اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حقیقت ترک سالن، با آغاز سخنان احمدی نژاد


درست دو سال پیش همین روزها بود که از عریض و طویل بودن هیات همراهان احمدی‌نژاد در نهمین سفرش به نیویورک و هزینه‌های سنگین آن سخن می‌راندند. از سفری پنج روزه با همراهی ۱۴۰ نفر و هزینه‌ای یک میلیارد و ۲۲۵ میلیون تومانی در یکی از گرانقیمت‌ترین هتل‌های منهتن.

روزنامه آرمان: درست دو سال پیش همین روزها بود که از عریض و طویل بودن هیات همراهان احمدی‌نژاد در نهمین سفرش به نیویورک و هزینه‌های سنگین آن سخن می‌راندند. از سفری پنج روزه با همراهی ۱۴۰ نفر و هزینه‌ای یک میلیارد و ۲۲۵ میلیون تومانی در یکی از گرانقیمت‌ترین هتل‌های منهتن.

 امروز در آستانه دومین سفر «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران به نیویورک برای شرکت در شصت‌وهشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد هستیم، سفر روحانی به سازمان ملل از جهات مختلف با سفرهای احمدی‌نژاد به نیویورک متفاوت است اما بی‌شک دنیا دوباره در انتظار آن است که رئیس‌جمهوری ایران که از زمان آمدنش بر مسند قدرت نسیمی از رخدادهای خوب و شیرین در کشور شروع به وزیدن گرفته است، شگفتی دیگری بیافریند و گامی مهم و سرنوشت‌ساز در عرصه سیاست داخلی و بین‌المللی کشور بردارد. حضور روحانی و دیدارهای احتمالی او بی‌تردید محل بحث خبرنگاران است.

دیپلمات‌ها خاطره خوشی از سفرهای احمدی‌نژاد ندارند. هر موقع بحث سفر پیش می‌آید آنها از ماجراهای 8 سال سفر احمدی‌نژاد به نیویورك پرده‌ها برمی‌دارند. شمس‌الدین خاروقانی، سفیر سابق ایران در آلمان می‌گوید «ایشان با ایده و فكر خودشان در مجمع عمومی سازمان ملل شركت می‌كردند. هرچند كه همكاران ما زحمت می‌كشیدند. ماجرا را به‌گونه‌ای دیگر نشان دهند واقعیت این بود كه وقتی ایشان پای تریبون می‌رفت بسیاری از نمایندگان كشورها محل را ترك می‌كردند».

 چرا سفر روحانی به نیویورك از سوی كارشناسان مهم ارزیابی می‌شود. قرار است چه اتفاقی رخ دهد؟! چرا در دوره های گذشته مثلا در دوره آیت‌ا... هاشمی و دوره سیدمحمد خاتمی این سفرها انجام نمی‌شد؟

مجمع عمومی سازمان ملل هر سال پذیرای روسای كشورهای جهان است. به‌طور معمول ارشدترین مقامات سیاسی كشورها در مذاكرات شركت می‌كنند. البته با توجه به نیازی كه كشورها به ارتباط با مجامع بین‌المللی دارند، سطح حضور هر یك ازمقامات كشورها در مجمع هرساله سازمان ملل متفاوت است. شما وقتی می‌بینید كشوری دارای مشكلات مالی، اقتصادی و سیاسی است حضور در مجمع عمومی برای آن كشور بسیار مهم تلقی می‌شود. به‌خصوص اینكه اگر مشكلاتش به یك صورتی به جامعه جهانی ارتباط داشته باشد. برای مقامات آن كشور رفتن به مجمع عمومی و حضور فعال داشتن اهمیت فوق‌العاده‌ای پیدا می‌كند.

 ما هم به خاطر مشكلاتی كه با برخی از كشورهای جامعه جهانی داریم برای این روزها اهمیت ویژه‌ای  قائل هستیم. در دوران آیت‌ا... هاشمی مشكلات كمتری با جامعه جهانی داشتیم، اگر چه رئیس‌جمهور به‌دلیل اوضاع داخلی چندان مایل نبود در مجمع عمومی حاضر شود و در سطح وزیر خارجه در مجمع عمومی شركت می‌كردیم. در دوران آقای خاتمی به‌دلیل فكر آقای خاتمی و طرح ایده ایشان با نام گفت‌وگوهای تمدن‌ها؛ تاثیر بسیار زیادی در روابط بین‌الملل داشت. در دوره آقای احمدی‌نژاد این سفرها هر ساله شد.

