اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حکم محرومیت برای ٢ نماینده تهران



اخبار,اخبارسیاسی, محمد اشرفی‌اصفهانی

اجرای تخلفات گسترده در دولت گذشته به‌صورت ویژه در نهاد ریاست‌جمهوری در حال پیگیری است.

این ما‌حصل گفت‌وگوی حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد اشرفی‌اصفهانی، رییس هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری در نهاد ریاست‌جمهوری با «شرق» است؛ هر‌چند او خیلی به نتیجه امیدوار نیست. اشرفی‌اصفهانی می‌گوید در تخلفات صورت‌گرفته پای دو نماینده مجلس نیز در میان است که هردو از حوزه انتخابیه تهران وارد مجلس شده‌اند.

 

به گفته او، یکی مدیر‌کل و دیگری رییس‌سازمان در دولت گذشته بوده و براساس حکم صادر‌شده ١٠سال انفصال از پست‌های حساس برای آنها صادر شده است. او می‌گوید پرونده تخلفات مالی گسترده آنها به دادگاه انقلاب رفته است. فرزند پنجمین شهید محراب به تخلف یکی از مدیران ارشد نهاد ریاست‌جمهوری در دولت محمود احمدی‌نژاد نیز اشاره می‌کند. او می‌گوید از ٧٧٧پرونده ١٤٢پرونده رسیدگی شده که تخلفات صورت‌گرفته در سطح مدیر‌کل به بالاست.

 کار رسیدگی به مفاسد اقتصادی در دولت گذشته به کجا رسیده است؟
بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم، ایام دهه مبارک را تبریک عرض می‌کنم و آرزوی توفیق و عزت و سربلندی برای ملت ایران و مقام‌معظم‌رهبری از خداوند متعال دارم. امروز متاسفانه جامعه ما دچار مشکلاتی شده است، مخصوصا مشکلات اقتصادی که دامن‌گیر کشور شده. اگر در دولت‌های نهم و دهم، درایت به خرج داده می‌شد و با تدبیر، کشور اداره می‌شد، این‌طور کشور دچار چالش نمی‌شد و برای ملت و جامعه مشکلات به‌وجود نمی‌آمد.


در هیات تخلف در نهاد ریاست‌جمهوری، به تخلفات اداری کارکنان دولت، اعم ‌از فعلی و گذشته، رسیدگی می‌شود. راجع‌به بحث تخلفات، مطلع هستید که در سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها رسیدگی به تخلفات کارکنان دولت، زیر نظر شخص وزیر رسیدگی می‌شود. اگر هم مشکلی وجود داشته باشد، پرونده‌ای تهیه می‌شود و دستگاه‌های اجرایی موظف هستند تخلفات را بررسی کنند و طبق قانون با آنها برخورد شود. در نهاد ریاست‌جمهوری - چون عالی‌ترین مقام اجرایی رییس‌جمهور است - اگر تخلفی توسط مسوولان در حین ‌انجام‌وظایف صورت بگیرد، گزارش‌ این تخلفات به وسیله سازمان بازرسی کل کشور تهیه می‌شود و به دفتر ریاست‌جمهوری فرستاده می‌شود. نهایتا هم زیر نظر دفتر رییس‌جمهوری مسایل حل‌و‌فصل می‌شود.


 این نهاد در دولت‌‌قبل هم وجود داشته، پس چرا اکنون به این اندازه موضوع تخلفات در دولت گذشته مطرح می‌شود؟
اینکه چرا این‌قدر تخلفات همه‌جا در رسانه‌ها و مجامع‌عمومی مطرح است و چرا این‌قدر تخلف زیاد شده است و مردم سوال می‌کنند که چرا رسیدگی نمی‌شود و اگر رسیدگی می‌شود، چرا به نتیجه نمی‌رسد، موضوعی است که مطرح است. در پاسخ باید بگویم که ما پیگیر رسیدگی به تخلفات هستیم چون اگر پرونده‌ای رسیدگی شود، اما نتیجه گرفته نشود، ‌عده‌ای در تخلف‌کردن جری و مردم هم مایوس می‌شوند و این یأس و ناامیدی بدتر از همه مسایل است.
 آیا تخلفات در دولت نهم و دهم با دولت‌های قبل از آن قابل مقایسه است؟
خیر؛ در دولت‌های قبلی هم تخلفاتی کم‌و‌بیش صورت‌گرفته است اما تخلفات در این حجم که همه مردم از آن ناراحت و نگران هستند، هرگز رخ نداده است.


 جنس تخلفات در دولت‌‌گذشته بیشتر در چه حوزه‌هایی بوده است؟
از رانت‌خواری و سوءاستفاده‌های مالی صورت‌گرفته تا جابه‌جایی‌هایی که بر‌اساس آن پست‌های حساس بین افرادی که لایق نبودند، تقسیم شده و مسوولیت‌ها بدون ضابطه به افراد واگذار شده است. باید بگویم که متاسفانه در دولت قبل افراد با روابط شخصی مسوولیت می‌گرفتند.


