اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حمله تند مشاور احمدی‌نژاد علیه وزیر دادگستری



اخبار,اخبارسیاسی,علی‌اکبر جوانفکر

چالش کلامی بین وزیر دادگستری دولت یازدهم یا همان وزیر کشور دولت نهم با احمدی‌نژادی‌ها وارد فاز جدیدی شد؛ چالشی که سابقه آن به پیش از مطرح‌شدن «نقش مشایی در فساد سه‌هزارمیلیاردی» از سوی «پورمحمدی» بازمی‌گردد؛ زمان مدیریت پورمحمدی بر سازمان بازرسی کل کشور.

حالا روز گذشته حجت‌الاسلام «محسنی اژه‌ای» در نشست خبری خود گفته «چیزی در این خصوص (نقش مشایی) در این پرونده به اثبات نرسید». ساعاتی پس از این سخنان سخنگوی قوه قضائیه، سایت «دولت بهار» از نزدیکان «احمدی‌نژاد»، متنی را از قول «علی‌اکبر جوانفکر» منتشر کرد که در آن اتهاماتی را نثار وزیر سابق احمدی‌نژاد و وزیر فعلی روحانی کرده بود.

 

این متن که بیشتر به جوابیه شبیه است، در ١٠ بند تنظیم شده که در بندهای اولیه آن یار نزدیک احمدی‌نژاد، به سخنان «پورمحمدی» در زمان ریاستش بر سازمان بازرسی اشاره می‌کند که گفته بود: «برابر بررسی‌های انجام‌شده، آقای مشایی در پرونده مزبور هیچ نقشی ندارد». او همچنین وزیر دادگستری را این‌گونه متهم کرده است: «آیا او با آقای مشایی خصومت شخصی دارد؟ آیا درصدد انتقام‌گیری از دولت قبل و رئیس‌جمهور سابق به سبب اخراج او از کابینه دولت دهم است؟ آیا او قصد دارد با اتهام‌زنی به دولت قبل موقعیت خود را در دولت کنونی تحکیم بخشد؟» شاید منظور «جوانفکر» از اخراج از کابینه، برکناری «پورمحمدی» از وزارت کشور دولت نهم در سال ١٣٨٧ باشد که پس از آن هم به ریاست سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد؛ برکناری‌ای که حرف‌و‌حدیث درباره آن زیاد بود.


اما در بند هفت این متن، مشاور رسانه‌ای رئیس دولت دهم اتهام سنگین‌تری به وزیر سابق خودشان در کابینه دولت نهم زده: «آقای پورمحمدی متهم است در دوره تصدی مسئولیت وزارت کشور در یک فقره، میلیاردها تومان برای خرید اتوبوس از چین به ‌صورت غیرقانونی و بدون اخذ هرگونه ضمانت و با اصرار او به فردی فاقد صلاحیت‌های لازم، پرداخت شده است که در نتیجه آن، نه اتوبوسی از چین وارد شد و نه پول به بیت‌المال بازگشت. به ‌دلیل ماهیت غیرقانونی و ابهام‌آلود این موضوع، دولت قبل اسناد و اطلاعات مربوط به آن را برای رسیدگی به دستگاه قضائی ارسال کرد. انتظار می‌رفت آقای پورمحمدی به سؤال‌های مطرح در این زمینه پاسخی درخور بدهد، اما هر بار به نحوی، از آن شانه خالی کرده است. این سؤال نیز همچنان باقی است که با وجود مطرح‌بودن شبهات مهمی درباره عملکرد آقای پورمحمدی در دوره تصدی وزارت کشور، چرا رئیس‌جمهور محترم این شائبه‌ها را به هنگام سپردن چنین مسئولیت مهمی به او، مورد بی‌توجهی قرار داده است؟!»