 سفرهای آقای احمدی‌نژاد؛ متفاوت‌تر از بقیه بود. چرا؟!


ایشان با ایده و فكر خودشان در مجمع عمومی سازمان ملل شركت می‌كردند. واقعیت این بود كه وقتی ایشان پای تریبون می‌رفت برخی ازنمایندگان كشورها محل را ترك می‌كردند. اگر این بحث را با زمان فعلی یا دوره آقای خاتمی مقایسه كنید، می‌بینید كه در زمان آقای خاتمی، خود بیل كلینتون هم پای صحبت‌های رئیس‌جمهور ایران نشست. دوره خاتمی اولین باری بود كه رئیس‌جمهور آمریكا توانست پای خودش را در مذاكرات بگذارد.

 در حال حاضر آقای روحانی وضعیتش متفاوت‌تر از روسای‌جمهور گذشته است. به خاطر اینكه ما در طول 8 گذشته در مجامع جهانی به نوعی انفعال را تجربه كردیم. به نظر می‌رسد این‌بار به‌دلیل مسائل مهمی كه تهران می‌تواند در آن نقش ایفا كند حضور ما در مذاكرات متفاوت‌تر از گذشته است. اكنون وظیفه آقای روحانی این است كه نگرش مجامع بین‌المللی را نسبت به ما تغییر دهد. آنجا جایی است كه فرصت تعامل در سطح بین‌المللی برای ما فراهم است و باید به خوبی از آن استفاده كنیم. در دوره گذشته همه این فرصت‌ها به تهدید تبدیل شد؛ مسائل هسته‌ای و .... نكته مهمی است، اما شتاب تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی به‌گونه‌ای است كه حضور با قدرت ایران را در مجامع بین‌المللی می‌طلبد.

ایران نظرات خاصی درمورد داعش؛ عراق و به‌طور كل تحولات منطقه دارد. بنابراین لازم است این مسائل را یك به یك با جامعه بین‌المللی در میان بگذارد. حضور آقای روحانی نه فقط برای مذاكرات و صرفا سخنرانی بلكه برای گفت‌وگو و تعامل با بالاترین سطح اجرای مقامات دیگر كشورهاست از درون این تعامل است كه از مشکلات دیپلماسی 8ساله خارج می‌شویم. یكی از خوبی های این مجمع پخش شدن اخبار آن به سرتاسر جهان است. بنابراین لازم است، كه تیم همراه رئیس‌جمهور از این فرصت استفاده كنند.

 یعنی معتقدید كه در دوره احمدی نژاد، با هر سفر ایشان فرصت ها به تهدید تبدیل می‌شد؟

بله، گاهی با سخنرانی ایشان فشارها بیشتر می‌شد. دیدگاه رئیس‌جمهور پیشین یك دیدگاه ویژه بود. ایشان در برخی مواقع بدون در نظر گرفتن جوانب موضوع تصمیم می‌گرفت، مسائلی را مطرح كند كه فهم آن برای دنیا بسیار سخت بود. چون مقامات سیاسی حاضر در نشست‌ها فكر می‌كردند كه آقای احمدی‌نژاد از تریبون سازمان ملل به دنیا اعلام جنگ می‌دهد بنابراین اظهارات ایشان را برنمی‌تافتند و از هر روشی و شیوه‌ای برای دور نگه داشتن خود از این جنگ استفاده می‌كردند.

 همه این مسائل باعث می شد که مشكلات ما کم نشود. تصور می‌كنم ایشان یك نگاه شخصی به این مجمع جهانی در نیویورك داشتند بدون اینكه با دوستان و همكاران ما در وزارت خارجه مشورت كنند. دوستان ما در وزارت خارجه دیدگاه‌های كلانی نسبت به این مجمع جهانی داشتند كه متاسفانه در قالب آقای احمدی‌نژاد نمی‌گنجید. متاسفانه و تا آنجا كه من اطلاع دارم ایشان در طول سفرهای متعدد خود از هیچ كدام از آن دیدگاه‌ها استفاده نكرد.

 همكاران همه سعی خود را كردند تا فقط پس از گفته‌های ایشان متنی آماده شود كه به مواضع دولت و نظام منطبق‌تر باشد. ایشان دیدگاه شخصی خودشان را مطرح می‌كردند و دیپلمات‌ها باید كارهای ایشان را در داخل و خارج به نوعی جمع و جور می‌كردند. رئیس‌جمهور، نماینده همه مردم است بنابراین باید از همه دیدگاه‌ها استفاده می‌كرد.

