اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خصوصی‌سازی واقعی، راه رونق اقتصاد


رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام بر این نکته که بیمه تأمین اجتماعی باید فراگیر شود، تاکید کرد.

ایسنا: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار وزیر کار و معاونین و روسای سازمان‌های مربوط به وزارت کار، با یادآوری مسایل مربوط به طرح بیمه جامع تأمین اجتماعی و برنامه‌های دولت سازندگی، گفت: حق ملت ایران است که در شغل، تحصیل، مسکن و به خصوص درمان، بدون دغدغه و با امنیت پایدار زندگی کنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام استفاده از سرمایه‌های داخلی و خارجی ظرفیت سیاست خارجی را شرط اصلی ایجاد اشتغال و رونق تولید خواند و گفت: در دوران سازندگی با استفاده از سیاست خارجی درست و همکاری مجلس با منابع داخلی و با وام‌هایی که از خارج گرفتیم، بسیاری از طرح‌های زیربنایی کشور را ساختیم.

هاشمی رفسنجانی با اشاره به نقدینگی بانک‌ها که الان برای کشور خطرناک است، گفت: اگر این پول‌ها درست و در جهت اقتصاد و توسعه جذب شوند، بهترین سرمایه برای جهش اقتصاد کشور و مبارزه با بیکاری است.

وی عدم توجه به بخش تعاونی‌ها در اقتصاد و عدم اجرای درست سیاست‌های کلی اصلاح اصل 44 را باعث افزایش نرخ بیکاری در کشور خواند و گفت: اگر درآمدهای حاصل از واگذاری‌ها در محل‌هایی که در سیاست‌های کلی مشخص شده، مصرف می‌شد و واگذاری به بخش خصوصی واقعی بود، بخش‌های خصوصی و تعاونی رشد می‌کردند، اقتصاد رونق می‌گرفت و بیکاری مثل دوران سازندگی تک رقمی می‌شد.

هاشمی رفسنجانی مسایل مربوط به وزارت کار را مربوط به همه نیازهای ضروری زندگی مردم دانست و گفت: باید همه نهادها و سازمان‌ها همکاری کنند تا به مسایلی که مربوط به زندگی شخصی و اجتماعی مردم است، رسیدگی شود.

در آغاز این دیدار، آقایان دکتر ربیعی، وزیر کار دکتر نوربخش، رئیس سازمان تأمین اجتماعی دکتر محسنی بندپی، رئیس سازمان بیمه سلامت دکتر طایی، معاون اشتغال وزارت کار دکتر کلانتری، معاون امور تعاون به بیان دیدگاه‌های خویش در خصوص مسایل مربوط به حوزه‌های مسؤولیت خویش پرداختند.


ویدیو مرتبط :
سهم بخش خصوصی در اقتصاد ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بورس در انتظار رونق اقتصاد واقعی



اخبار ,اخبار اقتصادی ,بورس

 

اخبار اقتصادی - فعالان بازار به نتیجه «مذاكرات» چشم دوخته‌اند
بورس در انتظار رونق اقتصاد واقعی

ارزش معاملات بورس به کمترین رقم در سال 93 رسید.

افت 110 واحدی شاخص كل بورس در روز سه‌شنبه، سرمایه‌گذارانی را كه روز دوشنبه به رشد اندك آن دل خوش كرده بودند، بار دیگر به محاق فرو برد.


برنامه‌های جدید مقام ناظر برای تغییر روند بازار و گردهمایی حقوقی‌ها به این منظور نیز نتوانست بیش از یك روز، جریان مثبت را در بازار برقرار كند. به نظر می‌رسد اتفاق‌های پررنگی كه سرمایه‌گذاران به دنبال آن هستند باید در مذاكرات بین‌المللی رخ بدهد و چون تاكنون این امر حاصل نشده بازار به افت خود ادامه داده است. تپیكس، روز سه‌شنبه با رقم 72 هزار و 638 واحد، ارزش معاملاتی معادل 716 میلیارد ریال را به ثبت رساند كه در پی دادوستد بیش از 284 میلیون برگه بهادار رقم خورد. به این ترتیب زیان بورس در روز گذشته به 15/0 درصد رسید و رشد روز دوشنبه از دست رفت.