 البته این غیرطبیعی نیست که دولت‌ها از نیروهای نزدیک به خود استفاده کنند.
موضوع استفاده از نیروهای همفکر نیست، بحث بر سر استفاده از نیروهای ناکارآمد در دولت گذشته است و نتیجه آن هم وضعیت امروز کشور و این تخلفات گسترده است. از آنجا که خودم از ابتدای پیروزی انقلاب شاهد بودم، بعد از پیروزی انقلاب در دولت موقت، بعد از آن در دولت قانونی بعد از تصویب قانون اساسی، بعد در دولت آیت‌الله خامنه‌ای و نخست‌وزیری مهندس میر‌حسین موسوی و بعد از آن دولت آقای هاشمی و خاتمی از همان افراد و نیروهایی استفاده شد که بعضا در دولت موقت بودند. دقت داشته باشید در دولت‌ دوم، دولت سازندگی و دولت اصلاحات، همان افراد در آن دولت‌ها حضور داشتند و شاید جابه‌جایی‌هایی صورت می‌گرفت اما به ندرت افراد جدیدی می‌آمدند.

 

چون آنها افرادی با تجربه و برآمده از انقلاب و دلسوخته و مجاهد بودند و سوابق ارزشمندی داشتند و حیف بود که آنها منزوی و خانه‌نشین شوند. متاسفانه دولت احمدی‌نژاد تمام سیستم کشور را به‌هم‌ریخت و از پایین‌ترین تا بالاترین پله، همه را عوض کرد. از استانداران فرمانداران، بخشداران و دهداران، همه را از دم عوض کرد و آش‌شله‌قلمکاری درست کرد که حالا دولت آقای روحانی به سختی تلاش می‌کند تا این اوضاع را سر‌و‌سامان دهد. من فکر نمی‌کنم دکتر روحانی در این چهار‌سال که هیچ، اگر چهار‌سال بعد هم رییس‌جمهور شوند، بتوانند این سیستم را به پیش از دوران احمدی‌نژاد برگرداندند.


 بر‌اساس چه نشانه‌هایی به این تحلیل رسیدید؟
همین ریخت‌و‌پاش‌هایی که در دولت‌قبل اتفاق افتاد، با آن درآمد نفتی، یادمان نرفته است. وقتی آقای هاشمی می‌خواست کشور را بسازد، نفت حدود ١٢دلار بود و در دولت آقای خاتمی هم همین حدود بود. اما آقای احمدی‌نژاد شانس خوبی که داشت این بود که قیمت نفت اوج گرفت و به ١٤٠دلار رسید و چیزی حدود ٧٠٠ تا ٨٠٠میلیارددلار درآمد نفتی در هشت‌سال به‌دست آورد. آقایان بیایند کارهای خوبی که بیانگر خدماتشان در بخش صنعت، پالایشگاه‌ها، پتروشیمی، عمران و آبادانی است را بگویند؛ متاسفانه باید بگویم هیچ‌چیزی برای معرفی وجود ندارد. در سفرهای استانی، کیفی همراهش بود و به مردم و افرادی که مراجعه می‌کردند صد‌تومان و دویست‌هزار‌تومان پول می‌داد. این کار به‌هیچ‌عنوان در شان و جایگاه ملت ایران نبود.


 در رسیدگی‌هایی که انجام می‌دهید به کجا رسیده‌اید؟ ضمن اینکه بحث اصلی امروز، بازگشت این پول‌ها به بیت‌المال است، آیا امیدی برای بازگشت آن هست؟
دقت داشته باشید که هیات تخلفات در نهاد ریاست‌جمهوری دو ‌هیات هستند؛ هیات بدوی یک، که مسوول آن بنده هستم و دو‌نفر از بزرگان دستگاه اجرایی، و در هیات بدوی دو هم یکی از قضات عالی‌رتبه و وزرای سابق دادگستری دولت آقای هاشمی و یکی از نمایندگان مجلس -که مسوول هیات دوم هستند- و دو‌نفر از شخصیت‌های برجسته هم در آن حضور دارند. یک‌هیات تجدید‌نظر هم هست در نهاد ریاست‌جمهوری که اگر بعضا بعضی از پرونده‌ها آرایشان مورد اعتراض قرار گرفت به آن هیات تجدید‌نظر برود و اگر قطعی شد دیگر از دست من خارج است و باید به دیوان‌عدالت‌اداری فرستاده شود.


کار این دو‌هیات رسیدگی به تخلفات مدیران کشور، چه در دولت گذشته و چه در دولت‌های ماقبل آن است. تا الان هم حدود ٧٧٧پرونده در دفتر ما ثبت شده که بعضی از آنها مربوط‌به مدیران در استان‌های مختلف کشور است.


 چه تعداد از این پرونده‌ها مربوط‌به هشت‌سال گذشته بوده است؟
تمام اینها مربوط‌به هشت‌سال گذشته است.


 پرونده‌ای از دولت اصلاحات و ماقبل آن وجود دارد؟
در این آماری که خدمتتان عرض کردم وجود ندارد و اگر هم باشد من آمار آن را ندارم. ضمن اینکه آرای دولت‌های قبل خیلی پرونده حجیم و سنگینی نبوده است.