سفرهای ایشان به نیویورك، بیشتر تبلیغاتی نبود؟


چرا؟! ایشان غالباً دوست داشت دیدگاه خودش را مطرح كند. رئیس‌جمهور باید برآیند دیدگاه‌های جامعه را مطرح كند. احمدی‌نژاد یك دیدگاه شخصی داشت که سعی می‌کرد این دیدگاه شخصی را مطرح و تبلیغات كند. وزارت خارجه بسیار سعی كرد از این مشكل جلوگیری كند. ایشان به نظرات ما گوش نمی‌داد اگر به نظرات ما توجه می‌كرد بی‌تردید ما به مشكل نمی‌خوردیم و از وزارت خارجه بیرون نمی‌آمدیم.

نه‌تنها من بلكه خیلی از دیپلمات‌ها به حرف‌های ایشان انتقاد داشتند. بحث‌های ایشان به‌صرفه و صلاح ممكلت نمی‌دانستیم اكنون پس از 8 یا 9 سال حرف ما ثابت شده است. ما در مذاكرات خودمان بارها به ایشان و همكارانشان اعلام كردیم صحبت‌های ایشان در سازمان ملل در چارچوبی نیست كه برای ایران امتیاز محسوب شود. این یك برنامه تبلیغاتی برای اندیشه ‌شان بود كه متاسفانه برای كشور دردسر آفرید.

اطرافیان احمدی‌نژاد چه نقشی در مطرح شدن بحث‌های‌شان داشتند؟

حرف‌های ایشان را تنظیم می‌كردند بدون آنكه تجربه‌ای از سیاست خارجی و عرصه دیپلماسی داشته باشند. مسائل داخلی و اقتصادی را نمی‌خواهم بگویم؛ كسانی نبودند كه با عرصه سیاست خارجی در ارتباط باشند. خیلی برایشان مطرح نبود كه احمدی‌نژاد چه می‌گوید و چه اثری به لحاظ دیپلماتیك دارد. آنچه برایشان مهم بود گسترش تفكر احمدی نژاد بود. چون دیدگاه‌های ایشان با ما همگن نبود ما هم نتوانستیم با ایشان همراه باشیم.

 آیا حضور روحانی در مذاكرات هسته‌ای، تاثیری دارد؟


اگر قرار است در مذاكرات تصمیمی گرفته شود بی‌تردید، آقای روحانی هستند كه از این تصمیم مطلع می‌شوند و به نوعی در كنار رهبری تصمیم‌گیر آخر محسوب می‌شوند. حضور ایشان، بی‌تردید بر ادامه مذاكرات تاثیر مثبت دارد. همگان امیدوارند كه مجموعه كشورهای 1+5 قبل از پایان موعد توافقنامه هسته‌ای با تهران به توافقی پایدار و خوب دست پیدا كنند؛ چراكه اكنون نیاز هر دو طرف، یك توافق خوب است به هر حال مقامات ارشد سیاسی كشورهای 1+5 هم در نیویورك حضور دارند. دیدار با  هر یك از این مقامات می‌تواند فضای گفت‌وگوها را تغییر دهد.

از سوی دیگر وزیر امورخارجه هم در حاشیه مجمع با جان كری دیدار می‌كند. اكنون كه مقامات ارشد سیاسی كشورها در نیویورك حضور دارند فرصت مجمع عمومی سازمان ملل بسیار برای  رسیدن به توافق خوب مفید محسوب می‌شود. توافق خوب قطعا می‌تواند بسیاری از مشكلات و اتفاقات گذشته را حل كند. دیدار با تصمیم‌گیران سیاسی آمریكا، بی‌تردید در روند مذاكرات مفید است چرا كه آمریكا تاثیرگذارترین كشور در میان اعضای غربی 1+5 است البته نباید روسیه را از مجموعه اعضای 1+5 جدا دانست. معتقدم  فرصت گفت‌وگو ها را نباید از دست داد. باید 1+5 را راضی كرد كه تصمیم نهایی را بگیرند.


