اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خون‌های بی‌کیفیت وارداتی صدای تالاسمی‌ها را درآورد



خون‌های بی‌کیفیت وارداتی صدای تالاسمی‌ها را درآورد

خون‌های بی‌کیفیت وارداتی صدای تالاسمی‌ها را درآورد

اعتراض‌های بیماران تالاسمی به عدم کیفیت کیسه‌های وارداتی خون باعث شد تا مسئولان 3 هزار کیسه خون را جمع‌آوری کنند. اما واکنش مسئولان به همان روال سابق، تکذیب بی‌کیفیت بودن کیسه و پاک کردن صورت مسئله است.

محمد فرانوش، معاون فنی و فن‌آوری‌های نوین سازمان انتقال خون، درحالی که کیسه‌های خون برای بیماران مشکل ایجاد کرده می‌گوید: «این محصول در دوره‌ای 8 تا 10 روزه در آزمایشگاه کنترل کیفی سازمان انتقال خون مورد بررسی قرار می‌گیرد.» اگر کیسه‌های وارداتی خون کیفیت دارد، پس چرا جمع‌آوری شده است؟ آیا با این وجود می‌توان به آزمایشگاه‌های کنترل کیفی سازمان انتقال خون اعتماد کرد؟

این بار پای چین وسط نبود

همین که اعتراض بیماران تالاسمی شیراز به کیسه‌های خون بلند شد، باز هم خبرهایی روی تلکس‌های خبری رفت که می‌گفت: «کیسه‌های خون وارداتی از چین، جان بیماران تالاسمی را تهدید می‌کند.» هرچند محصولات چینی تاکنون هزینه‌های بسیار زیادی را به بیماران تحمیل کرده است و برخلاف تکذیب مسئولان، مرگ برخی از هموطنان را در پی داشته است اما این‌بار پای یک شرکت سنگاپوری در میان بود.

هرچند بعد‌ها مشخص شد که این شرکت با واسطه کیسه‌ها را از ژاپن واردکرده است. به گفته فرانوش، معاون فنی و فن‌آوری‌های نوین سازمان انتقال خون، تصور بیماران مبنی بر اینکه تولیدکننده اصلی کیسه‌ها، کشور سنگاپور بوده، درست نیست و آنها در حقیقت تولید شرکت جی.‌ام. اس ژاپن است که سنگاپور امتیاز تولیدش را گرفته و ایران از حدود یک دهه پیش این کیسه‌ها را از سنگاپور می‌خریده و در این مدت، کیسه‌ها هرگز اشکالی نداشته است.

مجید آراسته، رئیس هیات مدیره انجمن تالاسمی ایران نیز تایید می‌کند: «شرکتی که سازمان انتقال خون، کیسه‌ها را از آن خریده، جزو بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده کیسه‌های خون در دنیاست. او به چگونگی کنترل کیفیت کیسه‌های خون اشاره می‌کند و می‌گوید: «از میان چندهزار کیسه‌ای که واردکشور شده است، شماری از آنها به شکل تصادفی برای سنجش کیفیت انتخاب می‌شود و ممکن نیست همه آنها، از نظر کیفی در آزمایشگاه قابل سنجش باشد و ظاهرا کیسه‌های حساسیت‌زا جزو همان‌هایی بوده که از نظر کیفی سنجش نشده است.»

حال این سوال پیش می‌آید آیا با توجه به تصادفی بودن کنترل‌ها همواره این تهدید وجود دارد که دارو و تجهیزات بی‌کیفیت وارد بازار شود و جان بیماران را تهدید کند؟ البته تکذیب‌ها در حوزه سلامت به همین مسئله محدود نمی‌شود. مسئولان بارها تهدید داروهای چینی را تکذیب کرده‌اند.