 چند پرونده را شما بررسی کرده‌اید؟
حدود ١٤٢پرونده در دولت روحانی در هیات بدوی ١ رسیدگی شده و به حدود ٤٥درصد این پرونده‌ها حکم برائت داده شده و تخلفات جزیی بوده است.


 موضوع آن پرونده‌هایی که تبرئه نشده‌اند، چیست؟
بیشتر آنها هم توبیخ و درج در پرونده است.


 این تخلفات در دولت گذشته در چه سطحی از مدیران بوده است؟
در این ١٤٢پرونده هنوز به وزیر نرسیده‌ایم و بیشتر مدیران‌کل هستند. یکی از مدیران‌کل در نهاد ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد تخلفش بسیار فاحش بود و پول‌هایی گرفته است. تخلفاتش به حدی رسیده بود که مجازاتش کم نشد و در اینجا به اتفاق‌آرا، رای داده شد که ایشان انفصال از خدمت شود.


 در بحث تخلفات دولت گذشته در نهاد ریاست‌جمهوری، موضوع استخدام‌ها هم مطرح است؟
هیات بررسی تخلفات در نهاد ریاست‌جمهوری فقط تخلفات اداری را رسیدگی می‌کند و مسایل مالی مثل پرونده رحیمی و بعضی از معاونان احمدی‌نژاد که پرونده‌های مالی میلیاردی دارند به ما مربوط نمی‌شود. اگر یک مدیر‌کل یا معاونی در حین خدمت که الان هم جزو کارمندان دولت باشد تخلفی انجام داده باشد، تخلف اداری او را بررسی می‌کنیم و آن تخلف را به دادگاه انقلاب می‌فرستیم.


 چرا رسیدگی به پرونده معاون‌اول احمدی‌نژاد از حیطه اختیارات شما خارج است؟
چون آقای رحیمی قبل از آنکه به دادگاه برود، کارمند نهاد و معاون‌اول رییس‌جمهوری بود اما ایشان خودشان را بازنشسته کردند که نهاد و هیات تخلفات نتوانند کاری انجام دهند و بررسی موضوع از دست ما خارج شود. چون تا موقعی که شاغل هستند، هیات رسیدگی به تخلفات ١و ٢ وظیفه دارد که پرونده‌ افراد را بررسی کند. در‌واقع ایشان زرنگ‌بازی در‌آورد و پیش‌دستی کرد و خودش را زودتر بازنشسته کرد، چون کارمندانی که بازنشسته می‌شوند از حیطه وظایف ما خارج می‌شوند.


 یعنی قابل پیگیری نیست؟
خیر، اگر بدانیم قبل‌از‌اینکه پرونده‌ها به هیات ما بیاید، فردی خودش را بازنشسته کرده است، نمی‌توانیم رسیدگی کنیم.


  در این شرایط کدام نهاد مسوول رسیدگی خواهد بود؟
دادگاه انقلاب.


 برگردیم به تخلفات در نهاد ریاست‌جمهوری.
بر‌اساس آماری که نقل کردند تا قبل از دوران احمدی‌نژاد، تعداد کارکنان نهاد زیر هزارنفر بوده است که حتی می‌گفتند تعدادی از آنها هم اضافه هستند. احمدی‌نژاد که آمد متاسفانه بدون ضابطه و قاعده و حساب‌و‌کتاب و بدون‌گزینش، افراد را استخدام کردند. گفته می‌شود در مواردی خود احمدی‌نژاد صریحا می‌گفتند که ایشان مشغول کار شود و اداره کل مالی موظف بود دستخط ایشان که می‌رسید، آن فرد را استخدام کند. نهایتا حدود دو‌هزار‌نفر به کارمندان آنجا اضافه شده است که الان اغلب آنها عاطل‌و‌باطل هستند و کاری ندارند که انجام دهند اما حقوق می‌گیرند.


 اگر این به‌عنوان تخلفات دولت تایید شود، در وضعیت آنها تغییر حاصل می‌شود؟
حتی آمار این دست از کارمندان را آقای زنگنه در وزارت نفت اعلام کردند و گفتند عده زیادی، ٥٠٠ تا ٦٠٠هزارنفر، بدون ضابطه و قاعده در دوران احمدی‌نژاد به وزارت نفت وارد شده‌اند، که همه اینها غیرقانونی بوده است. باید بگویم الان ظرفیت اجرایی کشور با تعداد کارمندان دولت همخوانی ندارد.


 عمده پرونده‌هایی که از دولت گذشته بررسی می‌کنید مربوط‌به چه‌کسانی است؟
اسم نبریم، راحت‌تر است چون در پرونده این تخلفات تعدادی از نمایندگان را هم داریم که پرونده دارند و ما به آنها هم اعلام کردیم. رای‌مان هم به آنها اعلام شده است و برای نمایندگانی که اکنون در مجلس هستند نمی‌توانیم انفصال از خدمت صادر کنیم و برای آنها محرومیت از پست‌های حساس صادر شده است. برای دو‌نفر که پرونده‌شان از سازمان بازرسی فرستاده شده، محرومیت صادر شده است.


