اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حمله گرگ ها به زلزله زدگان ورزقان؟


شایعه حمله گرگ ها به زلزله زدگان ورزقان که توسط برخی رسانه ها مطرح شده از سوی فرماندار ورزقان تکذیب شد.

خبرگزاری مهر: شایعه حمله گرگ ها به زلزله زدگان ورزقان که توسط برخی رسانه ها مطرح شده از سوی فرماندار ورزقان تکذیب شد.

محرم فروغی ، فرماندار ورزقان در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: عوامل فرمانداری شهرستان ورزقان تا ساعت 9 شب در مناطق مختلف زلزله زده این شهرستان حضور داشتند و تا کنون خبری با این مضمون به اطلاع من نرسیده است.

وی ادامه داد: در این شهرستان حتی سخنی هم از این حادثه به گوش نمی رسد و این خبر که توسط برخی رسانه ها شایعه شده است، به هیچ وجه صحت ندارد.

فروغی افزود: متاسفانه برخی رسانه ها از شرایط موجود در برخی مناطق زلزله زده سوء استفاده می کنند و شایعات این چنینی را در جامعه می پراکنند و موجب تشویش اذهان عمومی می شوند.

فرمانداران شهرستان های اهر و هریس نیز این شایعه را تکذیب کردند.


ویدیو مرتبط :
آخرین صحنه ها از زلزله ورزقان 4

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سومین نوروز زلزله زدگان ورزقان در چادر و کانکس



اخبار,اخبار اجتماعی ,وضعیت  زلزله زدگان ورزقان

به قاعده ی چند ساعت چشم بستن همه چیز دگرگون شد و اکنون نزدیک به سه سال از این حادثه گذشته است اما بازماندگان آن حال و روز مناسبی ندارند.

به گزارش ایسکا نیوز دو زمین‌لرزهٔ شدید که در روز شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۱ مناطقی از استان آذربایجان شرقی را لرزاندند؛ زمین‌لرزه‌ای با بزرگای ۶٫۴ ریشتر در ساعت ۱۶:۵۳ به وقت محلّی در ۱۷ کیلومتری اهر و زمین‌لرزه‌ای با بزرگای  ۶٫۳ در ساعت ۱۷:۰۴ به وقت محلّی در ۱۰ کیلومتری ورزقان به هموطنان آذری زبان شوکی وارد کرد.

مسئولان آمار دقیقی از شمار کشته‌شدگان این حادثه ارائه نکرده‌اند. رئیس سازمان مدیریّت بحران شمار قربانیان را ۲۵۳ نفر، وزارت بهداشت ۳۰۶ نفر و پزشکی قانونی ۱۶۹ نفر اعلام کرده‌اند. این در حالی بود که بر اساس اعلام سازمان جمعیت هلال احمر، ۱۶ هزار مراسم ترحیم برای درگذشتگان این زمین‌لرزه برگزار شده است.

علاوه بر عدم وجود اطلاعات دقیق از آمار کشته شدگان، مصدومان و بازمانده های این دو زلزله هم شرایط مناسبی نداشتند. از طرف نهاد ها و ارگان های مختلف دولتی قول هایی داده شد و کانکس هایی برای اسکان موقت این افراد تعبیه شد. اما امروز با گذشت دو سال و هفت ماه از این حادثه، هموطنان آذری زبان ما شرایط مساعدی نداشته و در کانکس ها زندگی می کنند.

این اتفاق نه تنها شرایط زندگی را برای این گروه از مردم اهر، ورزقان سخت کرده است بلکه فشار روحی شدیدی را هم بهمراه داشته است. آواره گی در مدت دو سال موضوع کمی نیست برای کسانی که دارای خانه و زندگی بودند و به یک باره همه چیز را از دست داده اند اضافه بر این در میان این افراد کسانی هم هستند که اعضای درجه یک خانواده خود را براثر زلزله از دست داده اند و این شرایط را برای آنان دشوار تر می کند.

قول هایی مبنی بر ارائه ی وام از همان روزها به آسیب دیدگان زلزله داده شد که تا امروز پرداخت نشده است.  روند امداد‌رسانی به زلزله‌زدگان شهرستان‌های اهر، هریس و ورزقان پس از بازدید مقام معظم رهبری از منطقه، تغییراتی کرد و  حضور مقام معظم رهبری در جمع زلزله‌زدگان باعث افزایش روحیه زلزله‌زدگان شد.  اما مردم زلزله‌زده پس از این حضور مجددا با بی توجهی مسولان مواجه شدند که این بسیار ناراحت کننده است.

مردم زلزله زده در این مناطق هنوز در اسكان اضطراری و موقتی هستند که در سال 91 برای آن ها تعبیه شده است. دو سال تحویل سال و عید نوروز خود را در این کانکس ها پشت سر گذاشته اند و امسال هم در انتظار سومین تحویل سالی هستند که باید در این شرایط تجربه کنند. آن ها روحیه ی خوبی ندارند چرا که احساس می کنند به فراموشی سپرده شده اند. این دو سال و هفت ماه زمستان و تابستان بدون هیچ امکانات رفاهی بر آنان گذشته است و روحیه ی آنان به ویژه کودکان و نوجوانان اصلا خوب نیست.

همه ی مسولان می گویند که  تلاش‌ها معطوف به بازسازی هر چه سریعتر مناطق زلزله‌زده است ولی ممكن است به دلیل زمان‌بر بودن فرآیند كار اسكان دائمی زلزله‌زدگان در این مدت اتفاق نیفتد  که تاکنون دو سال گذشته است. چند سال و دهه ی دیگر این افراد باید منتظر امداد و اسکان بمانند و در این شرایط زندگی کنند.

قرار بر این بود بنیاد مسكن به عنوان متولی بازسازی مناطق زلزله‌زده مصالح ساختمانی مورد نیاز مردم را به تدریج در اختیار آنان قرار دهد و با وام هایی که به آن ها اعطا می شود بتوانند سکونت گاهی را برای خود بسازند اما این وعده هم عملی نشده و تاکنون اقدام جدی صورت نگرفته است.

این روزها هم خبری مبنی بر  اختصاص یك میلیون تومان تسهیلات بلاعوض به تمامی زلزله‌زدگان شنیده می شود اما تا وعده ی تحقق آن کی باشد؟؟ البته باید توجه داشت که یك میلیون تومان برای تامین مخارج روزانه به صورت بلاعوض به همه مردم زلزله‌زده پرداخت می‌شود و برای منازلی كه به صورت كامل در روستاها تخریب شده است قرار بر پرداخت سه میلیون تومان وام بلاعوض و برای مناطق شهری دو میلیون تومان برای تعمیرات جزئی منازل زلزله‌زده به صورت بلاعوض است.

شرایط امروز هموطنان استان آذربایجان شرقی به روال گذشته است و این بسیار دردناک است امیدواریم وعده های داده شده در این مورد در سال جدید تحقق بیابد.


اخبار اجتماعی - ایسکا نیوز