 

به گزارش «دنیای اقتصاد»، ارزش معاملات در روز گذشته در قیاس با روز دوشنبه، 37 درصد و در مقایسه با ماه قبل61 درصد افت کرده است. این در حالی است که حجم معاملات 33 درصد نسبت به روز دوشنبه کاهش یافت.

کارشناسان معتقدند بازار از شرایط روانی تبعیت نمی‌کند و با تخلیه حباب انتظارات، آنچه بازار این روزها در انتظار آن است بروز نشانه‌های مثبت از روند رشد اقتصادی است. به عقیده آنها، بازار مطمئنا دیگر نخواهد توانست سودهای سال قبل را کسب کند، چراکه سود بازار در سال گذشته ناشی از انعکاس افزایش نرخ دلار است و این موضوع در شرایط کنونی وجود ندارد.


با این حال انتظار می‌رود گزینه‌هایی که فعلا بازار در انتظار روشن شدن آنها است از جمله مذاکرات، در آینده و در صورتی که بر بخش واقعی اقتصاد اثر مثبتی بر جای بگذارد به تحرک بازار منتهی شود. با این حال برخی فعالان بازار به خصوص قدیمی‌ترها هنوز به شرایط بازار امید دارند و آن را فرصتی برای خرید می‌دانند و معتقدند بازار كم‌كم مسیر واقعی خود را پیدا خواهد كرد و تحلیل و بررسی جای هیجانات زودگذر را خواهد گرفت.  بر این اساس است كه گروه‌های مالی، خودرو، بانكی، شیمیایی و فلزات اساسی هنوز در صدر توجه بازار قرار دارند.


البته كمبود نقدینگی، همچنان مشكل اصلی همه گروه‌های فعال در بازار به شمار می‌رود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار معتقد است زیرساخت‌های خوبی برای تامین مالی شركت‌ها در بازار سرمایه فراهم شده است.


از دیدگاه رئیس «سازمان» جایگاه بازار سرمایه در اقتصاد ملی افزایش یافته است و می‌توان با برخی راهكارها این جایگاه را نیز ارتقا بخشید.


علی صالح‌آبادی به 9 راهكار اشاره كرده و در این باره گفت‌: با بهبود فضای كسب و كار و تولید، افزایش سطح سواد مالی در كشور، توسعه منابع انسانی و زیر‌ساخت‌های قانونی و مقرراتی، توسعه متوازن بازارهای مالی، همكاری شبكه بانكی و بازار سرمایه، كنترل ریسك‌های سیستماتیك، افزایش رقابت و شفافیت، قیمت‌گذاری نظام‌مند كالا و خدمات مبنی بر بازار و اصلاح برخی قوانین و مقررات می‌توان جایگاه تامین مالی را از طریق بازار سرمایه افزایش داد.


سخنگوی «سازمان» تصریح كرد‌: محدودیت‌های قانون تجارت باعث شده است تا شركت‌ها نتوانند در دوران رونق، افزایش سرمایه به قیمت بازار دهند كه این موضوع یكی از خلأ‌های كنونی تامین مالی در بازار سرمایه است كه امیدوارم با اصلاح قانون تجارت این مشكل برطرف شود. ‌وی به طراحی صندوق‌های سرمایه‌گذاری پروژه برای تامین مالی طرح‌های پتروشیمی، نفتی، پالایشگاهی و ... اشاره كرد و گفت: معاملات ثانویه حق‌تقدم تسهیلات مسكن در فرابورس باعث شده است 9 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای بخش مسكن پرداخت شود.


رئیس سازمان بورس اظهار کرد: انتشار اسناد خزانه اسلامی نیز در قانون بودجه سال 93 دیده شده است تا دولت بتواند بخشی از بدهی‌های خود را به پیمانكاران غیر‌دولتی پرداخت كند كه امیدواریم این اوراق هر چه سریع‌تر در بازار سرمایه منتشر شود.

 

  خوش‌بینی كارشناسان به آینده بازار سرمایه
مدیرعامل كارگزاری اقتصاد نوین، بهبود اقتصاد جهانی، برخورد كشورهای غربی با ایران، وضعیت اقتصاد داخلی و انتظارات خوشبینانه به آینده بورس را از جمله مهم‌ترین عوامل بهبود بازار سرمایه در نیمه دوم سال عنوان كرد.


نصرالله برزنی در گفت‌وگو با «ایرنا»، اظهار کرد: پیش‌بینی آینده، معلول مفروضاتی است كه بتوانیم به نتیجه برسیم و اگر این عوامل تغییر كند، ممكن است پیش‌بینی‌ها هم درست نباشد.