 تخلف آنها چه بوده است؟
قبل‌از‌اینکه نماینده شوند این نمایندگان سمت مدیرکلی داشته‌اند و رییس سازمان بوده‌اند. باوجود اینکه این نمایندگان هم خودشان و هم وکیلشان آمدند و دفاع کردند اما چون آنقدر پرونده‌شان حجیم بود نتوانستیم کاری کنیم.


 تخلفات این نمایندگان چه بوده است؟
بیشتر تخلفات مالی و انتصابات نابجا بوده است. برای آنها حکم ١٠سال محرومیت از پست‌های دولتی صادر شده و بحث رسیدگی به تخلفات مالی آنها ‌هم در اختیار دادگاه انقلاب قرار گرفته است.
 آنها از مجلس اخراج خواهند شد؟
خیر، تا پایان دوران مجلس تشریف دارند، ولی بعد از اینکه مجلس تمام شد، این پرونده روی صلاحیت این دو نماینده، تاثیر می‌گذارد و شورای نگهبان اگر بررسی دقیق‌تری کند، وضعیت آنها مخدوش خواهد شد.


 نماینده کدام حوزه هستند؟
 هر دو‌نماینده تهران هستند.


 پرونده تخلفات در مناطق آزاد به کجا رسید؟
این موضوع در دستور‌کار ما نیامده است. اما قبل‌از‌اینکه دستور‌کار آن را شروع کنیم، اطلاعات پراکنده به ما داده شده است که در جزیره قشم و به‌خصوص کیش به‌صورت گسترده سوءاستفاده شده است.


 این تخلفات از چه جنسی بوده است؟
فروش زمین؛ همه این زمین‌ها را به دوستان خودشان واگذار کرده‌اند. این تخلفات که مهندس ترکان پیگیر آن هستند درحدی نیست که بخواهد فقط در نهاد بررسی شود.


 یعنی زمین‌های دولتی را فروخته‌اند؟
بله، خیلی هم عجیب‌و‌غریب سند‌سازی کرده‌اند و بعد هم به قیمت‌های عجیب فروخته‌اند.


 این پول‌ها قابل‌بازگشت به بیت‌المال هست؟
صددرصد هست. خود مقام‌معظم‌رهبری از این مسایلی که پیش‌آمده، ناراحت هستند و ایشان بر بحث مبارزه با فساد تاکید دارند، دکتر روحانی هم که از همه شفاف‌تر صحبت کردند و صدایشان بلند شده است. قوه قضاییه هم که وظیفه‌اش برخورد با متخلف است صدایش درآمده است و همه دارند فریاد می‌زنند. به اعتقاد من اگر رو دربایستی و توصیه را کنار بگذاریم مسایل حل می‌شود. مثلا من شنیده‌ام همین الان هم چندین ماشین بیت‌المال در اختیار آقای معاون است. مایه تاسف است کسی که هیچ‌پستی ندارد همچنان ماشین‌های بیت‌المال در اختیارش است.


 دفتر احمدی‌نژاد در بیانیه‌ای گفته است تخلفات رحیمی به دولت نهم و دهم ربط ندارد؛ آیا این حرف وارد است؟
گاهی دفاعیات جنبه تمسخر پیدا می‌کند، بالاخره ایشان معاون‌اول رییس‌جمهور بوده و خودش هم گفته است به من نگویید رحیمی، بگویید «معاون‌اول سابق» و این مسایلی که اتفاق افتاده در زیرمجموعه دولت احمدی‌نژاد بوده است. آقای احمدی‌نژاد می‌گفت دولت من پاک‌ترین دولت‌هاست؛ یعنی همه دولت‌ها را زیر سوال برد. این یک ‌ادعای واهی و خیلی بدبود. مردم این چیزها را فراموش نمی‌کنند. نتیجه آن حرف‌ها، این می‌شود که پای معاون‌اول ایشان در پرونده فساد باز می‌شود.


 همان‌موقع که احمدی‌نژاد گفت پاک‌ترین دولت‌ها هستیم خیلی‌ها هشدار دادند. آیا آنهایی که بر‌سر‌کار بودند از این تخلفات خبر نداشتند؟
در زمان دولت احمدی‌نژاد یادم هست خیلی‌ها در دفاع از ایشان سینه‌ چاک می‌کردند، حالا می‌گویند که نه؛ ما از ایشان حمایت نکردیم و با او همگام نبودیم، برای اینکه خودشان را از این مسائل که به‌وجود آمده تبرئه کنند، می‌گویند احمدی‌نژاد اصلا با ما نبوده است.


 دستگاه‌های نظارتی چقدر در بروز این تخلفات قصور دارند؟
بالاخره سهل‌انگاری و بی‌توجهی صورت‌گرفته است. خیلی‌ها نمی‌دانستند که این مسایل جدی است و الان متوجه شدند که خیلی اتفاقات افتاده است که اگر آن موقع پیشگیری می‌کردند مسایل به اینجا کشیده نمی‌شد.


