اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خاتمی: انتخابات شاه‌بیت حیات انقلابی مردم است



خاتمی: همه پایبندان به قانون در انتخابات شرکت کنند

سید محمد خاتمی در پیامی به مناسبت روز دانشجو که در مراسم انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران پخش شد، خواستار حضور تمامی گروه‌های سیاسی در انتخابات شد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

در پیام سید محمد خاتمی به مناسبت 16 آذر با درود بر شهیدان پاکباز 16 آذر و همه‌ی شهیدان پیش و پس از انقلاب اسلامی، آمده است: این شهیدان برای اعتلای جان ملت ایران و رسیدن به حقوق حقه خود فداکاری کردند.

وی در ادامه با گرامی‌داشت روز 16 آذر بیان کرد: این روز، روز بزرگی است که به عنوان روز دانشجو مطرح شده و نشان‌دهنده‌ی جایگاه دانشگاه و دانشجویان در روند تحولاتی است که جامعه‌ی ما را به سوی سرفرازی و آبادی هدایت می‌کند.

خاتمی افزود: این مساله واضح است که ما تاریخ را مجموعه حوادث و رویدادهایی بدانیم که به تصادف در کنار هم قرار گرفته‌اند. تاریخ یک جریان مستمری است که حوادث و رویدادها در جایگاه خود و با توجه به پیشامدها و پسامدهای آنها معنا پیدا می‌کند و جهت را مشخص می‌نماید که البته در این جریان فهم و انتخاب و آگاهی انسان‌ها موثر است.

وی در ادامه‌ی این پیام اظهار کرد: برای این‌که به درستی حوادث تاریخی را بفهمیم قطعا باید این را در نظر داشته باشیم که در چه شرایطی روی داده است و چه تاثیری از حوادث قبلی داشته و چه تاثیری بر حوادث بعدی می‌گذارد.

وی با بیان این‌که 16 آذر حادثه‌ی مهمی در تاریخ مبارزات 150 ساله‌ی ملت ایران است، گفت: باید بدانیم حدود 100 سال قبل از این جریان، حرکت اصلاحی ملت ایران برای رهایی از قید استعمار و دخالت بیگانه در سرنوشت کشور، دفع و رفع خودکامگی و استبداد و رسیدن به حاکمیت خود بر سرنوشت خویش برای آزادی، برای استقلال و برای پیشرفت کشور آغاز شد که اوج آن را در حرکت مشروطیت می‌بینیم.

خاتمی خاطرنشان کرد: با کمال تاسف مشروطیت ناکام ماند و از دل آن به علل و دلایلی که در این‌جا مجال ذکر آن نیست، استبداد سیاه آمد و سرکوب‌ها، فشارها، اختلال‌ها و مهم‌تر از آن کنار گذاشتن قانون اساسی بیرون آمد. اما جنبش اسلامی مردم به سوی آزادی و سرفرازی متوقف نشد. گرچه مردم هزینه‌های فراوانی پای آن داده‌اند.

وی هم‌چنین بیان کرد: تا بعد از شهریور 1320 جنبش، حرکت خود را در جریان آزادی‌خواهی و استقلال‌طلبی در شکل نهضت ملی نشان داد و حاصل آن حکومت مردمی و آزادی‌خواه مصدق بود.

وی با اشاره به مرحله‌ی دوم جنبش اسلامی ملت ایران که با کودتای 28 مرداد سرکوب شد، اظهار کرد: این کودتا با دخالت مستقیم قدرت‌های بیگانه به‌خصوص آمریکا که بعدها نیز اسناد آن از طرفشان انتشار یافت و حاکمیت یک استبداد که سیاه‌تر و نفس‌گیرتر از استبداد دوران رضاخان بود بر جامعه‌ی ما حاکم شد.

خاتمی با اشاره به دستگیری‌ها، کشتن‌ها و سرکوب‌ها و حبس و طرد همه‌ی نیروها در دوران پهلوی، گفت: از یاد نبریم که 16 آذر چند ماه بعد از آن کودتای ننگین رخ داد و در این روز فریاد اعتراض و بیداری ملت شریف ایران از میان فرزندان خوب ما در دانشگاه بلند شد و سه قطره خونی که از این دانشجویان به نمایندگی از ملت ما ریخت، سه شهاب تابناک شد که در سیاه‌ترین و سردترین شب تاریخ ایران در آسمان ایران درخشید و نوید روزهای قبل را می‌داد.

