اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خانه احزاب در یک قدمی بازگشایی


رحمانی فضلی وزیر کشور در حاشیه همایش استانداران دولت یازدهم در جمع خبرنگاران از توافق وزارت کشور و احزاب برای بازگشایی "خانه احزاب" خبر داد. این خبر خوبی برای احزابی است که در دولت قبل خانه خود را از دست داده بودند.

خبرآنلاین: رحمانی فضلی وزیر کشور در حاشیه همایش استانداران دولت یازدهم در جمع خبرنگاران از توافق وزارت کشور و احزاب برای بازگشایی "خانه احزاب" خبر داد. این خبر خوبی برای احزابی است که در دولت قبل خانه خود را از دست داده بودند.

بازگشایی خانه احزاب از وعده های انتخاباتی رییس جمهور بود و جز اولین موضوعاتی بود که بلافاصله بعد از استقرار وزیرکشور دولت یازدهم در ساختمان فاطمی به طور جدی پیگیری شد. در راستای همین تلاش ها بود که پس از برگزاری دو نشست میان رحمانی فضلی و نمایندگان احزاب، با هماهنگی وزارت کشور و با هدف برگزاری مجمع عمومی و احیای خانه احزاب در اسفندماه 92 کمیته اجرایی احیای خانه احزاب تشکیل شد. این کمیته هشت نفره، شامل 4 اصلاح طلب (موسوی تبریزی، فاطمه راکعی، یدالله طاهرنژآد و امرالله شیخیانی) یک اصول‌گرا( حسن غفوری فرد)، و 3 اعتدال‌گرا (سیدمحمد میرمحمدی، پورنامدار و اسلامی تبار) بود. با این حال اما پیگیری بازگشایی خانه احزاب به کندی پیش می رفت و انجام آن دشوارتر از آنی که بود که به نظر می رسید.

اگر خانه احزاب با مانع تراشی های دولت دهم غیرفعال شد و از برگزاری دور ششم انتخابات شورای مرکزی در آن جلوگیری شد حالا و در دولت یازدهم به رغم اراده دولت برای بازگشایی این نهاد صنفی این بار اختلافات میان دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب مانع از بازگشایی خانه احزاب شده است. با این وجود روز گذشته حسین کاشفی دبیر خانه احزاب در گفتگو با خبرآنلاین از برگزاری مجمع عمومی این تشکل در 31 اردیبهشت ماه خبر داد و گفت:کمیته مشترک با حضور آقایان مرتضوی  کیاسری، غفوری فرد، موسوی تبریزی از طرف کمیته اجرایی مستقل از شورای مرکزی خانه احزاب و خانم فاطمه راکعی و  آقایان حشمتیان و عفتی  از طرف شورای مرکزی خانه احزاب تشکیل شد.

اصولگرایان و اصلاح طلبان چه می گویند؟

مدتی بعد از تشکیل کمیته اجرایی بازگشایی خانه احزاب اظهار نظرهای مختلف از سوی دو جریان اصلواگرا و اصلاح طلب در اینباره شنیده می شد. به رغم حضور حسن غفوری فرد از اعضای شورای مرکزی موتلفه، تیرماه سال گذشته بادامچیان هم حزبی او درباره تشکیل این کمیته گفته بود: «اصلاح‌طلبان درصدد آن هستند که جایگاه و پایگاهی برای کار سیاسی خود پیدا کنند. چندنفر دورهم جمع شدند، کمیته اجرایی تشکیل دادند در صورتی که هیچ انتخاباتی صورت نگرفته است.» او با تاکید بر اینکه نظر قطعی «جبهه پیروان» مخالفت با تشکیل خانه احزاب است، تاکید کرده بود: «اصولگرایان هرگز به اصلاح‌طلبان کمک نمی‌کنند تا آنان پایگاهی داشته باشند؛ بنابراین آنان باید اول موافقت اصولگرایان را کسب کنند و معلوم شود که به‌دنبال کار سیاسی نیستند.»

با این حال اما در شرایطی که کار بازگشایی خانه احزاب به سختی پیش می رفت دوم دی ماه 93 خبر خوبی برای کسانی که پیگیر احیای خانه احزاب بودند منتشر شد. حسین کاشفی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و رییس دوره پنجم «خانه احزاب» گفته بود «اسناد و مدارک خانه احزاب را که پیش از این مسوولان وزارت کشور دولت قبل مصادره کرده بودند، تحویل گرفتیم و در فرصت مناسب پیگیری‌های لازم را برای برگزاری مجمع عمومی ادامه خواهیم داد.»