الان که دولت عوض شده، بنا شده است که با این فسادها جدی برخورد شود، اما می‌بینیم برخی آقایان می‌گویند ما خبر نداشتیم و تازه متوجه شده‌ایم و می‌خواهیم جبران کنیم. متاسفانه برخی افراد همواره بازیگران خوبی بوده‌اند. آنها به این‌طرف و آن‌طرف می‌چرخند تا ببینند باد از کدام طرف می‌وزد تا به آن‌سو بروند.
 آقای عوض حیدرپور، نماینده اصفهان در مصاحبه‌ای گفته بودند بین ١٠٠ تا ١٥٠میلیارددلار از درآمدهای نفتی احمدی‌نژاد گم شده است و سندی وجود ندارد. شما در نهاد به سرنخی رسیده‌اید؟


اخیرا وزیر نفت هم این را مطرح کرد که رقم سنگینی از فروش نفت به ‌دست ما نرسیده است.
 چه کسی باید پاسخگوی این موضوع باشد؟
هم رییس‌جمهور و هم ریییس قوه قضاییه باید پیگیری و تکلیف را روشن کنند. آن‌قدر تخلفات زیاد است که اگر صدها ساعت هم دستگاه‌های قضایی پیگیر این مسایل باشند، نمی‌توانند ته این قضیه را در بیاورند.


 یکی دیگر از پرونده‌ها، اختلاس از صندوق شهیدان رجایی و باهنر در نهاد ریاست‌جمهوری است.
مسوول این صندوق همان فردی است که گفتم انفصال دایم شد.


یکی از تخلفات در این صندوق وام‌هایی است که به افرادی داده شده؟
این وام‌ها به وزرای دوران احمدی‌نژاد داده شده است.


بحث مسوولان دفتر و معاونان وزیر هم مطرح بوده است؟
معاونان بعضی وزرا و بعضی از چهره‌های معروف، مجموعه احمدی‌نژاد بودند.


 رقم‌ها چه مقدار بوده است؟
یک‌مقدار پول گرفته‌اند و بین این افراد تقسیم کرده‌اند و بازپرداخت آن را ٣٠ساله گذاشته‌اند. سوال این است که مگر تا آن موقع این آقایان زنده هستند؟!


 آیا با آن افراد برخورد هم می‌شود؟
باید دادگاه برخورد کند. اینکه تازه خیلی ‌رقم‌کوچکی است و قابل‌توجه نیست. مثلا یک‌نفر به‌جز حقوق در هر جلسه‌ای که حضور پیدا می‌کرده برای خودش ٥٠٠هزار‌تومان یا یک‌میلیون‌تومان منظور می‌کرده است.


 یکی از پرونده‌ها اختلاس در سازمان تامین‌اجتماعی است، نتیجه این پرونده به کجا کشیده شد؟
آن پرونده در دادگاه است.


 چند تا از پرونده‌هایی که شما پیگیری می‌کنید به تخلفات مالی ختم شده است؟
از ٧٧٧پرونده، الان ٢٧٧پرونده به شعبه ما رسیده و ثبت شده است که ١٤٢پرونده رسیدگی شده است و ١٣٩پرونده باقی‌ مانده که ٣٩٣نفر متهم داشته است که برای ٦٣نفر حکم برائت صادر شده و ٦٨نفر محکوم شده‌اند در مجموع، این یک‌سال یعنی از تاریخ ٢٥آذر٩٢ به ١٤١پرونده رای داده شده است و در مجموع ٣٢جلسه داشته‌ایم.


 و این متهمان در چه سطحی هستند؟
از مدیر‌کل به بالا هستند. اما فعلا وزیری در بین آنها نیست. هرکس که بخواهد به این انقلاب و امام(ره) خیانت بکند دیر یا زود رسوا می‌شود و اگر این آب‌ گل‌آلود شود مطمئن باشید که همه آسیب می‌بینند.


 در بحث پیگیری این تخلفات به‌خصوص در دولت گذشته چقدر جدی هستید؟
من نمی‌خواستم در این قضیه وارد شوم، چون می‌دانستم ممکن است که به‌جایی نرسد. کار سختی است و نمی‌گذارند انسان به نتیجه برسد. امیدوارم که خون شهدا و امام(ره) و رهبری کمک کنند که این مسایل حل‌و‌فصل شود.

 

 اخبار سیاسی  - شرق 


ویدیو مرتبط :
حکم محرومیت طارمی در پی گل به خودی در آستانه دیداری حساس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نماینده تهران: ریاست مهدوی‌كنی بر مجلس خبرگان مطرح است



 

نماینده تهران: ریاست مهدوی‌كنی بر مجلس خبرگان مطرح است

 

 

یك عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: از آقای احمدی‌نژاد توقع نداشتیم؛ چراكه نامه ایشان به نمایندگان صلاح نبود و سودی نداشت.

 

به گزارش  ایسنا، پرویز سروری یكشنبه در نشست هفتگی انصار حزب‌الله طی سخنانی با موضوع «نهضت روح‌الله از ریزش‌ها تا رویش‌ها» اظهار كرد: تفسیر قانون، كار شورای نگهبان است و تنظیم روابط قوانین با رهبری است. باید در مدار وحدت حركت كنیم و طبق فرمایشات رهبری اختلاف باید در درون قوا حل شود و وحدت در ویترین قرار گیرد.

