اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حق انتخاب پزشک را از بیمار سلب کرده‌اند



اخبار,اخباراجتماعی ,طرح پزشک خانواده

 

این طرح نارضایتی زیادی را در بین مردم ایجاد کرده است.اگر این طرح آنقدر ایراد دارد که به موجودی ناقص الخلقه تشبیه می‌شود چه اصراری وجود دارد که اجرای این طرح در این استان ادامه داشته باشد؟

نماینده مردم ساری با انتقاد از نحوه اجرای طرح پزشک خانواده در استان مازندران گفت: با توجه به مشکلات به وجود آمده برای مردم، چرا باید اجرای این طرح ادامه داشته باشد؟

محمد دامادی در گفت‌و‌گو با ایلنا افزود: روز اول که خانم دستجردی برای اجرای طرح پزشک خانواده به مازندران سفر کردند تا از طریق ویدئو کنفرانس این طرح را آغاز کنند، از آن به عنوان طرح ملی نام بردند. طرحی که بعد از گذشت دوسال از اجرای آن نه تنها در سایز استان‌های کشور اجرایی نشده، بلکه تقلیل جایگاه داده و از آن به عنوان طرح پایلوت نام برده می‌شود.

وی افزود: فضای دولت دهم به گونه‌ای بود که به اجبار پزشکان را وادار به حضور در این طرح کردند و باز هم با وجود کمبود نیروی انسانی و تجهیزات لازم آن‌ها را مجبور کردند که بسته‌های سلامت را به مردم ارائه کنند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه صدای منتقدان و مخالفان طرح شنیده نمی‌شد، افزود: منتقدان کسانی بودند که عنوان می‌کردند این طرح ایرادات زیادی دارد که قبل از اجرایی شدن باید رفع شود، اما با ملی اعلام کردن طرح فضایی را ایجاد کردند که منتقدان جایی برای بیان سخنان خود نداشتند.

وی افزود: بعد از گذشت دو سال از اجرای طرح پزشک خانواده امروز شاهد این هستیم که وزیر بهداشت این طرح را موجودی ناقص الخلقه می‌نامد و عنوان می‌کند که این طرح به عنوان طرحی آزمایشی در دو استان در حال اجرا است.

دامادی با اشاره به تبلیغات گسترده‌ای که در زمان اجرای این طرح از سوی مسئولان دولت دهم انجام شد، عنوان کرد:  الان در دو استان مازندران و فارس وضعیت به گونه ای است، که قوانین پزشکی در آنجا با سایر استان‌ها تفاوت‌هایی دارد که مردم و پزشکان را سردرگم کرده است.

این نماینده مجلس گفت: در استان‌های شمالی به دلیل فاصله کم بین شهر و روستا، مردم  براحتی از روستا به شهر می آیند و به پزشک مراجعه می‌کنند. اما با اجرای این طرح حق انتخاب پزشک از مردم سلب شده است. در حالی که مراجعه به پزشک امین و مورود اعتماد کوچک‌ترین حقی است که یک مریض خواستار رعایت آن است.

نماینده مردم ساری گفت: پیش از اجرای طرح پزشک خانواده در این استان، مردم به پزشک خود مراجعه می‌کردند و نزد آن پزشک پرونده داشتند و همه امراضشان نیز در این پرونده مشخص بود، اما امروز با اجرای طرح پزشک خانواده در مازندران مردم حق ندارند، به پزشک‌شان مراجعه کنند.

وی افزود: همچنین قراردادهای بیمه‌ای پزشکان نیز به طور کامل لغو شد، عملا حق نسخه نویسی در دفتر چه‌های بیمه از پزشکان سلب شد و مهر نظام پزشکی آن‌ها نیز بلا استفاده شد و مشکلات این طرح دامان پزشکان این استان را گرفت.

دامادی تاکید کرد: من درباره مشکلات شهرستان ساری سخن می‌گویم و شما حدیث مفصل از این موضوع بخوانید که در استانی به پهنای استان مازندران و حجم بالای جمعیت شهری و روستایی چه سردرگمی عظیمی بین مردم ایجاد شده است.

نماینده مردم ساری با اشاره به اینکه ما از نظر تجهیزات پزشکی نیز با مشکل مواجه هستیم و بیمارستان‌های این استان اکثرا مربوط به قبل از انقلاب است، گفت: چندی پیش از یک کلنیک در ساری بازدید کردیم، مردم از آمل و نور به این کلنیک مراجعه می‌کنند، چرا که نمونه آن در استان وجود ندارد. حجم مریض در این کلنیک به حدی است که مردم ساعت‌ها برای ملاقات پزشک معطل می‌شوند و من بار‌ها شاهد این بوده‌ام که زنان با خود بافتنی می‌آورند تا کمتر گذر زمان را حس کنند. حال فکر کنید که این مراجعین نتوانند از خدمات پزشکی به دلیل اجرای طرح پزشک خانواده استفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه این‌ها مشتی نمونه خروار است، افزود: مشکلاتی که این طرح در استان داشته، باید آسیب‌شناسی شود. این طرح نارضایتی زیادی را در بین مردم ایجاد کرده است. درخواست ما این است که اگر این طرح خوب است چرا در کل کشور اجرا نمی‌شود؟ اگر این طرح آنقدر ایراد دارد که به موجودی ناقص الخلقه تشبیه می‌شود چه اصراری وجود دارد که اجرای این طرح در این استان ادامه داشته باشد؟


  اخباراجتماعی  -  ایلنا
 


ویدیو مرتبط :
مرگ پزشک و بیمار در چاه آسانسور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پزشک و پرستار، مخدر به بیمار زدند، او مرد



 

چهره های ورزشی در تشییع احمد رضایی

 

یک متخصص روانپزشک و کادر پرستاری یکی از بیمارستان های پایتخت، در مرگ یکی از بیماران مقصر شناخته شده و به پرداخت دیه محکوم شدند. قربانی که در بخش روانپزشکی بیمارستان بستری بود، در اثر ایست قلبی و تنفسی به کام مرگ فرو رفت.