هرچند آنها از جمله دکتر مهدی سلیمانجانی، سرپرست دفتر کل نظارت بر دارو و موادمخدر سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، وجود شرایط اضطراری را دلیلی موجه برای وارد کردن دارو و تجهیزاتی که کنترل نشده‌اند به بازار دانسته‌اند. اما آنها مرگ ناشی از مصرف داروهایی که بدون بررسی وارد بازار می‌شوند را تکذیب می‌کنند، بدون اینکه بدانند که این دارو- که پیش از توزیع، آزمایش نکرده‌اند- از چه موادی تشکیل شده است.

آیا واقعا خون‌ها وارداتی نیستند؟

زمانی که خبر ورود کیسه‌های بی‌کیفیت خون به شیراز و بندرعباس به رسانه‌ها رسید، برخی از آنها به جای کیسه‌های خون از ورود «خون بی‌کیفیت» به کشور سخن به میان ‌آوردند. مسئله تا جایی پیش رفت که عابد فتاحی، عضو کمیسیون بهداشت بهارستان هم به این مسئله اعتراض و اعلام کرد که عدم تامین اعتبار برای سازمان انتقال خون، باعث شده تا این سازمان اقدام به ورود تجهیزات خونی بی‌کیفیت کند.

او از پیگیری موضوع خون‌های بی‌کیفیت در مجلس سخنان به میان آورد. اما با باز شدن مسئله، فتاحی اعلام کرد که هرگز از خون بی‌کیفیت سخنی به میان نیاورده و منظور او کیسه‌‌های بی‌کیفیت خون بوده است.

در نهایت مسئله تا به آنجا پیشرفته که حاجی‌بیگی مدیرکل دفتر مدیرعامل وروابط‌عمومی سازمان انتقال خون در تازه‌ترین واکنش خود، ورود خون‌های بی‌کیفیت به کشور را تکذیب می‌کند ومی گوید: «به‌دلیل وجود شرایط زیستی وجغرافیایی درجهان موضوع واردات وصادرات خون امکان‌پذیر نیست واین موضوعی کذب است.»

اما مسئله‌ای هم وجود دارد که به نظر می‌رسد دکتر حاجی‌بیگی اصرار بر فراموشی آن دارد. ایران در دهه 60 اتفاق ناخوشایندی را تجربه کرد. در اواخر دهه 60شمسی واردات فرآورده‌های خونی و فاکتورهای انعقادی باعث ورود وشیوع بیماری ایدز وهپاتیت در کشور بخصوص دربین بیماران تالاسمی شد. بسیاری از بیماران مبتلا در طول دو دهه گذشته مرگ‌های دردناک داشتند.

اگر تلاش انجمن حامی بیماران تالاسمی نبود، حتی خانواده‌های آنان نمی‌توانستند دیه آنها را از دولت بگیرند. تلخ‌تر از آنکه ایران برخلاف سایر کشورهای دیگر چون عراق، آمریکا، آلمان و... هرگز وارد شکایت از کشور فرانسه، واردکننده این فرآورده‌ها نشد و در این میان هیچ وقت مشخص نشد که این فرآورده‌ها توسط چه کسانی واردکشور شدند.

هیچ یک از مسئولان آن زمان، حاضر به پذیریش مسئولیت نشدند. این درحالی بود که کشور عراق در شرایط جنگی توانست غرامت بیماران خود را از این شرکت بگیرد. اما نگرانی امروز بیشتر از دهه 60 است. امروز کشور در شرایط سختی به سر می‌برد و شواهد نشان‌دهنده بی‌قانونی و سوء‌استفاده‌های بسیار در حوزه سلامت کشور است. حال این سوال پیش می‌آید که با گذشت 2 دهه از آن ماجرای تلخ که هرگز کسی حاضر به پذیرش مسئولیت نبود، چه کسی مسئولیت اتفاق‌هایی که در این دوره در حوزه نظام سلامت اتفاق می‌افتد را به عهده می‌گیرد؟/تهران امروز

 

 

 


ویدیو مرتبط :
جزوه راهنمای بالینی تزریق خون منظم در بیماران مبتلا به تالاسمی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نیشکر خوزستان صدای عراقی ها را هم درآورد / احضار کنسول ایران در بصره



 

 

نیشکر خوزستان صدای عراقی ها را هم درآورد / احضار کنسول ایران در بصره

 

روانه شدن پساب های آلوده صنایع نیشکر خوزستان باعث اعتراض مقامات عراقی و احضار کنسول ایران در بصره شد.