وی با بیان این‌كه «برخی در حمایت از نامه آقای احمدی‌نژاد هدف آن را روشنگری عنوان می‌كنند» گفت: چرا همیشه خود رییس‌جمهور روشنگری می‌كند؟ این نامه به صلاح نبود و نمایندگان نیز كاری نمی‌توانند بكنند.

وی در بخش دیگری از سخنانش، گفت: آرایش‌های سیاسی بعد از فتنه 88 نمی‌تواند به آرایش قبل از جریان فتنه برگردد و این حرفی است كه خاتمی و كسانی كه می‌خواهند برگردند باید بفهمند؛ كسانی كه می‌خواستند آش را با جاش ببرند امروز از موضع طلبكاری ظاهر می‌شوند. امروز نسبت افراد با موضع‌شان نسبت به جریان فتنه ملاك است.

نماینده مردم تهران در مجلس یادآور شد: در فتنه 88 كسانی به مرز سقوط رسیدند كه مدعی انقلاب، امام، استكبارستیزی و فتح سفارت آمریكا بودند اما در جریان فتنه تمام قد در آغوش استكبار قرار گرفتند.

وی ادامه داد: هر آنچه انقلاب ظرفیت‌سازی و ذخیره كرده بود فتنه‌گران زیر پا گذاشتند و ولایت، قانون اساسی و تمام شعارهای نظام را زیر سوال بردند.

این نماینده اصولگرای مجلس همچنین گفت: جریان اصلاح‌طلبی كه خود را از درون نظام و متصل به آن می‌دانست اینطور ریزش كرد و این اتفاق عجیبی بود.

عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: كسانی كه می‌خواهند برگردند باید شرایطی را طی كنند و این نكته مهمی است چرا كه امروز آرایش‌ها تغییر كرده و دو جریان یاری‌كنندگان فتنه و مقابله‌كنندگان با فتنه به وجود آمده است و كسانی كه بر طبل فتنه بكوبند ریزش خواهند كرد و كسانی كه در مقابله با فتنه حركت كنند نیروهای انقلابند.

سروری تاكید كرد: در آینده سیاسی كشور جریان فتنه شاخص خواهد بود. اصحاب سكوت و تردید باید از این مواضع خارج شوند وگرنه در دامن فتنه قرار خواهند گرفت. امروز افرادی چون بنی‌صدرها می‌خواهند در جریان انقلابی نفوذ كرده و درون نظام وارد شوند.

وی خاطرنشان كرد: دو خط، جریان فتنه آینده را رقم خواهند زد؛ یك خط، كسانی كه با سكوت خود با فتنه همراهی كردند و دو، كسانی كه در جریان اصولگرایی جا خوش كرده و حرف‌های فتنه‌گران را می‌زنند كه این دو خط در یك نقطه بهم می‌رسند و نیروهای انقلاب باید آنها را رصد كنند تا به نقاط خطرناك نرسند.

نماینده مردم تهران در مجلس در بخش دیگری از سخنانش اظهار كرد: سخن گفتن از انقلاب بسیار دشوار است. بزرگ‌ترین ویژگی انقلاب منحصر به فرد بودن آن در تمام ابعاد است. انقلاب تمام معادلات سیاسی جهان را بهم ریخت و همین باعث تعجب بسیاری از كارشناسان شد.

سروری افزود: تمام كودتاها و انقلاب‌ها برای اینكه موفق شوند به یكی از دو بلوك شرق یا غرب متوسل می‌شدند و در مقابل دیگری می‌ایستادند اما انقلاب اسلامی تنها انقلابی بود كه نه شرقی و نه غربی را برای اولین بار سر داد و باعث شد این دو قطب بعد از جنگ جهانی دوم متحد شوند و در كنار هم قرار گیرند تا مانع سقوط شاه شوند.

وی با بیان اینكه تا دیروز تنها دو الگوی لیبرالیستی و كمونیستی كه هر دو تقریبا در لباس سكولاریستی سامان گرفته بودند، وجود داشت، افزود: شرق و غرب هر چند در ظاهر مقابل هم ایستاده بودند ولی می‌خواستند ریشه معنویت را بزنند، اما انقلاب اسلامی آرایش‌های سیاسی را بهم زد و مدل جدیدی ارایه داد.

وی ادامه داد: در حالی كه همه می‌گفتند غیر از این دو مدل هیچ مدل دیگری امكان موفقیت ندارد، انقلاب اسلامی وارد عرصه شد و خود را تحمیل كرد و تنها انقلابی بود كه از همان ابتدا صریح صحبت كرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی، ویژگی دیگر انقلاب را اینطور بیان كرد كه انقلاب ایران بدون حزب و تشكیلات سازمان‌یافته به وجود آمد، حال آن‌كه تمام انقلاب‌ها با حزب و سازمانی كه داشته‌اند پیش رفته‌اند ولی این انقلاب جز یك رهبر ساده كه مرجع تقلید بود چیز دیگری نداشت.