این نخستین‌بار است که شخص «پورمحمدی» علنا متهم به سوءاستفاده مالی می‌شود. پیش از این «محمود احمدی‌نژاد» در واپسین سفرهای استانی‌اش در زمان ریاست بر دولت دهم، سخنان کنایه‌آمیزی مطرح کرده بود. او چهارم اردیبهشت ١٣٩٢ در جمع جوانان و نخبگان اصفهان گفته بود: «یکی از آقایان که خیلی به دولت بد و بیراه می‌گوید و هر روز به دولت تهمت می‌زند، یک دوره فرصت گیرش آمد و همان دوره استفاده کرد و ١٠ ، ١١ میلیارد بُرد. چهار، پنج سال است که دنبالش هستیم که آن را برگرداند، اما انگار نه انگار. ٢٥، ٢٦ میلیارد به رفیقش داده و او هم به دنبال کاسبی رفته است. زد‌‎وبند برای یک عده امروز عادی شده است».


پس از آن، یعنی ١٣ اردیبهشت ١٣٩٢ بود که «پورمحمدی» در کنفرانسی خبری در «بندرعباس» درباره فساد ٤٥٠‌میلیون‌یورویی کیش، سخن گفت: «ما اصرار نداشتیم این پرونده رسانه‌ای شود، ولی چون آقایان اصرار دارند، ابتدای هفته آینده گزارش این فساد از سوی سازمان بازرسی کل کشور به مقداری که آقایان مشکل‌شان حل شده و اطلاعات‌شان تکمیل شود، منتشر می‌شود. دو، سه روز ابتدایی هفته آینده گزارش این فساد، از سوی سازمان بازرسی کل کشور منتشر می‌شود. آقای معاون رئیس‌جمهور گفتند چنین پرونده‌ای مطرح نبود. قطعا ایشان در این موضوع نقش داشتند که ما می‌خواهیم سندش را منتشر کنیم».


١٧ اردیبهشت ١٣٩٢، سازمان بازرسی اطلاعیه‌ای صادر کرد و در آن نوشت: «در پی تكذیب ماجرای ٤٥٠‌میلیون‌یورویی از سوی حمید بقایی، معاون اجرائی رئیس‌جمهور و تقاضای وی مبنی بر انتشار اسناد و مدارك مربوطه، سازمان بازرسی كل كشور مستند به مقررات خود خلاصه‌ای از گزارش و اسناد و مدارك مربوط به پروژه احداث تالارهای بین‌المللی كیش را برای تنویر افكار عمومی منتشر می‌كند».


این اطلاعیه باعث شد ساعتی بعد روابط‌عمومی معاونت اجرائی دولت دهم به اطلاعیه پورمحمدی واکنش نشان دهد و در پاسخی پر‌طعنه‌ نوشت: «جناب آقای پورمحمدی، ضمن تشکر فراوان از تلاش‌های بی‌شائبه حضرت‌عالی در زمینه کشف حقایق، خصوصا زحمات شما برای تهیه اطلاعیه مهم یاد‌شده، با توجه به سوابق درخشان و تجربیات ارزشمند جناب‌عالی (به‌ویژه در وزارت اطلاعات)، غیر از این نیز انتظار نمی‌رفت که در اطلاعیه خود؛ مکاتبات عادی اداری را هم‌وزن قراردادی بین‌المللی به مبلغ ٤٥٠ میلیون یورو (حدود ١٨ هزار میلیارد ریال) فرض کنید». در پایان این جوابیه که روی بایگانی سایت دولت قرار دارد، این‌گونه آمده که «آقای پور‌محمدی به کشف شما می‌بالیم».


