقابله با آنفولانزا و سرماخوردگی

 


تولید قرص مكیدنی جدید كه با تمام انواع سرماخوردگی‌ها و آنفلوآنزاها مقابله می‌كند .

 

 

دانشمندان موفق به تولید نوعی قرص مكیدنی ۲۰ پوندی شده‌اند كه با تمام انواع سرماخوردگی‌ها و آنفلوآنزاها مقابله می‌كند.

 


دانشمندان می‌گویند؛ مصرف روزانه یك عدد از این قرص مكیدنی برای مبارزه با هر نوع ویروس آنفلوآنزا و سرماخوردگی از جمله آنفلوآنزای خوكی و پرندگان موثر و نتیجه بخش است.

 


این دارو كه در ظرف دو سال آینده به عنوان یك داروی «OTC» یعنی بدون نیاز به نسخه مانند استامینوفن عرضه خواهد شد، برای جلوگیری از تعدد سرماخوردگی و آبریزش بینی در افراد سالم و همچنین پیشگیری از بروز عفونتهای خطرناك در سالمندان مفید و قابل استفاده است.

 


این قرص مكیدنی «ولدونا» نام دارد كه طعم آن شیرین است و در بزاق دهان حل می‌شود. این قرص، سیستم ایمنی بدن را برای حمله به تمام انواع ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوآنزا فعال می‌كند.

 


داروی جدید پس از نتایج موفقیت‌آمیز روی موش‌های آزمایشگاهی اكنون در مرحله آزمایش روی نمونه‌های انسانی است.