اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خطر ورود دلال‌ها در گردشگری سلامت



اخبار,اخباراجتماعی,گردشگری سلامت

عضو هیات علمی گروه مدیریت جهانگردی دانشگاه بینالود معتقد است که متاسفانه یک تعریف ساده در حوزه گردشگری سلامت وجود دارد که می‌گوید یک گردشگر به منظور انجام عمل جراحی به این کشورمان می‌آید و پس از آن خداحافظ، در واقع خدمات پس از درمان را فراموش می‌کنیم. همچنین خدماتی که در قبال درمان یک گردشگر می‌توانیم به همراهان او بدهیم را هم به دست فراموشی می‌سپاریم.

دکتر فرید جواهرزاده در گفت‌وگو با ایسنا  - منطقه خراسان- اظهار کرد: گردشگر سلامت سه شکل و رکن تندرستی، درمانی و پزشکی دارد. در ادبیات مرسوم رسانه‌ای و اذهان عمومی هر سه شکل آن تحت لوای گردشگری سلامت قرار گرفته است، در حالی که هر کدام از این اشکال ساختارهای جداگانه و فصل‌های مشترکی دارند.

وی ضمن تفکیک میان سه شکل گردشگری سلامت، تصریح کرد: گردشگری تندرستی با توصیه پزشکان مانند رفتن به دهکده‌های سلامتی، گرشگری درمانی با نظارت پزشک مانند رفتن به آب گرم و لجن‌تراپی و گردشگری پزشکی با دخالت مستقیم پزشک با انجام عملیات جراحی تحت عنوان گرشگری سلامت قرار می‌گیرند.

جواهرزاده افزود: در حال حاضر ما بر روی شکل سوم این شکل از گردشگری سلامت کار می‌کنیم و کم و بیش شکل دوم آن را درسایر نقاط کشور مشاهده می‌کنیم، درحالی که با فضا و امکاناتی که در اختیار داریم، می‌توانیم به شکل قوی‌تر بر روی هرسه شکل آن کار کنیم که با انواع دیگر گردشگری نیز همپوشانی دارد.

وی با اشاره به تعریف اشتباهی که از گردشگری سلامت در مشهد وجود دارد، افزود: در این تعریف اتباع از خارج کشور که بخش عمده آنان را اعراب حوزه خلیج فارس، بعضا کشورهای آسیای میانه، تا اندازه‌ای عراق و اخیرا افغانستان تشکیل می‌دهند، به منظور انجام عمل جراحی، کاشت مو و این قبیل اقدامات که پزشک مستقیما در آن دخالت دارد به مشهد می‌آیند و تحت درمان قرار می‌گیرند، در حالی که اینگونه اقدامات به معنی گردشگری پزشکی است.

عضو هیات علمی گروه مدیریت جهانگردی دانشگاه بینالود ادامه داد: این در حالی است که می‌توانیم فضایی را برای استراحت، بهره‌مندی از هوای تازه و درمان گیاهی نیز برای گردشگران سلامت فراهم کنیم. همچنین اقداماتی نظیر آب درمانی و لجن‌تراپی با نظارت پزشک و دهکده‌های سلامتی با توصیه پزشک نیز می‌تواند فراهم شود.

وی افزود: یکی از معضلات در در بحث گردشگری سلامت در مشهد وجود افرادی است که در این حوزه به عنوان دلال فعالیت می‌کنند، وجود این افراد در نقش دلال با کسب سودهای کلان اتفاق بدی در حوزه سلامت است، اخیرا در سازمان‌های زیربط اقداماتی به منظور ساماندهی این افراد انجام شده، اما اتفاق بزرگ و قاطعی هنوز انجام نگرفته است، جز اینکه یک کارگروه تشکیل شده است.

جواهرزاده خاطرنشان کرد: به طور کلی اتفاق اخیر در حوزه تشکیل کارگروه گردشگری سلامت استان با محوریت دانشگاه علوم پزشکی و سازمان میراث فرهنگی را به فال نیک می‌گیرم که امیدوارم بیش از پیش تقویت شود و دیگر حوزه‌ها نیز با آن همسو و هماهنگ شوند.

وی با اشاره به اینکه روند اخذ ویزا برای گردشگران به سمت تسهیلگری می‌رود، عنوان کرد: موانع اخذ ویزای فرودکاهی در کشورمان تنها متوجه اتباع چند کشور است که به تعداد انگشتان دو دست هم نمی‌رسند. خوشبختانه رابطه خوبی با دنیا داریم و اخیرا نیز خبری مبنی بر افزایش مدت روادید فرودگاهی به یک ماه شنیده شد.
 