اما پس از این ماجراها، آتش نزاع بین «پورمحمدی» و احمدی‌نژادی‌ها زیر خاکستر رفت تا اینکه «پورمحمدی» چندی پیش در مصاحبه با ضمیمه روزنامه ایران از نقش مشایی در فساد سه‌هزار‌میلیاردی سخن گفت. همین کافی بود تا آتش زیر خاکستر دوباره شعله‌ور شود. دو روز پس از انتشار سخنان «پورمحمدی»، «عبدالرضا داوری»، از نزدیکان احمدی‌نژاد خبر داد «مشایی» تأکید کرده می‌خواهد از وزیر کشور دولت نهم شکایت کند و روز شنبه ١٧ مرداد این شکایت را ثبت می‌کند؛ شکایتی که همچنان پس از گذشت ١٠ روز از وعده آن، همچنان ثبت نشده است، اما روز ١٧ مرداد، شکایتی که نشد هیچ، «پورمحمدی» در بازدید از «ایرنا» گفت: «از آنجا که (در آن زمان) رئیس سازمان بازرسی کل کشور بودم و این سازمان درگیر این پرونده بود، اطلاعات زیادی در این رابطه داشته و مجموعه مطالب منظم شده و به مراجع قضائی تحویل داده شده است». او همچنین در واکنش به خبر شکایت از خودش گفته بود: «البته اگر خیلی اصرار دارند، خوب است؛ چون بخشی از پرونده که به او (مشایی) مربوط می‌شود، زودتر رسیدگی خواهد شد».


در بند ٩ از متن «جوانفکر»، درباره «مشایی» و «پورمحمدی» آمده است: «جرم آقای مشایی آن است که به عنوان رئیس دفتر رئیس‌جمهور سابق، اسناد مربوط به تخلف مالی صورت‌گرفته در دوره تصدی آقای پورمحمدی بر وزارت کشور را برای رسیدگی به دستگاه قضائی ارسال کرده است. به سهم خویش از جناب آقای مشایی که در شرایط حساس کشور، همه فشارها را به جان خریده، ولی دم برنیاورده است، تشکر می‌کنم و صد البته، حق او را برای شکایت از وزیر محترم دادگستری محفوظ می‌دانم». او همچنین از نمایندگان خواسته درباره سخنان پورمحمدی سکوت نکنند.


اخبار سیاسی  -  شرق 


ویدیو مرتبط :
حمله تند مسعود فراستی علیه حمید فرخ نژاد در برنامه هفت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حمله تند وزیر احمدی نژاد به دنیامالی


وزیر پیشین ورزش و جوانان از اظهارات «احمد دنیامالی» در شبکه ۲ سیما انتقاد کرد.

تسنیم: وزیر پیشین ورزش و جوانان از اظهارات «احمد دنیامالی» در شبکه ۲ سیما انتقاد کرد.

 محمد عباسی طی نامه‌ سرگشاده‌ای به رئیس صدا و سیما که آن را در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داده از مباحث مطرح شده در برنامه جمعه شب گذشته «ورزش از نگاه دو» انتقاد کرد.

متن نامه وزیر پیشین وزارت ورزش و جوانان به عزت‌الله ضرغامی به شرح زیر است:

باسمه تعالی

برادر گرامی، جناب آقای مهندس ضرغامی

ریاست محترم صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

با سلام، ارادت و آرزوی توفیق جنابعالی و همکاران‌تان، همان‌طور که قبلا به محضر آن برادر گرامی عرض شد، این چندمین بار است که صدا و سیما با دعوت از بعضی افرادی که به دلیل تخلفاتی ... از مدیریت سابق ورزش کشور عزل شده‌اند، زمینه توهین به مسئولان گذشته را فراهم می‌کند تا این افراد در بستر فراهم شده، عقده‌گشایی نمایند.

با اینکه اینجانب همواره همگان را به تقویت بستر امید و آرامش در مسائل دعوت نموده و به خصوص در مورد رویدادهای ورزشی به همکارانم توصیه نموده‌ام از هرگونه التهاب‌ آفرینی در فضای ورزش کشور پرهیز شود و از طرفی شأنیت دوره شکوهمند و پرافتخار ورزش کشور را که به فضل اللهی در چند ساله اخیر مطابق رویدادهای درخشان آن در تاریخ ورزش کشور بی‌نظیر بوده است را  والاتر از آن می‌دانم که خود را هم‌کلام افراد متخلفی نمایم که مطابق اسناد منتشره در رسانه‌های رسمی، خیانت آنان به ورزش کشور روشن شده و علیرغم آن رسوایی آشکار با اتمام کار دولت قبل در سایه حمایت پنهان و آشکار گروهی، جرأت و جسارت پیدا کرده‌اند.

