اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جوشش موادمخدر در کنار چشمه باستانی!


تخلیه کانکس پلیس نزدیک این محل موجب شده تا موادفروشان از این چشمه و تپه کنار آن به عنوان محلی برای فروش موادمخدر استفاده کنند.

باشگاه خبرنگاران: چشمه علی یکی از نقاط باستانی و دیدنی شهرری به شمار می‌رود که در حوزه شهرداری منطقه 20 قرار گرفته است.

قدمت 8 هزار ساله ، وجود باروی "ری" در بالای این چشمه و همچنین حک شدن کتیبه فتحعلی شاه قاجار به دیواره آن موجب شده که سالانه گردشگران بسیاری به سمت این چشمه باستانی کشیده شوند.

افزایش روزافزون گردشگران خارجی و شهروندان تهرانی برای بازدید و گذران اوقات فراغت در کنار این چشمه، دلیلی شد تا فضا و محیط پیرامونی آن، بهسازی و تبدیل به بوستان‌های مناسبی برای استفاده هرچه بیشتر شهروندان و گردشگران شود.



جوشش موادمخدر در کنار چشمه باستانی تهران
*امنیت بوستان

این بوستان‌های بهسازی شده که در گذشته محل تردد معتادان و خرید و فروش موادمخدر بود، نیاز به امنیت داشت که نیروی انتظامی منطقه با استقرار یک پایگاه، این امنیت را فراهم و از وقوع بسیاری از جرائم جلوگیری کرد.

تامین امنیت و استقرار کانکس پلیس در بوستان کنار چشمه موجب شد تا این محله رونقی دوچندان بگیرد و شهروندان با خیالی هرچه آسوده‌تر و بدون نگرانی، شبها در کنار این چشمه تاریخی که با نورپردازی‌های صورت گرفته از سوی شهرداری چشم‌اندازی زیبا پیدا کرده بود، شب‌گذرانی کنند.

*رها کردن چشمه، بی‌دفاع، در برابر موادفروشان

اما این امنیت مدت زیادی دوام نیاورد چرا که محل استقرار پلیس متروکه شد و کنترل لحظه به لحظه فضای اطراف چشمه به گشت‌های گاه و بیگاه نیروی انتظامی تبدیل گشت ؛ به همین دلیل معتادان و اراذل که فرصت را مناسب دیدند، آزادانه به خرید و فروش مواد و استعمال آن بدون هیچ ترس و واهمه‌ای در مقابل چشم خانواده‌ها و کودکان پرداختند.


جوشش موادمخدر در کنار چشمه باستانی تهران

*ناامنی یک محله

تنها بازدیدکنندگان و گردشگران نیستند که خلاء نبود پایگاه پلیس را حس می‌کنند، بلکه ساکنین محله نیز از تعطیلی کانکس پلیس گلایه دارند.

محمد ، پیرمرد ریش‌سفیدی که 36 سال است در محله چشمه‌علی سکونت دارد، می‌گوید: در گذشته با استقرار نیروهای پلیس و تامین مداوم امنیت محله، می‌توانستیم با خیالی آسوده به پارک بیاییم و حتی برخی‌ شب‌ها تا سحر در کنار چشمه بنشینیم اما حالا کانکس نیروی انتظامی تعطیل شده و گشتی‌های پلیس جای آنرا گرفته‌اند که همین اقدام باعث شده معتادان و موادفروشان قدم در پارک بگذارند.

*جولان ساقی‌ها در اطراف چشمه

در کنار چشمه همه‌چیز فراهم است ؛معتادان با کمی جستجو می‌توانند انواع موادمخدر را از ساقیان موادفروش تهیه کنند.

رضا، جوان دانشجویی است که اغلب اوقات فراغت خود را در این پارک سپری می‌کند . او با اشاره به خرید و فروش مواد در کنار این چشمه‌ می‌گوید: در محوطه پارک می‌توان به آسانی معتادانی را دید که در پناه درخت یا بوته‌ای نشسته و مشغول استعمال تریاک و مواد مخدر دیگر هستند. صبح زود یا آخر شب نیز اینجا محل جولان ساقیان و معتادان می‌شود.