ویدیو مرتبط :
درگیری لفظی احمدی نژاد و لاریجانی و ترک مجلس توسط احمدی نژاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ناطق نوری هنگام آغاز سخنرانی احمدی‌نژاد ، مجلس را ترک کرد (+عکس)



ناطق نوری هنگام آغاز سخنرانی احمدی‌نژاد ، مجلس را ترک کرد (+عکس)

احمدی نژاد نیز بلافاصله پس از نطق خود صحن مجلس را ترک کرد . سرعت احمدی نژاد در ترک جلسه به قدری بود که حتی همراهان وی نیز جا ماندند و رئیس جمهور بدون بدرقه لاریجانی و سایر نمایندگان صحن را ترک کرد.

حضور خانواده شهدای هسته ای، قرارگرفتن نمایندگان ناکام مجلس هشتم بر صندلی های مجلس نهم، ترک جلسه توسط ناطق نوری در هنگام سخنرانی احمدی‌نژاد، بازار داغ عکس های یادگاری، مراسم افتتاحیه مجلس نهم و خروج همزمان دو نامزد ریاست مجلس نهم از حاشیه های جالب توجه جلسه افتتاحیه مجلس نهم بود.

به گزارش مهر مراسم افتتاحیه مجلس نهم صبح روز یکشنبه در صحن پارلمان برگزار شد که این مراسم با حواشی همراه بود.

 

* مراسم افتتاحیه مجلس نهم ساعت 8.45 دقیقه با 262 منتخب مردم  آغاز شد.

* پیش از آغاز مراسم گروه نوازندگان  سرود ملی در جایگاه هیئت رئیسه مجلس مستقر شدند. هنگام تمرین این گروه چند تن از منتخبان جدید مجلس در صندلی های خود نشسته بودند که به هنگام شنیدن صدای نوای سرود ملی بدون توجه به اینکه گروه در حال تمرین است، به احترام پخش سرود ملی از جا برخاستند.

*  پیش از حضور منتخبان در صندولی های خود متن سوگندنامه های آنها برای امضا  به همراه یک شاخه گل رز روی میزشان قرار داشت.

* در بین مدعوین پدر شهید علیرضا افشار خبرنگار شبکه خبر و برخی نمایندگان مجلس هشتم که موفق به حضور در دور نهم نشدند و همچنین مدیران مسئول برخی از رسانه ها  حضور داشتند. البته در اثنای مراسم افتتاحیه از نمایندگان مجلس هشتم که در جایگاه مهمانان حضور داشتند دعوت شد تا در صندلی هایی که در صحن پارلمان خالی مانده است بنشینند. از جمله این نمایندگان تجری نماینده قصرشیرین. طباطبایی نژاد ، ملک محمدی و موسی قربانی بودند.

* حجت الاسلام دعایی مدیر مسئول روزنامه اطلاعات نیز از جمله مهمانانی بود که با دعوت مسئولان مجلس در صندلی های صحن پارلمان مستقر شد.

* لاریجانی رئیس مجلس هشتم که خود را میزبان میهمانان دعوت شده به مراسم افتتاحیه مجلس نهم می دانست با حضور در جلوی درب پارلمان از آنان استقبال کرد و به همراه آیت الله مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان وارد صحن شد.

* احمدی نژاد رئیس جمهور و هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز همزمان و در کنار هم وارد صحن مجلس شدند.

* حداد عادل رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس هشتم و رئیس مجلس هفتم احمدی و معاون اول وی را برای ورود به مجلس همراهی کرد.

*  انصاریان داماد  آیت الله مهدی کنی که جزو کاندیداهای معرفی شده از سوی جبهه متحد اصولگرایان در این دور از انتخابات مجلس بود و حائز اکثریت آرا نشده بود به همراه رئیس مجلس خبرگان در صحن پارلمان مستقر شد.

* پس از قرائت متن پیام مقام معظم رهبری به مجلس نهم که از سوی حجت الاسلام محمدی گلپایگانی رئیس دفتر ایشان قرائت شد سرود مجلس که  توسط علی معلم  سرود شده است برای اولین بار در صحن پارلمان به همراه نماهنگ پخش شد البته نمایش این نماهنگ و پخش سرود با اشکال فنی در آغاز مواجه بود که پس از پایان پخش آن مرندی رئیس سنی مجلس از این بابت از نمایندگان و مهمانان عذرخواهی کرد.

*  ارائه گزارش از روند برگزاری انتخابات مجلس نهم توسط مصطفی محمد نجار وزیر کشور برنامه دیگر امروز مجلس در مراسم افتتاحیه بود که البته منتخبان گوش دل به آن نسپردند البته میهمانان نیز از این قاعده مستثنی نبودند علت آن هم پذیرایی از مهمانان در راهروهای مجلس بود. البته مرندی رئیس سنی مجلس از این که وی و منتخبان نهم به دلیل منع آئین نامه ای نمی توانند جلسه را ترک کنند و در زمان پذیرایی آنان را همراهی کنند عذرخواهی کرد.

