اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خودروهای خارجی کیلویی چند؟!



اخبار,اخبار اقتصادی,خودروهای خارجی

 

اخبار اقتصادی - خودروهای خارجی کیلویی چند؟!

تولید کالاهایی با قابلیت ماندگاری یک مزیت صنعتی به شمار می‌رود؛ این کالاها طیف وسیعی را در بر می‌گیرند، از هواپیما و کامپیوتر گرفته تا تلویزیون و خودرو. تولید این کالاها سود سرشاری به همراه دارد که دلیل آن هم تولید انبوه و شیوه تعیین قیمت کالاست.

یکی از کالاهای ماندگار خودرو است که هرچند در قالب کالایی مصرفی دسته‌بندی می‌شود، اما در بسیاری از کشورها نوعی سرمایه‌گذاری نیز محسوب می‌شود و به همین دلیل بهای آن و شیوه قیمت‌گذاری آن تأثیر زیادی در زندگی روزمره مصرف‌کننده و تولیدکننده دارد.

مهم‌ترین عناصری که در ساخت یک اتومبیل نقش دارند، عبارتند از: نیروی کار، مواداولیه و تبلیغات که این عناصر سه‌گانه قیمت خودرو را نیز تعیین می‌کنند. هرچند ماشین و روبات نقش بیشتری در تولید خودرو دارند، اما هنوز هم هزینه‌های کلانی صرف طراحی و مهندسی اتومبیل‌ها می‌شود که این موارد به هزینه‌های نیروی کار مربوط هستند.از سوی دیگر در خودروها از مواد مختلفی استفاده می‌شود. از استیل و آلومینیوم و داشبورد، صندلی و تایر گرفته تا حتی پیچ‌هایی که دو قطعه را به هم متصل می‌کند و نوسان قیمت این مواد در بازار در هزینه ساخت خودرو و بالطبع قیمت نهایی آن تأثیرگذار است. همچنین خودروسازان سراسر جهان سالانه میلیاردها دلار صرف تبلیغات می‌کنند. علاوه بر آن، آنها مبالغ هنگفتی را در بازارهای تحقیقاتی صرف می‌کنند تا روندهای پیش‌بینی انتظارات و ترجیحات مشتری را بررسی کنند.

رابطه بین قیمت خودرو و هزینه تولید
همان‌طور که گفته شد هزینه‌های مواداولیه و نیروی کار دو عامل اصلی در تعیین قیمت خودرو هستند، اما شیوه بکارگیری و استفاده از آنها تأثیر متفاوتی در نحوه قیمت‌گذاری دارد. به‌عنوان مثال شرکت «فولکس واگن» باید برای ساخت «بنتلی» در انگلیس مواداولیه و نیروی کار بیشتری در مقایسه با ساخت «اسکودا» به کار برد و به این ترتیب بهای بنتلی ١٠ برابر بهای اسکوداست. اما این درحالی است که هزینه ساخت آن ١٠ برابر اسکودا نیست.

براساس یک قانون کلی، خودروهای بزرگتر به‌شیوه‌ای صرفه‌جویانه‌تر ساخته می‌شوند. بهترین نمونه این موضوع، بهای ساخت «پورشه کیمن» در مقایسه با «پورشه ٩١١» است به‌طوری که هزینه ساخت کایمان و ٩١١ تفاوت چندانی ندارد اما سودآوری اولی بسیار بیشتر از ٩١١ است.  با این وجود دستیابی به اطلاعات داخلی درباره هزینه‌های واقعی ساخت یک خودرو در سراسر جهان بسیار مشکل است. اما می‌توان چنین نتیجه گرفت خودروهایی که با حجم کم تولید می‌شوند سودآوری بیشتری دارند. اما از سوی دیگر نباید هزینه‌های تحقیق و توسعه را نادیده گرفت و با توجه به فناوری‌های به کار گرفته شده برای تولید، قیمت خودرو نیز تغییر می‌کند.

سود ١٢هزار دلاری خودروسازان آمریکایی در هر دقیقه
با وجود این که درباره هزینه دقیق ساخت خودروها آمار دقیقی وجود ندارد، اما با گشتی میان وب‌سایت‌های مختلف که کاربران آنها موضوعات جالبی دراین‌باره به اشتراک گذاشته‌اند، اطلاعات قابل توجهی به دست می‌آید. بنابراین به‌طور متوسط هزینه تولید یک خودروی خانوادگی ١٢٥٥ دلار است، اما تولید یک خودروی لوکس یا اسپرت ٢٧٤٥ دلار هزینه دارد. به این ترتیب به نظر می‌رسد تولید خودرو ارزان باشد و شرکت‌های ذی‌نفع از تولید یک خودروی متوسط، حدود ١٢٠‌درصد سود ببرند. به‌عنوان مثال طی چند ‌سال اخیر صنعت خودروسازی آمریکا به‌طور مرتب سود سه ماهه خود را حدود ١,٥‌میلیارد دلار گزارش می‌دهد. این رقم نشان می‌دهد شرکت‌های خودروسازی هر دقیقه ١٢‌هزار دلار سود می‌برند.