وی تصریح كرد: تصمیم‌هایی كه سرمایه‌گذاران می‌گیرند، بر‌اساس انتظارات آینده است بنابراین اگر انتظارات خوشبینانه باشد بازار حتی تا نیمه دوم سال هم صبر نمی‌كند و زودتر به سمت رونق می‌رود. این كارشناس بازار سرمایه با بیان اینكه الان قیمت‌ها پایین و بهترین فرصت برای سرمایه‌گذاری است، ادامه داد: برای پیش‌بینی آینده بازار باید به یكسری عوامل سیاسی بیرونی و داخلی توجه كرد.


این كارگزار افزود: برخورد سیاسی غرب با ایران در دولت یازدهم به نفع ما تغییر كرده و روز‌به‌روز بر اعتماد‌سازی افزوده می‌شود بنابراین از لحاظ سیاسی شرایط در حال بهتر شدن است.


وی ادامه داد: از نظر اقتصاد جهانی، پیش‌بینی‌های بانك جهانی از رونق اقتصاد جهان بعد از بحران سال 2008 حكایت دارد و برای سال 2014 برای اتحادیه اروپا و آمریكا رشد بالای سه درصد و برای كشورهایی مانند چین و ژاپن نیز بهبود شرایط پیش‌بینی می‌شود.

رشد 30 درصدی بازار در نیمه دوم سال
برزنی خاطرنشان كرد: با بهبود اقتصاد جهان، تقاضای جهانی برای كالاهای اساسی انرژی بر مانند پتروشیمی و مواد معدنی افزایش می‌یابد؛ بنابراین با توجه به شرایط مناسب سیاسی و اینكه ایران به عنوان یك منبع تغذیه نیاز مصرف این كشورها به شمار می‌رود نه تنها صادرات ایران افزایش می‌یابد بلكه درآمدهای ارزی كشور هم بالا می‌رود. وی اظهار کرد: افزایش صادرات و كاهش تحریم‌ها همراه با تقاضای جهانی برای محصولات انرژی‌بر، موجب بهبود و رونق صنایع ما می‌شود و از آنجا كه بورس بهترین شركت‌های كشور مانند بانك‌ها و پتروشیمی‌ها را نمایندگی می‌كند بنابراین انتظارات رونق در اقتصاد و بازار سرمایه ما هم بالا می‌رود.


این كارشناس بازار سرمایه با تاكید بر اینكه باید همه باور داشته باشند كه شرایط در نیمه دوم سال بهبود می‌یابد، تصریح كرد: چون درآمد پتروشیمی‌ها، مواد معدنی، روی و آلومینیوم كه سهام آنها در بورس اوراق بهادار معامله می‌شود، بر پایه صادرات است و تقاضای جهانی هم برای آنها وجود دارد، بنابراین از اقبال بیشتری برای رونق برخوردار خواهند بود كه همین عامل، رونق بورس را افزایش می‌دهد. برزنی با بیان اینكه صادرات نفت و پتروشیمی موتور محرك اقتصاد است، ادامه داد: با توجه به عواملی كه گفته شد پیش‌بینی 30 درصدی رشد بازار سرمایه را برای نیمه دوم سال انتظار داریم.


  تبدیل بورس ایران به یكی از سه بازار برتر منطقه
یك کارشناس ارشد بازار سرمایه با تاکید بر اینکه در صورت کسب نتایح مثبت از مذاکرات هسته‌ای، بورس ایران به یکی از سه بازار برتر منطقه تبدیل خواهد شد، گفت: روند نزولی فعلی به طور قطع یک بحران نیست و سرمایه‌گذاران در بلند‌مدت به سود خواهند رسید.
شاهین شایان‌آرانی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با اشاره به پتانسیل‌ و ظرفیت بازار سرمایه و دلایل افت شاخص طی ماه‌های گذشته اظهار کرد: هم‌اکنون بازار سرمایه در وضعیت تعدیل و اصلاح قرار دارد و از رشدهای عجیب سال گذشته در شرایط فعلی به نقطه تعادل نزدیک می‌شود. وی ادامه داد: اگر دولت در روند عرضه و تقاضا دخالت نکند، این بازار پتانسیل بسیار بالایی خواهد داشت و اگر گردش مذاکرات به سمت روند مثبتی صورت گیرد، به راحتی بورس ایران بین 2 تا 3 بازار برتر آسیا قرار خواهد گرفت.