لکن با همه احترامی که برای آن برادر گرامی و سایر افراد دلسوز رسانه ملی که در حال حاضر بیش از هر زمانی مورد حمله قرار می‌گیرد قائلم؛ چون متاسفانه این رویه ناصحیح تکرار شده است و این بار فردی به نام «دنیامالی» که به دلیل مسائلی که بخشی از اتهامات آن در دادگاه مطرح و مواردی به دلیل روشن نبودن دلایل کافی و حفظ آبروی افراد از طرح آن مسائل پرهیز گردید؛ بر اساس ضوابط و ارزیابی انجام شده برکنار شده بود؛ جمعه شب و در شبکه 2 سیما عبارات توهین آمیزی را به کار گرفته است که لازم است جهت تنویر افکار عمومی پاسخ داده شود. امیدوارم در سایه درایت شما ضمن تذکر به شبکه مورد نظر به طریق ممکن اعلام گردد:

1- عزل نامبرده حسب ضوابط و بر اساس نتایج کارشناسی انجام شده است لذا برکناری ایشان قانونی و با دلایل مستدلی بود که اتهامات بخشی از آنها در دادگاه مطرح گردید. ارزیابی گروه ارزیاب را منطقی دانسته و اتفاقا قبل از برکناری توسط معاون مربوطه به اطلاع ایشان رسانده و اصطلاحا از باب ادب از ایشان کسب اجازه هم شده است. آیا در صدا و سیما هر ساله افرادی بنا به مصالحی برکنار و جابجا نمی‌شوند؟ آنها اجازه دارند چون عزل شده‌اند از سیما علیه تصمیم گیرندگان صحبت نموده و عبارات توهین آمیزی مانند ناجوانمردی و ... به کار بگیرند؟

2- اینکه ایشان در شبکه 2 سیما مظلوم‌نمایی کرده و گفته‌اند قبل از عزل بارها مراجعه نموده و داوطلب کناره‌گیری بوده یا ... کذب محض است. اساسا ایشان جز شرکت در بعضی از جلساتی که تشکیل می‌شد؛ همان‌طور که خود عنوان کرده‌اند شرکت نداشته یا کمتر حضور پیدا می‌کردند، لذا بنده تا اعلام نظر کارشناسی و روشن شدن تخلفات و مشکلات دیگر با چهره ایشان هم آشنایی دقیقی نداشته‌ام چه رسد به اینکه مراجعه کرده باشند و مثلا داوطلب کناره‌گیری بوده و فرصت حاتم‌بخشی سمت‌شان را داشته باشند.

اتفاقا در تنها جلسه‌ای که بعد از برکناری با بنده داشته‌، خواهش شد که در آستانه المپیک جوسازی نکند و بیهوده رقبای خارجی ورزش ایران را علیه کشور نشوراند تا اگر گمان می‌کند به ناحق برکنار شده بعدا بررسی و احقاق حق شود، نپذیرفتند و با نامه‌نگاری با آن طرف مرز بدون توجه به مصالح ورزش کشور از هیچ اقدامی فروگذار نکردن، لذا ضمن کذب دانستن این مطلب این‌گونه توجیهات را بهانه  بداخلاقی بعد از عزل و لحاظ نکردن مصالح کشور در موضوع  نامه‌نگاری جهت ترغیب مجامع خارجی جهت تعلیق فدراسیون قایقرانی می‌دانم که خوشبختانه کارساز نبود.

