اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خودنمایی ۶میوه خارجی ممنوعه در بازار



میوه های خارجی ممنوعه در بازار, میوه های خارجی ممنوعه, میو

خودنمایی ۶میوه خارجی ممنوعه در بازار

وی ادامه داد: اگر فرض کنیم که این میوه‌ها با مجوز تعاونی‌های مرز نشین نیز آمده باشد باید در همان استان‌ها مصرف شود و اگر از این استان‌ها خارج شود باز قاچاق محسوب می‌شود.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات کشاورزی گفت: گزارشاتی مبنی بر وجود 6 میوه خارجی پرتقال، آناناس، نارگیل، انگور، گلابی و زنجبیل در بازار به رغم ممنوعیت وجود دارد.

سید رضا نورانی در گفت‌وگو با فارس در پاسخ به اینکه پرتقال‌های مصری و ترک در بازار به فروش می‌رسد، گفت: از یکی دو هفته اخیر گزارش‌هایی به اتحادیه صادر کنندگان و واردکنندگان مبنی بر وجود پرتقال، آناناس، نارگیل، انگور، گلابی و زنجبیل خارجی در بازار رسیده است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات کشاورزی افزود: وجود این میوه‌ها در بازار در حالی است که واردات انواع میوه به غیر از موز ممنوع اعلام شده است.

وی ادامه داد: حتی اخیرا از مرز بازرگان نیز یکی از اعضای اتحادیه تماس گرفت و ورود پرتقال را از این مرز خبرداد، از همدان نیز تماس گرفته و وجود پرتقال خارجی در بازارهای این استان را خبر داده‌اند.

نورانی گفت: از آنجایی که این میوه‌ها فساد پذیر هستند و باید سردخانه‌ای باشند واردات آن‌ها به نظر عجیب می‌آید.

وی ادامه داد: اگر فرض کنیم که این میوه‌ها با مجوز تعاونی‌های مرز نشین نیز آمده باشد باید در همان استان‌ها مصرف شود و اگر از این استان‌ها خارج شود باز قاچاق محسوب می‌شود.

رئیس اتحادیه صادر‌کنندگان واردکنندگان میوه تصریح کرد: دولت باید جلوی ورود این میوه‌ها به کشور را بگیرد زیرا از آنجایی که قرنطینه آن‌ها رعایت نمی‌شود احتمال بروز انواع آفات وجود دارد که در صورت شیوع برای مبارزه با آن میلیون‌ها دلار باید هزینه شود./فارس

 

 

 


ویدیو مرتبط :
خودنمایی میوه هایی با طعم تلخ قاچاق در بازار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فهرست ۲۰ کالای ممنوعه وارداتی/ وداع موقتی برنج خارجی با بازار ایران



 

 

کالای ممنوعه

 

 

از میان ۴۹ قلم محصول کشاورزی مربوط به لیست اول وزارت جهادکشاورزی، ثبت سفارش ۲۰ قلم کالا به صورت کامل ممنوع اعلام شد.

به گزارش خبرنگار مهر، صادق خلیلیان وزیر جهاد کشاورزی بعد از دریافت نامه همتای خود در وزارت بازرگانی، واردات ۴۹ قلم محصول کشاورزی را به شیوه قبلی ممنوع اعلام کرد. در این میان ثبت سفارش ۲۰ قلم از این ۴۹ قلم به صورت کامل ممنوع شده و ۲۹ قلم دیگر نیز صرفا با هماهنگی و اخذ مجوز از وزارت جهاد کشاورزی امکان پذیر است.

در پیوست این نامه، وزیر جهاد کشاورزی از این ۴۹ قلم کالا با عنوان "محصولات حساس کشاورزی" یاد کرده است که مشمول ماده ۱۶ قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی می شوند.

بر این اساس ثبت سفارش گندم و مخلوط گندم، برنج، گوشت حیوانات از نوع گاو، تازه یا سردکرده، گوشت حیوانات از نوع گاو منجمد، تخم مرغ، تخم پرندگان بدون پوست، عسل طبیعی، پیاز و موسیر، سیر، تره فرنگی و سایر سبزیجات سیرگونه، سایر میوه های سخت پوست تازه یا خشک کرده حتی پوست کنده، مرکبات تازه یا خشک کرده، انگور تازه یا خشک کرده، سیب، گلابی، به، زردآلو، گیلاس، آلبالو و هلو، سایر میوه ها، میوه نپخته یا پخته شده، میوه های محفوظ شده، میوه های خشک کرده، پوست مرکبات یا پوست خربزه تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام شده است.

این درحالی است که تعرفه برخی از این محصولات نیز افزایش بسیار زیادی داشته است، به این معنا که اگر روزی در آینده، وزارت جهاد کشاورزی واردات این محصولات را مجاز و ثبت سفارش آنها را از حالت ممنوعیت خارج کرد، واردکننده با تعرفه بالایی آن را به کشور وارد کند.

از جمله کالاهای با تعرفه بالا می توان به سیر اشاره کرد که تعرفه آن از ۱۰۰ به ۱۵۰ درصد، تره فرنگی و سایر سبزیجات سیرگونه از ۲۰ درصد به ۱۰۰ درصد، پیاز و موسیر از ۳۰ به ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.

در میان این ۴۹ قلم کالا نیز، واردات برخی تنها با اخذ مجوز از وزارت جهاد کشاورزی امکان پذیر است؛ ولی تعرفه آن ها به شکل فزاینده ای افزایش یافته است. به عنوان مثال تعرفه واردات جو دو سر از ۱۵ به ۴۰ درصد، قند و شکر از ۳۵ و ۲۰ به ۷۰ درصد، ملاس ها از ۱۵ به ۷۰ درصد و سیب زمینی از ۳۰ به ۵۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش مهر، افزایش تعرفه ها و ممنوعیت واردات در برخی محصولات از جمله برنج، گوشت، سیب زمینی و قند و شکر به نظر می رسد باعث بروز مشکلاتی در تنظیم بازار شود، به این معنا که تولید داخلی به اندازه کافی در برخی از این اقلام نیست و همواره واردات توانسته مابه التفاوت تولید و نیاز داخلی را جبران کند، بنابراین به نظر می رسد که تنها اعلام ممنوعیت اقلام محصولات کشاورزی کافی نباشد و در کنار آن باید در جهت افزایش تولید داخلی نیز گام برداشته شود...../تحلیل:مهر