وی به گزارشی از ساواك اشاره كرد و گفت: در این گزارش آمده است، اگر این‌ها (نیروهای انقلاب) پیچیده‌ترین حزب هم بودند ریشه‌ا‌شان را می‌زدیم، اما با یك شبكه غیرمرئی چه كار می‌توانیم بكنیم.

وی با بیان این‌كه انگلیس در آخرین گزارش خود آورده بود كه "شاه سقوط نخواهد كرد چرا كه هیچ نشانی از انقلاب وجود ندارد"، افزود: امام شبكه اطلاعاتی دشمن را فلج كرده بود.

سروری در ادامه گفت: ویژگی دیگر انقلاب این بود كه از همان ابتدا یك مدل اجتماعی مطرح كرد و آن جمهوری اسلامی و مردم‌سالاری دینی بود.

سروری افزود: كمونیست‌ها دین را افیون ملت‌ها و ابزار حاكمان برای سلطه بر مردم معرفی می‌كردند و لیبرالیست‌ها نیز می‌گفتند دین حق حضور در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی را ندارد و تنها متعلق به حوزه فردی است، اما انقلاب اسلامی ایران حكومتی آورد كه در آن دین محور حركت‌های اجتماعی، فرهنگ و حكومت قرار گرفت و این حرف جدیدی بود كه وارد عرصه شد لیبرال‌ها و كمونیست‌ها بسیج شدند تا این اتفاق نیفتد.

وی خاطرنشان كرد: انقلاب اسلامی هم در روش، هم در اصول و اندیشه‌ها و هم گفتمان منحصر به فرد بود.

نماینده مردم تهران در خانه ملت، یادآور شد: در 17 شهریور كه شاه كشتار وسیعی به راه انداخت همه فكر می‌كردند امام وارد جنگ مسلحانه می‌شود، شاه هم همین انتظار را داشت تا بتواند با ارتش كار را تمام كند، اما در ناباوری تمام، امام گفت مردم می‌دانم عزادارید ولی گل به دست بگیرید و به برادران ارتشی خود بگویید آیا جواب گل گلوله است.

وی افزود: امام (ره) یك تهدید را به فرصت تبدیل كرد و مانع خونریزی شد و این از ویژگی‌های امام بود.

سروری در ادامه سخنانش نیز گفت: بعد از رنسانس و حقارتی كه برای دین به وجود آمد، نگاه مادی بر دنیا حاكم گشت و این باعث شد معنویت از جامعه رخت بربندد و اخلاق متناسب با علم رشد نكند و لذا آنچه باید موجب رفاه حال مردم می‌شد بلای جان‌شان گشت.

وی در توضیح پیامدهای منفی علم منهای اخلاق به كتاب "شاخص‌های فرهنگی آمریكا تا قرن بیستم" از "ویلیام. جی. بنت" اشاره كرد و گفت: در این كتاب آمده است، از سال 1960 تا 1997، جرائم عمده مانند قتل، تجاوز و سرقت بیش از 160 درصد، جرایم قضایی 280 درصد، جرایم جنایی نوجوانان 215 درصد، حبس 280 درصد، میزان زاد و ولد نامشروع 511 درصد، سقط جنین 37% و خودكشی 155 درصد افزایش داشته است.

نماینده تهران در مجلس ادامه داد: عضویت در كلیسا كاهش یافته، خانواده‌های تك والد سه برابر و طلاق دو برابر شده است و درصد خودكشی به دلیل افسردگی دو برابر قتل در آمریكاست. این‌ها پیامدهای جامعه‌ای است كه در علم رشد كرده و نه در اخلاق.

این نماینده اصولگرای مجلس در ادامه اظهار كرد: وقتی انقلاب پیروز شد فوكو گفت انقلاب ایران روح جهان بی‌روح است و كاپوچی یك رهبر كلیسا نیز گفت اینكه می‌گویند انقلاب ایران، اسلام را زنده كرد اشتباه است، بلكه انقلاب ایران تمام ادیان را زنده كرد.

سروری در بخش دیگری از سخنانش در مورد ریزش‌ها و رویش‌ها صحبت كرد و گفت: مهم است كه ریزش‌ها و رویش‌ها چگونه باشند، هر انقلابی كه ریزش در آن بیشتر از رویش باشد به قهقرا می‌رود و سقوط می‌كند، مانند انقلاب مشروطه كه نسبت درستی بین ریزش‌ها و رویش‌های آن به وجود نیامد.

نماینده مردم تهران در مجلس، با بیان این‌كه غرب در مورد انقلاب نیز می‌خواست از طریق بالا بردن ریزش‌ها آن را ساقط كند، افزود: وقتی تلاش غرب در این زمینه به نتیجه نرسید نفوذی‌های خود مانند بنی‌صدرها و اعضای جبهه ملی و نهضت آزادی را وارد كرد، اما نمی‌دانست اینجا دیگر مشروطه نیست و امام اجازه نداد و ریزش‌ها و رویش‌ها جایشان عوض شود.

وی افزود: انقلاب تلاش بسیاری برای ریزش در جریان سلطه انجام داد و ریزش بزرگی به آن تحمیل كرد و با زیر سوال بردن ایدئولوژی سكولاریزم، مفاهیم نظام سیاسی سلطه و اندیشه‌های آن را به چالش كشید.