خاتمی، تصریح کرد: 16 آذر از جهتی دیگر پیشگامی و پیشتازی دانشگاه و جریانات سرنوشت‌ساز ملت ایران و تاریخ مبارزات آن را نشان می‌دهد. جایگاه ارزنده‌ای که همواره آن را حفظ کرده است و علی‌رغم عزم بنیان‌گذاران دانشگاه برای جدا کردن نیروهایی نخبه از مهجوریت آینده، دانشگاه همواره تعهد خود را نسبت به ارزش‌هایی که ملت به آن پایبند است و مصالحی که ملت باید داشته باشد نشان داده است.

وی با تاکید بر این‌که 16 آذر حلقه‌ای از زنجیره‌ای ممتد و مستحکم جمهوری اسلامی و انقلاب ایران است، گفت: انقلاب اسلامی که با شعار آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی آغاز شد، اما یک نقطه‌ی امتیاز داشت که با توجه به جایگاه دین در عمق وجدان و تارک ملت، قرائت رحمانی از دین را مطرح کرد. همان که در دنیای ما در امروز می‌تواند جایگاه اسلام را در موقعیت بسیار بالایی نشان دهد.

خاتمی افزود: دین ضدخشونت، دین طرفدار مردم، دین ناسازگار با دشمنان مردم، دینی که با آزادی و استقلال کار می‌کند، خودکامگی را نفی می‌کند، استکبار را نفی می‌کند، آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی که در آن هم آزادی باشد، هم استقلال باشد و هم اخلاق و معنویت و ارزش‌هایی که گمشده‌ی روزگار ماست.

به گزارش ایسنا، سید محمد خاتمی در ادامه بیان کرد: دانشگاه خوشبختانه چه پیش از انقلاب و چه بعد از انقلاب حضور فعال و پرهزینه‌ای در همه‌ی صحنه‌ها داشته است. هزاران شهید استاد و دانشجو، هزاران جانباز و هزاران آزاده هدیه‌ای است که دانشگاه ما به ملت ایران تقدیم کرده است.

وی با اشاره به حضور مدیران برجسته در کشور از دانشگاه‌ها گفت: مدیران برجسته‌ای که دانشگاه به جامعه‌ی ما تحویل داده و تشکل‌های مستقل و دلسوز ملت حاصل کار دانشگاه و از جمله دانشجویان مسلمان پیرو خط امام (ره) بود.

وی هم‌چنین ابرازعقیده کرد: با کمال تاسف، دانشگاه تهران که باید مظهر آزادی و رهایی و بحث و اندیشه‌ورزی و خردورزی باشد، امروز با تنگناهای زیادی روبه‌رو است.

خاتمی هم‌چنین اظهار کرد: اگر از مقام انقلاب اسلامی، آزادی اندیشه و بیان و آزادی مردم و اگر انقلاب ما نقدکننده‌ی خشونت و رسمیت‌بخشنده به گفت‌وگو و مذاکره بود، دانشگاه باید بیش از هر جای دیگر این امور را تجلی بخشد که متاسفانه دانشگاه‌ها با تنگناهایی مواجه است.

وی خاطرنشان کرد: آزادی و حاکمیت مردم در سرنوشت، مهم‌ترین نویدی بود که انقلاب اسلامی می‌داد و می‌دانیم که از آغاز انقلاب تا کنون کشور ما همواره بر اساس قانون اساسی، رفراندوم و رای‌های مختلف مردم نشان داده است که انتخابات‌ها برای ملت و انقلاب ما یک شاه‌کلید و شاه‌بیت حیات انقلابی واقعی مردم است.

وی با بیان این‌که انتخابات آزاد، هدیه انقلاب اسلامی بوده است، تصریح کرد: همه‌ی ما باید برای آن تلاش کنیم و با ایجاد هرگونه محدودیت در امر انتخاب و جلوگیری از بیان آزاد اطلاعات و آگاهی‌های جامعه، دور شدن از آرمان‌هایی است که ملت ما داشته و نویدهایی که انقلاب اسلامی در آن به تجلی رسید.

وی خواستار حضور تمامی گروه‌های سیاسی در انتخابات شد و گفت: همه‌ی پایبندان به اصل عمل در چارچوب قانون اساسی می‌توانند در انتخابات حاضر شوند و مطمئنا علاوه بر حل مشکلات کشور از این طریق، تهدیدهای فراوان از بیرون کشور کاهش خواهد یافت و گشاینده‌ی راه به سوی اتفاقی باشد که خواست همه‌ی شهیدان ماست.