براساس یک قانون کلی قیمت فروش خودرو ٥ برابر هزینه تولید آن است. بنابراین خودرویی که در نمایندگی یا نمایشگاه به بهای ١٠ هزار دلار فروخته می‌شود، فقط با ٢‌هزار دلار ساخته می‌شود. دلال خودرو همیشه قیمت خودرو را ١٠٠‌درصد بالاتر بیان می‌کند و در صورت چانه زدن به مشتری تخفیف می‌دهد.

یکی از مواردی که باید در نظر گرفت قیمت پیشنهادی خرده‌فروشی است.RRP یا قیمت پیشنهادی خرده‌فروشی خودرو هزینه‌های مربوط به مواداولیه، سوار کردن قطعات، تبلیغات و غیره را دربرمی‌گیرد. این قیمت در هر کشور متفاوت است؛ در برخی کشورها مشتری فقط تا ١٠‌درصد قیمت پیشنهادی می‌تواند چانه بزند. اما در کشورهای اروپایی به دلیل رقابت، قدرت چانه‌زنی بالاتر است و در استرالیا ٤٠ تا ٥٠‌درصد قیمت پیشنهادی به مشتری را می‌توان تخفیف گرفت.

افزایش قطعات الکترونیکی خودروها تا ٢٠١٥
به‌طورکلی مواداولیه و قطعات، ٧٠‌درصد هزینه‌های کلی تولید خودرو را تشکیل می‌دهند. ٣٠‌درصد باقیمانده به‌طور مساوی میان هزینه‌های نیروی کار و هزینه‌های جانبی تقسیم می‌شود. اما در سال‌های اخیر نسبت قطعات الکترونیکی به کار رفته در خودروها افزایش یافته است. درحقیقت بسیاری از ناظران صنعت پیش‌بینی می‌کنند تا ٢٠١٥ میلادی اجزای الکترونیکی ٤٠‌درصد هزینه کل تولید یک خودرو را به خود اختصاص دهد. هم‌اکنون شرکت‌های خودروساز بیشتر روی فناوری الکترونیکی تکیه می‌کنند. د

رحال حاضر ١٠تا ١٥‌درصد هزینه کل تولید یک خودروی مدل ٢٠٠٧ مانند «تویوتا کورولا»، ٢٠تا ٣٠‌درصد هزینه یک برند لوکس مانند «لکسوس» و ٥٠‌درصد هر نوع خودروی هیبریدی مانند «تویوتا پریوس» به اجزای الکترونیکی تعلق دارد. مهم‌ترین عامل در ورای افزایش سریع میزان بخش‌های الکترونیکی به کار گرفته شده در خودروها نقش حیاتی آنها در فراهم کردن راه‌حل‌های ایده‌آل برای ٤ چالش پیش روی خودروسازان امروز است که بهبود قابلیت استفاده از خودرو، ارتقای ویژگی‌های امنیتی، کاهش خطر برای محیط‌زیست و ایجاد قابلیت عملیاتی بیشتر این ٤ چالش را تشکیل می‌دهند. هم‌اکنون برای بهبود امنیت و قابلیت استفاده از خودرو، راه‌حل‌های فناورانه مانند سیستم‌های امنیتی قبل از تصادف، سیستم‌های پشتیبانی پارک خودرو و سیستم‌های کنترل کروز برای طیف وسیع‌تری از مدل‌ها به کار گرفته می‌شوند.

اجاره خودرو، درآمد تازه خودروسازان
صنعت خودروسازی جهانی به شدت به تمایلات و خواسته‌های مشتری وابسته است. شرکت‌های خودروساز تعداد زیادی از تولیدات خود را به کسب و کارها و شرکت‌های اجاره خودرو می‌فروشند و فروش همگانی بزرگترین منبع درآمد برای این بخش است. به همین دلیل اعتماد مشتری و اعتماد تجاری در مقایسه با عوامل معمولی مانند رشد درآمدها و بار بدهی، اهمیت بیشتری دارند.یکی دیگر از نکات موثر در فروش خودرو، ایجاد تغییرات و طراحی در این طرح است. شرکت‌های خودروسازی سالانه خودروهایشان را تجدید می‌کنند. این عملیاتی معمول میان آنهاست اما هنگامی که شرکتی تصمیم می‌گیرد طرح خودرویی را تا حد زیادی تغییر دهد، مشکلاتی ایجاد می‌شود. این تغییرات به تأخیرات وسیع منتهی می‌شود به گونه‌ای که به افزایش هزینه‌ها و کاهش رشد درآمدها منجر می‌شود.