به نقل از رادیو سوا، محسن عبدالحی مشاور استاندار بصره در زمینه کشاورزی نسبت به افزایش ورود پساب های صنایع نیشکر خوزستان به عراق از جمله مناطق زید و شلمچه هشدار داد.

عبدالحی اظهار داشت: این پساب ها باعث ایجاد لکه هایی به طول 50 کیلومتر و عرض سه کیلومتر از منطقه شلمچه تا هور هویزه شده است که جهت گیری این لکه به سمت مناطق شمال شرقی بصره  است. این لکه و آب های آلوده در منطقه از طریق خورهای (فرو رفتگی آب دریا یا رودخانه در خشکی) وارد مناطق مختلف می شوند.

وی افزود: اما تهدید آن جاست که این آب الوده در منطقه "السویب" از طریق کانال های آب موجود در بصره ممکن است وارد رودخانه شط العرب و اروند شود.

این در حالی است که پیش از این مقامات زیست محیطی و فعالان محیط زیست در ایران نیز بارها نسبت به ورود پساب های آلوده و شور صنایع نیشکر خوزستان به رودخانه ها و تالاب های این استان از جمله رودهای کارون، جراحی و اروند و تالاب های شادگان اعتراض کرده بودند اما این انتقادات تاکنون با نتیجه ای همراه نشده اند.

صنایع بزرگ نیشکر هفت تپه از مهمترین صنایع آلوده کننده تالاب شادگان و رودخانه های کارون و اروند به شمار می رود.

پساب های صنایع نیشکر خوزستان شامل نمک و دیگر مواد خطرناک شیمیایی و سمی از جمله نیترات است.

معاون استاندار بصره با اشاره به مواد خطرناک موجود در پساب های نیشکر خوزستان، درباره ریختن این مواد به رودخانه های شط العرب و اروند هشدار داد و گفت: ایران به صورت آگاهانه و به عمد کانالی را برای هدایت پساب های نیشکر خوزستان به سمت عراق اقدام کرده است.

وی پیش از این گفته بود که مقامات بصره به وزارت خارجه عراق جزئیات این مسئله را اطلاع داده و از آنها خواسته اند تا وزارت خارجه ایران را خطاب قرار داده تا ورود پساب های نیشکر خوزستان به عراق را متوقف کنند.

استاندار بصره همچنین از کنسول ایران در این شهر خواست تا اعتراض وی را به مقامات تهران اطلاع دهد و آنها را از آسیب های گسترده و تاثیرات منفی این پساب های بر محیط زیست عراق که می تواند منجر به ایجاد سیل پساب نیز شود، آگاه کند.

مشاور استاندار بصره ادامه داد: هم اکنون می توان اقدامات موقتی را برای مقابله با ورود پساب های شور و آلوده از سمت ایران اتخاذ کرد اما با فرارسیدن فصل زمستان و بارش باران های شدید قطعا نیازمند کمک دولت مرکزی عراق برای راه حل های دائمی خواهیم شد.

براساس اخبار منتشر شده در رسانه های عراق، از حدود 25 روز پیش، پساب های شور و آلوده صنایع نیشکر خوزستان وارد خاک عراق شده است.