این امیدواری اما دوام چندانی نداشت. چه آنکه چند روز پس از انتشار این خبر حسن غفوری فرد عضو کمیته اجرای بازگشایی  خانه احزاب از مخالفت اصولگرایان با گشایش خانه احزاب خبر داد. او در این باره گفته بود: در حال حاضر 80تا 90 حزب، نامه مربوط به خانه احزاب را امضا کرده اند اما اصولگرایان فعلا موافق این مسئله نیستند. یک عده معتقدند خانه احزاب قبلی برندی در کشور بوده و باید همان احیا شود، اما برخی نیز معتقدند که در آن خانه احزاب تقلب هایی اتفاق افتاده و از آن ذهنیت منفی وجود دارد از این رو باید با عنوان جدید شروع به فعالیت کند. حسن غفوری فرد یکبار دیگر در 29 دی ماه 93 تاکید کرد: اصولگرایان هنوز موافق نیستند خانه احزاب احیا شود و اگر هم مجمع عمومی بخواهد برگزار شود به احتمال زیاد اکثر احزاب اصولگرا در آن مجمع شرکت نخواهند کرد.

معاون سیاسی جدید گره بازگشایی خانه احزاب را می گشاید؟

با این وجود اما یک ماه بعد خبرهای تازه ای از روند بازگشایی خانه احزاب به گوش رسید. در حالی که رفتن میرولد و غیبت 9 ماهه معاون سیاسی وزیر کشور خلل جدی در روند بازگشایی خانه احزاب ایجاد کرده بود، آمدن محمدحسین مقیمی معاون سیاسی جدید بار دیگر پیگیری های تشکیل مجمع عمومی خانه احزاب را جدی تر کرد. روزهای پایانی سال 93 حسن غفوری‌فرد عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی از نشست سه‌جانبه خود و موسوی تبریزی(دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم) با محمدحسین مقیمی معاون سیاسی وزیر کشور خبر داد. او گفته بود: در جلسه‌ای که با معاون سیاسی وزیر کشور برگزار شد، مقرر کردیم که از دبیران کل احزاب کشور برای تصمیم‌گیری در مورد خانه احزاب دعوت و نشستی را تا قبل از پایان سال برگزار کنیم.

هرچند چنین نشستی تا پایان سال 93 برگزار نشد اما به نظر می رسد اختلافات به میزان زیادی برطرف شد. چرا که ماه گذشته طاهر نژاد از دیگر اعضای کمیته اجرایی بازگشاییی خانه احزاب از ارسال قریب الوقوع درخواست برگزاری مجمع عمومی این نهاد صنفی به وزارت کشور خبر داد. او در اینباره گفت: تعداد امضای اعضاء بایستی به ۶۰ رسیده باشد، امیدواریم تا پایان هفته جاری تعداد امضاء‌ها تکمیل شود تا ما سریعا درخواست خود را به وزارت کشور برای تشکیل مجمع عمومی تقدیم کنیم.

در همین حال 22 فروردین ماه امسال کاشفی عضو شورای مرکزی خانه احزاب روند بازگشایی خانه احزاب را مثبت ارزیابی کرده و ابراز امیدواری کرد مجمع عمومی خانه احزاب در آینده‌ای نزدیک برگزار شود. او اما تاکید کرد: هنوز هیچ پاسخی از وزارت کشور به درخواست برگزاری مجمع عمومی داده نشده و زمان برگزاری مجمع عمومی خانه احزاب مشخص نشده است.

حالا به نظر می رسد اختلافات میان دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا تا حد زیادی برطرف شده است و شرایط برای تشکیل مجمع عمومی فراهم است. این را از اظهارات اخیر حسن غفوری فرد می توان دریافت. وقتی که در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا عدم توافق برای راه اندازی مجدد خانه احزاب به خاطر توافق نکردن شما با آقای موسوی تبریزی بوده است؟ گفت: نه، با خود آقای موسوی تبریزی مشکلی نداریم چرا که من و وی با همکاری یک گروه چند نفره مسئول این امر هستیم که دعوت نامه‌ها را برای احزاب بفرستیم که اکنون این دعوت نامه‌ها حاضر شده اما هنوز ارسال نشده و به دنبال این هستیم که دغدغه‌ها، مسایل و تنش‌ها را حل کنیم.

