اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حاتمی‌کیا: در حق قهرمانان انقلاب جفا شده


یک فیلمسازسینمای دفاع مقدس گفت: در عرصه سینما حقایق و ایثارگریهای قهرمانان انقلاب اسلامی فدای دوران دفاع مقدس شد لذا در حق افرادی نظیر شهید چمران به عنوان قهرمانان انقلاب جفا شده است.

خبرگزاری ایرنا: ˈابراهیم حاتمی کیاˈ عصر سه شنبه در آیین پایانی مسابقه ˈانقلاب من؛ آرمان منˈ با عنوان جشن بزرگ اقتدار و دانش که به همت موسسه خدمات مشاوره ای جوانان و پژوهش های اجتماعی در ورزشگاه شهید بهشتی مشهد برگزار شد، افزود: فیلم ˈچˈ درباره قهرمانان انقلاب است.

وی بیان کرد: از آنجا که دوران دفاع مقدس به فاصله دو سال پس از انقلاب اسلامی به وقوع پیوست لذا فرصتی به وجود نیامد که هنرمندان تئاتر و سینما درباره شخصیت های تاثیرگذار و در واقع قهرمانان انقلابی اثری بیافرینند و آنان را به نسل جوان معرفی کنند.

وی اظهار داشت: انگیزه حقیقی من از ساخت فیلم ˈچˈ به تصویر کشیدن زندگی و کارهای بزرگ شهیدانی مانند چمران و معرفی وی به نسل جوان است تا جوانان این افراد را بیشتر شناخته و به تاثیرگذاری آنان پی ببرند و ارزش این انقلاب را درک کنند.

وی تاکید کرد: لازم است برای حفظ ارزش های انقلاب و دفاع مقدس، هنرمندان در عرصه های مختلف یک بازنگری در وقایع سی و چهار سال گذشته کرده و با نگاهی نو آثاری جدید بیافرینند تا برای نسل جوان تازگی داشته باشد.

این کارگردان سینمای دفاع مقدس گفت: من معتقدم که در سینمای دفاع مقدس و انقلاب اسلامی کارهای کمی شده و آنچه انجام گرفته در شان قهرمانان و شخصیت های تاثیرگذار این دوران نبوده است.

وی افزود: هنوز نقش تاثیرگذار و از جان گذشتگی های قهرمانان و شخصیت های زیادی در دوران انقلاب و دفاع مقدس برای جامعه امروز تبیین نشده تا ارزش انقلاب و دفاع مقدس را درک کنند و در حفظ آن ها بکوشند.

حاتمی کیا گفت: آرزو دارم برای تک تک قهرمانان جنگ و انقلاب فیلمی ساخته و این افراد با تمام خصوصیات و ابعاد زندگیشان به نسل جوان معرفی شوند.

تهیه کننده فیلم ˈچˈ نیز در این آیین، 20 فروردین ماه را رو عجیبی عنوان کرد و گفت: امشب و فردا سالگرد شهادت سید مرتضی آوینی، سپهبد صیاد شیرازی و روز انرژی هسته ای است.

ˈپژمان لشکری پورˈ افزود: امشب و در این آیین، گویی شهید آوینی در وجود حاتمی کیا متجلی شده و غم و غصه ها و دیدگاه های این شهید از زبان حاتمی کیا برای این جمع بیان می شود.

وی بیان کرد: حاتمی کیا همیشه می گفت ˈدوست دارم همه اعضای یک خانواده باهم به تماشای فیلم ˈچˈ بروند تا دیدن این فیلم مروری بر تاریخ این نظام باشد.

در این آیین از حاتمی کیا توسط یکی از برگزیدگان مسابقه ˈانقلاب من، آرمان منˈ با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.


ویدیو مرتبط :
سکوت حاتمی کیا و بوسه علی رویین تن بر شانه حاتمی کیا!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روایت حاتمی‌ کیا از دیدار با رهبر معظم انقلاب


مراسم تجلیل ابراهیم حاتمی‌کیا، عصر 26فروردین در فرهنگسرای «اندیشه» برپا شد. در این مراسم از افشار‌، مادران شهیدان علی‌اکبری‌ و همچنین نرگس آبیار (محمدحسین قاسمی)، مسعود ده‌نمکی‌، سیدمحمود رضوی‌، پژمان لشگری‌پور‌ و ابراهیم حاتمی‌کیا برای ساخت فیلم‌های «شیار 143»، «معراجی‌ها» و «چ» تجلیل به‌عمل آمد.