احضار کنسول ایران در بصره

مشاور استاندار بصره اضافه کرد: اقدامات در پیش گرفته شده در استان بصره برای مقابله با ورود پساب های صنایع نیشکر ایران به خاک عراق کافی نیست. استاندار بصره، محمد نصیر باغبان کنسول ایران در این شهر را احضار و اعتراض و نارضایتی مقامات بصره را نسبت به روانه کردن پساب های صنایع نیشکر خوزستان به سمت عراق اعلام کرد.

در همین حال ظافر نظمی فرمانده هنگ مرکزی چهارم عراق نیز گفت روانه کردن پساب های نیشکر خوزستان از ایران باعث شد تا آسیب ها و ضرر هایی متوجه مناطق مرزی میان دو کشور ایجاد شود.

وی افزود: حجم ورود پساب های وارد شده از خوزستان به عراق به ویژه در منطقه شلمچه چند برابر شده و از آن جایی که این پساب ها، شور هستند منجر به تخریب بخشی از سازه های مرزی شده است.

این فرمانده نیروهای مرزبانی عراق برحل این مسئله از طریق راه های دیپلماتیک تاکید کرد تا از ورود این پساب های شور به خاک عراق جلوگیری کرد.

"شلتاگ عبود المیاح" استاندار بصره نیز گفته است که پساب های وارد شده از سمت ایران به عراق باعث تهدید زمین های کشاورزی عراق شده همچنین این پس آب ها می توانند مین های کار نشده ای را با خود شسته و به سمت بصره بیاورند.

یک کارشناس دولتی نیز گفت: ارتفاع مناطق مرزی عراق از جمله بصره نسبت به خاک ایران کمتر است لذا مقامات ایرانی با استفاده از این واقعیت پساب های شور را به سمت زمین های عراق هدایت می کنند.

وی مساحت مناطقی را پساب های شور و آلوده نیشکر به آن وارد شده را 30 کیلومتر و در منطقه ای از شلمچه تا جزیره مجنون دانست.

مقامات عراقی همچنین از این موضوع شکایت می کنند که سدهایی خاکی را که در رودخانه های کوچک مناطق مرزی عراق با ایران ایجاد کرده اند در اثر ورود حجم زیادی از پساب های شور از سمت ایران، آسیب دیده اند. در صورتی که این سدها تخریب شوند، سیل و آب گرفتی مناطق زیادی از جنوب شرقی عراق را تهدید می کند.

پساب های نیشکر خوزستان

پیش از این بارها مقامات زیست محیطی و فعالان محیط زیست از ورود بی رویه پساب های آلوده و شور صنایع نیشکر خوزستان به تالاب های شادگان و رودخانه های کارون و اروند به شدت انتقاد کرده بودند ولی تاکنون اقدامی برای حل این مشکل صورت نگرفته است.

ورود حجم بالایی از پساب های آلوده و شور صنایع نیشکر خوزستان به رودخانه های کارون و تالاب شادگان خوزستان ضمن ایجاد آلودگی شدید، مرگ و مسمویت ماهیان، پرندگان و دیگر موجودات زنده ساکن در این مکان ها، این رودخانه ها و تالاب را در معرض نابودی قرار داده است.

دکتر احمد سواری مدیر گروه دفتر بیولوژی دانشگاه علوم و فنون خرمشهر نیز پیش از این با اشاره به ورود پساب های صنایع مختلف به خصوص نیشکر هفت تپه خوزستان به تالاب خوزستان گفته بود: ورود این پساب ها به تالاب هنوز ادامه دارد و این آلاینده یکی از خطرات اصلی برای حیات جانداران این تالاب است در حالی که باید پرسید آیا مدیریت پسابهای نیشکر اینقدر مشکل است که باید محیط زیست و مهمترین تالاب های خوزستان قربانی آن شوند.