وی با بیان اینکه حجم بازار سرمایه ایران بسیار بالا است، اما گردش مالی آن به سطح پایینی رسیده است، گفت: تنوع شرکت‌ها در بورس بسیار بالاست و شرکت‌های خدماتی، صنعتی، تولیدی و بازرگانی حضور دارند.

روند نزولی بورس، بحرانی نیست
وی با اشاره به اینکه مشکلات فعلی بازار سرمایه به دلیل ورود منابع مالی زیاد به صورت کاذب بود، گفت: اگر اکنون شاخص روند نزولی پیدا کرده کاملا طبیعی است و نمی‌توان آن را یک بحران تلقی کرد. این کارشناس با بیان اینکه رشد سرمایه ایران پس از گشایش‌های سیاسی و کلان اقتصاد، حباب‌گونه نخواهد بود گفت: بورس ایران با توجه به این مسائل بنیادی رشد طبیعی و قابل اتکایی خواهد داشت که برگشت‌ناپذیر است.


این کارشناس بازار سرمایه در توصیه‌ای به سرمایه‌گذاران متضرر که در روزهای اوج شاخص به بازار آمده‌اند، گفت: این سرمایه‌گذاران باید حداقل دوره دو ساله را برای کسب سود واقعی در پیش بگیرند و در بلند مدت بازار سرمایه ایران با توجه به پارامترهای موجود سودآور است.

نگاه دیروز فعالان به شركت‌های حاضر در بورس
براساس اطلاعات منتشرشده، روز گذشته نمادهای شبندر، وبصادر، خودرو، تاپیكو و شسپا در صدر توجه فعالان بازار بودند؛ اگرچه در این میان تنها وبصادر توانست اندكی رشد را تجربه كند. افت 15/0 درصدی شاخص كل بورس در روز سه‌شنبه، بیشتر تحت تاثیر كاهش قیمت نمادهای فولاد، شخارك، خساپا، فملی و شبهرن بود و تاثیر 39 درصدی مثبت وصندوق، نتوانست مانع افت تپیكس شود.


بیشترین ارزش معاملات در بین گروه‌های بورسی، روز گذشته به گروه‌های مالی، خودرو و فرآورده‌های نفتی تعلق گرفت.


در همین حال نمادهای فنورد، شكربن، فلوله، وصندوق و وپست بیشترین افزایش قیمت و نمادهای خنصیر، حتوكا، خچرخش، ثفارس و سپهند بیشترین كاهش قیمت را تجربه كردند.
از سوی دیگر در بازار دیروز برترین تقاضاها در نمادهای لپارس، فلوله، زمگسا، كچینی و ولساپا شكل گرفت و برترین عرضه‌ها نیز در نمادهای فارس، بنیرو، كبافق، غبهنوش و چافست صورت پذیرفت. بر پایه این گزارش نمادهای وانصارح، شسپا، خودرو، شخارك و خساپا بیشترین ارزش معاملات بازار را دارا شدند و بیشترین حجم معاملات نیز به نمادهای وانصارح، وبصادر، خودرو، خكاوه و خزامیا تعلق گرفت.


روز گذشته، حقوقی‌ها2 میلیارد و 539 میلیون ریال سهم از پیمانكاری صنعتی و یك میلیارد و 777 میلیون ریال سهم از صنعت فلزات اساسی عرضه كردند كه این میزان سهام از سوی حقیقی‌های بازار جمع‌آوری شد.


در این بین حقیقی‌های بازار نیز از 41 میلیارد و 375 میلیون ریال سهام خودرو و ساخت قطعات و 40 میلیارد و 64 میلیون ریال سهام فرآورده‌های نفتی، كك، سوخت هسته‌ای خارج و این میزان سهام را به حقوقی‌های فعال در بازار واگذار كردند. بر این اساس روز گذشته حقوقی‌های بازار از فروش 305 میلیارد ریال سهم و خرید 475 میلیارد ریال سهم برخوردار بودند.


همچنین حجم فروش حقیقی‌ها از ارزش 734 میلیارد ریالی و خرید آنها از ارزش 564 میلیارد ریالی برخوردار شد.

اخبار اقتصادی - دنیای اقتصاد