 این اظهارات اعضای کمیته اجرایی بازگشایی خانه احزاب در کنار اظهار نظر امروز وزیر کشور نویدبخش روزهای بهتری برای احزاب خواهد بود.کمتر از 10 روز تا پایان اردیبهشت ، یعنی زمان آغاز به کار مجدد خانه احزاب ،آنطور که کاشفی می گوید ، مانده است. باید منتظر نشست تا ببینیم تشکیل این مجمع عمومی مهر تاییدی درباره گمانه زنی های مبنی بر از میان برداشته شدن اختلافات اصولگرایان و اصلاح طلبان و بازگشایی خانه احزاب است یا خیر.


ویدیو مرتبط :
خانه احزاب

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آمادگی وزیر کشور برای بازگشایی خانه احزاب


وزیر کشور گفت: ما آمادگی داریم که کمیته سه جانبه مجلس، احزاب و دولت را برای بازگشایی خانه احزاب تشکیل دهیم.

خبرگزاری ایسنا:رحمانی فضلی وزیر کشور عصر امروز (شنبه) در نشستی با استانداران و دبیران کل احزاب و تشکل‌های سیاسی در تالار وزارت کشور، با بیان اینکه احزاب در یک جامعه مردم سالار دینی به دنبال رای و رضایت‌مندی مردم هستند، اظهار کرد: احزاب باید در جهت حل مشکلات مردم گام بردارند.

رحمانی فضلی با اشاره به اینکه فعالیت احزاب نباید به دوره انتخابات محدود شود، اظهار کرد: انتظار مردم از احزاب این است که احزاب در مسائل سیاسی،‌ اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی وارد شود.

وی در ادامه افزود: ما در حال تدوین برنامه ششم توسعه هستیم و این فرصت برای فعالیت احزاب بسیار مناسب است. ما به نظرات تخصصی احزاب نیازمندیم و باید احزاب در این زمینه فعال شود.

وزیر کشور همچنین افزود: ما همچنین آماده بازگشایی خانه احزاب هستیم و در این زمینه دکتر افتخاری مسئول خواهند بود.

رحمانی فضلی همچنین با اشاره به اینکه در جلسات قبلی تأکید شد که گروهی از جناه‌های مختلف تشکیل شود تا پیگیر خانه احزاب شوند، افزود: من خودم پیگیر این مسئله هستم. ما این آمادگی را داریم که اگر با این شیوه بازگشایی خانه احزاب به نتیجه نرسید، به دنبال تشکیلاتی جدید با نام دیگری باشیم. ما خانه احزاب را صنفی می‌بینیم و دلمان می خواهد کانونی برای احزاب وجود داشته باشد.

وزیر کشور همچنین با بیان اینکه باید قوه قضائیه پیگیر تعریف جرم سیاسی شود، خاطر نشان کرد: مطالعه قانون انتخابات را آغاز کردیم و کمیته اولیه‌ای نیز از ترکیب دولت و مجلس در این باره تشکیل شده است.

وی همچنین گفت:‌ در حوزه مدیریت استانداری و فرمانداری‌ها 80 درصد تغییرات انجام شده است. با این وجود کسانی که تجربیات مفیدی در مدیریت کشور داشته و با دولت هم همگرا بودند، برکنار نشده‌اند.

وزیر کشور همچنین اظهار کرد: ما از فعالیت‌های قانونی حمایت می‌کنیم و همراهی وزارت کشور و استانداری‌ها موجب برگزاری بسیاری از جلسات سیاسی شده است. ما همچنین با کسانی که اقدام به برهم زدن مجالس سیاسی قانونی کرده‌اند برخورد کرده‌ایم.

رحمانی فضلی در پایان با بیان اینکه وزارت کشور این آمادگی را دارد که جلسات مشترکی را با احزاب برگزار کند، گفت: آقای حکیمی در این جلسه گفت که شعار نه غزه نه لبنان شعار هیچ جناح سیاسی نبوده است.امیدواریم هر چه زودتر درگیری‌های غزه نیز برطرف شود.

در این دیدار محمدرضا باهنر رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری، علیرضا زاکانی دبیرکل انجمن رهپویان، مصطفی کواکبیان دبیرکل مردم سالاری، رئوفیان عضو شورای مرکزی جبهه ایستادگی، حسن غفوری فرد، راه چمنی، حسین کمالی، حکیمی‌پور، محسن روح الامینی، حسن بیادی، محسن رهامی، محمد جواد حق شناس مجید محتشمی، فاطمه راکعی، کریمی اصفهانی و استانداران استان‌های کشور حضور داشتند.