3- گرچه در آستانه برگزاری المپیک مصاحبه‌های ایشان که به قصد جوسازی علیه مسئولین ورزش انجام می‌گرفت و همراهی بعضی از اقدامات ژورنالیستی تعدادی از رسانه‌ها اجازه طرح حقایق را به گروه ارزیاب نداد، تعجب است حال که اسناد اقدامات ناصواب این‌گونه افراد توسط رسانه‌های رسمی کشور منتشر گردید که چگونه خارجی‌ها را ترغیب به تعلیق فدراسیون قایقرانی می‌نمودند، عوض برخورد قانونی و عوض سرافکندگی، جرأت فرافکنی را به خود می‌دهند. یعنی این فرد حاضر شده بعد از عزل قانونی، ورزش کشور و آبروی ورزشی ملت را به حراج بگذارد و این‌چنین جسارتِ توهین در صدا و سیما را هم پیدا کند.

4- ایشان اشاره کرده‌اند که فلان فرد می‌خواسته به دلیل اقدامات مسئولین وقت ورزش کشور فوتبال ایران را تعلیق کند.گرچه اصل اظهارات محل تردید است و در صورت ذکر چنین عبارت غیرحرفه‌ای توسط افراد مدنظر ایشان؛ هر فوتبالیست علاقمند در کشور ما بلکه هر فردی که مختصر از روابط بین‌المللی ورزش مطلع باشد می‌داند که فوتبال ایران هیچ ارتباطی به نامه‌نگاری ایشان در فدراسیون قایقرانی ندارد.

دیدید که علیرغم همه این جوسازی‌های کاذب نه تنها هیچ رشته‌ای از فدراسیون‌های ورزشی ایران تعلیق نشد بلکه به کوری چشم همه مخالفان، فوتبال کشور در سال گذشته بزرگترین افتخارات تاریخ خودش را کسب نمود. بنده هم در هیچ جلسه‌ای رسما دعوت نشده بودم که شرکت نکنم و رئیس فدراسیون جهانی هم چنین عباراتی دال بر تعلیق فوتبال ایران نه گفته و نه می‌توانسته بدون دلیل علیه کشور قانونمند و مقتدری مانند ایران به کار بگیرد. بعدا هم ثابت شد که این جو سازی تماما از جانب متخلفین خودخواه داخلی امثال ایشان بوده است که چند صباحی بیشتر خودشان را حفظ کنند.

5- در بخشی از مصاحبه با همکاری مجری محترم برنامه مذکور تلویحا برکناری این فرد را به اختلاف نامبرده با دکتر احمدی‌نژاد، رئیس جمهور پیشین مربوط دانسته‌اند. چنانچه کسی از ذکر این عبارات مخصوصا عبارت "عزل از نوع سنگالی" مرتبط دانستن با برکناری نامبرده فرض کرده باشد، گرچه بنا نداشتم موارد بینابین خودم با رئیس جمهور محترم سابق را در جامعه مطرح نمایم اما چون یکی از برادران محترمی که به دلایلی از جمله اتمام دوره و مغایرت با قانون اجازه انتخاب مجدد را نیافت، رئیس جمهور و اطرافیانش را موجب عدم ادامه مسئولیتش دانسته  تا مانند آقای دنیامالی در مقابله با شخصیت اول اجرایی کشور کسب وجهه نماید.

آقای دکتر احمدی‌نژاد در فاصله مدیریت اینجانب جز حمایت مادی و معنوی از ورزش کشور دخالت دیگری نداشته است. اتفاقا می‌خواهم عرض کنم تنها موردی که به بنده توصیه کردند؛ نگهداری آقای دنیامالی و آن برادر دیگر بوده که مدعی شده به توصیه رئیس جمهور کنار گذاشته شده است. در هر 2 مورد بنده بر اساس نظر گروه ارزیاب و برداشت خودم عمل کرده‌ام نه توصیه آقای رئیس جمهور یا اطرافیان ایشان در حفظ این 2 نفر. فراتر اینکه به خاطر روحیه مردانگی ایشان نسبت به این‌گونه افراد در مورد آقای دنیامالی از بنده که لایق نبودم خواهش کردند که برگردند، ولی ما کار کارشناسی وزارت‌خانه را ملاک قرار دادیم. (فرصت نکردم از محضرشان عذرخواهی نمایم. )

