اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خطر خودکشی در افراد مبتلا به افسردگی حاد


طبق پژوهش های جدید، افرادی که به افسردگی های حاد و مرکب مبتلا هستند بیشتر در معرض خطر اقدام به خودکشی قرار دارند.

خبرگزاری مهر: محققان در ارزیابی ۲۸۱۱ بیمار مبتلا به افسردگی دریافتند ۶۲۸ نفر از این افراد اقدام به خودکشی کرده اند.

در این تحقیقات، ویژگی ها و رفتارهای کسانی که به خودکشی اقدام کردند با کسانی که به بیماری افسردگی مبتلا بوده و اقدام به خودکشی نکرده اند، مورد مقایسه قرار گرفت. پژوهشگران در بررسی های خود در این رابطه دریافتند که الگوهای خاص و مشخصی وجود دارد که پیش از اقدام به خودکشی تکرار می شود.

«دینا پوپوویک»، از پژوهشگران این تیم تحقیق، در این باره می گوید: «اغلب وضعیت پیچیده افسردگی پیش از اقدام به خودکشی ایجاد می شود. وضعیت پیچیده افسردگی در افراد مبتلا به افسردگی دیده می شود اما می تواند دارای علائم برآشفتگی و شیدایی باشد.»

پوپوویک و همکارانش دریافتند که این مساله در افرادی که قبلا اقدام به خودکشی کرده اند به طور قابل توجهی بیشتر دیده می شود تا افرادی که چنین تجربه ای نداشته اند. همه بیمارانی که از افسردگی های مرکب رنج می برند در معرض خطر بالایی از اقدام به خودکشی قرار دارند.

این پژوهشگران در تحقیقات دوم خود دریافتند که اگر بیماران مبتلا به افسردگی دارای علائمی همچون رفتارهای پرخطر، اضطراب و پریشانی، انجام کارهای بدون انگیزه و بدون فکر قبلی باشند به میزان حداقل ۵۰ درصد بیشتر در معرض خطر اقدام به خودکشی قرار دارند.

به اعتقاد پوپوویک، ارزیابی و شناسایی این علائم در افراد مبتلا به افسردگی بسیار حائز اهمیت است چرا که در پیامدهای درمانی موثر است. علاوه بر این ممکن است این علائم به طور خود به خود و بدون اختیار بیمار بروز کرده باشد، در نتیجه روانپزشک باید به طور مستقیم با بیمار به گفتگو و مصاحبه بپردازد.


ویدیو مرتبط :
‫دلایل افراد برای اقدام به خودکشی چیست؟ رابطه‌ی افسردگی و خودکشی‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

یك روانپزشك:۷۰ درصد افراد مبتلا به وسواس جبری به افسردگی مبتلا هستند



 

یك روانپزشك:۷۰ درصد افراد مبتلا به وسواس جبری به افسردگی مبتلا هستند

 

به گفته یك روانپزشك، وسواس، یك اختلال روانپزشكی است كه در دهه های سوم و چهارم زندگی خودنمایی می كند.

دكتر جمال اعتمادی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مركزی توضیح داد: وسواس یك اختلال روان پزشكی نسبتا شایعی است كه شیوع آن در زنان بیشتر از مردان است و در كل دوره زندگی از دوران كودكی تا سالمندی امكان بروز و ظهور دارد كه عمدتا در دهه های سوم و چهارم زندگی خودنمایی می كند؛ دوران خاموش این بیماری سه تا چهارسال پیش از ظاهر شدن علایم بیماری آغاز می شود.

وی اظهار كرد: وسواس می تواند یك فكر، یك ایده یا یك عمل باشد كه فرد بیمار نتواند در مقابل آن مقاومت کرده یا مانع نفوذ آن به فكر خویش شود. لذا معمولا ناتوان كننده و موجب كندی عملكرد فردی، اجتماعی، خانوادگی، تحصیلی و شغلی و نهایتا افت عملكرد شدید خواهد شد. این بیماری با سطح بالایی از اضطراب همراه است و از نظر شیوع، بعد از اختلال اضطرابی و افسردگی و قبل از اختلال روان پزشكی مربوط به اعتیاد قرار می گیرد.

