اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حمله آخر به کابینه احمدی‌نژاد در راه است؟



حمله آخر به کابینه احمدی‌نژاد در راه است؟

اصل ۱۳۶ قانون اساسی می‌گوید: رئیس جمهور می‌تواند وزرا را عزل کند و در این صورت، باید برای وزیر یا وزیران جدید از مجلس رأی اعتماد بگیرد و در صورتی که پس از ابراز اعتماد مجلس به دولت نیمی از هیأت وزیران تغییر کند، باید دوباره از مجلس شورای اسلامی برای هیأت وزیران تقاضای رأی اعتماد کند.

 

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

به گزارش «تابناک»، با عزل وزیر بهداشت، شک و تردید درباره این که آیا کابینه به اندازه‌ای تغییر کرده که رأی دوباره به آن لازم باشد، مورد توجه رسانه‌ها و محافل سیاسی قرار گرفت. با ابراز نظر شورای نگهبان در این باره، این موضوع فعلا منتفی است، ولی تردیدی نیست که دولت به این شرایط نزدیک شده و تغییراتی که احمدی‌نژاد می‌تواند در دولت خود انجام دهد، بسیار محدود شده است؛ مگر اینکه احمدی‌نژاد خواسته باشد، تغییرات احتمالی را اجرایی و از رفتن به مجلس استقبال کند.

بنا بر این گزارش، شمس‌الدین حسینی، وزیر اقتصاد شاید بیش از آن که در وزارت‌خانه خود حاضر باشد در مجلس به سؤال و استیضاح پاسخ می‌دهد. آقای وزیر در آبان سال ۱۳۹۰ با حمایت رئیس مجلس از استیضاح بر سر فساد بزرگ بانکی جان سالم به در برد.در فروردین ۱۳۹۱، به علت آنچه «بی‌توجهی به ساماندهی مسائل اقتصادی کشور»، «بیماری سیستم بانکی» و «اجحاف در حق مردم در زمینه جریمه معوقات بانکی» خوانده شد، از مجلس هشتم کارت زرد گرفت. در شهریور ۱۳۹۱ نخستین کارت زرد خود را از مجلس نهم دریافت کرد و یکشنبه، هفدهم دی ماه نیز دومین کارت زرد خود را از مجلس نهم دریافت کرد.

این در حالی است که بنا بر ماده ۱۹۵ آیین‌نامه داخلی مجلس، چنانچه در هر دوره مجلس، سه بار با رأی اکثریت نمایندگان حاضر، پرسش‌های نمایندگان از هر وزیر وارد تشخیص داده شود، طرح استیضاح وزیر در صورت رعایت مفاد اصل هشتاد و نهم (۸۹) قانون اساسی و آیین‌نامه داخلی در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت. همین امروز چهار پرسش جدید هم از آقای وزیر مطرح شده است:

۱ـ پرسش ملی جعفر قادری، نماینده مردم شیراز از وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره علت شرکت نکردن وزیر در نشست‌های شورای گفت‌و‌گو.

۲ ـ پرسش ملی موسی‌الرضا ثروتی، نماینده مردم بجنورد از وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره اجرا نکردن برنامه پنجم و بودجه سالیانه در مورد اختصاص ارز برای واردات کالا‌ها.

۳ ـ پرسش ملی ایرج ندیمی، نماینده مردم لاهیجان از وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره برنامه‌های راهبردی وزارتخانه درباره تحریم و یارانه‌ها.

۴ ـ پرسش ملی ایرج ندیمی، نماینده مردم لاهیجان از وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره علت کاهش حمایت از کارآفرینان و برخورد نامناسب با آنان و آثار خصوصی سازی بر کارآفرینان.

