اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خروج گام به گام بازار مسکن از رکود



اخبار,اخبار اقتصادی , بازار مسکن

بررسی های آماری از بازار مسکن نشان‌دهنده افزایش نسبی حجم معاملات در این بازاراست. این مساله در حالی است که به عقیده مسئولان افزایش قیمت در این حوزه بیش از تورم عمومی در کشور نخواهد بود.

به گزارش ایسنا، بازار مسکن درحالی همچنان در رکود به سر می‌برد که به عقیده کارشناسان این حوزه با فرا رسیدن روزهای پایانی سال احتمال تغییر در روند بازار قابل پیش‌بینی است.

با بررسی آخرین آمارهای اعلام شده از وضعیت میزان خرید و فروش خانه در دی ماه امسال برای شهر تهران به رقم 32 هزار 543 قرداد می‌رسیم که از این میزان 16 هزار و 422 مورد مربوط به قراردادهای خرید و فروش و 14 هزار و 680 مورد مربوط به اجاره نامه‌ها بوده است.

هم‌چنین بررسی آمارها از میزان خرید و فروش مسکن در کلان‌شهر تهران حاکی از آن است که طی ماه‌های گذشته یعنی از آبان‌ماه تا حدودی سیر صعودی در روند ثبت معاملات اتفاق افتاده است به گونه‌ای که تعداد قراردادهای خرید و فروش در آبان ماه ۱۲ هزار و ۲۳۴ مورد و در آذرماه ۱۴ هزار و ۴۱۸ قرارداد به ثبت رسیده است.

براساس این گزارش، آمارها از میزان کل معاملات مسکن در کشور حاکی از آن است که در دی ماه امسال 160 هزار و866 مورد عقد قرارداد صورت گرفته که از این میزان 100 هزار و 943 مورد مربوط به قراردادهای خرید و فروش و 52 هزار و854 مورد هم مربوط به اجاره نامه‌ها بوده است.

همچنین میزان قراردادهای خرید و فروش در کل کشور در دی ماه 92 معادل 85 هزار و 743 مورد و قراردادهای اجاره هم45 هزار و 864 مورد به ثبت رسیده است.

این روند درحالی است که دست‌اندرکاران بازار عقیده دارند این میزان رشد در حجم معاملات مسکن می‌تواند روند افزایشی در پیش گیرد؛ به گونه‌ای که بازار مسکن گام به گام از رکود خارج شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن و ساختمان در گفتگو با خبرنگار ایسنا در این باره گفته بود: روند آرام خروج از رکود بازار مسکن از بهمن ماه آغاز شده و پیش بینی می شود در سال آینده هم این روند ادامه داشته باشد.

مظاهریان با تاکید بر اینکه پیش‌بینی رشد قیمت‌ها در این حوزه وجود ندارد، معتقد است افزایش قیمت در این بازار بیش از تورم عمومی در کشور نخواهد بود.

به عقیده وی اگر طبق پیش‌بینی، قیمت مسکن متناسب با تورم سال آینده یعنی حدود ۱۵ درصد تغییر کند در حقیقت قیمت‌ مسکن به اندازه واقعی افزایش نخواهد داشت.

حال باید دید با توجه به اینکه بخش مسکن یکی از مهم‌ترین مولفه‌های اقتصادی در کشور به شمار می رود بر اساس پیش بینی ها با تغییر در وضعیت اقتصاد کلان کشور شاهد بهبود وضعیت در این حوزه خواهیم بود و با افزایش گام به گام حجم معاملات مسکن، این حوزه به سمت خروج از رکود پیش خواهد رفت یا خیر.
اخبار اقتصادی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
رکود بازار مسکن؛ در بازار مسکن پرنده پر نمی زند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شرط خروج رکود از بازار مسکن



اخبار ,اخبار اقتصادی , خروج رکود از بازار مسکن

 

اخبار اقتصادی - شرط خروج رکود از بازار مسکن

یک کارشناس عمران گفت: خروج از رکود مسکن نیاز به حمایت‎های دولت دارد.

علیرضا علی‎محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از اواخر سال 1390 نشانه‎های رکود در صنعت ساختمان به مرور زمان ظاهر و کاهش شدید خرید و فروش باعث کاهش در ساخت و سازها شد.

وی تصریح کرد: از آنجاکه کشور ما یک کشور عمرانی است و اکثر صنعت‎ها به قسمت عمران وابسته است، هرگونه کاهش در تولید اثر مستقیم بر روی بخش‎های دیگر نشان می‌دهد.

این کارشناس عمران یادآور شد: در آن زمان دولت سیاست‎های گسترده‎ای در بخش مسکن داشت به خصوص در بحث مسکن‌مهر که بسیار هم فعال بوده است، ولی چون جامعه هدفی که در مسکن مهر وجود داشت جزو افراد مؤثر در صنعت ساخت و ساز نبودند در نتیجه حاصل چندانی در رونق بازار نداشت.

وی عنوان کرد: کاهش شدید خرید و فروش‌ها و بعضی از عوامل مانند تحریم‎ها و افزایش شدید قیمت‎ها و از طرفی کاهش شدید قدرت خرید مردم باعث شد که صنعت ساختمان به یک رکود بی‎سابقه‎ای دچار شود که همچنان اثر رکود آن باقی است و این انتظار نمی‎رود که در سال‌جاری و حتی سال آینده با وضع موجود بتوان از رکود مسکن خارج شد و خروج از این رکود نیاز به حمایت‎های دولت دارد که متأسفانه در بسته جدید پیشنهادی دولت، خروج از رکود بدون تورم در نظر گرفته نشده است.

این کارشناس عمران اظهار کرد: تولید کننده و خریدار هنوز مردد هستند، ولی چون این نیازها جزو نیازهای واقعی است بالاخره دیر یا زود خود را نشان خواهد داد و مطمئناً مصرف کننده به مسکن نیاز خواهد داشت، ولی در سال‎های اخیر تولید نسبت به خرید و فروش وجود داشته و این باعث رکود ساختمان شده است.

علی‌محمدی یادآور شد: اکثر واحدها در زمانی که تورم بسیار بالایی وجود داشت ساخته شده‎اند و قیمت تمام شده این ساختمان‏ها برای سازنده بالا بوده است و اگر هم در بسته پیشنهادی دولت کاهش قیمت اتفاق بیافتد این کاهش نمی‎تواند در این بخش اثرگذار باشد و سازنده‎ای که قیمت تمام شده ساختمانش بالا باشد آن را به قیمت پایین نخواهد فروخت و به خریداران توصیه می‌شود که با این وضع بهترین زمان خرید، برهه کنونی است. 

اخبار اقتصادی - ایسنا