اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حسام‌ الدین سراج به «ساعت 25» می‌رود


حسام الدین سراج خواننده موسیقی اصیل ایرانی و نوازنده سنتور و سه تار مهمان این هفته برنامه موسیقی «ساعت ۲۵» می شود.

خبرآنلاین: حسام الدین سراج خواننده موسیقی اصیل ایرانی و نوازنده سنتور و سه تار مهمان این هفته برنامه موسیقی «ساعت ۲۵» می شود.

برنامه موسیقی «ساعت ۲۵» پنجشنبه شب ۱۳ اسفندماه میزبان حسام الدین سراج خواننده موسیقی اصیل ایرانی، نوازنده سنتور و سه تار و خالق آثار ماندگاری چون «نینوا»، «شمس اضحی»، «شرح فراق» و ... می شود.

حسام الدین سراج روی صندلی مهمان و در مقابل امیرحسین مدرس مجری کارشناس برنامه قرار می گیرد و درباره تجربیات خود، موسیقی اصیل ایرانی و وضعیت حال حاضر موسیقی و آثار خود سخن می گوید. در این برنامه همچنین شاهد پخش گزیده ای از آثار این هنرمند خواهیم بود.

این برنامه همچون روال هر هفته راس ساعت ۰۰:۳۰ بامداد جمعه روی آنتن شبکه ۵ می رود و بخش های دیگری همچون آیتم های «موسیقی فیلم» با سخنان مانی جعفرزاده، «موسیقی نواحی» با سخنان هوشنگ جاوید، «موسیقی اصیل ایرانی» با صحبت های مقداد شاه حسینی، اخبار و اتفاقات موسیقی را در بر می گیرد.

برنامه «ساعت ۲۵» درراستای تخصصی تر شدن و بررسی جدی تر سبک های مختلف موسیقی هر هفته یکی از موضوعات این هنر را با حضور مهمان و مجری کارشناس برنامه به بحث و چالش کشانده و سعی در گشودن بابی جدید در پرداختن به مسائل و مشکلات موسیقی دارد.

این برنامه هر هفته پنجشنبه شب ها ساعت ۰۰:۳۰ به صورت زنده روی آنتن شبکه ۵ سیما می رود.

تهیه‌کننده: محمود محمودی، کارگردان: احمد اطراقچی، سردبیران: حمیدرضا ترکاشوند و زهرا صفایی، مجری: امیرحسین مدرس، مدیر تولید: آرش جهانشاه، تصویر و نور: مهداد هوشیاری، تدوین: سارا معلم، مسعود صنم و شبنم آدینه، دستیاران: عباس هوشیاری، محمد بنایی و روابط عمومی: شیوا خورسند عوامل و دست اندرکاران «ساعت ۲۵» هستند.


ویدیو مرتبط :
حسام الدین سراج

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زندگینامه سید حسام الدین سراج



 

 

زندگینامه سید حسام الدین سراج

 

در سال 1337 در شهر اصفهان در خانواده ای صاحب ذوق دیده به جهان گشود. بزرگترین مشوق وی در تحصیل علم و هنر مرحوم پدرش بود. ایشان بر علوم قدیمه و ادبیات احاطه داشت و از صدای خوش آهنگی برخوردار بود و با اساتید ادب و هنر نظیر استاد جلال الدین همایی، استاد تاج اصفهانی، استاد حسن کسایی و ... حشر و نشر داشت. به همین جهت فضایی مستعد برای تربیت فرزندانش فراهم آورده بود. در چنین محیطی جوانه های عشق و علاقه به شعر و موسیقی در جان و دل وی شکوفا شد.

سراج موسیقی را با آموختن تنبک از سیزده سالگی آغاز کرده، سپس سنتور را در اصفهان نزد استاد ساغری آموخته و برای تکمیل آن از اساتیدی چون فرامرز پایور، رضا شفیعیان و پشنگ کامکار بهره جسته است. در زمینه آواز از محضر مرحوم استاد محمود کریمی و استاد محمدرضا شجریان استفاده کرده است. در حال حاضر هم به اغتنام فرصت از محضر اساتید موسیقی و تحقیق در شیوه قدما بهره می برد. شاگردی و تعلم را بالاترین توفیق زندگی خود می داند و به همین لحاظ به موازات آموزش موسیقی تحصیلات خود را در رشته معماری و شهرسازی در دانشگاه شهید بهشتی ادامه داده و موفق به اخذ فوق لیسانس معماری از آن دانشگاه و دکترای پژوهش هنر از دانشگاه هنر شده است.

در برخی از آثار که با صدای او شنیده ایم مانند: باغ ارغوان، شرح فراق، بی نشان، آئینه رو، نرگس مست، ماه نو و ... آهنگسازی را نیز به عهده داشته است.

تحقیقاتی در باب زیبایی شناسی هنر و معماری و تطبیق وجوه اشتراک هنرها دارد که بصورت رساله نهایی دانشگاهی ارائه شده و بعضاً به صورت مقاله در مجلات فرهنگی - هنری به چاپ رسیده است.

 

زندگینامه سید حسام الدین سراج

 

آثار موسیقی که تا کنون از او منتشر شده است عبارتند از:

نینوا، باغ ارغوان، وصل مستان، شمس الضحی، یاد یار، آفاق عشق (خسرو شیرین، لیلی مجنون)، طریقت عشق، شرح فراق، آئینه رو، دل آرا، بی نشان، نگاه آسمانی، نرگس مست، بوی بهشت، شهر آشنایی، رویای وصل، وداع، عشق و مستی، نازنین یار، ماه نو، آئینه و آه، قصه گیسو، جام الست و ...

تاکنون کنسرت های موسیقی موفقی در کشورهای فرانسه، انگلستان، سوئیس، هلند، آلمان، یونان، اسپانیا، چین، ترکیه، کره، کانادا، آمریکا، و روسیه داشته است.

در فرازی از یکی از مصاحبه های هنری چنین اظهار می دارد: من خود را شاگرد کوچک مدارج نخستین آستان هنر می دانم و امیدوارم تا آخر عمر خاک پای اساتید عارف و عاشق این دیار سرمه چشم من باشد.

 

زندگینامه سید حسام الدین سراج

منبع:hesamseraj.com