اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حقوق 90 هزار دلاری در یک شرکت نفتی؟!


تحقیق‌وتفحص از شرکت نفتی تاسیسات دریایی مدتی است در «کمیسیون انرژی» کلید خورده اما این همه داستان نیست. پشت‌پرده هرتفحصی زمزمه‌های فساد متراکم اتفاق‌افتاده در دوره‌های پیش است و حالا زمزمه‌ها از مرز پچ‌پچه‌ها و حاشیه‌ها گذشته و به واقعیت رسیده است.

روزنامه شرق: تحقیق‌وتفحص از شرکت نفتی تاسیسات دریایی مدتی است در «کمیسیون انرژی» کلید خورده اما این همه داستان نیست. پشت‌پرده هرتفحصی زمزمه‌های فساد متراکم اتفاق‌افتاده در دوره‌های پیش است و حالا زمزمه‌ها از مرز پچ‌پچه‌ها و حاشیه‌ها گذشته و به واقعیت رسیده است.

تفحص از شرکت نفتی «تاسیسات دریایی» نخستین‌بار زمانی رسانه‌ای شد که یکی از اعضای «کمیسیون انرژی» مجلس از فساد رخ‌داده در واردات یک‌دکل نفتی سخن گفت؛ دکل نفتی صدمیلیون‌دلاری که به جز اسناد جابه‌جایی و خریدوفروش آن، هیچ اثر فیزیکی از آن در کشور وجود ندارد و تنها پول هنگفتی در این میان به جیب برخی از ما بهتران واریز شده است.

حالا حسین دهدشتی، عضو «کمیسیون انرژی» مجلس از برخی دیگر از فسادهای رخ‌داده در این شرکت نفتی می‌گوید: «از حقوق ٩٠هزاردلاری گرفته تا پاداش ٦٠میلیون‌درهمی.»

پیش از این نیز دهدشتی بارها به حیف‌ومیل گسترده شرکت نفتی تاسیسات دریایی و صندوق بازنشستگان شرکت نفت اشاره کرده بود؛ حیف‌ومیلی که حالا خودش را در رقم دستمزد نجومی برخی افراد و سرمایه‌گذاران و شرکت‌داران تاسیسات دریایی بروز داده؛ ارقامی که هضم آن برای شهروند عادی کار ساده‌ای نیست و بیشتر شبیه داستان‌های تخیلی است.

نماینده آبادان می‌گوید: «بخش عمده تخلف‌های شناسایی‌شده در بخش قراردادها و دستمزدها گزارش شده و امیدواریم تحقیق‌وتفحص از شرکت تاسیسات دریایی بتواند به انبوه پرسش‌هایی که حالا در ذهن نمایندگان شکل گرفته، پاسخگو باشد.

ارقام دستمزدهایی که ما رصد کردیم، نشان می‌دهد روابط شفاف و نظام پرداختی استانداردی در این شرکت برقرار نبوده و باید دید افرادی که دستمزد و پاداش نجومی گرفته‌اند، در چه جایگاهی بوده‌اند و دلیل این پرداخت‌ها چه بوده است.»

او همچنین به نمونه دکل نفتی و اسناد مالی آن اشاره دارد: «نمونه مشابه تخلف صورت‌گرفته در واردات دکلی که هیچ ردپایی از آن در کشور وجود ندارد، در زیرمجموعه‌های این شرکت کم نیست.
 شرکت نفتی تاسیسات دریایی بخش عمده‌ای از قراردادهای نفتی را برعهده دارد و اماواگرهای فراوانی در کار این شرکت وجود دارد و نمایندگان بنا ندارند در این مسیر کوتاه بیایند و باید تمام جزییات فساد و تخلف صورت‌گرفته رو شود.»

ابهام در خرید برخی تجهیزات پارس‌جنوبی

علی مروی، رییس «کمیسیون انرژی» مجلس نیز تاکید دارد تحقیق‌وتفحص از شرکت تاسیسات دریایی به تفحص از عملکرد این شرکت از ابتدای تاسیس تاکنون بازمی‌گردد.

شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران از سال١٣٧٢ تشکیل شده و در حال حاضر نزدیک به ٧٠درصد از ساخت و نصب بخش دریایی پروژه‌های در دست اجرای پارس‌جنوبی را برعهده دارد.  بر این اساس، تحقیق‌وتفحص از شرکت تاسیسات دریایی به مواردی از جمله نحوه انعقاد قراردادها، پروژه‌ها و همچنین نحوه تشکیل و عملکرد شرکت‌های زیرمجموعه این شرکت مانند شرکت کیتو می‌پردازد.

 این گزارش حاکی است، مواردی چون تعیین تکلیف دکل ٧٨میلیون‌دلاری این شرکت، عملکرد شرکت‌هایی که با پول این شرکت و به نام بخش خصوصی تشکیل شده‌ و از این شرکت پروژه دریافت کرده‌اند، دکل دیگری که سال‌ها پیش‌خریداری شده اما به‌دلیل مشکلات متعدد سال‌هاست که در بندر شارجه مانده و اساسا در کشور مورد استفاده قرار نگرفته و موارد مربوط به خرید اقلام و تجهیزات مربوط به کار در پارس‌جنوبی از جمله ابهاماتی هستند که نمایندگان مجلس را برای تحقیق‌و‌تفحص از این شرکت از ابتدای تشکیل آن ترغیب کرده است.

