اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حائری: اخلاق در صداوسیما رعایت شود


استاد حوزه با تاکید بر این که یکی از آداب اخلاقی مناظره توجه به کلام و سخن گوینده است، اظهار داشت: طرفین مناظره همواره باید در بحث و گفتگو به بررسی ادله و مستندات یکدیگر بپردازند و هرگز نباید اجازه دهند که مسائل حاشیه‌ای در گفتگو و مناظره اخلال ایجاد کند.

حوزه نیوز: استاد حوزه با تاکید بر این که یکی از آداب اخلاقی مناظره توجه به کلام و سخن گوینده است، اظهار داشت: طرفین مناظره همواره باید در بحث و گفتگو به بررسی ادله و مستندات یکدیگر بپردازند و هرگز نباید اجازه دهند که مسائل حاشیه‌ای در گفتگو و مناظره اخلال ایجاد کند.

آیت‌ الله محی الدین حائری شیرازی در اولین نشست علمی «اخلاق مناظره» که در اداره كل پژوهش‌های اسلامی صداو سیما( رسانه) در قم برگزار شد، به تشریح ویژگی‌های مناظره اخلاقی، شرایط مناظره كنندگان و نحوه اداره آن به ویژه در رسانه ملی پرداخت.

عضو خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه رواج مناظره از صدر اسلام و اهمیت آن، امری بسیار ظریف، حساس و سودمند می باشد، گفت: اگر مناظره به صورت صحیح صورت بگیرد، باعث رشد و شكوفایی جامعه خواهد بود.

این استادحوزه، مناظره حضرت ابراهیم(ع) با مشركان، مناظرات امام صادق(ع)، امام رضا(ع) و شاگردانشان به ویژه هشام را از جمله مناظرات مهم و معتبر در دست‌یابی به معیارهای مناظره اسلامی و اخلاقی برای رسانه ملی و جامعه برشمرد.

آیت‌الله حائری شیرازی توجه رسانه به موضوع و اركان مناظره را بسیار مهم و تعیین كننده دانست و با اشاره به برخی از آسیب‌های موجود در برگزاری مناظره‌ها گفت: یكی از اركان مهم مناظره، داور و كسی كه به نوعی مدیریت مناظره را بر عهده دارد، می باشد.

عضو خبرگان رهبری ادامه داد: مدیر مناظره باید دارای معلومات وسیع و گسترده و نسبت به طرفین مناظره مدیریت داشته باشد تا مناظره به صورت صحیح و دور از جدال و نزاع برگزار شود.
این استاد حوزه، در ادامه به بیان ویژگی‌، باید و نبایدهای اخلاقی طرفین مناظره اشاره کرد وگفت: نیرومندی در میدان مناظره و پیروزی بر مخالف، تنها در گرو معلومات و حقانیت گوینده نیست، بلكه به آگاهی از دانش مناظره و رعایت آداب و شرایط آن نیز بستگی دارد.

آیت‌الله حائری شیرازی با بیان اینکه یکی از آداب اخلاقی مناظره توجه به کلام و سخن گوینده است، اظهار داشت: طرفین مناظره همواره باید در بحث و گفتگو به بررسی ادله و مستندات یكدیگر بپردازند و هرگز نباید اجازه دهند كه مسائل حاشیه‌ای در گفتگو و مناظره اخلال ایجاد كند.

عضو خبرگان رهبری، رعایت انصاف، آرامش، گشاده‌رویی، استدلال طلبی و حق محوری را از اخلاق مناظره اسلامی عنوان کرد و با اشاره به اهمیت و جایگاه رسانه ملی به عنوان معلم و مهندس اخلاقی در جامعه به توجه هر چه بیشتر بر مدیریت علمی و اخلاقی مناظره‌ها در رسانه ملی تأكید كرد.


ویدیو مرتبط :
جلسه اخلاق آیت الله حائری شیرازی(قسمت چهارم)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خاتمی:فقط هشدار دادم افراطی‌گری ممکن است به تروربینجامد/جامعه رابه رعایت اخلاق دعوت می‌کنم



محمد خاتمی ,جشنواره نانو

خاتمی:فقط هشدار دادم افراطی‌گری ممکن است به تروربینجامد/جامعه رابه رعایت اخلاق دعوت می‌کنم

محمد خاتمی در پاسخ به این سوال که آیا شما برنامه‌ای برای ترور دارید؟ اظهار کرد: به منِ یزدی که گفت‌وگوی تمدن‌ها را مطرح کرده‌ام اصلا می‌خورد که اهل ترور باشم؟

 رییس بنیاد باران در حاشیه بازدید از ششمین جشنواره نانو در توضیح پیش‌بینی‌ اخیرش درباره احتمال وقوع ترور که واکنش‌هایی را در پی داشته است، اظهار کرد: این تخریب‌ها نمونه‌ افراطی‌گری است. من جامعه را به اخلاق،‌ آرامش و نقد منطقی دعوت می‌کنم.

رییس‌جمهور اسبق کشورمان در مورد صحبت‌های اخیر خود اظهار کرد: من فقط هشدار داده‌ام که افراطی‌گری ممکن به ترور بیانجامد، منظورم این نیست که کسی قصد ترور دارد. ما خودمان مورد ترور قرار گرفته‌ایم.

