اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حذف دهک های پردردآمد یارانه بگیر همچنان منتظر اقدام دولت



اخبار,اخبار اقتصادی ,هدفمندی یارانه ها

 

اخبار اقتصادی - دولت راهکار نمی‌داند یا نمی خواهد!
حذف دهک های پردردآمد یارانه بگیر همچنان منتظر اقدام دولت

بعد از وعده وعیدهای فراوان مسئولان دولتی مبنی بر شناسایی 10 میلیون پردرآمد و حتی اطلاع به افراد پردرآمد از حذف یارانه ؛ دوباره معاون اول دولت یازدهم اعلام کرده است که دولت در شناسایی افراد دارا! به راهکاری دست پیدا نکرده است.

دولت یازدهم در گام اول اجرایی کردن مرحله دوم هدفمندی برای حذف افراد ثروتمند اقدام به ثبت نام جدید کرد که البته طرح انصراف داوطلبانه با شکست مواجه شد و بیش از 97 درصد مردم همچنان خواستار دریافت یارانه شدند. این در حالی است که در فرودین ماه امسال آقای طیب نیا وزیر اقتصاد و دارایی درصحن علنی مجلس از شناسایی 10 میلیون نفر پردرآمد خبر داد و گفت؛ اگر این افراد برای یارانه ثبت نام کنند؛ حذف می‌شوند.

به گزارش «تابناک»؛ براساس قانون مجلس شورای اسلامی افراد پُردرآمد باید شناسایی و بتدریج از فهرست دریافت‌کنندگان یارانه نقدی حذف می شدند. حتی در این خصوص کمیته‌ای در ستاد هدفمندی یارانه‌ها با محوریت وزارت رفاه تشکیل شده تا برای اجرای کامل طرح هدفمندی یارانه‌ها اقدام لازم را صورت دهد.

به عنوان مثال بر پایه بند «و» تبصره۲۱ لایحه هدفمندی مصوب ۲۸/ ۱۱/ ۱۳۹۲ دولت را موظف می‌کند، یارانه نقدی صرفا به سرپرستان خانوارهای متقاضی که به تشخیص دولت نیازمند دریافت یارانه باشند، پرداخت شود (مجموع درآمد سالانه آن‌ها کمتر از رقم تعیین شده توسط دولت باشد) و افراد متقاضی دریافت یارانه نقدی باید در موعد تعیین شده به مراکز ‌نام نویسی بروند. چنانچه پس از تحقیق مشخص شد که اشخاص با درآمد بیشتر از مبلغ فوق، یارانه گرفته‌اند، سه برابر یارانه دریافتی جریمه می‌شوند.

آیین‌نامه اجرایی این تبصره باید تا سه ماه توسط معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور و با همکاری وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی، نفت، نیرو و صنعت، معدن و تجارت تهیه می شد و به تصویب هیأت وزیران می‌رسید که این اتفاق نیز تاکنون نیفتاده است.

با این حال آقای نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور چندی پیش در مراسم آغاز سرشماری عمومی کشاورزی در پاسخ به این سوال که آیا دهک های بالا جهت حذف از لیست دریافت یارانه شناسایی شده‌اند، اعلام کرد: «همچنان در حال شناسایی دهک های بالا هستیم تا پس از اطمینان لازم نسبت به حذف آنها اقدام نماییم».

همچنین محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهور نیز مدتی پیش اعلام کرد ؛« از ابتدای شروع مرحله دوم هدفمندی؛ حذف دهک‌های پردرآمد متقاضی دریافت یارانه شروع شده است و ما به تعدادی از افراد پردرآمد نیز اطلاع داده‌ایم که یارانه آنان را حذف می کنیم».

سرانجام در حالی که همه مردم و نهادهای نظارتی منتظر هستند که دولت قانون را عمل و دهک های پردرآمد یارانه بگیر را حذف کند؛ دیروز اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در جلسه شورای اداری استان فارس اعلام کرده است که « در حوزه یارانه بگیران تشخیص نیازمندان از افراد دارا را مد نظر داشتیم اما نتوانستیم به راهکاری برسیم که این افراد را تشخیص دهیم.»

در واقع بعد از وعده وعیدهای فراوان مسئولان دولتی بر شناسایی 10 میلیون پردرآمد و حتی اطلاع به افراد پردرآمد از حذف یارانه ؛ دوباره معاون اول دولت یازدهم اعلام کرده است که دولت در شناسایی افراد دارا! به راهکاری دست پیدا نکرده است.

معلوم نیست؛ چرا علی رغم اینکه دولت برای پرهیز از سخنان چندگانه و گاهاً متناقض در حوزه اقتصاد، ستاد هماهنگی اقتصادی به وجود آورد؛ اما باز هم شاهد هستیم که این نوع اظهارات مردم و فعالان اقتصادی را نگران بی برنامه بودن دولت در امور اقتصادی همانند سال های گذشته کرده است.

در حالی دولت ادعا می کند که راهکاری برای شناسایی پردرآمدها برای حذف پیدا نکرده است که تاکنون کارشناسان اقتصادی راهکارهای فراوانی از جمله شناسایی دهک های کم درآمد، استفاده از منابع اطلاعاتی از جمله بانک ها، اسناد و املاک و .... ارائه کرده اند. هرچند که خود دولت نیز هر بار اقدام به نام نویسی یارانه از مردم کرده، اطلاعات اقتصادی را جمع آوری کرده است. در واقع این اطلاعات فقط نیاز به یک راستی ازمایی داشته است که این راستی آزمایی تا به حال انجام نشده است.

