اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حرف نزنید و پول 20 دقیقه مکالمه پرداخت کنید



اخبار,اخبار اقتصادی, سیم‌کارت اعتباری

کمیسیون تنظیم مقررات در آخرین مصوبه خود که به تازگی بر روی سایت سازمان تنظیم مقررات قرار گرفته، از وضع قوانینی جدید در حوزه سیم‌کارت‌های اعتباری خبر داده است.

در بخشی از این مصوبه آمده است که اگر مشترک سیم‌کارت اعتباری یک اپراتور به مدت سه ماه حتی با وجود داشتن شارژ از خط خود استفاده نکند، پس از پایان این دوره موظف به پرداخت هزینه‌ای معادل 20 دقیقه مکالمه با تعرفه خطوط دائمی خواهد شد.

کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه‌ی شماره 217 خود که در تاریخ 8 تیرماه سال جاری به تصویب رسیده و به تازگی بر روی سایت سازمان تنظیم مقررات قرار گرفته، اینگونه اعلام کرده است که با توجه به افزایش تقاضا برای سیم‌کارت‌های اعتباری و در راستای حمایت از حقوق مشترکین، افزایش رضایت آنها و به منظور ساماندهی استفاده از این سیم‌کارت‌ها در جهت بهره‌مندی موثر و کارآمد از شماره‌ها که جزو منابع کمیاب محسوب می‌شوند و همچنین جبران هزینه‌های اپراتورها دستورالعمل مدیریت سیم‌کارت‌های اعتباری را به شرط زیر مصوب می‌کند.

نکته قابل توجه آنکه پیش از این نیز طی سال‌های گذشته کمیسیون تنظیم مقررات اینگونه اعلام کرده بود که هیچ مشترکی اجازه داشتن بیش از 10 سیم‌کارت از یک اپراتور را ندارد و علاوه بر این اگر مشترکی بیش از سه ماه از خط خود استفاده‌ای به عمل نیاورد، اپراتور مجاز به سلب امتیاز از آن شماره می‌شود.

 

حال در مصوبه جدید این کمیسیون، ضوابط جدیدی نیز برای استفاده از سیم‌کارت‌های اعتباری در نظر گرفته شده که به نظر می رسد در آن تنها منافع اپراتورهای موبایلی مورد توجه قرار گرفته و حقوق مشترک در نظرگرفته نشده است.

بنابر اعلام این کمیسیون دارنده پروانه(اپراتور موبایل) صرفا پس از ثبت نام اجازه حضور در شبکه و مجوز استفاده از خدمات مربوطه را به مشترک داده و مشترک با دریافت سیم‌کارت ثبت‌نام شده مجوز حضور در شبکه و امکان استفاده از خدمات دارنده پروانه را خواهد داشت.

 

البته این بند از این مصوبه نکته‌ی جدیدی را در دل خود ندارد و پیش از این نیز در اغلب موارد مشترکان پس از ثبت‌نام امکان استفاده از سیم‌کارت خود را به دست می‌آوردند.

در بند دیگری از مصوبه مذکور آمده است :دارنده پروانه با تمام اعتبار می‌تواند نسبت به قطع یک‌طرفه همراه با اطلاع‌رسانی کامل اقدام کنند. همچنین در مصوبه مذکور اعلام شده است چنانچه مشترک هیچ‌گونه تراکنشی در طول یک بازه زمانی سه ماهه نداشته باشد در صورت وجود اعتبار دارنده پروانه (اپراتور) می‌تواند با انجام اطلاع‌رسانی لازم پس از بازه زمانی سه ماهه و همچنین به ازای هر دوره زمانی بدون تراکنش از طرف مشترک پس از گذشت این بازه زمانی سه ماهه نسبت به جبران هزینه‌های لازم‌التادیه برای نگهداری شبکه و ارتباط به میزان حداکثر تعرفه 20 دقیقه نرخ مکالمه پایه تلفن همراه دائمی اقدام کند.

در این صورت مشترک مجاز به استفاده از باقی‌مانده اعتبار خود خواهد بود.

اما در صورتی که مشترک، اعتباری در سیم‌کارت خود نداشته باشد اپراتور می‌تواند با انجام اطلاع‌رسانی لازم نسبت به قطع دو طرفه یا سلب امتیاز سیم‌کارت اقدام کند.

همچنین در تبصره‌ای در این مصوبه اشاره شده است: با انجام هر تراکنش از طرف مشترک، مهلت و بازه زمانی موضوع مجددا برای مشترک لحاظ و آخرین تراکنش مشترک مبنای شروع بازه زمانی سه ماهه لحاظ می‌شود.

در تبصره دیگری آمده است: دارنده پروانه در صورت عدم انجام تراکنش از طرف مشترک می‌تواند تا هنگام اتمام اعتبار نسبت به جبران هزینه‌های لازم‌التادیه نگهداری شبکه و ارتباط اقدام کند.

