اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حکم اعدام دو ایرانی در اندونزی لغو شد


در حالی که دادگاه شهر باندونگ استان جاوای غربی حکم اعدام دو ایرانی را به حبس ابد کاهش داد، هفته جاری دولت اندونزی 9 شهروند خارجی و یک اندونزیایی را به جرم قاچاق مواد مخدر اعدام می کند.

خبرگزاری ایرنا: در حالی که دادگاه شهر باندونگ استان جاوای غربی حکم اعدام دو ایرانی را به حبس ابد کاهش داد، هفته جاری دولت اندونزی 9 شهروند خارجی و یک اندونزیایی را به جرم قاچاق مواد مخدر اعدام می کند.

رسانه های محلی اندونزی اعلام کردند در حکم تخفیف دادگاه عالی شهر باندونگ آمده است که مجازات برای انتقام گرفتن نیست، بکله شکلی از آموزش است که در آینده فرد اقدامی انجام ندهد که شایسته تنببه باشد.

دادگاه منطقه ای سوکابومی در استان جاوای غربی اندونزی ماه ژانویه سال گذشته میلادی (بهمن ماه سال 93) این دو ایرانی را به اتهام قاچاق 40 کیلو و 100 گرم مواد روانگردان به اعدام محکوم کرد.

هاشم 36 ساله و م.ع 32 ساله دو ایرانی بودند که ماه فوریه سال 2014 (اسفند ماه 92) با اقدام به قاچاق مواد مخدر، از قوانین مرتبط با مواد مخدر اندونزی تخطی کردند.

شاکیان این پرونده در ابتدا از دادگاه درخواست حبس 15 تا 20 سال را داشتند، اما یوریس راواندو رییس بخش جرائم عمومی دفتر دادستانی سیباداک اندونزی شهریور ماه سال گذشته گفته بود این دو نفر در خطر مواجه شدن با حکم اعدام قرار دارند.

این افراد در حالی که قصد داشتند این مواد مخدر را در مجموعه طبیعی تانکوبان پراهو در منطقه سوکابومی استان جاوای غربی در زیر خاک پنهان کنند توسط پلیس مبارزه با مواد مخدر اندونزی بازداشت شدند.

هاشم یکی از متهمین گفته بود به دعوت ایرانی دیگر از تهران عازم جاکارتا شده و سپس در منطقه ای به نام پلابوهان راتو با وی دیدار کرده است.

این جوان 36 ساله گفت که در ابتدا انتظار داشته است دوستش زمینه اعزام وی به استرالیا را از طریق قایق به صورت قاچاق فراهم کند.

م.م 32 ساله متهم دیگر پرونده پیش از این در دادگاه از وجود هر نوع مواد مخدر اظهار بی اطلاعی کرده و گفته بود فرد دیگری قصد داشته نقشه یک گنج را برای آنها ترسیم کند.

براساس گزارش برخی رسانه های اندونزی حکم اعدام این دو ایرانی در دادگاه تجدیدنظر شهر باندونگ استان جاوای غربی لغو و به حبس ابد کاهش یافت.

این در حالی است که دادستان کل اندونزی روز جمعه دستور آمادگی برای اجرای حکم اعدام 10 نفر از جمله 9 قاچاقچی خارجی از استرالیا، فیلیپین، برزیل و چند کشور دیگر را صادر کرد.

مقامات اندونزی از سال 2008 میلادی اجرای حکم اعدام را متوقف کرده بودند، اما از سال گذشته میلادی اجرای این احکام در میان مخالفت برخی گروه ها بار دیگر آغاز شد و چهار نفر در سال 2013 میلادی و شش نفر نیز اوایل سال 2015 (دی ماه سال 1393) اعدام شدند.

حدود 130 قاچاقچی مواد مخدر در این کشور در انتظار اجرای حکم اعدام هستند. در بین افراد خارجی محکوم به اعدام، اتباعی از کشورهای استرالیا، چین، ایران، فرانسه، غنا، انگلیس، هند، مالزی، مالاوی، هلند، نیجریه، پاکستان، سنگال، سیرالئون، آمریکا، ویتنام و زیمبابوه وجود دارند.

گفته می شود هم اکنون حدود 100 ایرانی در اندونزی به اتهام قاچاق موادمخدر و اقامت غیرمجاز در زندان بسر می برند و سه زن اندونزیایی نیز در زندان های ایران متهم به قاچاق موادمخدر هستند.