*  سخنرانی رئیس جمهور برنامه دیگر مراسم افتتاحیه بود و احمدی نژاد در سخنان خود سعی کرد وظایف تقنینی و نظارتی مجلس را به منتخبان مجلس نهم یادآور شد. وی در نطق گله مندانه خود یادآور شد: با انبوه قانون نیست که کشور پیشرفت می کند بلکه با داشتن قانون جامع و راهگشار کشور پیشرفت می کند. وی همچنین در بعد نظارتی نیز تاکید کرد نظارت مجلس باید درست ، عالمانه ، پاک و بدون دخالت در مرزهای حقوقی و مسئولیت های دیگران باشد وهرگز نباید نظارت ابزار اعمال نظارت شخصی باشد.

* به محض اینکه احمدی نژاد خواست برای سخنرانی پشت تریبون قرار بگیرد حجت الاسلام علی اکبر ناطق نوری رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری صحن مجلس را ترک کرد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

* احمدی نژاد نیز بلافاصله پس از نطق خود صحن مجلس را ترک کرد . سرعت احمدی نژاد  در ترک جلسه  به قدری بود که حتی همراهان وی نیز جا ماندند و رئیس جمهور بدون بدرقه لاریجانی و سایر نمایندگان صحن را ترک کرد.

*  پس از خروج احمدی نژاد از مجلس منتخبان ملت نیز از جا برخاستند و با مسئولان و وزرای حاضر در صحن احوال پرسی کردند و این بی نظمی باعث شد مرندی از نمایندگان بخواهد مانع خروج میهمانان و مسئولان از صحن مجلس نشوند.

* پس از خروج مهیمانان از صحن مجلس بی نظمی ها ادامه پیدا کرد تا جایی که این بار منتخبان مجلس نهم که یکدیگر را تازه یافته بودند با هم سرگرم گپ وگفت و احوالپرسی شدند.

* ادای سوگند به قرآن مجید برای منتخبان نهم و مسلمان و همچنین ادای سوگند به دیگر کتابهای آسمانی ازسوی منتخبان اقلیت های دینی برنامه دیگر مراسم افتتاحیه بود.

* منتخبان با در دست داشتن برگه سوگندنامه خود از جا برخاستند و پس از قرائت متن سوگندنامه به همراه علیرضا مرندی رئیس سنی مجلس پای این سوگندنامه را امضا کردند.

* مرندی از پس از قرائت متن سوگندنامه اعلام کرد: 278 منتخب در این جلسه مراسم تحلیف را به جای آوردند.

* بر اساس آئین نامه مجلس منتخبانی که در این جلسه حضور نداشتند باید در جلسه بعدی مراسم تحلیف را به جای آورند.

* دستور کار دیگر مراسم امروز قرعه کشی برای تعیین اعضای 15 شعبه بررسی کننده اعتبارنامه منتخبان بود البته در این بخش که بخش پایانی مراسم امروز بود تعدادی از منتخبان تا پایان جلسه در صحن حضور نداشتندو جلسه را ترک کردند.

* تصور این بود که جلسه اختتامیه مجلس هشتم پایان مراسم عکاسی نمایندگان و گرفتن عکس یادگاری باشد و در مجلس نهم نیز روز اختتامیه به این کار اختصاص یابد اما منتخبان نهم از روز افتتاحیه مجلس شروع به گرفتن عکس های یادگاری کردند و در چند نقطه و حتی در جلوی جایگاه هیئت رئیسه مجلس عکس یادگاری کردند این در حالی است که آنها 4 سال برای گرفتن عکس فرصت دارند.

* لاریجانی و حداد عادل دو نامزد ریاست مجلس نهم که از همان ابتدای مراسم در ردیف اول و در کنار میهمانان و شخصیت های سیاسی – نظامی کشور نشسته بودند با بدرقه مهمانان از صحن خارج شدندو دیگر باز نگشتند.

* با تعیین 15 شعبه بررسی اعتبارنامه نمایندگان، مرندی پایان مراسم افتتاحیه را ساعت 11 اعلام کرد و منتخبان نهم برای تجدید بیعت با آرمانهای بنیانگذار جمهوری اسلامی و تجدید میثاق با شهدا عازم بهشت زهرا شدند./مهر