همچنین براساس مصوبه 217 کمیسیون تنظیم مقررات در وضعیت قطع یک‌طرفه و دوطرفه، کلیه‌ی خدمات سیم‌کارت مسدود می شود اما دارنده پروانه موظف است امکان تماس با کد‌های خدماتی اضطراری ملی را برقرار کند.

امکانات و تسهیلاتی که دارنده پروانه جهت افزایش اعتبار مشترک در شبکه و یا فعال‌سازی مجدد ارائه می‌کند مشمول قطع امکانات یا تسهیلات در قطع یک طرفه یا دو طرفه نخواهد شد. همچنین در وضعیت قطع دوطرفه دارنده پروانه موظف است شماره مشترک را تا زمان سلب امتیاز حفظ کند.

طبق مقررات عمومی اشاره شده در این مصوبه کلیه‌ی سیم‌کارت‌های ثبت شده برای مشترکین مشمول تعاریف و مفاد این دستورالعمل می‌شوند.

 

دارنده پروانه نیز از تاریخ ابلاغ مصوبه موظف به رعایت دستورالعمل حاضر در تنظیم قرار‌داد جدید و اصلاح قرار‌داد‌های قبلی مشترکین‌ خود علاوه بر رعایت مفاد قرار‌داد مندرج در موافق‌نامه پروانه‌ها بوده و موارد مغایر با آن در قرار‌داد‌های قبلی مشترکین غیرقابل استناد تلقی می‌شود.

همچنین تخلف دارنده پروانه (اپراتور) از این دستورالعمل توسط سازمان تنظیم مقررات بررسی و جرائم و چارچوب موافقت‌نامه پروانه و الحاقیه صادره آن تعیین و وضع خواهد شد.

البته دارنده پروانه نیز موظف است نحوه‌ی ثبت نام، غیرفعال‌کردن، قطع یک طرفه، قطع دوطرفه و سلب امتیاز از مشترک را به صورت صریح در قرار‌داد مشترکین خود لحاظ کنند.

اخبار اقتصادی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
عصبانیت آلکنو از رفتار ملی پوشان ایران/زیاد حرف نزنید!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ایتالیا پول خرید ایرباس‌های ایران را تضمین کرد/ پرداخت اقساط 20 ساله



اخبار,اخبار اقتصادی,خرید ایرباس‌های ایران

مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات شرایط استفاده بدهکاران بزرگ بانکی از خدمات این صندوق را تشریح و اعلام کرد که بیمه "ساچه" ایتالیا، پول خرید ایرباس‌های ایران را پرداخت کرده و ایران ۱۵ تا ۲۰ ساله اقساط آن را خواهد پرداخت.

به گزارش  ایسنا، سیدکمال سیدعلی امروز - سه‌شنبه - در نشستی خبری با بیان اینکه فرصت‌های جدید ناشی از اجرای برجام و لغو تحریم‌ها زمینه مناسبی برای اوج‌گیری مجدد صادرات غیرنفتی فراهم کرده است، گفت: در بسته جدید حق بیمه‌ها نرخ پوشش کل گردش صادراتی تا 80 درصد کاهش یافت.

وی گفت: دولت و مجلس با حمایت ویژه و تقویت صندوق ضمانت صادرات ایران شرایط تسهیل و پشتیبانی مالی و بیمه‌ای از صادرات را فراهم کرده و دولت طی پنج ماه اخیر، سه مصوبه ویژه برای صندوق به تصویب رسانده است.

افزایش ریسک‌پذیری ضمانت صادرات به بیش از 5 میلیارد دلار

او اظهار کرد: با افزایش 200 میلیون دلاری سرمایه، ظرفیت ریسک‌پذیری صندوق به بیش از پنج میلیارد دلار افزایش یافت و در حال حاضر حدود دو میلیارد دلار از صادرات کشور در سبد تعهدات صندوق قرار دارد.

سید علی افزود: افزایش سرمایه به میزان 200 میلیون دلار، کاهش حق بیمه و کارمزدهای صندوق و مصوبه حمایت 200 میلیون دلاری برای حمایت از پیمانکاران ایرانی فعال در عراق سه مصوبه ویژه برای صندوق است که این امر نشان توجه خاص دولت به ابزارهای حمایت بیمه‌ای از صادرات است.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه نرخ‌های پوشش عراق و افغانستان به یک درصد در سال و نیم درصد در شش ماه کاهش یافت، افزود: این نرخ‌های یارانه‌ای در حالی است که تقریبا تمامی موسسات همتای صندوق این کشورها را از شمول پوشش خارج ساخته‌اند؛ بنابراین صندوق ضمانت صادرات ایران در بازارهایی صادرکنندگان ایرانی را حمایت می‌کند که سایر کشورها جرأت ورود به آن را ندارند.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران در ادامه بیان کرد: از 200 میلیون دلار تخصیص برای عراق، بیش از 100 میلیون دلار آن به پیمانکاران ایرانی با تضمین صندوق پرداخت شده یا در حال پرداخت است.