اعتمادی با بیان این كه وسواس به دو دسته تحت عنوان وسواس عملی و فكری تقسیم می شود، اظهار كرد: وسواس عملی اضطراب زدا و وسواس فكری اضطراب زا است به گونه ای كه كسی كه وسواس عملی دارد اگر رفتار وسواس گونه خود را مرتب تكرار كند تا یك حدودی اضطراب او را كاهش و كسی كه وسواس فكری دارد وسواس فكری اش دائما اضطراب ایجاد می كند.

به گفته این متخصص اعصاب و روان، وسواس عملی نیز خود شامل وسواس شستشو، وسواس تكرار، وسواس كنترل و وسواس نظم و قرینه سازی است كه از میان این ها وسواس شستشو بیشتر به چشم می خورد؛ از میان وسواس فكری نیز وسواس با افكار گناه آلود مذهبی بسیار دیده می شود.

این روانكاو تاكید كرد: باید توجه داشت كه هرگز رفتارهای وسواسی چه فكری و چه عملی ارادی نبوده و حاصل سیر منطقی فكر و رفتار یك انسان نیست.

اعتمادی بیان كرد: متاسفانه گاهی اختلالات روان پزشكی از جمله افسردگی و وسواس، منشا جرم و جنایت هایی در جامعه می شود كه لازم است در آسیب شناسی به آن توجه شود.

وی تصریح كرد: در خصوص علت و عوامل ایجاد كننده بیماری وسواس فكری و عملی، تئوری ها و نظریه پردازی های زیادی انجام شده كه شامل علل روان شناختی، زیست شناختی و جامعه شناختی است.

این روانپزشك اضافه كرد: نداشتن مدیریت استرس در خانواده و جامعه برای استرس های اجتناب ناپذیر، در قاموس عوامل جامعه شناختی می گنجد.

وی ادامه داد: ضربه مغزی و هرگونه صدمات مغزی، احتمال عارضه وسواسی را به دنبال داشته و ژنتیك نقش بارزی در ابتلا انسان ها به بیماری دارد، به گونه ای كه یك بیمار وسواسی كاملا می داند كه در اعضای خانواده درجه یك و درجه دو، احتمال رد پایی از اختلال وسواس فكری و عملی وجود خواهد داشت.

اعتمادی تاكید كرد: متاسفانه ۷۰ درصد افراد مبتلا به وسواس جبری، به بیماری افسردگی هم مبتلا هستند كه این موضوع نشان دهنده زیرساخت بایولوژیك مشابه است و دلالت بر این دارد كه در بیماران وسواسی، همچون بیماران افسردگی تغییرات شیمیایی خاصی در بدن اتفاق افتاده كه نیازمند درمان جدی است.

به گفته وی در ایجاد و درمان بیماری وسواس تغذیه هیچ گونه نقشی ندارد.

این متخصص اعصاب و روان، با بیان این كه استرس، نقش به سزایی در ایجاد و شعله ور شدن این بیماری دارد، افزود: این بیماری، آشكارا، كیفیت زندگی بیمار و خانواده را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد و قطعا در روند خواب و خوراك و روابط جنسی نیز می تواند تاثیرگذار باشد، بلا شك در صورت درمان نشدن، همچون افسردگی می تواند، منشا طلاق و جدایی همسران شود.

اعتمادی، انواع و اقسام درمان ها در زمینه اختلال وسواس جبری را شامل روان درمانی فردی، روان درمانی بین فردی، روان درمانی گروهی و روانكاوی و درمان های دارویی عنوان و خاطرنشان كرد: مهم ترین و موثرترین درمان، درمان دارویی است كه البته نیازمند صبر و حوصله و بردباری و مهربانی درمان گر و همكاری جدی بیمار و خانواده بیمار است؛ معمولا درمان های دیگر در كنار این نوع درمان قرار می گیرد..... / گزارش : خبرگزارى ایسنا