اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حذف ناگهانی 13 رشته دانشگاهی


رشته‌های علوم تربیتی، مدیریت برنامه‌ریزی آموزشی، آموزش و پرروش كودكان عقب‌مانده ذهنی و پیش‌دبستانی و دبستان، فلسفه، علوم اقتصادی، حسابداری و روانشناسی نیز امسال دیگر در فهرست رشته‌های كارشناسی دانشگاه علامه نیستند.

حذف 13 رشته كارشناسی از فهرست رشته‌های تحصیلی آزمون سراسری سال 90 دانشگاه علامه طباطبایی، داوطلبان این رشته‌ها را سردرگم و مستاصل كرده است. از سوی دیگر استادان این دانشگاه نیز با اظهار تاسف از حذف این تعداد رشته و محروم ماندن داوطلبان از انتخاب این رشته‌ها از علل حذف و شرایط خاص امسال انتخاب رشته اظهار بی اطلاعی می‌كنند.

رییس دانشكده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی دیروز در پاسخ به «اعتماد» از حذف این تعداد رشته از جمله روزنامه‌نگاری و روابط عمومی اظهار بی اطلاعی كرد و موكدا بر بی‌اطلاعی خود در این زمینه اصرار ورزید. سال گذشته داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه علامه طباطبایی از بین 19 رشته كارشناسی، رشته تحصیلی خود را برگزیدند اما امسال داوطلبان در شرایط دشواری قرار گرفته و مجبورند از بین تنها شش رشته حقوق، زبان و ادبیات عربی، زبان و ادبیات فارسی، الهیات و معارف اسلامی، مدیریت بیمه اكو و مدیریت جهانگردی در این دانشگاه دست به انتخاب بزنند.

 تعداد بسیاری از علاقه‌مندان این رشته‌ها دیروز پس از دریافت دفترچه شماره دو از سایت سازمان سنجش با دیدن جداول انتخاب رشته‌های دانشگاهی حیرت‌زده شدند. برخی از این داوطلبان طی تماس با روزنامه اعتماد خواستار پیگیری مسوولان وزارت علوم بودند.

اما به نظر می‌رسد حذف ناگهانی این رشته‌ها در راستای بازنگری 38 رشته از رشته‌های علوم انسانی صورت گرفته است. بر اساس آخرین اعلام رییس پژوهشگاه علوم انسانی، این 38 رشته شامل حقوق، علوم سیاسی، اقتصاد، علوم تربیتی، مدیریت، زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات انگلیسی، تاریخ، فلسفه، روش‌‌شناسی، روزنامه‌نگاری، ارتباطات و علوم اجتماعی است. یكی از داوطلبان تحصیل در رشته روزنامه‌نگاری به«اعتماد» می‌گوید: «بعد از دیدن كارنامه در سایت سنجش همانطور كه مسوولان اعلام كرده بودند دفترچه شماره دو برای تعیین رشته نیز روی سایت قرار گرفت ولی با كمال تعجب رشته روزنامه‌نگاری نه در لیست دانشگاه علامه بود و نه در دانشگاه تهران. اگر قرار بر حذف این رشته‌ها بود، باید خیلی پیش از این به ما اطلاع داده می‌شد تا برای آینده خود تصمیم‌گیری كنیم نه اینكه به یك‌باره به ما گفته شود كه امكان تحصیل در رشته مورد علاقه‌مان را نداریم. ما هنوز دلیل این حذف را هم نمی‌دانیم.» محمدمهدی فرقانی، استاد روزنامه‌نگاری دانشگاه علامه طباطبایی می‌گوید: «متاسفانه هنوز از دلایل این حذف بی‌اطلاع هستیم.»

حمیدرضا آیت‌اللهی، رییس پژوهشگاه علوم انسانی پیش از این گفته بود بهترین افرادی كه می‌توانند بازنگری دروس علوم انسانی را انجام دهند استادان مدرس رشته‌های علوم انسانی هستند كه از صد دانشگاه كشور در بازنگری سرفصل‌ها همكاری می‌كنند. درخواست تاسیس دانشكده علوم ارتباطات در دانشگاه علامه‌طباطبایی در شهریور سال 1383 با تقاضای راه‌اندازی سه رشته روزنامه‌نگاری، روابط عمومی، مطالعات ارتباطی و فناوری اطلاعات در مقطع كارشناسی و یك رشته علوم ارتباطی در مقطع كارشناسی ارشد و دكتری به شورای گسترش آموزش عالی در وزارت علوم, تحقیقات و فناوری رسید و این دانشكده در زمستان همین سال طی مراسمی با حضور وزیر علوم وقت، تحقیقات و فناوری (دكتر توفیقی) و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (احمد مسجدجامعی)، ریاست دانشگاه، استادان و دانشجویان، محققان و جمعی از شخصیت‌های علمی و اجرایی افتتاح شد.

