اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خواص گلابی در مقابله با بیماری های قلبی و دیابت



 اخبارپزشکی ,خبرهای   پزشکی, گلابی

به گفته محققان، خوردن یک گلابی در روز موجب بهبود فشار خون و عملکرد قلب و پیشگیری از ابتلا به بیماری های متابولیکی می شود.

به گزارش مهر، مطالعه محققان دانشگاه ایالتی کلورادو آمریکا نشان می دهد مصرف روزانه گلابی موجب بهبود فشار خون و عملکرد عروقی افراد میانسال مبتلا به سندروم متابولیک می شود.

سندروم متابولیک مجموعه ای از عوامل پرخطر قلبی عروقی است که به شدت با بروز بیماری های مزمن نظیر بیماری های قلبی-عروقی و دیابت نوع ۲ مرتبط است.

در بین محبوب ترین میوه های جهان، گلابی منبع عالی فیبر و منبع خوب ویتامین C به ازای هر ۱۰۰ کالری در هر وعده است. یک گلابی متوسط ۲۴ درصد از نیاز روزانه فیبر بدن را تامین می کند.

محققان در مطالعه ای ۵۰ فرد شرکت کننده با میانگین سنی ۴۵ و ۶۵ سال را که مبتلا به سه مورد از پنج علامت سندروم متابولیک بودند مورد بررسی قرار دادند. به آنها به طور تصادفی به مدت ۱۲ هفته دو عدد گلابی با اندازه متوسط یا ۵۰ گرم نوشیدنی مخلوط با طعم گلابی (به عنوان دارونما) داده شد.

یافته ها نشان داد بعد از گذشت ۱۲ هفته از مصرف گلابی تازه در ۳۶ فرد شرکت کننده، فشار خون سیستولیک آنها و فشار نبض آنها به شکل قابل توجهی پایین تر از سطح مبنا بود در حالیکه هیچ تغییری در گروه کنترل مصرف کننده دارونما حاصل نشد.

سارا جانسون، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این نتایج اولیه بسیار امیدوارکننده است و به نظر ما بررسی پتانسیل مواد غذایی نظیر گلابی در جهت بهبود فاکتورهای پرخطر قلبی-عروقی نظیر فشار خون در افراد میانسال مبتلا بسیار مهم است.»

محققان توصیه می کنند رژیم غذایی متعادل حاوی میوه ها و سبزیجات از جمله گلابی، ریزمغذی های مفید، ویتامین ها، فیبر رژیمی، پتاسیم و فیتوشیمیایی های بدن را تامین می کند.

 

اخبار پزشکی - مهر


ویدیو مرتبط :
‫تاثیر « 3 امگا » جهت مقابله با « سرطان پرستات » و « بیماری قلبی » به اثبات رسیده‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تاثیر روغن دانه انگور در کاهش ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت



اخبارپزشکی,خبرهای پزشکی,رژیم

مطالعات نشان می دهد رژیم غذایی غنی از اسید چرب ضروری برای تغذیه که در روغن دانه انگور و سایر روغن ها یافت می شود، می تواند موجب کاهش ریسک ابتلا به بیماری قلبی و دیابت شود.

به گزارش مهر، طبق مطالعه محققان دانشگاه ایالتی اوهایو، زنان و مردان دارای سطح بالای اسید لینولئیک که حاوی اسید چرب اُمگا-۶ است، کمتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی و التهاب قرار دارند و همچنین دارای اندام لاغرتری هستند.

همچنین سطح بالاتر اسید لینولئیک به معنای کاهش احتمال مقاومت به انسولین است که عامل ابتلا به دیابت محسوب می شود.

«مارتا بلوری»، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این یافته ها نه تنها دارای مفاهیم گسترده ای برای پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی و دیابت است، بلکه می تواند برای افراد مسن هم مهم باشد چراکه وزن کمتر و اندام لاغرتر در افزایش طول عمر افراد سالمند و حفظ استقلال بیشتر آنها نقش دارد.»

در حال حاضر روغن دانه انگور بهترین منبع اسید لینولئیک به شمار می اید و متشکل از حدود ۸۰ درصد اسیدهای چرب است. محققان، روغن ذرت را نیز جز منابع خوب این اسید می دانند.

بلوری در ادامه می افزاید: «با وجود اصلاحات صورت گرفته در صنایع خوراکی، روغن های گیاهی هم تغییر کرده اند. دیگر این روغن ها حاوی مقادیر بالای اسید لینولئیک نیستند.»

زمانیکه اسید لینولئیک برای مصرف در مواد خوراکی فرآوری شده، هیدروژنه و سفت می شود، به احتمال زیاد به چربی ترانس تبدیل می شود. از اینرو روغن های نظیر روغن آفتابگردان و سویا، معمولا حاوی اسید لینولئیک کمتری هستند.

 

اخبار پزشکی - مهر