اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جهانگیری: بخاطر کوچک شدن سفره مردم، از آنها عذرخواهی می‌کنم/تحریم‌ها را کاغذ پاره نمی‌دانیم



اسحاق جهانگیری

جهانگیری با انتقاد از شرایط حاکم بر کشور در دولت قبل:
لیست تغییرات دولت را منتشر می‌کنم/برای شرایط تشدید یا لغو تحریم‌ها برنامه داریم

معاون اول رییس‌جمهور گفت: ما از هر نقدی نسبت به سیاست‌های دولت با آغوش باز استقبال می‌کنیم؛ حتی اگر این نقد با زبان تند باشد. ما می‌خواهیم انتقادات نسبت به دولت را با دل و جان بشنویم و در سیاست‌های خود اعمال کنیم چون دیگر فرصت اشتباه نداریم.

کارنامه کشور در سال 91 بسیار بد است
به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری صبح امروز (شنبه) در مراسم تودیع و معارفه وزیر ورزش و جوانان اظهار کرد: متأسفانه کارنامه سال 91 کشور کارنامه بسیار بدی است که قابل عرضه نیست. رشد اقتصادی منفی 5 درصدی و نرخ تورم حدود 41 درصدی منتهی به شهریور در طول پنجاه سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

وی با بیان اینکه "چنین رکود سنگینی بر اقتصاد کشور کم‌سابقه است"، تاکید کرد: دولت باید با دقت تصمیم‌گیری کند و در همین راستا از صاحب‌نظران می‌خواهیم که ما را یاری کنند.

تغییرات مدیران را در صورت «ضرورت» انجام می‌دهیم
جهانگیری افزود: یکی از مسائلی که درباره دولت مطرح می‌شود این است که چرا تا این اندازه تغییرات در دولت وجود دارد؟ من به زودی لیست تغییرات دولت در این 100 روز را در کنار تغییراتی که در همین مدت در سال 84 اتفاق افتاده است منتشر خواهم کرد. در حال حاضر در بسیاری از وزارتخانه‌ها بخش قابل توجهی از معاونان سابق حضور دارند و مدیرکل‌ها مسئولیتشان پا بر جا مانده است. ما هنوز در شهرستان‌ها تغییراتی اعمال نکردیم چون عجله‌ای برای این تغییرات نداریم.

وی خاطرنشان کرد: ما از یک سو در فشار هستیم که چرا این همه تغییرات صورت می‌گیرد و از سوی دیگر در فشار قرار داریم که چرا تغییری اعمال نمی‌شود؟ دولت آنجایی که تغییر، ضرورت پیدا کند و به آن نیاز داشته باشد، دست به این اقدام خواهد زد.

بخاطر کوچک شدن سفره مردم، از آنها عذرخواهی می‌کنم
معاون اول رییس‌جمهور با بیان اینکه "مردم در فشار اقتصادی هستند و دولت باید کشور را به آرامش برساند"، گفت: یکی از رسالت‌هایی که بر دوش دولت قرار دارد، این است که آرامش را به جامعه برگرداند. خود مسئولان نباید تنش ایجاد کنند و با حضور دولت تدبیر و امید آرامش زیادی به جامعه وارد شد.

جهانگیری ادامه داد: در اواخر سال گذشته برخی پیش‌بینی می‌کردند که دلار حتی از پنج هزار تومان هم بالاتر برود اما حالا بیش از سه ماه از این دولت نگذشته و بازار آرام است. این دولت به آینده امیدوار است.

وی با بیان اینکه "من از مردم عذرخواهی می‌کنم چون سفره مردم ایران کوچک شده است"، اظهار کرد: تورمی که در مواد غذایی و خوراکی وجود دارد بالای 60 درصد است. فکر می‌کنم که وظیفه و رسالت ما هم این است که به دنبال کار مردم باشیم.

هم برای لغو تحریم‌ها تلاش می‌کنیم، هم برای اصلاح سیاست‌های غلط
معاون اول رییس‌جمهور با بیان اینکه "مطرح می‌کنند که دولت به دنبال آن است که از بیرون کشور بخواهد مشکلات خود را برطرف کند"، گفت: دولت کجا این صحبت را کرده است؟ همه می‌گویند شرایط موجود به دو دلیل ایجاد شده است؛ یکی سیاست‌های غلط و دیگری تحریم‌های ظالمانه. دولت هم باید تلاش کند که این تحریم‌های ظالمانه با رعایت حقوق ایران از پیش رو برداشته شود و هم تلاش کند که سیاست‌های غلط، به سیاست‌های صحیح تبدیل شود.

تحریم‌ها را کاغذ پاره نمی‌دانیم
جهانگیری با تاکید بر اینکه "دولت سناریوهایی را برای حل مشکلات در نظر دارد"، گفت: یکی از این سناریوها، برای زمانی است که تحریم‌ها برداشته و فضای اقتصادی بازتر شود. قرار نیست اگر منابع در اختیار ما قرار گرفت، دوباره ایران را به صحنه حضور کالاهای خارجی تبدیل کنیم.

