اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حقوق مسافران در قبال تاخیر پرواز هواپیما


تاخیر در پرواز، لغو پرواز، امتناع از مسافرگیری هواپیما و بلاتکلیفی چند ساعته مسافران، تجاربی است که مسافران ایرانی بارها با آن روبرو شده اند اما حقوق آنها در چنین شرایطی چیست و شرکت های هواپیمایی در این زمینه چه مسئولیتی دارند؟

پایگاه خبری الف: تاخیر در پرواز، لغو پرواز، امتناع از مسافرگیری هواپیما و بلاتکلیفی چند ساعته مسافران، تجاربی است که مسافران ایرانی بارها با آن روبرو شده اند اما حقوق آنها در چنین شرایطی چیست و شرکت های هواپیمایی در این زمینه چه مسئولیتی دارند؟

اصلی ترین مزیت مسافرت با هواپیما در قبال دیگر وسایل حمل و نقل عمومی، سرعت بالای آن و صرفه جویی در زمان مسافر است؛ از این رو تاخیر در پرواز برای بسیاری از مسافران قابل بخشش نیست.

اما حساسیت بالای پرواز، هماهنگی و چک های امنیتی و فنی را می طلبد که گاهی بیش از تصور زمان بر می شوند و این امر در ساعت حرکت دقیق هواپیماها تاثیر می گذارد.

کنوانسیون های بین المللی و نهادهای نظارتی جهانی به منظور کنترل زمان تاخیر و البته رعایت حقوق مسافران شرایطی را وضع کرده اند تا مسئولان موظف به احقاق حقوق مسافران باشند.

آمادگی نداشتن شرکت هواپیمایی، مهیا نبودن شرایط فرودگاه ها و وضعیت نامساعد جوی سه دلیل عمده تاخیر در پروازها به حساب می آید که طبق عرف بین المللی پاسخگویی به مسافران آن ها به ترتیب بر عهده شرکت هواپیمایی، مسئولان فرودگاه و دولت مربوطه است.

- طبق عرف جهانی تاخیر تا نیم ساعته پروازها مشکلی ندارد و طبیعی به حساب می آید.

- اگر پروازی بیش از 30 دقیقه تاخیر داشته باشد شرکت هواپیمایی موظف است نسبت به تامین رضایت مشتری اقدامات لازم را انجام دهد البته این امر با توجه به رقابت بین شرکت ها برای حفظ مسافرانشان امری طبیعی است و ایرلاین ها معمولا خود نسبت به این موضوع راغب هستند.

- طبق قاعده بین المللی در پروازهایی که دو ساعت تاخیر دارند، شرکت هواپیمایی موظف است شرایطی را برای تماس رایگان و اسکان راحت مسافران فراهم کند و نوشیدنی و غذای مناسب در اختیار آن ها بگذارد.

- در تاخیرهای بیش از سه ساعت، مسافران می توانند غرامتی معادل لغو پرواز را دریافت کنند.

- اگر پروازی بیش از پنج ساعت تاخیر داشته باشد مشتری حق لغو پرواز و دریافت بهای کامل بلیت را دارد و شرکت هواپیمایی باید شرایط لازم برای بازگشت مشتری به مبدأ را فراهم کند.

- اما لغو پرواز نیز شرایطی دارد؛ ایرلاینی که قصد لغو پروازی را دارد می تواند با اعلام موضوع در زمان حداقل دو هفته مانده به پرواز و البته تعیین جایگزین مناسب هواپیمای دیگر رضایت مشتری را جلب کند در غیر این صورت مسافر طبق برنامه زمانی مشخص می تواند نسبت به دریافت غرامت اقدام کند.

- در صورتی که شرایط نامساعد جوی علت اصلی لغو پروازی باشد و امکان جایگزین کردن هواپیمای دیگر به وجود نیاید تنها بهای بلیت به مسافر عودت داده می شود.

- البته طبق شرایطی شرکت های هواپیمایی تحت پیگرد قضایی نیز قرار می گیرند. طبق تصویب کنوانسیون بین المللی ورشو اگر ایرلاینی موجب ضرر و زیان مسافری شود فرد متضرر حق دارد به دادگاه در این رابطه شکایت کرده که با توجه به مسوولیت شرکت ها در این زمینه حق با مسافر خواهد بود.