وی در بخش دیگری از سخنانش با نام بردن از موسوی و کروبی اظهار عقیده کرد که ایجاد فضای باز سیاسی باعث تلطیف فضا و گشاینده راه می شود.

وی همچنین گفت: آن‌چه مهم است این است که باید ضمن تقدیر از دانشجویان و دانشگاهیان عزیز که همواره امیدوارانه در صحنه هستند، از انجمن اسلامی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران که از جمله تشکل‌های دانشجویی فعال هستند تشکر کنم که ادامه دهنده‌ی راه همه‌ی آنهایی هستند که به انقلاب و آرمان‌های آن دل بسته‌اند و به آزادی و سربلندی ملت می‌اندیشند و راه مصلحت کشور و مملکت را ادامه می‌دهند.

خاتمی در پایان بر لزوم پایبندی بر آرمان‌ها و ارزش‌ها و خواست‌های منطقی و ادامه‌ی راه عزت و تعیین جایگاه ایران و ملت ایران در عرصه‌ی بین‌المللی با وجود همه‌ی تنگناها تاکید کرد./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
خاتمی و تحریم انتخابات

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زاكانی: خاتمی،موسوی و حسن خمینی به دنبال ابطال انتخابات بودند



نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: تنها بصیرت داشتن كافی نیست، بلكه باید همت، غیرت و تبعیت از ولایت فقیه نیز باشد؛ چرا كه اگر اینها نباشد رهبری مسائل را بیان می‌كند، اما پاسخی چه از عوام و چه از خواص دریافت نمی‌كنیم.

 

به گزارش فارس به نقل از جهان، علیرضا زاكانی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در نشستی با عنوان "پشت پرده فتنه در عاشورای 88 "كه در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، با بیان اینكه آنچه كه باعث شد از فتنه سال گذشته پرافتخار بیرون بیاییم، كثرت اهل بصیرت بود، افزود: به گواهی تاریخ حق همواره بیشترین آسیب را از ناحیه درونی دیده است و انحرافات درونی مشكلات بسیاری به وجود آورده است.

وی افزود: تنها بصیرت داشتن كافی نیست، بلكه باید همت، غیرت و تبعیت از ولایت فقیه نیز باشد؛ چرا كه اگر اینها نباشد رهبری مسائل را بیان می‌كند، اما پاسخی چه از عوام و چه از خواص دریافت نمی‌كنیم.

نماینده مردم تهران همچنین گفت: فتنه سال گذشته هم جنبه درونی و هم بیرونی داشت و كفر و نفاق همه با هم به میدان آمده بودند، اما عواملی سبب شد كه از این گردباد خارج شویم و عموم مردم توانستند، حق را بیابند و از آن تبعیت كنند.

زاكانی در ادامه با بیان این‌كه مردم نسبت به خواص پیشتاز بودند، ادامه داد: در این فتنه عده‌ای قبول شدند، عده‌ای دچار تردید شدند و بعدها خود را به غافله رساندند و عده‌ای نیز رفوزه شدند.

عضو كمیسیون اصولگرایان مجلس، ادامه داد: اگر اعتقاد و اعتماد به رهبری نباشد، ركود و سستی خواهیم دید و دنیاطلبان هر چه می‌خواهند، انجام می‌دهند. یكی از ویژگی‌های جامعه ما اعتقاد به خدا و پذیرش ریسك حضور در صحنه است.

وی با بیان این‌كه در فتنه حق و باطل ممزوج می‌شوند، افزود: تغییرات تدریجی است و فی‌البداهه رخ نمی‌دهد و همین موضوع ضرورت تداوم امر به معروف و نهی از منكر را نشان می‌دهد.

نماینده مردم تهران در خانه ملت، ادامه داد: فتنه بزرگ‌تر آن است كه می‌بینیم و فتنه‌گران كسانی بودند كه دچار هوای نفس و خودپرستی شدند و در سناریوی بزرگ‌تری این كار را انجام دادند.

زاكانی خاطر نشان كرد: آسیب‌ها تنها در زمان ضعف رخ نمی‌دهد، بلكه در زمانی كه در اوج قدرت هستیم نیز ممكن است آسیب ببینیم، مانند رای 40 میلیونی كه می‌توانست مشكلات بسیاری را حل كند، اما برعكس هزینه‌های زیادی برای آن پرداخت شد.

