اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جولان بساز بفروشها در بازار مسکن



بساز بفروشها, بساز بفروشها در بازار مسکن,نوسان نرخ ارز

جولان بساز بفروشها در بازار مسکن

در حالی بساز بفروش‌ا برای حاشیه سود بیشتر واحدها را بدون وسایل لازم مانند شیرآلات و پکیج می فروشند که پول پرداخت شده از سوی خریدار برای واحد تکمیل شده است.

به گزارش مهر، در یکسال گذشته که با نوسان نرخ ارز، قیمت بسیاری از اقلام مهم در ساختمان سازی افزایش یافته است، بساز بفروشها برای به دست آوردن حاشیه سود بیشتر، خانه را بدون هیچ وسایلی می فروشند که در این صورت خریدار مجبور است هزینه سنگینی را هم بابت تامین آنها بپردازد.

در واقع بساز بفروشها هرمترمربع مسکن را براساس عرف بازار به فروش می رسانند اما در زمان تکمیل آپارتمان، حاضر نیستند حتی یک ریال بیشتر برای آن خرج کنند، این در حالی است که براساس قانون، قیمت کنونی مسکن برای هر مترمربع خانه تکمیل شده است و اگر آپارتمانی ناقص باشد باید به صورت پیش فروش و یا کمتر از قیمت بازار به فروش برسد.

این در حالی است که براساس قانون، شهرداری نباید برای خانه های تکمیل نشده پایان کار صادر کند اما در ظاهر این قانون به اجرا نمی رسد و اغلب آپارتمانهایی که در دو ساله اخیر به فروش رسیده اند، بدون امکاناتی مانند شیرآلات، کابینت، هود، پکیج و کولر بوده اند و فروشندگان حتی حاضر نیستند که شیرآب این واحدها را تامین کنند.

از سوی دیگر، فروشندگان که در این بازار نابسامان، مجبور به خرید این وسایل برای آپارتمان خود هستند باید علاوه بر پرداخت پول هنگفت برای خرید هر مترمربع، حداقل 16 میلیون تومان را برای تهیه این وسایل بپردازند که این رقم وابسته به نوع وسایل و مارک آنها می تواند بیشتر از این هم باشد.

در حال حاضر از سال گذشته تاکنون قیمت پکیج از 500 هزار تومان به 2.5  میلیون تومان، کابینت از متری 150 هزار تومان به 400 هزار تومان و قیمت کولر به 800 هزار تومان رسیده است که این ارقام به علاوه هزینه نصب آنها و تامین شیرآلات، هزینه زیادی را به خریدار تحمیل می کند.

حاشیه سود بیشتر برای سازندگان

یکی از خریداران در این رابطه به خبرنگار مهر، گفت: سازنده ها از همه جهات می خواهند سود بیشتری به دست بیاورند و حتی به سود دو برابری هم راضی نیستند. آپارتمانی که خریداری کردم، حتی یک شیرآب ندارد.

وی افزود: قیمتی که برای هر مترمربع تعیین شده، برای خانه کامل است و سازنده همه این پولها را از ما گرفته است اما باید رقمی معادل 20 میلیون تومان را برای تهیه وسایل ضروری و لازم در آپارتمانها بپردازیم.

خریدار دیگری با بیان اینکه برای خانه 90 متری که خریداری کرده، باید حدود 10 میلیون تومان پول کابینت بپردازم، گفت: شهرداری نباید به این سازندگانپایان کار بدهد تا آنان هم به خود اجازه ندهند که خانه ناقص را با قیمت تکمیل شده بفروشند.

در حالی که سود بازار مسکن، نصیب دلالان و بساز و بفروشها می شود، اغلب مردم باید هزینه های زیادی را برای خرید بپردازند و یا اینکه با پرداخت اجاره بهای سنگین، زندگی کنند. از سوی دیگر، در این بازار نابسامان نهادهای دولتی هم به وظایف خود عمل نمی کنند و بازار را به حال خود رها کرده اند.

وزارت راه و شهرسازی هم باوجود مشکلات زیادی که در بازار مسکن وجود دارد و این بازار جولانگاه دلالان و بساز بفروشها شده است، چاره حل آنها را فقط مسکن مهر می داند در صورتی که بخش زیادی از این واحدها تکمیل نشده اند و از سوی دیگر، افزایش قیمت در بازار می تواند نقش زیادی را بر اجاره بها داشته باشند./مهر

 

 

 


ویدیو مرتبط :
بازار مسکن در اختیار بساز بندازها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کاهش سود بساز بفروش‌ها در بازار مسکن



اخبار,اخبار اقتصادی, بازار مسکن

 

میرعمادی با بیان این‌که نگرانی‌هایی در این حوزه برای سرمایه‌گذاران به وجود آمده که باعث شده آن محتاطانه‌تر عمل کنند افزود: مشارکت‌هایی که بین سازندگان و مالکان نیز صورت می گرفته کاهش پیدا کرده است.

کاهش قدرت خرید مردم و خروج سرمایه گذاران این حوزه روند کاهشی صدور پروانه های ساختمانی را بوجود آورده است، اما کسانی که قصد خرید دارند با توجه به پایین بودن قیمت‌ها می‌توانند اقدام به خرید کنند.

ابوالحسن میرعمادی، کارشناس مسکن در گفت‌وگو با ایسنا، درباره دلایل کاهش صدور پروانه های ساختمانی اظهار کرد: سرمایه‌گذاران در بازار مسکن با توجه به شرایط فعلی این بازار سرمایه هایشان را وارد بازارهای دیگر از جمله طلا و ارز کرده‌اند.
 
وی افزود: از طرفی با توجه به پایین بودن قدرت خرید مردم در این حوزه روند کاهشی صدور پروانه های ساختمانی می تواند ادامه دار باشد.
 
وی با اشاره به این‌که در برخی نقاط تهران قیمت تمام شده ساختمان‌ها همگام با قیمت فروش است، گفت: سود سرمایه‌گذاران در این حوزه کاهش پیدا کرده به همین دلیل تعدادی از ساختمان‌های ساخته شده خالی مانده‌اند.
 
میرعمادی با بیان این‌که نگرانی‌هایی در این حوزه برای سرمایه‌گذاران به وجود آمده که باعث شده آن محتاطانه‌تر عمل کنند افزود: مشارکت‌هایی که بین سازندگان و مالکان نیز صورت می گرفته کاهش پیدا کرده است.
 
این کارشناس مسکن خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش قیمت زمین سرمایه‌گذاران این حوزه نگرانی هایی دارند ، به همین دلیل حرکت آن ها در بازار مسکن کاهش پیدا کرده است.
 
وی با بیان این‌که نمی توان آینده بازار مسکن را به درستی پیش بینی کرد، گفت: در حال حاضر مسکن در کف قیمت ها وجود دارد و برای کسانی که قدرت خرید دارند زمان مناسبی برای خرید است.
اخبار اقتصادی - ایسنا