تالاب شادگان با پهناوری 400 هزار هکتاری در جنوب غربی ایران و جنوب جلگه خوزستان حد فاصل شهرستان های شادگان، آبادان و ماهشهر واقع شده است....../
نیشکر خوزستان صدای عراقی ها را هم درآورد / احضار کنسول ایران در بصره
این پساب ها باعث ایجاد لکه هایی به طول 50 کیلومتر و عرض سه کیلومتر از منطقه شلمچه تا هور هویزه شده است که جهت گیری این لکه به سمت مناطق شمال شرقی بصره است.
روانه شدن پساب های آلوده صنایع نیشکر خوزستان باعث اعتراض مقامات عراقی و احضار کنسول ایران در بصره شد.

به گزارش عصر ایران به نقل از رادیو سوا، محسن عبدالحی مشاور استاندار بصره در زمینه کشاورزی نسبت به افزایش ورود پساب های صنایع نیشکر خوزستان به عراق از جمله مناطق زید و شلمچه هشدار داد.

عبدالحی اظهار داشت: این پساب ها باعث ایجاد لکه هایی به طول 50 کیلومتر و عرض سه کیلومتر از منطقه شلمچه تا هور هویزه شده است که جهت گیری این لکه به سمت مناطق شمال شرقی بصره  است. این لکه و آب های آلوده در منطقه از طریق خورهای (فرو رفتگی آب دریا یا رودخانه در خشکی) وارد مناطق مختلف می شوند.

وی افزود: اما تهدید آن جاست که این آب الوده در منطقه "السویب" از طریق کانال های آب موجود در بصره ممکن است وارد رودخانه شط العرب و اروند شود.

این در حالی است که پیش از این مقامات زیست محیطی و فعالان محیط زیست در ایران نیز بارها نسبت به ورود پساب های آلوده و شور صنایع نیشکر خوزستان به رودخانه ها و تالاب های این استان از جمله رودهای کارون، جراحی و اروند و تالاب های شادگان اعتراض کرده بودند اما این انتقادات تاکنون با نتیجه ای همراه نشده اند.

صنایع بزرگ نیشکر هفت تپه از مهمترین صنایع آلوده کننده تالاب شادگان و رودخانه های کارون و اروند به شمار می رود.
پساب های صنایع نیشکر خوزستان شامل نمک و دیگر مواد خطرناک شیمیایی و سمی از جمله نیترات است.

معاون استاندار بصره با اشاره به مواد خطرناک موجود در پساب های نیشکر خوزستان، درباره ریختن این مواد به رودخانه های شط العرب و اروند هشدار داد و گفت: ایران به صورت آگاهانه و به عمد کانالی را برای هدایت پساب های نیشکر خوزستان به سمت عراق اقدام کرده است.

وی پیش از این گفته بود که مقامات بصره به وزارت خارجه عراق جزئیات این مسئله را اطلاع داده و از آنها خواسته اند تا وزارت خارجه ایران را خطاب قرار داده تا ورود پساب های نیشکر خوزستان به عراق را متوقف کنند.

استاندار بصره همچنین از کنسول ایران در این شهر خواست تا اعتراض وی را به مقامات تهران اطلاع دهد و آنها را از آسیب های گسترده و تاثیرات منفی این پساب های بر محیط زیست عراق که می تواند منجر به ایجاد سیل پساب نیز شود، آگاه کند.

مشاور استاندار بصره ادامه داد: هم اکنون می توان اقدامات موقتی را برای مقابله با ورود پساب های شور و آلوده از سمت ایران اتخاذ کرد اما با فرارسیدن فصل زمستان و بارش باران های شدید قطعا نیازمند کمک دولت مرکزی عراق برای راه حل های دائمی خواهیم شد.

براساس اخبار منتشر شده در رسانه های عراق، از حدود 25 روز پیش، پساب های شور و آلوده صنایع نیشکر خوزستان وارد خاک عراق شده است.