وی با بیان اینکه تنوع محصولات نیز در دستور کار قرار گرفته است، افزود: ظرف هفته گذشته مصوبه مجمع عمومی صندوق برای صدور مستقیم ضمانت‌نامه‌های مورد نیاز پیمانکاران توسط صندوق اخذ شده است.

سیدعلی همچنین اظهار کرد: رفع تحریم‌ها حدود 20 تا 25 درصد از قیمت تمام شده کالاهای وارداتی خواهد کاست و این موضوع منجر به کاهش تورم داخلی می‌شود که دلایل این کاهش مربوط به کاهش حدود هشت درصد هزینه انتقال ارز، کاهش ریسک کشور و فراهم شدن امکان خرید اعتباری است.

وی گفت: ظرف ماه‌های پیش‌رو کاهش تورم و به دنبال آن امکان یکسان‌سازی نرخ ارز را شاهد خواهیم بود؛ بنابراین نگرانی‌ای از نوسانات نرخ ارزی کاسته خواهد شد، اگرچه در برنامه ششم ابزارهایی برای پوشش نوسانات ارز از طریق بازار مشتقات ارزی تعبیه خواهد شد.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: صندوق طی چهار ماهه اخیر با بیش از ده‌ها موسسه اعتبار صادراتی نشست داشته و ظرف ماه آتی با موسسات اعتبار صادراتی انگلستان، ژاپن و هند نیز تفاهم‌نامه امضا خواهد کرد.

سیدعلی در عین حال بیان کرد: حضور فعال در اتحادیه‌های بین‌المللی از جمله اتحادیه برن فرصت داده تا از موضع ایران دفاع کنیم و امیدواریم ظرف این هفته ریسک کشور یک یا دو درجه کاهش یابد، چون گروه ریسک ایران پیش از تحریم‌ها در گروه چهار یعنی ریسک متوسط قرار داشت که با شدت گرفتن تحریم‌ها به گروه هفت یعنی بسیار پرریسک تنزل یافت.

وی افزود: تراز تجاری مثبت (حدود دو میلیارد دلار) بدون نفت در سال جاری از نقاط مثبت اقتصاد مقاومتی است که می‌تواند ادامه پیدا کند و امیدواریم سال آینده شاهد صادرات بیشتری باشیم.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران همچنین گفت: مدیریت نوسانات ارز توسط بانک مرکزی از پیامدهای خوب صادرات غیرنفتی است و به نظر می‌رسد واردات بخش خصوصی در آینده نزدیک با ارز حاصل از صادرات صورت پذیرد و در حال حاضر بیش از 60 درصد از واردات از ارز حاصل از صادرات انجام می‌شود.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: ما می‌توانیم تا 30 درصد بودجه ناخالص داخلی کشور را فاینانس کنیم یعنی توان جذب ما تا 200 میلیارد دلار است که در این راستا پروژه‌های کشور نیز فعال می‌شود.

وی همچنین در بخشی از سخنان خود با اشاره به جزئیاتی از خرید هواپیماهای ایرباس گفت: «ساچه» پول ایرباس‌های ایران را پرداخت کرده و ایران ۱۵ تا ۲۰ ساله اقساط آن را خواهد پرداخت.

شرایط استفاده بدهکاران بزرگ بانکی از خدمات صندوق ضمانت صادرات

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران در بخشی از سخنان خود گفت: چنانچه برخی افراد که بدهکاران بزرگ سیستم بانکی به شمار می روند، بدهی خود را به صندوق ضمانت صادرات ایران پرداخت کرده و به لحاظ فعالیت اقتصادی منعی از سوی دولت نداشته باشند، این صندوق آماده خدمات رسانی به آنها است.

سیدعلی توضیح داد: به عنوان مثال اگر شهرام جزایری مجدد به صندوق ضمانت صادرات ایران برای دریافت خدمات مراجعه کند، آن را اعتبارسنجی می‌کنیم و اگر منعی برای صادرات نداشته و کارت بازرگانی هم دریافت کرده باشد، منوط به نداشتن بدهی قبلی یا تسویه آن می تواند مجدد از خدمات صندوق ضمانت صادرات ایران بهره مند شود.

وی در عین حال تاکید کرد: محروم کردن افراد از فعالیت اقتصادی و دریافت خدمات عمومی منوط به حکم دادگاه است و ما نمی توانیم بی دلیل فردی را از دریافت خدمات بی‌نصیب کنیم.


 اخبار  اقتصادی  -  ایسنا