وی همچنین افزود: جامعه باید به سوی منطق برود و باید نقد منطقی جایگزین اعتراض تخریبی شود. در زمانی که من رییس جمهور شدم اعتراض‌های شدیدی به من می‌شد و من نه تنها با آنها برخورد نکرده، بلکه خوشحال بودم. امیدوارم همه مسوولان قدرت تحمل نقد را داشته باشند.

رییس جمهور اسبق کشورمان در پاسخ به سوال دیگری درباره این‌که که آیا اتاق فرماندهی از سوی اصلاح‌طلبان تشکیل شده است ،گفت: اینها حرف‌های بی‌ خودی است و کسانی که ناراحت هستند، مردم اصلاحات و اعتدال را به افراط‌گری ترجیح داده اند آن مطرح می‌کنند آنها فقط به دنبال جبران شکستی هستند که از مردم خورده‌اند.

وی در مورد تشکیل حزب از سوی محمد عارف نیز گفت: من مخالف تشکیل احزاب فراگیر هستم، اما امیدوارم شاهد گسترده شدن فعالیت احزاب باشیم، زیرا این امر موجب رونق جامعه می‌شود البته احزاب باید در چارچوب ضوابط و قوانین تشکیل شوند و دولت هم از آنها حمایت کند.

محمد خاتمی در پاسخ به این سوال که آیا از شما درباره وزرای سه وزارتخانه باقی مانده نظر خواسته شده است اظهار کرد: خیر. از من نظری خواسته نشده ،من معتقدم باید دست رییس جمهور را باز گذاشت تا وی نیروهای خود را انتخاب کند. شعارها و جهت‌گیری‌های آقای روحانی بسیار خوب است و خوشبختانه ایشان بر این شعارها پا فشاری کرده و باید کسانی را انتخاب کند که قادر به پیاده کردن این شعارها باشد.

رییس جمهور اسبق کشورمان درباره نظرسنجی درباره رابطه با آمریکا نیز گفت: در این باره نظر خاصی ندارم و معتقدم رییس جمهور باید براساس تشخیص خود عمل کند. ما فقط موفقیت آقای روحانی را می خواهیم.

خاتمی که در حاشیه بازدید از نمایشگاه نانو با خبرنگاران گفت‌وگو می‌کرد ، با بیان این‌که صنعت‌ زیر بنای زندگی جدید است اظهار کرد: حتی در کشاورزی و پزشکی هم باید صنعت را لحاظ کنیم، زیرا بدون صنعت این بخش‌ها کارآیی لازم را ندارند.

وی در ادامه با بیان این‌که هیچ کشوری نمی‌تواند به زندگی و توسعه بیندیشد، مگر این‌که به صنعت توجه کند گفت: این سوال وجود دارد که کشوری مثل ایران چه باید بکند که از کاروان توسعه و صنعت دنیا عقب نماند به نظر من ما به همه رشته‌ها نیازمندیم اما اگر زمان‌شناس باشیم می‌توانیم کاری کنیم که فاصله خود را با کشورهای پیشرفته کاهش دهیم.

خاتمی در ادامه گفت: ژاپن از هفتاد سال پیش این تشخیص را داد که بر صنعت الکترونیک تمرکز کند و اکنون شاهدیم که این کشور در این زمینه به یک قطب در دنیا تبدیل شده است هند نیز در دهه هشتاد میلادی متوجه آی تی،‌ انفورماتیک و صنایع رایانه‌ای شد، بنابراین امروز هند در این بخش‌ها جزء کشورهای مهمی محسوب می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه امروز و آینده‌، آینده دنیا صنعت در اختیار نانو است، خاطر نشان کرد: در زمینه صنعت نانو ما از دنیا خیلی عقب نیستیم و اگر در این زمینه سرمایه‌گذاری کنیم می‌توانیم پا به پای دنیا امروز جلو رفته و عقب‌ماندگی خود را جبران کنیم.

خاتمی در ادامه افزود: زمانی که رییس جمهور بودم احساس کردم در حوزه آی تی و آی سی پی و همچنین صنایع و علوم نوین مخصوصا نانو باید به صورت مستقیم وارد شوم، بنابراین وزارتخانه مخابرات به مخابرات و فناوری اطلاعات تبدیل شد. من باید همین جا از زحمات دفتر فناوری ریاست جمهوری و ستاد نانو تشکر کنم.

رییس بنیاد باران همچنین با بیان اینکه ما باید محور کار خود تکنولوژی‌های نوین به ویژه نانو قرار دهیم تاکید کرد: آقای روحانی به صورت ویژه به این بخش‌ها توجه داشته باشد.

خاتمی در ادامه اظهار کرد: سرمایه‌گذاری در این بخش سرمایه‌گذاری گزافی نخواهد بود و من خودم در مسئله سلول‌های بنیادی شاهد بوده‌ام که با 4 با 5 میلیون دلار فعالیت انجام می‌شد.

وی در پایان گفت: معاون فناوری و علمی رییس جمهور به این بخش از صنعت توجه کرده و حتی اگر رییس جمهور از این نمایشگاه دیدار کند بسیار خوب است.من از خبرنگاران می‌خواهم که گزارش‌های این نمایشگاه‌ را به رییس جمهور ارائه کنند. /ایسنا