 

 

۳۰ دی ماه سال گذشته پسر ۳۴ ساله ای به نام علی به علت مشکلات عصبی در بیمارستانی بستری شد اما یک روز بعد به طرز مشکوکی جان باخت و پزشکان علت مرگ وی را ایست قلبی و تنفسی اعلام کردند. به دنبال مرگ مرموز این جوان، مادر وی به شعبه نهم دادسرای جرائم پزشکی رفت و به طرح شکایت از مقصران مرگ پسرش پرداخت.

مادر قربانی که پس از ۹ ماه هنوز مرگ ناگهانی پسرش را باور ندارد درباره حادثه گفت: علی تنها پسرم بود. او ۴ سال پیش تصادف شدیدی کرد که در روحیه اش تاثیر بدی گذاشت. روز حادثه، او قصد داشت با موتور به محل کارش برود که بین راه تصادف کرد و از روی پل به پایین پرتاب شد. اگر کلاه ایمنی نداشت زنده نمی ماند اما در آن زمان معجزه شد و فقط دست و پایش شکست و قسمتی از صورتش آسیب دید.

وی ادامه داد: بعد از این تصادف روحیه پسرم به هم ریخت. خیلی پرخاشگر شده بود و رفتارهای عجیبی داشت. بیشتر اوقات به اتاقش می رفت و با هیچ کس صحبت نمی کرد و افسرده شده بود. به پیشنهاد اطرافیانم او را نزد یک روانپزشک بردم. پسرم مدتی تحت نظر بود و قرص های آرامبخش مصرف می کرد. روانپزشک می گفت که این تصادف تاثیر بدی در روحیه اش گذاشته و به همین دلیل قرص ها را تجویز کرده بود. وی افزود: پسرم مدتی قرص ها را مصرف کرد و حالش بهتر شد. کم کم به سراغ ورزش رفت. بدنسازی کار می کرد و روحیه اش خیلی بهتر شده بود و من از این موضوع خیلی خوشحال بودم. همه چیز خوب پیش می رفت تا اینکه سال گذشته برادرم نیز تصادف کرد و در بیمارستان بستری شد.

علی خیلی دایی اش را دوست داشت و در مدت یک هفته ای که برادرم در بیمارستان بود او هم همراهش بود. او نگران دایی اش بود و هرچه می خواست برایش فراهم می کرد. این اتفاق باز هم در روحیه اش تاثیر بدی گذاشت و دوباره علائم پرخاشگری و بی قراری به سراغش آمد. نگرانش بودم چون می دانستم دوباره باید قرص های آرامبخش مصرف کند که اعتیادآور بود. باز هم او را نزد یک متخصص روانپزشک بردم و او به پسرم دارو داد. علی هر روز داروها را مصرف می کرد و حالش بهتر شده بود اما متأسفانه به قرص های والیوم اعتیاد پیدا کرده بود.

وقتی متوجه ماجرا شدم، با پزشک متخصص علی تماس گرفتم و او را در جریان قرار دادم. پزشک به او گفت که باید او در بیمارستان بستری شود. برای همین فورا او را به بیمارستان رساندیم و در بخش روانپزشکی بیمارستان بستری شد. در این مدت پسرم خیلی بی قراری می کرد و دوست نداشت در بیمارستان بماند اما چاره ای نداشتم چون باید کاری می کردم که حالش خوب شود. او یک شب در بیمارستان بستری بود اما اول بهمن ۸۹، یعنی یک روز پس از بستری شدن، در اثر ایست قلبی و تنفسی فوت کرد و من هنوز مرگش را باور ندارم. نتایج آزمایش ها حکایت از این داشت که علت مرگ پسرم سوء مصرف مواد مخدر و دارو بوده است. برای همین از کادر پرستاری شیفت شب و پزشک متخصص به خاطر استفاده از این داروها برای درمان پسرم شکایت کردم.

پس از شکایت این زن، کمیسیون پزشکی با شرکت دو متخصص روانپزشکی و یک متخصص پزشکی قانونی تشکیل شد و پس از بررسی پرونده، کارشناسان، متخصص روانپزشکی را به خاطر پذیرش بیمار بدون ویزیت و عدم ارائه دستورات لازم پرستاری و دارویی مقصر شناختند و به پرداخت ۱۰درصد دیه کامل انسان محکوم کردند.

همچنین کادر پرستاری شیفت شب نیز به دلیل بی توجهی و کنترل وضعیت بالینی بیمار و در نتیجه عدم انجام به موقع اقدامات درمانی لازم به میزان ۱۰ درصد مقصر شناخته شده و به پرداخت ۱۰درصد دیه کامل انسان محکوم شدند.... / گزارش : همشهری آنلاین