جوشش موادمخدر در کنار چشمه باستانی تهران


*درگیری‌های خشن

تنها مشکل این محله جولان معتادان و موادفروشان در پارک نیست بلکه دعوا و زد و خوردهای روزانه اراذل، مشکل دیگر ساکنین محله است.

علیرضا ، 40 ساله، کاسب قدیمی این محله که فروشگاهش در کنار پارک قرار دارد، می‌گوید: با وجود کانکس نیروی انتظامی در محوطه پارک، هیچ شخصی جرات دعوا در محل را نداشت، چرا که نیروی انتظامی همواره در پارک حضور داشت و از هرگونه زد و خوردی جلوگیری می‌کرد اما حالا که کانکس پلیس تعطیل شده، دعوا به مسئله‌ای عادی و روزانه تبدیل شده است.

*حمله به مامور شهرداری

کاهش ضریب امنیت کار را به جایی رسانده است که اراذل و معتادان جرات حمله به مامور شهرداری را نیز پیدا کرده‌اند.

اصلان که پا به 50 سالگی گذاشته است و وظیفه آبیاری و رسیدگی به فضای سبز بوستان کنار چشمه را برعهده دارد، با اشاره به حمله اراذل و معتادان به خود می‌گوید: دیگر نمی‌توان چیزی به آنان گفت! چند شب پیش تعدادی از معتادان روی چمن‌های پارک نشسته و مشغول موادکشیدن بودند ؛ به آنها گفتم که از روی چمن‌ها بلند شوند اما آنها به جای این کار، به من حمله کردند.

*بازگشت امنیت با استقرار پایگاه پلیس

با این وجود و مشاهده وضعیت محله نمی‌توان از اقدامات نیروی انتظامی چشم‌پوشی کرد چرا که پلیس با افزایش گشتی‌های خود توانسته تا حدود زیادی امنیت سابق را در محله و بوستان کنار این چشمه تاریخی بازگرداند.


ویدیو مرتبط :
چگونه عبادت خالصانه سبب جوشش چشمه های حکمت می شود؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پاسارگاد آثار باستانی برجای‌مانده از دوران هخامنشی



مجموعه میراث جهانی پاسارگاد مجموعه‌ای از آثار باستانی برجای‌مانده از دوران هخامنشی است که در 135 کیلومتری شمال شيراز در منطقهٔ پاسارگاد استان فارس واقع شده‌است.

این مجموعه دربرگیرندهٔ ابنیه‌ای چون کاخ دروازه، پل، کاخ بار عام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آبنماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، استحکامات دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری، آرامگاه کوروش بزرگ، محوطهٔ مقدس و تنگه بلاغی است.

پاسارگاد

این مجموعه، پنجمین مجموعهٔ ثبت‌شده در فهرست آثار میراث جهانی در ایران است که طی جلسه یونسکو که در تیرماه سال ۱۳۸۳ در چین برگزار شد به علت دارا بودن شاخص‌های فراوان با صد در صد آرا در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید. هر اثر که در فهرست جهانی یونسکو جای می‌گیرد:طبق کنوانسیون میراث طبیعی و تاریخی باید از سوی کشور نگهدارندهٔ اثر مورد توجه ویژه قرار گیرد و انجام هرگونه اقدامی در به خطر افتادن آن ممنوع است.

پیشینه

سرزمین پارس زادگاه هخامنشیان بوده‌است. خاندان پارس، که به رهبری کوروش دوم (که از ۵۲۹ تا ۵۵۹ پیش از میلاد سلطنت نمود) در سال ۵۵۰ پیش از میلاد، بر مادها پیروز شدند. بر پایهٔ سنت، کوروش دوم این منطقه را به پایتختی انتخاب کرد، زیرا در نزدیکی منطقه‌ای بود که بر ایشتوویگو پادشاه ماد پیروز شد.

