اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خطر مصرف پیتزا همراه نوشابه


به گفته محققان، از هر ۶ مرگ در جهان پیشرفته امروز یک مرگ به دلیل بیماری قلبی تصلب شریان رخ می دهد.

خبرگزاری مهر: به گفته محققان، از هر ۶ مرگ در جهان پیشرفته امروز یک مرگ به دلیل بیماری قلبی تصلب شریان رخ می دهد.

سال های متمادی کارشناسان بهداشت و سلامت به دنبال شیوه های کنترل بیماری قلبی تصلب شریان از طریق تمرکز بر پیشگیری و محدودیت چربی های اشباع بودند.

ابعاد متابولیکی اسیدهای چرب اشباع بسیار پیچیده است اما تحقیقات موجود بیانگر این مطلب است که برخی از اسیدهای چرب موجب بروز ریسک بیماری قلبی تصلب شریان می شود.

حذف چربی های اشباع از رژیم غذایی به معنای جایگزینی چیز دیگری به جای آن است. زمانیکه کربوهیدرات ها، بخصوص کربوهیدارت های تصفیه شده نظیر قند، جایگزین چربی های اشباع می شوند، می توانند تاثیر منفی بر لیپیدها داشته و در نتیجه HDL کاهش یافته و تری گلیسیریدها افزایش می یابند.

مطالعه اخیر نشان می دهد که مصرف قند، بخصوص به شکل قندهای تصفیه شده افزودنی، بیش از اسیدهای چربی اشباع در بروز بیماری قلبی تصلب شریان نقش دارند.

قندهای طبیعی موجود در میوه ها و سبزیجات ریسک بروز تصلب شریان را افزایش نمی دهند. مشکل در این زمینه مربوط به مواد قندی تصفیه شده و خوراکی های فوق فرآوری شده است.

محصولات حاوی مواد قندی افزودنی ۷۵ درصد تمامی مواد خوراکی و نوشیدنی های بسته بندی شده را تشکیل می دهد. از اینرو مصرف یک پیتزا به همراه یک قوطی نوشابه با احتمال بروز سکته قلبی همراه است.


ویدیو مرتبط :
نکات و روش صحیح مصرف قرص کلسیم+بررسی خطر همزمانی مصرف آن با دیگر مکمل ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خطر نارسایی قلبی با مصرف نوشابه‌های گازدار



اخبار,اخبار اجتماعی,نوشابه گازدار

پژوهشگران سوئدی می‌گویند مردانی که دو لیوان یا بیشتر از نوشابه‌های گازدار یا سایر نوشیدنی‌های شیرین در روز می‌نوشند،‌ ممکن است بیشتر به نارسایی قلبی دچار شوند.

 سوزانا لارسون از انستیتوی کارولینسکا در استکهلم، سرپرست این پژوهش، گفت پژوهش‌های پیشین مصرف زیاد نوشیدنی‌های شیرین را با چندین عامل خطرساز برای نارسایی قلب، ازجمله فشارخون بالا، میزان بالای انسولین خون،‌ اضافه‌وزن و چاقی و دیابت مربوط کرده‌اند.

لارسون و همکارانش برای اثبات رابطه میان نارسایی قلب و نوشابه‌های شیرین گروهی شامل 42000 مرد را به‌طور میانگین برای 12 سال دنبال کردند. پژوهشگران برای بررسی عادات نوشیدن این مردان از آنان سؤال کردند که چند مقدار نوشابه گازدار یا آب‌میوه‌های شیرین‌شده در روز یا در هفته مصرف می‌کنند.

در طول دوره این مطالعه، حدود 3600 مورد جدید نارسایی قلبی در این گروه مردان رخ داد.

مردانی که بیش از دو لیوان نوشابه شیرین در روز مصرف کرده بودند، نسبت مردانی که از این نوشابه‌ها مصرف نمی‌کردند، 23 درصد در معرض خطر بیشتر دچار شدن به نارسایی قلبی بودند.

این بررسی ثابت نمی‌کند که نوشابه‌های شیرین ایجاد نارسایی قلب هستند. با این‌ وجود، لارسون گفت: «پیام بهداشتی این یافته‌ها ین است که افرادی با مصرف بالای نوشابه‌های شیرین، باید میزان مصرفشان را کاهش دهند.»

لارسون افزود، یا اینکه این بررسی در مردان انجام شد، زنان نیز باید مراقب مصرف زیاد نوشابه‌های شیرین باشند. او یادآور شد: «مصرف نوشابه‌های شیرین در زنان نیز با افزایش فشارخون،‌ بالا رفتن میزان انسولین خون، اضافه‌وزن، چاقی و دیابت نوع دو ارتباط دارد.»

بیش از 23 میلیون نفر در سراسر جهان به نارسایی قلبی مبتلا هستند و این بیماری هنگامی رخ می‌دهد که قلب قدرت کافی برای پمپ کردن خون و اکسیژن به سراسر بدن ندارد.

لارسون و همكارانش در مقاله‌شان در ژورنال Heart اشاره می‌کنند که شیوع نارسایی قلب در حال افزایش است و این افزایش ممکن است تا حدی به افزایش مصرف نوشابه‌های گازدار و سایر نوشابه‌های شیرین مربوط باشد.

در بررسی فعلی، تقریباً نیمی از مردان مصرف هر نوع نوشابه گازدار یا آب‌میوه‌های شیرین شده را انکار کردند، اندکی بیش از یک‌ششم آنان گفتند که کمتر از نیم لیوان از این نوشابه‌ها در روز می‌نوشند. فقط حدود یک‌هفتم مردان پذیرفتند که دست‌کم دو بار در روز نوشابه مصرف می‌کنند.

مردانی که بیش از همه نوشابه گازدار و سایر نوشیدنی‌های شیرین‌شده می‌نوشیدند، با احتمال کمتری تحصیلات دانشگاهی داشتند، با احتمال اندکی بیشتر دست‌کم سه فنجان قهوه در روز می‌نوشیدند و به‌طورمعمول وعده‌های کمتری از سبزی‌ها مصرف می‌کردند.

این پژوهشگران می‌پذیرند که یک نقصان در مطالعه‌شان این بوده كه فرض را بر این قرار داده بودند كه مردان به‌طور دقیق عادات نوشیدن خود را به یاد می‌آورند و گزارش می‌دهند. این پژوهشگران همچنین داده‌هایی برای افتراق میان قند و شیرین‌کننده‌های مصنوعی در اختیار نداشتند.

میگوئل مارتینز-گونزالز و میگوئل روئیز-کانلا از دانشگاه ناوارا در اسپانیا در مقاله‌ای تفسیری در همین شماره ژورنال، اشاره می‌کنند همچنین امکان دارد که سایر عواملی که در این بررسی اندازه‌گیری نشده‌اند، مانند فعالیت جسمی یا عادات غذایی، در ایجاد نارسایی قلب نقش داشته باشند.

آنان نوشتند،‌ بااین‌وجود این یافته‌ها به مجموعه فزاینده شواهد مرتبط کننده نوشابه‌های گازدار و سایر نوشابه‌های شیرین‌شده با بیماری قلبی افزوده می‌شوند.

این دو گفتند: «نوشابه‌های شیرین‌شده به اضافه‌وزن و چاقی منجر می‌شوند و این امر به‌نوبه خود دیابت و نارسایی قلبی ایجاد می‌کند. پیام بهداشتی كه می‌‌توان به مردم داد این است که به‌جای نوشابه‌های شیرین شده آب بنوشید.»

 

اخبار اجتماعی - همشری آنلاین