علیرغم تمام این قوانین و مصوبات در بسیاری از شرایط شرکت های هواپیمایی طبق صلاحدید خود و سیاست هایشان عمل می کنند و البته تعداد زیادی ازمسافران نیز به حقوق خود در این حوزه آشنایی ندارند.

هر چند این که چه میزان از عرف بین المللی در این حوزه توسط شرکت های هواپیمایی ایرانی رعایت می شود نیز نکته ای است که به بررسی های بیشتری نیاز دارد.


ویدیو مرتبط :
پایان نامه حقوق گرایش خصوصی: مسوولیت مدنی تاخیر در پرواز هواپیما در کنوانسیون ور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تصاویر پرواز مرد جتی در ارتفاع 1300متری/ مسافران هواپیما شگفت زده شدند



مرد جتی بار دیگر توانست با جت خود در آسمان پرواز کند اما این بار برای نخستین بار در کنار یک هواپیمای مسافرتی با سرعتی بیش از 200 کیلومتر در ساعت و در ارتفاع 1300 متری زمین پرواز کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، یوز راسی مرد جتی اهل سوئیس مسافران یک هواپیما را با پرواز هفت دقیقه ای خود با سرعت 205 کیلومتر شگفت زده کرد، پروازی که با بالهای مجهز به جت وی انجام شد.

اگرچه مرد جتی چهره چندان جدیدی نیست و پیش از این پروازهای موفقیت آمیزی داشته است، اما این اولین باری بود که وی توانست در کنار یک هواپیمای مسافری پرواز کند.

 

مرد جتی , عکس پرواز مرد جتی

 

مرد جتی با پرواز در کنار یک هواپیما، مسافران آن را شگفت زده کرد

 

مرد جتی , عکس پرواز مرد جتی

 

راسی در کنار هواپیمای Breitling Douglas برفراز دریاچه لورسن به مدت هفت دقیقه پرواز کرد

وی در آخرین اقدام خود ابتدا توسط یک هلی کوپتر در ارتفاع 1800متری به سمت زمین رها شد. این فرمانده بازنشسته خطوط هوایی بین المللی سوئیس خود را به واسطه بالهای جتی در هوا ثابت نگاه داشت و به نوعی از این بالهای جتی استفاده کرد که گویی بخشی از بدن وی هستند.

پس از آن وی ارتفاع خود را کم کرد و نزدیک هواپیما قرار گرفت. وقتی که سوخت وی تمام شد به سادگی چتر خود را باز کرد و در فرودگاه بوش به زمین نشست.

 

مرد جتی , عکس پرواز مرد جتی

 

این اولین پرواز مرد جتی در کنار یک هواپیمای مسافربری بود

 

 

مرد جتی , عکس پرواز مرد جتی

 

راسی نخستین نفری است که در سال 2006 با بالهای جتی پرواز کرد

 

راسی در ابتدا خلبان ارتش بود اما بعدها به عنوان فرمانده پرواز در پروازهای تجاری مشغول کار شد. وی در وب سایت شخصی خود نوشته است که همواره تمام وقت آزاد خود را به پرواز و تجربه پرواز به تمام اشکال مختلف معطوف کرده و بالهایی را ساخت که دارای چهار موتور جتی است.

 

مرد جتی , عکس پرواز مرد جتی

 

راسی توسط یک هلیکوپتر در ارتفاع 1800متری در آسمان رها شد

وی تاکنون برفراز کوهستان آلپ از جمله دریاچه ژنو پرواز و از کانال مانش نیز عبور کرده است.

اکنون وی اختراع خود را به نوعی تغییر داده است که تنها یک ارتفاع سنج و دستگاه کنترل سوخت را در دستان خود نگاه می دارد.

 

 

مرد جتی , عکس پرواز مرد جتی

 

لباس چتری که این خلبان 53 ساله می پوشد همراه بالهای دومتری خود 55 کیلو وزن دارد

 

مرد جتی , عکس پرواز مرد جتی

 

وقتی سوخت مرد جتی تمام شد وی به سادگی چتر خود را باز کرد و در فرودگاه بوش فرود آمد ...../ خبرگزاری مهر