در بخش تولیدکنندگان قطعات یدکی نیز چرخه عمر یک اتومبیل بسیار مهم است، هر قدر عمر عملیاتی خودرو بیشتر باشد، نیاز بیشتری به قطعات یدکی خواهد داشت. از سوی دیگر قطعات جدید عمر طولانی‌تری دارند که این امر به سود مشتریان اما به ضرر قطعه‌سازان است. در سال‌های اخیر تأکید بیشتر روی اجاره خودروها به رشد عایدی خودروسازان کمک کرده است. مزیت اجاره خودرو آن است که ترس‌های مشتری درباره ارزش فروش دوباره خودرو را از بین می‌برد و از سوی دیگر، قدرت استفاده از محصول را به مردم می‌دهد. از دیدگاه تولید‌کننده نیز اجاره خودرو راهی ایده‌آل برای مخفی کردن بهای اصلی خودرو از طریق هزینه‌های سرمایه‌گذاری است و به این وسیله شرکت‌های خودروسازی می‌توانند محصولات خود را ترویج کنند. اما دستیابی به سود آن‌طور که به نظر می‌رسد ساده نیست. اجاره نیازمند آن است که خودروسازان در پایان مهلت اجاره قضاوت عادلانه‌ای درباره ارزش خودرویشان داشته باشند در غیر این صورت آنها ضرر می‌کنند.

 

اخبار اقتصادی - فرارو

 


ویدیو مرتبط :
با پول خودروهای داخلی چه خودروهای خارجی می توان خرید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آخرین وضعیت بازار خودروهای خارجی



 

بازار خودرو,خودرو خارجی

 

ظاهرا مشتریان خودروهای خارجی به این زودی ها شاهد بازگشت آرامش به بازار نخواهند بود، زیرا «دلار» همچنان می تازد و قیمت خودروها را بالا می برد.

همزمان با افزایش دقیقه به دقیقه نرخ دلار، بازار خودروهای وارداتی نیز واکنشی زودهنگام به این سرکشی های دلار نشان داده و قیمت ها در آن میلیونی افزایش می یابد.

مبنای خرید بیشتر خودروهای خارجی «دلار» است و رشد نرخ این واحد پولی، کم و بیش بر قیمت وارداتی‌ها تاثیر افزایشی می‌گذارد.

رشد قیمت خودروهای وارداتی به حدی زیاد و سریع شده که به اصطلاح اگر امروز خودرو بخری، بهتر از فردا خواهد بود، چون نه کاهش قیمتی در کار است و نه ثباتی!

آن طور که فعالان بازار می گویند، مادامی که دلار کوتاه نیاید و قیمت آن افت نکند، نباید انتظار بازگشت آرامش به بازار وارداتی ها و کاهش قیمت آنها را داشت. به هر حال مبنای خرید بیشتر خودروهای خارجی «دلار» است و رشد نرخ این واحد پولی، کم و بیش بر قیمت وارداتی ها تاثیر افزایشی می گذارد. اگر نگاهی به منحنی قیمت خودروهای وارداتی در طول ۵/۱ ماه گذشته بیندازیم، متوجه می شویم همزمان با رشد نرخ «دلار»، خودروها نیز طعم گرانی را چشیده و در مواردی با افزایش قیمت هایی نجومی روبه رو شده اند. البته در کنار رشد نرخ «دلار»، بازار دلالی نیز رونقی اساسی گرفته است، به نحوی که از دلال ها به عنوان یکی از عاملین اصلی در ماجرای گرانی خودروهای وارداتی یاد می شود.

همچنین بسته شدن سیستم فروش برخی از عرضه کنندگان خودرو و امتناع آنها از عرضه محصولات به بازار، دلیل دیگری در شکل گیری این ماجرا به حساب می آید.

مجموع این عوامل سبب شده که بازار خودروهای وارداتی پس از آرامشی کوتاه مدت، دوباره توفانی شود و قیمت ها در آن، سر به فلک بزند.

در حال حاضر آن طور که از بازار خبر می رسد، برخی خودروها تا مرز ۲۳ میلیون تومان نیز افزایش قیمت داشته اند و در این بین می توان به تویوتا پرادوی ۲۰۱۲ فول آپشن اشاره کرد. این خودرو هم اکنون ۱۴۳ میلیون تومان قیمت داشته و به نوعی حکم «طلا» را در بازار خودرو دارد. بازار البته یک خودرو ۱۴۳ میلیون تومانی دیگر نیز به خود می بیند و آن تویوتا لندکروز است. این محصول شاسی بلند نیز در جریان افزایش نرخ ارز، گرانی را تجربه کرد؛ به نحوی که قیمت آن نزدیک به ۱۳ میلیون تومان در ۵/۱ ماه گذشته بالا رفته است.