این اولین پیروزی، پیروزی‌های دیگری چون غلبه بر لیدی، بابل نو، و مصر را به دنبال داشت. امپراتوری هخامنشی بعداً توسط پسر او کمبوجیه (۵۲۲ تا ۵۲۹ پیش از میلاد) و داریوش اول (۴۸۶ تا ۵۲۱ پیش از میلاد) تحکیم و گسترش یافت. از کوروش در انجیل به عنوان آزادی‌دهندهٔ بابل و کسی که یهودها را از تبعید بازگردانده یاد شده‌است.

در ۷۰ کیلومتری جنوب پاسارگاد، داریوش بزرگ پایتخت نمادین خود شهر پارسه (شاعری یونانی این شهر را پرس پلیس نام نهاد) را بنیان نهاد. تا هنگامی که اسکندر از مقدونیه در سال ۳۳۰ پیش از میلاد امپراتوری هخامنشی را تسخیر کرد، پاسارگاد یک مرکز مهم سلسله‌ای باقی ماند. به گفتهٔ نویسندگان باستانی، مانند هرودوت و آریان (گزنفون)، اسکندر آرامگاه کوروش را محترم شمرده و آن را بازسازی نمود.

پاسارگاد

در دوره‌های بعدی، از تل تخت هم چنان به‌عنوان یک دژ بهره‌برداری می‌شد، حال آن که کاخ‌ها متروک شده و از مصالح آن دوباره استفاده شد. از سدهٔ هفتم به بعد، آرامگاه کوروش به نام آرامگاه مادر سلیمان خوانده می‌شد، و به یک مکان زیارتی تبدیل شد. در سدهٔ دهم یک مسجد کوچک در گرد آن ساخته شد، که تا سدهٔ چهاردهم از آن استفاده می‌شد. این محوطه توسط مسافرین طی سده‌ها بازدید شده، که باعث از دست رفتن تدریجی اجزا گوناگون آن گشته‌است.

طبق نوشته‌های هرودوت ، هخامنشيان از طايفهٔ پاسارگاديان بوده‌اند كه در پارس اقامت داشته‌اند و سر سلسلهٔ آنها هخامنش بوده‌است.‌ نامدارترين رئيس اتحاديه قبائل پارس در نيمه قرن ٧ پ م چيش پيش دوم است كه تا سال 640 پ م رياست قبائل پارس را در دست داشت. او چيش پيش پور كوروش پور كمبوجيه پور چيش پيش پور هخامنش بود، كه همه شان رؤسای قبائل پارس بودند. اگر برای هر كدام از اينها حدود ٤٠ سال در نظر بگيريم، ميتوان گفت كه در زمانی كه پارسها در منطقهٔ پارسوای مذكور در سند آشوری (يعني سال 834 پ م ) اقامت داشته‌اند، رياستشان در دست هخامنش بوده است.


هخامنشيان نام دودمانی پادشاهی در ايران پيش از اسلام است. پادشاهان اين دودمان از پارسيان بودند و تبار خود را به « هخامنش» می رساندند كه سركرده طايفهٔ پاسارگاد از طايفه‌های پارسيان بوده‌است.

هخامنشيان نخست پادشاهان بومی پارس و سپس آنشان بودند ولی با شكستی كه كوروش بزرگ بر ايشتوويگو واپسين پادشاه ماد وارد ساخت و سپس فتح ليديه و بابل پادشاهی هخامنشيان تبديل به شاهنشاهی بزرگی شد. از اينرو كوروش بزرگ را بنيانگذار شاهنشاهی هخامنشی می‌دانند.