همانطور كه در سایت این دانشگاه آمده است هدف از ایجاد كارشناسی رشته روزنامه‌نگاری تربیت متخصص و كارشناسان ورزیده برای خبرگزاری‌ها، مطبوعات، رادیو، تلویزیون و فعالیت وابسته‌های مطبوعاتی و رسانه‌های الكترونیكی و تربیت نیروی متخصص برای اطلاع‌رسانی، هوشیارسازی و آگاهی بخشی و همچنین برقراری ارتباطات بین دولت و جامعه در سطح ملی و بین‌المللی بود.

اكنون حذف رشته روزنامه‌نگاری, روابط عمومی و علوم اجتماعی در حالی صورت گرفته است كه سال گذشته این دانشگاه در هر یك از این رشته‌ها 30 داوطلب را پذیرفته است و داوطلبان زیادی برای شركت در این رشته در سال 90 امید بسته بودند.

رشته‌های علوم تربیتی، مدیریت برنامه‌ریزی آموزشی، آموزش و پرروش كودكان عقب‌مانده ذهنی و پیش‌دبستانی و دبستان، فلسفه، علوم اقتصادی، حسابداری و روانشناسی نیز امسال دیگر در فهرست رشته‌های كارشناسی دانشگاه علامه نیستند.

منبع: تابناک


ویدیو مرتبط :
معرفی رشته های دانشگاهی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

یک طرح جدید برای حذف کنکور/ برگزاری آزمون تنها برای 50 رشته دانشگاهی



 

 

 

حذف کنکور , برگزاری آزمون , دانشگاه آزاد

 

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از دستور وزیر علوم برای بررسی طرح پیشنهادی حذف کنکور در برخی رشته ها خبر داد و گفت: وزیر علوم دستور داده است که طرح پیشنهادی سازمان سنجش برای حذف کنکور در برخی از رشته های تحصیلی به صورت اجرایی بررسی شود.

محمدحسین سرورالدین در گفتگو با مهر افزود: سازمان سنجش برای حذف کنکور موضوع طبقه بندی رشته های دانشگاهی را مطرح کرده است که بر اساس این طرح، برخی از رشته ها قابلیت حذف کنکور را دارند و برخی دیگر با اعمال سوابق تحصیلی و کنکور قابلیت پذیرش را دارند.

وی افزود: ما پیشنهاد خود را در زمینه حذف کنکور بر اساس طبقه بندی رشته های دانشگاهی به کارگروه ماده 4 حذف کنکور ارائه کرده ایم و وزیر علوم دستور داده است که این طرح به صورت عملیاتی و اجرایی تر مورد بررسی قرار گیرد.

رئیس سازمان سنجش اظهار داشت: نظر کارگروه بر روی کلیات این مسئله مثبت بوده اما برای تصویب نهایی، این موضوع باید اجرایی و مشخص شود از همین رو در جلسه دیگری به صورت دقیق تر مورد بررسی قرار می گیرد.

رئیس سازمان سنجش یادآور شد: برای حذف کنکور در برخی از رشته ها پیش از سال 93، باید آمار دقیقی از رشته ها، میزان پذیرش، میزان اقبال به آن رشته ها و سایر موضوعات مرتبط با آن تهیه شود تا به صورت کامل در جلسه کارگروه مطرح شود.

وی با اشاره به برخی جزئیات این طرح خاطرنشان کرد: پیشنهاد سازمان سنجش در کارگروه ماده 4 تقسیم بندی رشته های تحصیلی دانشگاهها بود که ظرفیت برخی از این رشته ها همواره در دانشگاهها خالی می ماند و در مقابل ظرفیت برخی از رشته ها به دلیل پرمتقاضی بودن بسیار کم است.

سرورالدین اضافه کرد: برای 50 رشته پرمتقاضی باید برای هم آزمون برگزار شود و هم سوابق تحصیلی درنظر گرفته شود، در بخش دیگر 50 تا 100 رشته متوسط هستند که می توان برای آنها سوابق تحصیلی در نظر گرفت اما 100 رشته هستند که برای ورود داوطلب به آنها نیاز به آزمون و سوابق تحصیلی نیست.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: ما اعلام کرده ایم که این 100 رشته نیازی به آزمون ندارند و داوطلبان می توانند در دانشگاههای غیرانتفاعی و غیر روزانه بر اساس دیپلمی که گرفته اند، پذیرفته شوند.../عصرایران