این عضو كمیسیون اصل نود مجلس، ادامه داد: كسانی كه شرایط سال قبل را به وجود آوردند و نظام را به دروغ و جنایت متهم كردند و بویژه سردمداران در حادثه عاشورا دخیلند.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: موسوی در مناظرات تنها به دو نكته تاكید می‌كرد و می‌گفت "آمده‌ام جلوی دروغ‌گویی‌ها را بگیرم " و "به دنبال قانون‌گرایی هستم " و این سناریویی از قبل تعیین شده بود و می‌خواستند در صورت پیروزی حركت را به سمتی ببرند كه اتفاقی را كه در هشت سال اصلاحات نتوانستند، انجام دهند در این انتخابات رقم بزنند و اگر موفق نشدند ،بازی را بهم بزنند.

این عضو فراكسیون اصولگرایان مجلس، ادامه داد: آنها آمدند به قول خودشان جلوی یكه‌تازی‌ها، دروغ‌گویی‌ها و زیاده‌خواهی‌ها را بگیرند، اما خودشان صدها برابر گرفتار شدند و شرایطی به وجود آوردند كه جنایت بزرگ رقم خورد.

زاكانی با بیان این‌كه مقدمات عاشورای 88 كمتر از مقدمات عاشورای 61 هجری قمری نیست، گفت: كسانی كه در سال گذشته دچار مشكلاتی شدند دو گروهند. عموم آنها بعد از عاشورای 88 متنبه شدند و نهم دی به صحنه آمدند، ولی خواص نسبت به گذشته كمتر بازگشت در روش و منش خود داشتند.

نماینده مردم تهران در خانه ملت، افزود: خواص دو دسته‌اند. در گروه اول عده‌ای مانند كروبی و موسوی به حركات قبلی خود ادامه می‌دهند و عده‌ای نیز بدون این‌كه نسبت به گذشته ابراز پشیمانی كنند، در پی حركت جدیدی هستند و شنیده‌ایم افرادی چون عبدالله نوری و كرباسچی در پی بازگشت این‌چنینی‌اند.

وی ادامه داد: گروه دوم كسانی‌اند كه متنبه شدند و ما در مقابل آنها مسوولیم و باید با عدالت با آنها رفتار كنیم. آنها نیز باید از گذشته ابراز پشیمانی كرده و بر چارچوب‌ها پافشاری كنند.

این عضو فراكسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی، تاكید كرد: نظام نباید نسبت به اینها كوتاهی كند؛ چرا كه اینها در حق ملت ظلم كرده‌اند و حتما نظام درباره آنها اغماض نخواهد كرد.

زاكانی با انتقاد از كسانی كه قوه قضاییه را به اغماض در مورد فتنه‌گران متهم می‌كنند، گفت: حلقه تدبیری فراتر از قوه قضاییه در مورد عوامل فتنه تصمیم‌گیری می‌كند. این‌كه فعلا با عوامل فتنه برخورد نمی‌شود تدبیر این گروه است.

عضو كمیسیون اصل نود مجلس، در ادامه سخنانش گفت: كسانی كه به نظام تهمت تقلب در انتخابات را نسبت دادند و آبروی نظام را بردند، نتوانستند هیچ دلیلی بر ادعای خود بیاورند.

وی ادامه داد: در جلساتی كه بعد از انتخابات با موسوی داشتیم، او هیچ دلیلی برای تقلب در انتخابات ارائه نكرد و تنها می‌گفت "اگر من كوتاه بیایم آنها از من عبور می‌كنند ".

نماینده مردم تهران در خانه ملت، ادامه داد: ما 27 خرداد خدمت هاشمی رفسنجانی رسیدیم تا از او بخواهیم كه به صحنه بیاید و روشنگری كند. او از ما در مورد موسوی پرسید و گفت "موسوی تمام حرف‌هایش را صریح نگفته است. موسوی، خاتمی و سیدحسن خمینی بعد از انتخابات با من تماس گرفته‌اند تا ملاقاتی با من داشته باشند و ظهر شنبه (23 خرداد) آمدند. آنها دنبال ابطال انتخابات بودند و راه‌های قانونی را قبول نداشتند ".

زاكانی در پاسخ به سوال یكی از دانشجویان در مورد نحوه برخورد قوه قضاییه با عوامل فتنه و سخنان دادستان تهران در مورد مدیر مسوول روزنامه ایران، گفت: یك تغییر رویكرد جدی در قوه قضاییه می‌بینم. آیت‌الله آملی لاریجانی هم در انتصابات متفاوت است و هم مسیرش معلوم است.