این در حالی است که بنا بر اصل هشتاد و هشتم (۸۸) قانون اساسی، وزیر مورد سؤال مکلف است، حداکثر تا ده‌ روز از تاریخ ابلاغ سؤال در مجلس حضور یافته و به پرسش پاسخ دهد؛ مگر آن ‌که وزیر رسما و با عذر موجه، تقاضای تأخیر حداکثر برای مدت ده ‌روز داشته باشد؛ به عبارت دیگر، آقای وزیر تا چند هفته دیگر باز هم به مجلس خواهد آمد تا به چهار سؤال سه نماینده مجلس پاسخ گوید؛ این سه نماینده، یکی جعفر قادری، نماینده شیراز و چهره پرقدرت اقتصادی مجلس است، دیگری ثروتی نماینده‌ای از خراسان شمالی که تا مدتی پیش، بیش از هر نماینده‌ای طرح امضا کرده بود و بسیار نیز از وزرا سؤال می‌پرسد و از پاسخ آن‌ها هم قانع نمی‌شود و دیگری ندیمی، نماینده لاهیجان است که نامه‌های پرشمار خود به مقامات دولتی در همه سطوح را در سایت شخصی خود منتشر می‌کرد.

شاید تا کمتر از سه هفته دیگر مشخص شود، آیا آقای وزیر باز هم به استیضاح خواهد رسید یا خیر که این البته برای وزیری که در کمتر از نه ماه، سه بار کارت زرد گرفته است، با روند موجود دور از ذهن نیست.

گفتنی است، در حالی که کمترین تغییری در کابینه، می‌تواند دولت احمدی‌نژاد را کامل به مجلس بکشاند تا آقای رئیس‌جمهور نیز چند ساعت در مجلس سخن بگوید، آینده سؤال از وزیر اقتصاد و رابطه نمایندگان پرسشگر با وی بیش از همیشه حساسیت دارد./تابناک

 


ویدیو مرتبط :
احمدی نژاد و سطح علمی کابینه اش

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حمله کم سابقه کیهان به احمدی نژاد



 

 

حمله کم سابقه کیهان به احمدی نژاد

 

حمله کم سابقه کیهان به احمدی نژاد: مشورت های غلط به ایشان داده می شود!

تجاهر و تظاهر به فساد در خیابان -حریم عمومی- با حریم خصوصی متفاوت است. كسی نمی تواند از حریم خصوصی افراد سؤال كند اما اگر عناصر قانون گریز و هنجارشكن اصرار بر ارتكاب بزه های اخلاقی و اجتماعی كردند،نه تنها بازخواست كه در چارچوب قانونی باید مجازات هم كرد...

در حالی که سخنان یکشنبه شب رئیس جمهور در تلویزیون راجع و انتقاد وی از نحوه برخورد با پدیده بدحجابی با استقبال عمومی در سطح جامعه مواجه شده ، روزنامه کیهان ، اظهارات محمود احمدی نژاد را به باد انتقاد گرفت و در مطلبی تحت عنوان "آقای رئیس جمهور از شما انتظار دیگری بود" نوشت:

اظهارات پریشب رئیس جمهور درباره بدحجابی و مبارزه نیروی انتظامی با مفاسد اخلاقی و اجتماعی تحت عنوان امنیت اخلاقی و اجتماعی، انتقادبرانگیز شد.

احمدی نژاد در گفت وگوی مستقیم شبكه یك سیما منتقدان بدحجابی برخی خانم ها را مورد خطاب قرار داد و گفت: آنها باید خود را اصلاح كنند وقتی نابسامانی های اخلاقی پیش می آید همه مقصرند و مردها بیشتر از همه.

رئیس جمهور اضافه كرد: باور ما این است كه هر كجا زن به صورت گسترده وارد شد اجتماع آنان بسیار سالم تر، صحیح تر و اخلاقی تر است. عده ای در هر دوره ای هرچند ماه می خواهند جنجالی در كشور برپا و برخورد كنند كه بنده در همین جا به صراحت اعلام می كنم كه ما مطلقا و از بنیاد با این موضوع مخالفیم.

احمدی نژاد تاكید كرد: البته این بدان معنا نیست كه ما از عده ای كه بطور سازمان یافته بخواهند مشكلات اخلاقی را در جامعه گسترش دهند، چشم پوشی كنیم بلكه باید با كار اطلاعاتی و شناسایی و قانونی آنها را بازخواست و مجازات كنیم.