سروری با بیان این‌كه امام مفاهیمی چون آزادی، حقوق بشر و دموكراسی كه نظام سلطه، سنگ آنها را به سینه می‌زد به چالش كشید، افزود: با انتخاباتی كه به فاصله دو و نیم ماه بعد از انقلاب انجام شد غرب به عجز و ناله افتاد و امام شاخ غرب را شكست و خلع سلاح‌شان كرد.

سروری حزب‌الله حماس و حركت‌های مردمی در مصر و تونس و سایر كشورها را از رویش‌های بین‌المللی انقلاب خواند و گفت: انقلاب اكسیری خلق كرد و در مردم دمید و یك جنبش عظیم شكل داد بطوری كه ما امروز حتی در كشورهای غیراسلامی رشد داشته‌ایم.

وی تاكید كرد: امروز غلبه گفتمان اسلامی بر گفتمان لیبرالیسم مشهود است.

عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به سوالی، اظهار كرد: اسرائیل پس از شكست در دو جنگ با لبنان و غزه به دنبال اعاده حیثیت خود بود و چون می‌دانست تا زمانی كه مقاومت لبنان از حماس حمایت می‌كند نمی‌تواند غزه را به دست بگیرد، تصمیم گرفت لبنان را درگیر مسائل دیگر كند و از این رو ماجرای دادگاه حریری آغاز كرد.

سروری ادامه داد: از آن جایی كه حزب‌الله 10 وزیر در كابینه دولت داشت مطمئن بودند كه نمی‌تواند دولت را ساقط كند. بنابراین با مدیریت دادگاه حریری جریان رو به سمتی بروند كه حزب‌الله را مجرم معرفی كنند تا دولت بتواند با این ادعا حزب‌الله را خلع سلاح كند و چون حزب‌الله مقاومت می‌كرد، درون لبنان اختلاف می‌افتاد و سپس ناتو وارد عمل می‌شد.

وی افزود: مقاومت با زیركی یك وزیر دیگر را بیرون كشید و توانست دولت را ساقط كند اما برخلاف انتظار همه از جریان مقاومت نماینده معرفی نكرد بلكه یك شخص معتدل از جریان 14 مارس را انتخاب كرد و با این كار هم در درون 14 مارس شكاف ایجاد كرد و هم رای لازم را برای تشكیل دولت كسب كرد و هم مانع بهم ریختن اوضاع لبنان شد.

سروری گفت: خود غربی‌ها این كار حزب‌الله را یك شاهكار سیاسی نامیدند.

سروری همچنین به موضوع مصر پرداخت و گفت: یكی از پایه‌های قوام استكبار در خاورمیانه و یكی از تكیه‌گاه‌های اسرائیل و عوامل بدبختی فلسطین مصر است، لذا آمریكا برای جلوگیری از فروپاشی آن بسیار هزینه می‌كند.

این نماینده اصولگرای مجلس تاكید كرد: فروپاشی مصر بسیار مهم است چرا كه اسرائیل بشدت از این موضوع صدمه خواهد دید و این یك تراژدی برای آمریكاست.

وی افزود: فقدان رهبری یكی از مشكلات اساسی در مصر و تونس است. اخوان المسلمین همچنان در احتیاط زمان مبارك بسر می‌برد كه قابل قبول نیست و تلاش آمریكا برای روی كار آمدن البرادعی نگرانی‌هایی به وجود آورده است.

نماینده مردم تهران در مورد وحدت در اصولگرایان اظهار كرد: هر وحدتی در یك جریان مبتنی بر فرآیندی است و آن فرآیند مدلی طراحی می‌كند كه وحدت به نتیجه برسد.

وی ادامه داد: در جریان اصولگرایی رییس‌جمهور جلسه‌ای گذاشتند با شركت بزرگان اصولگرایان و در آن آقایان حدادعادل، عسگراولادی و ولایتی را مامور پیگیری موضوع وحدت در اصولگرایی كردند و با جلسه‌ای كه جامعتین داشته است تلاش می‌شود این دو خط به هم نزدیك شوند.

سروری در مورد ریاست مجلس خبرگان نیز، گفت: تعیین ریاست با مجلس خبرگان است. بحث در مورد تغییر ریاست آن و اینكه آقای مهدوی كنی ریاست آن را برعهده بگیرد یا نه وجود دارد. اگر چه شنیده‌ام كه آقای مهدوی كنی نمی‌شوند.

عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پایان، گفت: رییس‌جمهور وجود موازی‌كاری در وزارت خارجه را رد می‌كند. ما نیز آن را مناسب نمی‌دانیم و به همین دلیل من و آقای نادران بحث تحقیق و تفحص در مورد جشنواره ایرانیان مقیم خارج را مطرح كردیم اما به دلیل اتفاقاتی كه در این جریان افتاد منصرف شدیم.

سروری افزود: آقای صالحی در مورد موازی‌كاری‌ها گفته است تا جایی كه اقدامات در مسیر سیاست‌های وزارت خارجه باشد تحمل می‌كنیم در غیر این صورت نه.../ایسنا