وی در مورد سوال یكی از دانشجویان در مورد علی لاریجانی نیز، گفت: لاریجانی گفتن تبریك به میرحسین موسوی را تكذیب می‌كند. او در انتخابات سال گذشته ابتدا موضع نداشت و ما به این موضوع انتقاد داشتیم، ولی بعدها موضع گرفت.

عضو كمیسیون اصل نود مجلس، با تاكید بر این‌كه ما رویه مشخصی داریم، اظهار كرد: چون لاریجانی رییس مجلس است ما به او كمك كردیم، اما به این‌كه رییس فراكسیون شود، انتقاد داشتیم، چرا كه هم رییس مجلس و هم رییس فراكسیون بودن سازگار نیست.

وی خاطر نشان كرد: این حرف‌ها از سوی كسانی مطرح می‌شود كه خود متهمین حوادث پس از انتخاباتند و به نوعی عملیات روانی است؛ لذا باید جلوی هر آنچه كه مانع انسجام اصولگرایان می‌شود را بگیریم.

نماینده مردم تهران در خانه ملت، در مورد سخن لاریجانی درباره تظاهركنندگان در روز قدس، گفت: هاشمی در جلسه‌ای به حداد، باهنر، نبوی، مظفر و برخی دیگر گفته بود كه لاریجانی تعداد تظاهر كنندگان را برابر عنوان كرده بود ،ولی زمانی كه من از لاریجانی پرسیدم او توضیح داد كه من این خبر را به نقل از محسن رضایی به هاشمی گفتم، ولی بعد از این‌كه از بچه‌های صدا و سیما پرسیدم آنها تعداد را 40 تا 50 هزار نفر عنوان كردند و این را به هاشمی نیز گفتم ولی ایشان اصلاح نكردند.

وی در مورد بهبهانی وزیر راه نیز توضیح داد: من در مورد حرف‌هایم سند دارم و متاسفانه حرف‌هایم در مورد ایشان صحت دارد.

زاكانی دلیل مخالفت با ورود كواكبیان، علیخانی و قنبری به كمیسیون امنیت را اینطور عنوان كرد كه من با حضور اینها مخالف نبودم، بلكه روش انتخاب و ورود آنها را مخالف آیین‌نامه می‌دانستم.

این عضو فراكسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به سوالی در باره اتهاماتی كه به معاون اول رییس جمهور وارد شده، اظهار داشت: من و چند تن دیگر از ایشان شكایت كرده‌ایم و نسبت به او انتقاد جدی دارم و او باید پاسخگو باشد، اما نمی‌توانم در مورد شكایت توضیح دهم چون بیانش خلاف قانون و مصلحت نظام است.

وی در مورد انصار حزب‌الله همچنین گفت: اینها دوره‌های مختلفی داشته‌اند و افراد متفاوتی آمده و رفته‌اند، اما هم‌اكنون به عنوان یك مجموعه فرهنگی فعالیت می‌كنند.

عضو كمیسیون اصل نود مجلس، در مورد درج مطلبی مبنی بر عدم ولایت‌پذیری رییس جمهور در یكی از سایت‌ها نیز گفت: كسی كه وزیر خارجه را اینطور عوض می‌كند، باید علتی داشته باشد، ولی اگر كار اشتباهی می‌كنند، نیز باید بپذیرند. من چنین مطلبی را نگفته‌ام.

زاكانی در مورد مشایی و رابطه او با احمدی‌نژاد نیز، گفت: حب بیش از حد باعث توجه بیش از حد احمدی‌نژاد به مشایی شده است.

وی افزود: مشایی و برخی دیگر با كارگزاران پیوستگی جدی دارند و پای بعضی از این آقایان در نفت، خودروسازی و صنعت باز شده و ابایی از چیزی ندارند.

نماینده مردم تهران در خانه ملت، در مورد مهدی هاشمی و فائزه هاشمی نیز اظهار كرد: این افراد پرونده‌هایی دارند و باید از طریق قانون طی شود و باید منتظر نظر قوه قضاییه باشیم، اما مهدی هاشمی به محض ورود به كشور دستگیر خواهد شد.

زاكانی در پایان گفت: مقام معظم رهبری تمام راه‌هایی را كه جلوی لغزیدن پای دیگران را بگیرد رفتند، اما فتنه بزرگ‌تری در پیش است كه اتفاق افتادن یا نیفتادن آن به ما بستگی دارد.../فارس