پرسش از قراردادها و نحوه واگذاری‌ها

همچنین ارزیابی عملکرد شرکت تاسیسات دریایی ایران از بدو تشکیل، بررسی سهام و نحوه واگذاری سهام شرکت و ارزیابی سرمایه‌های شرکت، بررسی نحوه انعقاد قراردادها و پروژه‌ها و واگذاری آنها و همچنین ارزیابی پیشرفت پروژه‌ها و تعهدات این شرکت از جمله دیگر محورهای پیشنهادی به‌شمار می‌آید.

  مجلس بارها و بارها در مسیر تحقیق‌وتفحص از سازمان‌های مختلف گام برداشته، تفحص از سازمان تامین اجتماعی توانست پشت‌پرده حاتم‌بخشی‌های «سعید مرتضوی» در سازمان تامین‌اجتماعی را رو کند. مدیریت مسعود زریبافان در دستگاه عریض و طویل بنیادشهید نیز زیر ذره‌بین کمیته تفحص مجلس است و به زودی گزارش نهایی آن در صحن علنی مجلس خوانده خواهد شد.

 اما نفت در سال‌های گذشته، حیاط‌خلوتی برای برخی رانت‌خواران بوده و گزارش‌های گاه‌وبیگاه «کمیسیون انرژی» نشان از سطح خطای رخ‌داده در این مجموعه دارد؛ مجموعه‌ای که از یک‌سوی آن پرونده بابک زنجانی بیرون زده و حالا تفحص از شرکت نفتی تاسیسات دریایی.


ویدیو مرتبط :
دلار نفتی یا نفت دلاری ؟؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تایوان از تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران معاف شد/ جریمه ۲۵۳ میلیون دلاری شرکت سوئیسی برای نقض تحریم‌های ایران



اخبار,اخبار اقتصادی,تحریم های ایران

اخبار اقتصادی -  تایوان از تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران معاف شد

مقامات دولت و پالایشگاههای تایوان اعلام کردند که این کشور از تحریم‌های آمریکا علیه ایران معاف شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، منابع پالایشگاهی و مقامات دولت تایوان گفتند: این کشور پس از موافقت با نگه‌ داشتن میزان واردات نفت خود از ایران در سطح سال قبل، برای شش ماه آینده از تحریم‌های مالی آمریکا علیه ایران معاف شده است.
 
یک منبع تایوانی گفت: ما به تازگی بررسی شش ماهه‌ را به پایان رسانده‌ایم که از تایوان می‌خواهد در نیمه اول 2014 واردات نفت از ایران را زیر دو میلیون بشکه در روز حفظ کند.
 
این منابع گفتند: تایوان از دسامبر امسال تا ماه می 2014 از تحریمهای آمریکا معاف خواهد بود.
 
تایوان یکی از شش کشور وارد‌کننده نفت ایران در سال جاری تاکنون روزانه حدود 10 هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده، در حالی که این رقم در سال 2012، 24 هزار بشکه در روز بود.
 
کشور‌های وارد‌کننده نفت ایران باید به آمریکا اسنادی را ارائه دهند که نشان می‌دهد واردات نفت آنها از ایران روند کاهشی دارد تا از تحریم‌های این کشور معاف شوند.
 
بررسی وزارت خارجه آمریکا درباره معافیت کشورهای واردکننده نفت ایران در شش ماه آینده، قبل از توافق هسته‌ای ایران و غرب انجام شده است.
 
این منابع گفتند: ما باید منتظر بررسی بعدی برای نیمه‌ دوم 2014 باشیم تا ببینیم که میزان واردات افزایش خواهد یافت یا خیر.

 

-----------------------------

 

جریمه ۲۵۳ میلیون دلاری شرکت سوئیسی برای نقض تحریم‌های ایران

واشنگتن شرکت سوئیسی ودرفورد را به علت نقض تحریم‌های ایران و برخی کشورهای دیگر به پرداخت ۲۵۳ میلیون دلار جریمه موظف کرد.

به گزارش فارس به نقل از آسوشیتدپرس، آمریکا در راستای جریمه شرکت‌های نقض‌کننده تحریم‌های یک جانبه این کشور، شرکت سوئیسی ودرفورد را به بهانه نقض تحریم‌های ایران و سوریه و چند مورد دیگر به پرداخت جریمه 253 میلیون دلاری به دولت این کشور مجبور کرد.

بر اساس این گزارش، ودرفورد با نقض تحریم‌های آمریکا به صادرات تجهیزات نفت و گاز به ایران، سوریه، سودان و کوبا و صادرات قطعات مورد استفاده در فعالیت‌های هسته‌ای به ونزوئلا و مکزیک متهم است.

سه شرکت تابعه ودرفورد در این رابطه متهم شناخته شده‌اند. همچنین این شرکت به نقض قوانین ضد فساد خارجی و قوانین صادراتی متهم شده است.

این شرکت از سوی کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا و وزارت تجارت و خزانه‌داری این کشور نیز مورد اتهام قرار گرفته است.

تحقیقات فدرال در مورد این شرکت از سال 2007 آغاز شده است اما کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا تحقیقات می‌گویند این شرکت فعالیت‌های غیرقانونی خود را از سال 2002 آغاز کرده است.

کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا مدعی شد، کارمندان ودرفورد در اسناد این شرکت برای پنهان کردن نام ایران از عبارت «دبی در امتداد آب» در مکاتبات خود استفاده می‌کردند.

از کل میزان جریمه این شرکت، 100 میلیون دلار برای نقض تحریم کشورها در نظر گرفته شده است.

 

اخبار اقتصادی - ایسنا،فارس