6- در این‌جا لازم است به برادر عزیزم جناب آقای دکتر محمود گودرزی وزیر محترم ورزش، ضمن نقد دوستانه توصیه برادرانه‌ای داشته باشم که این برادر کوچک‌شان به عنوان یک ایرانی مسلمان غیرتمند که همواره اعتلای کشور عزیز را در سایه رهنمود‌های خردمندانه ولی امرمسلمین جهان در همه ابعاد دنبال می‌کنم چون به اتفاق همکارانم با اجرای مصوبه مجلس محترم به نوعی بنیانگذار وزارت ورزش و جوانان تلقی می‌شوم ضمن آرزوی توفیق ایشان در این امر خطیر از بعضی اتفاقاتی که در زمان ایشان می‌افتد نگرانم از جمله همین موضوع آقای دنیامالی.

اگر ایشان نمی‌توانستند بر اساس قانون، همزمان که در شورای شهر عضو هستند ریاست فدراسیون قایقرانی را هم برعهده داشته باشند چرا در زمان انتخابات فدراسیون قبل از نامه رسمی پذیرش استعفا اجازه شرکت در انتخابات را پیدا کردند؟ مگر در روز انتخابات کمیته ملی المپیک به دلیل عدم ارائه مجوز از طرف جناب آقای افشارزاده با آن همه سابقه ورزشی اجازه شرکت در انتخاب ایشان را ندادند؟ همین طور قهرمان پرافتخار کشور هادی ساعی و عباس جدیدی. در روز انتخابات فدراسیون زورخانه‌ای، پهلوان خوشنامی مانند طالقانی را که سال‌ها افتخار ورزش پهلوانی کشور است و اتفاقا رئیس فدراسیون زورخانه‌ای هم بوده به عنوان میهمان در جلسه راه ندادند و دلیل آن از جانب معاون شما رعایت ضوابط عنوان گردید.

چطور است که آقای دنیامالی به عنوان کسی که قانونا عزل و موجب تشنج در ورزش شده و تا روز انتخابات  مجوز قانونی برای شرکت ندارد، اجازه شرکت و انتخاب شدن پیدا می‌کند؟ بماند اینکه حتی دوستان عزیز با وجود اطلاع از غائله آفرینی نامبرده برای فدراسیون قایقرانی و آن همه جوسازی علیه ورزش کشور که اسناد آن فاش شد، جایزه توجه ویژه می‌گیرند. بالاخره مدیرانی که برای اجرای قانون توسط این‌گونه افراد آماج جوسازی قرار گرفتند، روزی در جایگاه قانونی شما بوده‌اند. حرمت ایستادگی و اجرای قانون این است که متخلفین عوض تنبیه به عنوان مشاور شما حلوا حلوا شوند؟ آیا این اقدام شائبه دستاویز قرار دادن وزارت ورزش در سیاسی‌کاری اخیر جهت کم شدن تعداد اعضای موافق شهردار تهران را دامن نمی‌زند؟

این برادرتان به عنوان اولین وزیر ورزش و جوانان، آن ساختار را بدون دخالت مسایل سیاسی آغاز نموده که نتیجه آن افتخارات بزرگ تاریخی در طول 2 سال گذشته بوده است. استدعا دارم تصمیم گیرندگانی را که از فضای سیاسی بیرون خط می‌گیرند را دور کنید. سعی کنید با صداقت خودتان آنجا را اداره کنید. این راز موفقیت در ورزش و موجب سربلندی جوانان کشور است.                           

محمد عباسی

وزیر سابق ورزش و جوانان

خبرگزاری تسنیم آمادگی دارد در صورت دریافت پاسخ از سوی مخاطبان این نامه، آن را منتشر کند.