اخبار اجتماعی  -  ایسنا 


ویدیو مرتبط :
استفاده از ظرفیت گردشگری سلامت در خوزستان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پيشگيري از 4 خطر جدي سلامت مردان




 

 

 

پيشگيري از 4 خطر جدي سلامت مردان

 

بسياري از خطرات بهداشتي که سلامت مردان را تهديد مي‌کند، قابل پيشگيري است. مردان قادرند با توجه به سلامت خود تنها با کمي تغيير در شيوه زندگي هم عمر طولاني‌تري داشته باشند و هم سالم‌تر زندگي کنند...

 

خطر اول:
بيماري‌هاي قلبي يکي از تهديدات سلامت مردان است اما با پيش گرفتن شيوه سالم زندگي از اين خطر رهايي پيدا خواهيد کرد. به عنوان مثال:· سيگارتان را ترک کنيد و از ساير محصولات حاوي توتون و تنباکو استفاده نکنيد. حتي سعي کنيد با دود سيگار افراد سيگاري مواجه نشويد.
رژيم‌ غذايي سالمي را دنبال کنيد.
رژيمي که سرشار از ميوه و سبزي و داراي غلات و حبوبات، فيبر و ماهي است. غذاهايي را انتخاب کنيد که اسيد چرب غيراشباع داشته و داراي نمک کم باشد.
اگر سطح کلسترول خون‌تان بالا است يا فشارخون بالا داريد، به توصيه‌هاي پزشکي توجه کنيد.
حتما در برنامه‌هاي روزانه خود جايي براي ورزش قرار دهيد.
وزن‌تان را در حد ايده‌آل نگه‌داريد.· اگر الکل مصرف مي‌کنيد، الکل را ترک کنيد، چرا که فشارخون‌تان را افزايش مي‌دهد.
اگر ديابت داريد، حتما قندخون را تحت کنترل داشته باشيد.
استرس زندگي خود را کنترل کنيد.

 

خطر دوم:
سرطان ريه يکي ديگر از دلايل مرگ و مير در ميان مردان است که اين بيماري عمدتا در اثر کشيدن سيگار ايجاد مي‌شود.طبق آمارهاي انجمن سرطان آمريکا، بعد از سرطان ريه سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ سلامت مردان را تهديد مي‌کند.

پس اگر مي‌خواهيد مبتلا به سرطان نشويد: سيگار نکشيد و از مصرف دخانيات خودداري کنيد. هرگز در مواجهه با دود سيگار ديگران قرار نگيريد.

ورزش را فراموش نکنيد. وزن‌تان را کنترل کنيد و اجازه ندهيد اضافه‌وزن پيدا کنيد و چاق شويد.رژيم‌غذايي سرشار از ميوه و سبزي داشته و از خوردن غذاهاي پرچرب بپرهيزيد.کمتر در معرض تابش نور آفتاب قرار بگيريد. وقتي بيرون از منزل هستيد از کرم ضدآفتاب استفاده کنيد. از مصرف الکل بپرهيزيد. براي انجام آزمون‌هاي غربالگري به طور منظم به پزشک مراجعه کنيد. از مواجهه با عوامل سرطان‌زا مثل رادون، آبستوز و آلودگي هوا بپرهيزيد و اگر در محيط‌هايي کار مي‌کنيد که عوامل خطرناک در آن وجود دارد هر از چند گاهي از نظر پزشکي معاينه شويد.

 

خطر سوم:

صدماتي که از دلايل تصادف کشنده در ميان مردان، حوادثي است که هنگام موتورسواري اتفاق مي‌افتد.
از اين رو به مردان توصيه مي‌شود براي کاهش خطر تصادفات:· حتما هنگام رانندگي از کمربند ايمني استفاده کنيد.· سرعت مجاز هنگام رانندگي يا موتورسواري را رعايت کنيد.· هرگز از مواد مخدر و الکل قبل از رانندگي استفاده نکنيد.· با خواب‌آلودگي يا خستگي رانندگي نکنيد.

 

خطر چهارم:

ديابت نوع دوم که شايع‌ترين نوع ديابت است روي مسير استفاده از قندخون تاثير مي‌گذارد.
پس براي پيشگيري از ديابت نوع دوم: اگر اضافه‌وزن داريد، وزن‌تان را کاهش دهيد. در رژيم‌غذايي خود از ميوه و سبزي و غذاهاي کم‌چرب استفاده کنيد. در برنامه روزانه خود فعاليت جسمي را هم بگنجانيد.

منبع : salamat.ir