در هیچ كجای دنیا به همه مردم به شكل فراگیر و یكسان یارانه نمی دهند. تمام هدف، هدفمندی یارانه ها این است كه برابری‌های توزیع و درآمد تعدیل شود. اما مكانیزمی كه دولت سابق و جدید در موضوع هدفمندی تا به حال دنبال کرده است، نه از كارآیی برخوردار است و نه عدالت را در جامعه گسترش می دهد. بنابراین لازم است که دولت هرچه زودتر قانون هدفمندی یارانه ها را اجرایی کند و افراد پردرآمد یارانه بگیر را حذف نماید.
اخبار اقتصادی - تابناک

 


ویدیو مرتبط :
حذف یارانه دهک های پردرآمد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توضیح نوبخت درباره روند حذف برخی دهک‌ها از جمع یارانه‌بگیران/ توافق مجلس و دولت برای فاز دوم هدفمندی



اخبار ,اخبار اقتصادی,توضیح نوبخت درباره حذف برخی دهک‌ها


اخبار اقتصادی - توضیح نوبخت درباره روند حذف برخی دهک‌ها از جمع یارانه‌بگیران/ هدفمندی فعلی با قانون فاصله زیادی دارد

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با اشاره به توضیحاتی درباره برخی اخبار مبنی بر حذف برخی دهک های بالای درآمدی جامعه از جمع یارانه‌بگیران گفت: آنچه تاکنون با عنوان هدفمندی یارانه ها در کشور اجرا شده، با اهداف قانونی فاصله زیادی دارد.

محمدباقر نوبخت در گفتگو با  مهر، در پاسخ به این سوال که سیاست دولت برای ادامه اجرای هدفمندی یارانه ها چگونه خواهد بود؛ چراکه برخی اعضای کابینه نظیر آقای ترکان اجرای هدفمندی را طرحی شکست خورده خوانده اند، اظهار کرد: هدفمند کردن یارانه ها یک قانون است و دولت آن را با عنوان یک ضرورت در کشور لازم به تعقیب می دانند.

وی با تاکید بر اینکه هدفمندی یارانه ها باید به شکل صحیح دنبال و اجرا شود، افزود: منتهی مراتب قطعا آنچه تاکنون با عنوان هدفمندی یارانه ها در کشور اجرا شده، با اهدافی که در قانون برای آن پیش‌بینی شده بود، فاصله زیادی دارد.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با اشاره به ضعف های فعلی اجرای قانون هدفمندی یارانه ها تصریح کرد: به همین جهت دولت مصمم است در ادامه هدفمندی را به شیوه بهتری که ما را به اهداف اصلی اجرای این قانون نزدیک می کند، اجرا کند.

وی ادامه داد: در راستای اجرای این سیاست، چگونگی اجرای هدفمندی در دولت تدبیر و امید قرار است به زودی در قالب لایحه ای جداگانه به مجلس تقدیم شود.

نوبخت در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا دولت بنا دارد برخی دهک های بالای درآمدی جامعه را از جمع یارانه بگیران در لایحه مذکور حذف کند یا خیر؟، گفت: هر جزئیاتی مربوط به حذف برخی دهک‌های بالای درآمدی وجود داشته باشد، در لایحه اصلاح هدفمندی از سوی دولت اعلام خواهد شد.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که گفته می شود در لایحه دولت برای اصلاح شیوه اجرای هدفمندی یارانه‌ها حذف یک دهک قطعی شده و دولت در حال بررسی برای حذف دهک دوم بالای درآمدی از جمع یارانه‌بگیران است، خاطر نشان کرد: ما قطعا همه جزئیات برنامه دولت برای چگونگی ادامه هدفمندی را در لایحه تدوین خواهیم کرد و سپس آن را به نحو شایسته ای اطلاع رسانی می‌کنیم.
                                   .......................................................
توافق نوبخت و لاریجانی برای چالش بودجه استانها/ فاز دوم هدفمندی وارد بودجه می‌شود

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی از توافق رئیس مجلس و معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در خصوص تعیین تکلیف هدفمندی در لایحه بودجه 93 و بودجه استان ها خبر داد.

غلامرضا کاتب در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر با اشاره به جلسه هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق و با لاریجانی و نوبخت گفت: در این جلسه توافق کردیم قانون بودجه 93 به گونه ای تنظیم شود که هیچ استانی اعتبارات بخش های تملک دارایی اش بیشتر از 33 درصد کاهش نیابد تا توازن منطقه ای و عدالت اجتماعی رعایت شود.

وی با اشاره به رایزنی مجلس با دولت برای ارائه راهکار اجرای فاز دوم هدفمندی در قالب لایحه بودجه 93 گفت:دولت در این جلسه قول داد تلاش کند تا تکلیف اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها را در لایحه بودجه 93 مشخص کند و در قالب پیشنهاد به کمیسیون تلفیق ارائه دهد.

به گزارش مهر، اعتبارات بودجه ای کل کشور نسبت به قانون سال 92 به میزان 7.3 درصد کاهش داشته  و اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای نیز نسبت به قانون به میزان 33 درصد کاهش داشته است، اما نسبت به عملکرد دولت در سال جاری 3 برابر شده است .

با این حال پس از ارائه لایحه بودجه مجمع نمایندگان استان های کردستان، خوزستان، مازندران در اعتراض به بودجه استان هایشان تهدید به استعفا کردند که با وساطت هیات رئیسه مجلس استعفاها منتفی شد.
اخبار اقتصادی - مهر