براساس قانون اندونزی حکم اتباع خارجی که بیش از پنج گرم مواد مخدر به اندونزی حمل کنند، اعدام یا حبس ابد است.


ویدیو مرتبط :
حکم اعدام یک سازمان حقوق بشری برای بازیگر ایرانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

۵۰۰ ایرانی در زندان‌های اندونزی/ صدور حکم اعدام برای ۴۷ نفر



ایرانیان در زندان‌های اندونزی

سفیر اندونزی در تهران در جمع خبرنگاران اعلام کرد
۵۰۰ ایرانی در زندان‌های اندونزی/ صدور حکم اعدام برای ۴۷ نفر

سفیر اندونزی در تهران از حضور ۵ هزار ایرانی در مراکز دارالتأدیب این کشور خبر داد و گفت: ۵۰۰ ایرانی در زندان به سر می‌برند و برای ۴۷ نفر نیز به دلیل قاچاق مواد مخدر حکم اعدام صادر شده است.

به گزارش فارس، «دیان ویرنجوریت» سفیر اندونزی در ایران در حاشیه همایش «فلسطین وحدت جهان اسلام» که امروز (دوشنبه) در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت:‌ من به عنوان سفیر وظیفه دارم در راستای ارتقای روابط ایران و اندونزی تلاش کنم و به همین دلیل در ایران به نقاط مختلف سفر می‌کنم، اما مردم ایران بیشتر تمایل دارند از اندونزی به عنوان پلی برای سفر به استرالیا استفاده کنند و این موضوع خوشایندی نیست.

وی با اشاره به سختگیری‌هایی که در فرودگاه‌های اصلی اندونزی برای ایرانیان در نظر گرفته شده، اظهار داشت: ایرانی‌ها برای فرار از مشکلات فردوگاه‌های بزرگ، خود را به جزیره‌های اندونزی می‌رسانند تا از آنجا به استرالیا بروند که همین موضوع کار را برای ما سخت می‌کند.

سفیر اندونزی ادامه داد: غالب این افراد دارای پول کافی نبوده و حتی بیشتر آنها مدارک شناسایی خود را از بین برده و یا به قاچاقچیان می‌دهند که این موضوع نیز کار ما را سخت می‌کند، زیرا باید هویت آنها را شناسایی کرده و از فعالیت‌شان در کشورمان مطلع شویم.

دیان ویرنجوریت با بیان اینکه 5 هزار ایرانی در مراکز دارالتأدیب اندونزی هستند و 500 ایرانی در زندان به سر می‌برند و برای 47 نفر نیز به دلیل قاچاق مواد مخدر حکم اعدام صادر شده، افزود: حضور این افراد در اندونزی هزینه زیادی را به کشورمان تحمیل می‌کند و خود ما نیز مایل نیستیم که آنها در زندان و یا مراکز دارالتأدیب باشند.

سفیر اندونزی پرسید: اگر فرد خارجی به کشور شما بیاید و مرتکب جرمی شود، شما او را عودت می‌دهید و یا او را مجازات می‌کنید؟
وی با اشاره به مشکلات فراوان پیش آمده در این زمینه افزود: از 20 آگوست صدور ویزا در مبادی ورودی لغو شده و  ایرانیان باید از طریق سفارتخانه اقدام به دریافت ویزا کنند که البته پیشنهاد می‌کنم از همین امروز این کار را انجام دهند.

سفیر اندونزی لغو شدن ویزای فرودگاهی را باعث سخت‌تر شدن ورود ایرانی‌ها به این کشور خواند و خاطرنشان کرد: ‌اگر کسانی که قبلا به اندونزی می‌رفتند، با مشخص شدن وضعیت‌شان به ایران بازگردانده می‌شدند، از این پس با ورود غیرقانونی مرتکب جرم می‌شوند که حبس و محکومیت را به دنبال خواهد داشت.

دیان ویرنجوریت عنوان کرد که این تصمیم با همکاری وزارت خارجه، وزارت کشور، پلیس، اداره مهاجرت و وزارت خارجه ایران اتخاذ شده و اظهار داشت: اندونزی کشوری فقیر است و ممکن است که کارمندان ما برای پول دست به اقداماتی بزنند، اما باید تأکید کنم که اگر مسافران ایرانی بدون مجوزهای لازم در این کشور حضور یافته و بخواهند پلی برای سفر به استرالیا ایجاد کنند، با مشکلات زیادی روبرو خواهند داشت./فارس