احضار کنسول ایران در بصره

مشاور استاندار بصره اضافه کرد: اقدامات در پیش گرفته شده در استان بصره برای مقابله با ورود پساب های صنایع نیشکر ایران به خاک عراق کافی نیست. استاندار بصره، محمد نصیر باغبان کنسول ایران در این شهر را احضار و اعتراض و نارضایتی مقامات بصره را نسبت به روانه کردن پساب های صنایع نیشکر خوزستان به سمت عراق اعلام کرد.

در همین حال ظافر نظمی فرمانده هنگ مرکزی چهارم عراق نیز گفت روانه کردن پساب های نیشکر خوزستان از ایران باعث شد تا آسیب ها و ضرر هایی متوجه مناطق مرزی میان دو کشور ایجاد شود.

وی افزود: حجم ورود پساب های وارد شده از خوزستان به عراق به ویژه در منطقه شلمچه چند برابر شده و از آن جایی که این پساب ها، شور هستند منجر به تخریب بخشی از سازه های مرزی شده است.

این فرمانده نیروهای مرزبانی عراق برحل این مسئله از طریق راه های دیپلماتیک تاکید کرد تا از ورود این پساب های شور به خاک عراق جلوگیری کرد.

"شلتاگ عبود المیاح" استاندار بصره نیز گفته است که پساب های وارد شده از سمت ایران به عراق باعث تهدید زمین های کشاورزی عراق شده همچنین این پس آب ها می توانند مین های کار نشده ای را با خود شسته و به سمت بصره بیاورند.

یک کارشناس دولتی نیز گفت: ارتفاع مناطق مرزی عراق از جمله بصره نسبت به خاک ایران کمتر است لذا مقامات ایرانی با استفاده از این واقعیت پساب های شور را به سمت زمین های عراق هدایت می کنند.

وی مساحت مناطقی را پساب های شور و آلوده نیشکر به آن وارد شده را 30 کیلومتر و در منطقه ای از شلمچه تا جزیره مجنون دانست.

مقامات عراقی همچنین از این موضوع شکایت می کنند که سدهایی خاکی را که در رودخانه های کوچک مناطق مرزی عراق با ایران ایجاد کرده اند در اثر ورود حجم زیادی از پساب های شور از سمت ایران، آسیب دیده اند. در صورتی که این سدها تخریب شوند، سیل و آب گرفتی مناطق زیادی از جنوب شرقی عراق را تهدید می کند.

پساب های نیشکر خوزستان

پیش از این بارها مقامات زیست محیطی و فعالان محیط زیست از ورود بی رویه پساب های آلوده و شور صنایع نیشکر خوزستان به تالاب های شادگان و رودخانه های کارون و اروند به شدت انتقاد کرده بودند ولی تاکنون اقدامی برای حل این مشکل صورت نگرفته است.

ورود حجم بالایی از پساب های آلوده و شور صنایع نیشکر خوزستان به رودخانه های کارون و تالاب شادگان خوزستان ضمن ایجاد آلودگی شدید، مرگ و مسمویت ماهیان، پرندگان و دیگر موجودات زنده ساکن در این مکان ها، این رودخانه ها و تالاب را در معرض نابودی قرار داده است.

دکتر احمد سواری مدیر گروه دفتر بیولوژی دانشگاه علوم و فنون خرمشهر نیز پیش از این با اشاره به ورود پساب های صنایع مختلف به خصوص نیشکر هفت تپه خوزستان به تالاب خوزستان گفته بود: ورود این پساب ها به تالاب هنوز ادامه دارد و این آلاینده یکی از خطرات اصلی برای حیات جانداران این تالاب است در حالی که باید پرسید آیا مدیریت پسابهای نیشکر اینقدر مشکل است که باید محیط زیست و مهمترین تالاب های خوزستان قربانی آن شوند.

تالاب شادگان با پهناوری 400 هزار هکتاری در جنوب غربی ایران و جنوب جلگه خوزستان حد فاصل شهرستان های شادگان، آبادان و ماهشهر واقع شده است...../تحلیل:عصرایران