این موضوع البته فقط مختص پرادو و لندکروز نبوده و آن طور که فعالان بازار می گویند، بیشتر خودروهای وارداتی به کشور، در ۵/۱ ماه گذشته با رشد قیمت روبه رو شده اند.

در این بین، لکسوس RX که اوایل رکورد زد و به یک باره ۹ میلیون تومان گران شد، طی هفته جاری نیز افزایش قیمت را تجربه کرد. این محصول با توجه به رشد قیمت دو میلیون تومانی خود، هم اکنون ۱۶۷ میلیون تومان به فروش می رسد. به جز این سه مدل شاسی بلند، برخی از سواری های تویوتا نیز افزایش قیمت را به خود می بینند که در این میان، مدل «اوریون» رکورددار به حساب می آید، زیرا نزدیک به ۱۲ میلیون تومان در ۵/۱ ماه گذشته رشد قیمت داشته است. این محصول؛ هم اکنون ۸۱ میلیون تومان قیمت دارد.

کرولای GLI و کمری GLX نیز که معمولا قیمت ثابتی طی ماه های گذشته داشته اند، رشد قیمت را تجربه کرده اند. به گفته نمایشگاه داران خودرو پایتخت، در حال حاضر کرولا ۵۶ میلیون تومان به فروش می رسد و این موضوع از جهش میلیونی قیمت آن در جریان گرانی نرخ ارز حکایت می کند.

کمری نیز که بیش از یک میلیون تومان گران شده، هم اکنون قیمتی برابر با ۶۲ میلیون تومان دارد. رشد قیمت محصولات تویوتا، دامان یاریس را نیز گرفته، به نحوی که این محصول حدود ۵/۲ میلیون تومان گرانی را به خود دیده است.

در حال حاضر یاریس صندوقدار اتومات ۳۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

اما محصولات هیوندایی نیز طی ۵/۱ ماه گذشته با رشد قیمت مواجه شدند، به نحوی که افزایش قیمت هایی چند میلیون تومانی در بین آنها به چشم می آید.

در این بین، مدل IX۵۵ رکورددار گرانی بوده و حدود ۱۴ میلیون تومان افزایش قیمت داشته است. این محصول شاسی بلند، هم اکنون ۹۶ میلیون تومان به فروش می رسد و با این حساب ظاهرا چیزی نمانده تا قیمت آن به ۱۰۰ میلیون تومان برسد.

همچنین به گفته فعالان بازار، سوناتای ۲۰۱۲ هم اکنون قیمتی برابر با ۷۳ میلیون تومان دارد که این موضوع از گرانی پنج میلیون تومانی آن حکایت می کند.

دیگر هیوندایی معروف بازار یعنی آزرا نیز پنج میلیون تومان در ۵/۱ ماه گذشته گران شده و هم اکنون ۹۲ میلیون تومان خرید و فروش می شود.

جنسیس نیز که سه میلیون تومان افزایش قیمت داشته، در حال حاضر ۹۸ میلیون تومان به فروش می رسد. از بازار هیوندایی IX۳۵ نیز خبر می رسد که این محصول دو میلیون تومان افزایش قیمت داشته و هم اکنون ۷۳ میلیون تومان به فروش می رود.

همچنین هیوندایی i۳۰ اتومات که مدتی با افت قیمت روبه رو بود، رشدی یک میلیون تومانی را به خود دیده و هم اکنون ۴۵ میلیون تومان خرید و فروش می شود. مدل i۲۰ هیوندایی هم که دو میلیون تومان رشد قیمت را به خود دیده، هم اکنون ۳۵ میلیون تومان به فروش می رسد.

فعالان بازار همچنین به رشد قیمت برخی مدل های کیا نیز اشاره کرده و عنوان می کنند که مدل موهاوی شش میلیون تومان گران شده است. به گفته آنها، موهاوی هم اکنون ۸۸ میلیون تومان قیمت دارد. در بین دیگر خودروهای کیا، اسپورتیج نیز از افزایش قیمت در امان نمانده ، به نحوی که قیمت آن با جهشی دو میلیونی به ۸۱ میلیون تومان رسیده است. سورنتو نیز که سه میلیون تومان گرانی را تجربه کرده، در حال حاضر ۸۱ میلیون تومان قیمت دارد.... /  گزارش : روزنامه دنیاى اقتصاد