وی افزود: برخی ها می گویند باید امر به معروف كنیم و این حرف درستی است اما قبل از امر به معروف باید پدیده ای در جامعه تبدیل به معروف شود و وقتی معروف شد و عموم جامعه گفتند این كار خوبی است با روش درست به او می گوییم این موضوع را رعایت كند. اما اگر كسی اصرار دارد سازمان یافته و با وصل به بیگانه ذهن جوانی را تخریب كند، كارش جداست.

احمدی نژاد گفت: محال است فردی، شخصیت كسی را تخریب كند و او حرفش را بپذیرد. باید با ادبیات امروز با نسل خود حرف بزنیم و مفاهیم مكتب را با بیان امروز منتقل كنیم.

رئیس جمهور گفت: اینها ربطی به دولت ندارد و دولت واقعا در این مسائل دخالتی ندارد؛ ما اینها را توهین می دانیم كه زن و مردی در خیابان راه بروند و كسی بیاید بگوید نسبت شما چیست. هیچ كس حق ندارد در این مورد سؤال كند، این به معنای آن نیست كه ما نابسامانی های اجتماعی را نمی بینیم و یا نباید اصلاح كنیم بلكه می گویم این روش، روش درستی نیست. اینها مال دولت نیست و آنها را قبول نداریم و تا آنجایی كه بتوانیم برخورد و كنترل می كنیم.

کیهان در نقد سخنان رئیس جمهور نوشت:
درباره این بخش از مصاحبه رئیس جمهور باید متذكر شد اولا وقتی معروفی در حال خدشه و فراموشی یا منكری در حال غلبه است، امر به معروف و نهی از منكر تكلیف است و نمی توان با این توجیه كه معروف،معروف نشده، دست از امر به معروف و نهی از منكر كشید ضمن اینكه برای اكثریت قاطع ملت ایران حجاب و عفاف یك معروف مسلم و بدحجابی و بی عفتی، یك منكر بزرگ است.

ثانیا كار فرهنگی و ارشادی تناقضی با برخورد با مفاسد اخلاقی و اجتماعی متجاهرانه ندارد و به نام كار فرهنگی نمی توان اجرای قانون و پاسداری از مرزهای امنیت اخلاقی و عفت عمومی را تعطیل كرد یا پاسداران این مرزها را نكوهش نمود.
اگر هم در اجرای قانون خطا و خللی دیده شد نمی توان اصل قانون را تعطیل كرد و از مجریان و ضابطان خواست به خاطر آن خطاها، اساسا تكلیف و مسئولیت خود را تعطیل كنند.

ثالثا تجاهر و تظاهر به فساد در خیابان -حریم عمومی- با حریم خصوصی متفاوت است. كسی نمی تواند از حریم خصوصی افراد سؤال كند اما اگر عناصر قانون گریز و هنجارشكن اصرار بر ارتكاب بزه های اخلاقی و اجتماعی كردند، نه تنها بازخواست كه در چارچوب قانونی باید مجازات هم كرد.

رابعاً برخورد با این نابهنجاری های سازمان یافته اتفاقا از جمله مسئولیت های حاكمیتی دستگاههای دولتی است و این بیان كه ما دخالتی نداریم، نه تنها رافع مسئولیت نیست بلكه خدمات و تلاش های دولت خدمتگزار در سایر حوزه ها را نیز زیر سؤال می برد.

طبیعی است كه بین مقولاتی مانند ارشاد، امر به معروف و نهی از منكر، تذكر و مبارزه با جرایم اخلاقی و اجتماعی تفاوت های مرحله ای وجود دارد و هر مرحله دارای مقتضیات و لوازم خود است اما این تفكیك نمی تواند توجیهی برای تعطیلی همه این تكالیف قانونی و شانه خالی كردن از بار مسئولیت باشد.

ضمن اینكه به نظر می رسد متاسفانه برخی مشورت های غلط در این زمینه به رئیس جمهور محترم داده می شود كه با بنیان اسلامی و انقلابی تفكر ایشان در تضاد است.

برخی گمانه ها حاكی از آن است كه جریانی می كوشد به ایجاد بدگمانی میان علما و متدینین با رئیس جمهور خدمتگزار دامن بزند و نتیجه این بدگمانی را در آغوش فتنه گران بریزد...../تحلیل:عصرایران