خبرگزاری ایسنا: مراسم تجلیل ابراهیم حاتمی‌کیا، عصر 26فروردین در فرهنگسرای «اندیشه» برپا شد. در این مراسم از افشار‌، مادران شهیدان علی‌اکبری‌ و همچنین نرگس آبیار (محمدحسین قاسمی)، مسعود ده‌نمکی‌، سیدمحمود رضوی‌، پژمان لشگری‌پور‌ و ابراهیم حاتمی‌کیا برای ساخت فیلم‌های «شیار 143»، «معراجی‌ها» و «چ» تجلیل به‌عمل آمد.

در این مراسم حاتمی‌کیا ضمن اعلام اینکه علاقه‌ای به سخن‌گفتن ندارد، ‌عنوان کرد: ‌«دوست ندارم بسیار در سایت‌ها دیده شوم. اما چاره‌ای هم نیست چون باید تاکید کنیم که از کجا آمده‌ایم، می‌خواهیم چه‌کار کنیم و می‌خواهیم به کجا برویم. به‌نظرم هر هنرجوی سینما باید بتواند به این چند سوال پاسخ دهد.» وی ادامه داد: «صحبت‌هایی را کردم، فحش‌ها، جیغ‌هاو‌دادهایی را شنیدم و می‌شنوم که البته باید خدا را شکر کنم، انشاءالله این‌روزها بگذرد تا بتوانم درباره بعضی از مسایل صحبت کنم.»

 این کارگردان سینمای ایران با تشریح وضعیت این‌روزهایش خاطرنشان کرد: «ما وقتی وارد حوزه سینما شدیم جنگ در جریان و جایمان معلوم بود. به همین دلیل فضا برای ما آسان‌تر شکل می‌گرفت. اما کارکردن برای بچه‌های امروز کمی سخت‌تر است و فضای فعالیت آنها مانند زمانی است که بچه‌های «روایت فتح» در دوره پس از جنگ وارد کار شدند. هرچند این گروه تمام تلاش خود را انجام داد تا به سراغ بچه‌های جنگ بعد از پایان آن برود اما در نهایت یک غم نوستالژیک همه را گرفت.»

ابراهیم حاتمی‌کیا در بخش دیگر سخنانش با بیان اینکه «در روزهای قبل، خدمت مقام‌معظم‌رهبری رسیده است»، توضیح داد: «دو روز قبل فهمیدم که برای فیلم «چ» می‌توانم هنگام نماز خدمت آقا برسم و خیلی خوشحال شدم. ایشان پس از نماز خیلی نسبت به من و فیلم ‌«چ» محبت داشتند و با چهره‌ای بشاش درباره شهیدچمران و فیلم «چ» صحبت کردند و نسبت به چمرانی که ساخته شده بود هم علاقه‌مند بودند.

واقعا باید بگویم از این محبت ایشان به شدت شاد و خوشحال شدم.» وی یادآور شد: «در کل دو روز قبل برای من روز بسیار خوبی بود چون ظهرش خدمت آقا رسیده بودم و بعد از ظهرش نیز خبر نظرسنجی وزارت ارشاد را دیدم که در اینجا جا دارد از آنها برای این کار تحقیقی و نظرسنجی تشکر کنم.» کارگردان «چ» که در نظرسنجی وزارت ارشاد به عنوان محبوب‌ترین فیلمساز از سوی مردم شناخته شده است‌، در بخش دیگر سخنانش اظهار کرد: «آقای ده‌نمکی فحش‌خورش ملس است. اما من تازه وارد این‌چنین فضاهایی شده‌ام. در آن فضایی که صحبت می‌کردم‌، وقتی سایت‌ها را می‌خواندم احساس می‌کردم چقدر منفور شده‌ام. اما نظرسنجی مردم نشان می‌دهد که اصلا اینطور نیست و نباید گمراه جماعت پشت مانیتور و دست به کیبورد شد.»