وی افزود: حتی اگر این تحریم‌ها ادامه یابد، ما برای آن هم سناریو داریم. ما تحریم‌ها را کاغذ پاره نمی‌دانیم اما در مقابل، پیش‌بینی کرده‌ایم که اگر غربی‌ها در رابطه با این تحریم‌ها شدیدتر عمل کنند ما هم منفعل برخورد نکنیم و با نگاه داخل کشور و پتانسیل‌هایی که وجود دارد این مشکلات را برطرف کنیم.

معاون اول رییس‌جمهور همچنین با اشاره به وضعیت بودجه سال 92 اظهار کرد: امسال بودجه کشور 210 هزار میلیارد تومان تصویب و حتی ابلاغ هم شده بود. پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، ما به مجلس اعلام کردیم که این مبلغ قابل وصول نیست و خواستیم که بودجه را به 150 هزار میلیارد تومان برسانیم که حتی این رقم هم قابل وصول نیست.

جهانگیری بر عزم دولت برای رفع مشکلات کشور تاکید کرد و گفت: دولت آماده است که به لطف خدا و لطف رهبری بر همه مشکلات فائق آید. 

/ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
بونو بخاطر آلبوم جدید U2 بر روی ایتوینز عذرخواهی کرد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نباید تحریم‌ها را «کاغذ پاره» تلقی می کردیم/ سوء تدبیرها را به پای تحریم ننویسیم



نباید تحریم‌ها را «کاغذ پاره» تلقی می کردیم/ سوء تدبیرها را به پای تحریم ننویسیم

واکنش جلالی به اظهارات جنجالی احمدی نژاد

نباید از مواضع خود عدول غیر عقلانی کنیم تا موجب شود که دنیای غرب تفسیر کند که از سر استیضال و بیچارگی دنبال غرب هستیم

برخی از اقدامات، پالس های بدی را به غرب داد. مثلا پیش از ماه رمضان، گرانی مرغ و سوء مدیریت در این بخش با سوء استفاده غرب همراه شد، یا در بحث بازار ارز انصافا میزان «سوء تدبیر» خیلی بیشتر از نقش تحریم بود، ولی غربی ها از این موضوع سوء تعبیر کردند و مشکلات را به تحریم های ارتباط دادند که در همه سالهای پس از پیروزی انقلاب وجود داشته است

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

اعتدال: عضو کمیسون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می گوید: برخی اظهارات و اقدامات در چند ماه گذشته موجب برخی پالس های اشتباه به غرب شده و آنها را به این فکر وداشته که تحریم ها بر ملت ایران تاثیرکرده است.

کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش های مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که روز سه شنبه در خبرآنلاین حضور یافته بود در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا برخی اظهارات مبنی بر اینکه «ایران احتیاج به سوخت 20 درصد ندارد»، زمینه چینی برای یک عقب نشینی تاکتیکی است یا اینکه موضع جمهوری اسلامی تغییر نکرده است، گفت: فکر می کنم همه ما باید دقت کنیم در نوع صحبت و گفت وگوی هایی که داریم، به گونه ای موضع گیری کنیم که زمینه تفسیر غلط در ذهن غربی ها شکل نگیرد.

وی با اشاره به برخی از مشکلات داخلی در ماههای گذشته، گفت: به نظر می رسد برخی از اقدامات، پالس های بدی را به غرب داد. مثلا پیش از ماه رمضان، گرانی مرغ و سوء مدیریت در این بخش با سوء استفاده غرب همراه شد، یا در بحث بازار ارز انصافا میزان «سوء تدبیر» خیلی بیشتر از نقش تحریم بود، ولی غربی ها از این موضوع سوء تعبیر کردند و مشکلات را به تحریم های ارتباط دادند که در همه سالهای پس از پیروزی انقلاب وجود داشته است.

وی که معتقد است برخی از اظهارنظرها درباره مذاکرات با آمریکا یا موضوع هسته ای «نوعی پالس به غرب» بود، افزود:این اقدام ها موجب شد آنها تفسیر غلطی از جمهوری اسلامی داشته باشند. فکر می کنم در ماههای مانده به انتخابات آمریکا باید در مساله هسته ای و اعلام شفاف مواضع نظام دراین بخش خیلی جدی‌تر وارد می شدیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به برخی مواضع در سالهای قبل در موضوع هسته ای، گفت: معتقدم ما نباید به گونه ای موضع می گرفتیم که افکار عمومی جهانی را درباره جمهوری اسلامی ایران دچار شبهه کنیم؛ اما در آن دوران مواضع تند و تیزی بیان شد، ولی امروز می بینم با 180 درجه تغییر مواضع نرم در این زمینه اتخاذ می شود؛ نه آن افراط کار درستی بود و نه این تفریطی که انجام می شود.