به قدرت رسيدن پارسی‌ها و سلسلهٔ هخامنشی (550-330 قبل از ميلاد) يكی از وقايع مهم تاريخ قديم است. اينان دولتي تأسيس كردند كه دنيای قديم را به استثنای دو سوم يونان تحت تسلط خود در آوردند. شاهنشاهی هخامنشی را نخستين امپراتوری تاريخ جهان می‌دانند. مهم‌ترين سنگ نوشتهٔ هخامنشی از نظر تاريخی و نيز بلندترين آنها، سنگ نبشتهٔ بيستون بر ديواره كوه بيستون است.

بیستون

سنگ نوشتهٔ بيستون بسياری از رويدادها و كارهای داريوش اول را در نخستين سال‌های حكمرانی‌اش كه مشكل‌ترين سال‌ها حكومت وی نيز بود. به طور دقيق روايت می‌كند. اين سنگ نوشته عناصر تاريخی كافی برای بازسازی تاريخ هخامنشيان را داراست و همچنين در سايت مذكور دربارهٔ شخصيت كوروش هخامنشی آمده‌است كه : همهٔ نشانه‌ها بيانگر آنست كه هدف كوروش از جنگ و كشور گشایی ايجاد يك جامعهٔ جهانی مبتنی بر امنيت و آرامش و دور از جنگ و ويرانگری بوده‌است.

كوروش در لشكركشيها و پيروزيهايش با ملل مغلوب در نهايت بزرگواری رفتار كرد و عناصر حكومتي پيشين را مورد بخشايش قرار داده در مقامهايشان ابقا كرده مطيع و منقاد خويش ساخت. ‌كوروش بزرگ با ايمان استواری كه به اهورامزدا داشت جهانگشايی را به هدف برقرار كردن آشتی و امنيت و عدالت و از ميان بردن ستم و ناراستی انجام ميداد و در فتوحاتش به حدی نسبت به اقوام مغلوب بزرگمنشی و مهر و عطوفت نشان داده‌بود كه داستان رأفتش به همه جا رسيده بود.

‌شايان ذكر است که پاسارگاد نام يک آثار باستانی مشهور در منطقه بوده كه مورد علاقه و توجه جهانيان بويژه علاقه‌مندان به ميراث ملل می‌باشد،‌بر اين مبنا استانداری و وزارت كشور بعد از تصميم به ايجاد شهرستان در آن منطقه و برای برجسته نمودن و زنده نگه داشتن نام و ياد پاسارگاد در سطح ايران و جهان ترجيح داد نام پاسارگاد را بر شهرستان جديدالتأسيس قرار دهد»

از طرف ديگر بانيان احداث مجموعهٔ پاسارگاد ، دولت هخامنشی بوده‌است كه مسئولين محترم وزارت كشور و استانداری با تأسيس بخش هخامنش در برجسته‌تر نمودن آثار كوروش هخامنشی تلاش مضاعفی از خود نشان داده‌است چرا كه فرزندان هخامنش پس از كسب قدرت و تشكيل دولت مستقل نام دولت را به احترام رئيس قبائل پارس به نام هخامنش نامگذاری كرده‌اند و اين امر نشان دهندهٔ احترام و جايگاه بلند هخامنش در بين قبائل پارس بوده‌است كه مسئولين محترم وزارت كشور و استانداری فارس با نكته سنجی و ظرافت تمام اين مسئله را مورد توجه قرار داده‌اند.

پاسارگاد

مشخصات


شهر باستانی پاسارگاد نخستین پایتخت شاهنشاهی هخامنشی در قلب استان فارس، در دشت رودخانه پُلوار قرار دارد. نام شهر «اردوگاه پارس» دلالت از موقعیت مکانی شهر دارد. شهر توسط کوروش بزرگ (کوروش دوم) در سدهٔ ششم قبل از میلاد ساخته شد. محوطهٔ اصلی (۱۶۰ هکتار، حدوداً ۲٫۷×۰٫۸ کیلومتر) توسط یک منطقهٔ طبیعی بزرگ احاطه و محافظت شده‌است (حدوداً ۷۱۲۷ هکتار).

.