جلالی تاکید کرد: به نظر می رسد شفاف ترین مواضع مربوط به رهبری است که امروز هم همین مواضع با «شفافیت و عقلانیت» ازسوی ایشان بیان می شود.

وی ادامه داد: البته غربی ها هم سوء استفاده رسانه ای از این مباحث می کنند وگرنه خود آنها هم می دانند فردی که در جمهوری اسلامی ایران اصلی ترین معمار سیاست خارجی است، رهبر معظم انقلاب است.

رئیس مرکزپژوهش های مجلس افزود: مبرهن است که جمهوری اسلامی از اصول خود عقب نشینی نمی کند، اما اینکه جمهوری اسلامی اصلا دارای انعطاف نیست، نیز برداشت غلطی است؛ چون ایران در موضوع هسته ای پیش از این انعطاف نشان داده است ولی این طرف غربی بوده است که روی مواضع نابخردانه خودشان تاکید کردند.

وی با اشاره به پذیرش تعلیق داوطلبانه فعالیت های صلح آمیزهسته ای از سوی جمهوری اسلامی در سالهای دور، اظهار داشت: غربی ها از تعلیق داوطلبانه یک نوع تفسیر متوهمانه پیدا کردند و اعلام کردند که منظورشان از تعلیق، «تعطیلی» فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران است و همین امر مذاکرات را به شکست کشاند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به توافق گذشته ایران و آژانس انرژی اتمی که در قالب یک مدالیته انجام شد، گفت:مدالیته یکی از موفقت ترین نوع همکاری های ایران و آژانس بود و اگرآژانس بر اساس همین روش پیش می رفت، امروز موضوعی در مساله هسته ای ایران باقی نمانده بود. چون جمهوری اسلامی در ظرف 6 ماه، 6 شبهه اصلی آنها را پاسخ داد و این موضوعات در گزارش های مدیر کل اسبق آژانس مشهود بود.

وی درباره برخی از تفسیرها درباره حاکمیت دوگانه در موضوع سیاست خارجی ایران هم، گفت:غربی ها در این زمینه هم اشتباه می کنند چون در موضوعات اصلی و اساسی کشور اصلی ترین شخصیت، رهبری نظام است و طبیعی است که مواضعی که از ناحیه دیگران مطرح می شود، در صورتی می تواند مواضع نظام تلقی شود که در همان جهت باشد.

وی گفت:البته این اشتباه را غربی ها در زمان دولتهای قبلی هم مرتکب شدند و به نظر می رسد در خصوص دولت فعلی این برداشت اشتباه در حال تکرار است.

جلالی در پاسخ به این پرسش خبرآنلاین که آیا در مقطع فعلی امکان اینکه جمهوری اسلامی رفتاری تاکتیکی در عرصه هسته ای داشته باشد، گفت: جمهوری اسلامی ایران بر اساس عقلانیت در طول همه سالهای گذشته حرکت کرده است و به نظر می رسد این عقلانیت ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در موضوع هسته ای استراتژی ما دست یابی به بمب اتم نیست، افزود: جمهوری اسلامی آماده همکاری کامل با آژانس است ولی از حق داشتن این دانش هم صرفنظر نمی کند و در عین حال، خواهان اجرای کامل قواعد بین الملی خصوصا ان. پی تی به شکل غیر تبعیض آمیز است.

وی تاکید کرد: این استراتژی جمهوری اسلامی نقطه غلطی ندارد که بخواهیم آن را پاک کنیم.

وی با بیان اینکه اگر ما اختلافات داخلی را کنار بگذاریم و از پتانسیل های خود استفاده کنیم، می توانیم سر پای خود بایستیم، افزود:ما نباید از مواضع خود عدول غیر عقلانی کنیم تا موجب شود که دنیای غرب تفسیر کند که از سر استیضال و بیچارگی دنبال غرب هستیم.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس تاکید کرد: اگر آنها چنین پالسی را از ما دریافت کنند، نه تنها از فشارها نخواهند کاست که بر آن می افزایند.

جلالی درباره برخی از اظهارات که تاثیر تحریم ها را بیش از مدیریت داخلی می داند، گفت: ما می گویم خط اعتدال این است که برای تحریم ها حد منطقی را تعریف و برای آن برنامه ریزی کنیم و این هم تصور نکنیم که با برنامه ریزی موضوع تحریم ها قابل حل نیست ولی لازمه این کار این است که ما، هم دیروز موضوع تحریم ها را می فهمیدیم و آن را «کاغذ پاره» تلقی نمی کردیم و هم امروز سوء تدبیر ها را به پای تحریم ننویسیم و به آن وزن بیش از حد ندهیم./اعتدال