اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جنگ روسیه و غرب بر سر اتحاد با ایران/پیشنهاد غرب به تهران



اخبار,اخبار سیاست خارجی,پیشنهاد غرب به تهران


اخبار سیاست خارجی - جنگ روسیه و غرب بر سر اتحاد با ایران/پیشنهاد غرب به تهران: اگر به قطعنامه علیه روسیه رای مثبت دهید، توافق در این دور از مذاکرات امضا می شود

دور سوم مذاکرات پیرامون برنامه هسته ای میان جمهوری اسلامی ایران و شش قدرت که در روز دوشنبه آغاز شد، موضوع بحث کارشناسان خاور شناسی شده است.

روزنامه وستی کافکازا نوشت: دور سوم مذاکرات پیرامون برنامه هسته ای میان جمهوری اسلامی ایران و شش قدرت که در روز دوشنبه آغاز شد، موضوع بحث کارشناسان خاور شناسی شده است.

به گزارش  ، رجب صفراف، رئیس مرکز مطالعات ایران معاصر، در وهله اول توجهات را به سوی این حقیقت جلب کرده که در شرایط بروز اختلافات سیاسی میان روسیه و غرب بر سر اوکراین، ایران یکی از نخستین نامزدها در تبدیل به متحد نزدیک روسیه شده است و در حال حاضر، طراحان راهبرد غرب تلاش می کنند از مذاکرات پیرامون برنامه هسته ای برای جذب جمهوری اسلامی به سوی خود استفاده کنند.

صفراف گفت: «اشاره می کنم که غرب معامله خوبی به دولت ایران پیشنهاد کرده است: در صورتی که تهران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به قطعنامه علیه روسیه رای مثبت دهد، در این دور از مذاکرات قرارداد بزرگ با «گروه 1+5» به امضا خواهد رسید. ایران با علم بر این که غرب هرگز از خود حسن نیتی نشان نداده و با درک این موضوع که در آن شرایط کمترین فرصتی برای بهبود روابط با روسیه نخواهد داشت، از اعلام رای خود امتناع کرده است».

صفراف ضمن اشاره به این که در آینده نزدیک، روسیه و غرب بر سر جذب ایران به سوی خود بازی خشنی را آغاز خواهند کرد، گفت: « البته پیشنهاد غرب هنوز به قوت خود باقی است، زیرا برای غرب ممانعت از پیدایش هر گونه قرابت میان ایران و روسیه اهمیت دارد. در این میان، در صورتی که غرب به راستی خواهان بسته شدن پرونده هسته ای ایران باشد، طی چند روز آینده، ترسیم تصویر واقعی آغاز خواهد شد.

 

موضع از این قرار است که مهلت شش ماهه ای که برای اجرای مرحله اول توافقنامه به ایران داده شده، رو به پایان است و طرفین باید به نتیجه ای برسند، در غیر این صورت، این توافقنامه به شکست خواهد انجامید. متاسفانه نتیجه دیدار باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا، از عربستان سعودی که حاضر است دست به هر کاری بزند تا امریکا رهبری جنبش ضد ایرانی را در خشن ترین شکل خود عهده دار شود، در فضای مذاکرات بازتاب چندان خوبی نداشته است».

ایگور کوروتچنکو، سردبیر نشریه «ناسیونالنایا آبارونا»، نیز به نوبه خود خاطر نشان کرد که در شرایط حاکم در سطح جهانی، ایران یکی از کشورهای بسیار مهم بشمار می رود. کوروتچنکو اشاره کرد: «در صورتی که براساس نتایج حاصل از مذاکرات، تحریم ها لغو شوند، به همراه آن بسیاری از مشکلاتی که مانع از برقراری ثبات در منطقه می شوند نیز از میان خواهند رفت.

 

در این مورد، روسیه رویکرد کاملا عملگرایانه ای را در پیش گرفته است. افزون بر آن، در صورتی که در مذاکرات سازش حاصل شود، این اثبات خواهد کرد که هدف از استقرار سامانه دفاع ضد موشکی، تضعیف قوه هسته ای روسیه بوده است».

این کارشناس با دیدگاه صفراف در مورد بسته شدن پرونده هسته ای ایران در مرحله جدید، به عنوان بازی میان روسیه و غرب هم عقیده است. ایگور کوروتچنکو اعلام کرد: «در حال حاضر، ما به ابتکار آمریکا، در موقعیت بازگشت به جنگ سرد قرار گرفته ایم که روسیه را به جستجوی رویکردهای جدید برای برقراری روابط متقابلا سودمند با دیگر قدرت های بزرگ ناگزیر می کند. مانند کشورهای بریکس و ایران که در خاور نزدیک و رویدادهای جاری در منطقه از نفوذ زیادی برخوردارند. از این رو، لغو تحریم هایی که غرب تلاش می کند از طریق آن جمهوری اسلامی را تطمیع کند، برای روسیه بسیار سودمند است».

الکساندر کوزنتسوف، معاون رئیس انستیتوی پیش بینی ها و برقراری نظم سیاسی، در خصوص نتایج مذاکرات روز دوشنبه در وین خوشبینی محتاطانه ای را نشان داد.

کوزنتسوف تصریح کرد: «خود مساله حل و فصل نهائی، عملا به نفع تمامی دولت ها می باشد. برای نمونه، در اتحادیه اروپا، محافل مالی بانفوذ خواهان حل و فصل این پرونده هستند – آنان خواهان تصرف بازار ایران هستند و در ماه فوریه، نمایندگانی از جوامع تجار فرانسه و ایتالیا با این هدف به ایران سفر کردند.

 

برای باراک اوباما نیز بسته شدن این پرونده سودمند خواهد بود، زیرا چند سال است که دولت وی نمی تواند برای کمترین موفقیتی در عرصه بین المللی خود ستایی کند. افزون بر آن، این امر با منافع ملی امریکا نیز مغایرتی ندارد. اما، در صورت عدم دستیابی به موفقیت، به این معنا خواهد بود که سیاست امریکا و اروپا در منطقه دچار هرج و مرج شده و این خطرناک است».
اخبار سیاست خارجی - تیک


ویدیو مرتبط :
نگرانی غرب از اتحاد ایران و روسیه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جنگ روسیه با غرب بر سر بازار ایران کلید خورد


کریستین ساینس مانیتور نوشت: تصمیم روسیه برای تحویل سامانه موشکی اس سیصد به ایران نشان دهنده آغاز رقابت ها برای بهره مندی از بازار بالقوه تهران پس از توافق هسته ای است.

پایگاه خبری انتخاب: کریستین ساینس مانیتور نوشت: تصمیم روسیه برای تحویل سامانه موشکی اس سیصد به ایران نشان دهنده آغاز رقابت ها برای بهره مندی از بازار بالقوه تهران پس از توافق هسته ای است.

روسیه به ایران اعلام کرد به زودی سیستم دفاع هوایی پیشرفته ای را که مدتها تحویل آن به تاخیر افتاده است، به تهران تحویل خواهد داد. این تصمیم روسیه نشان دهنده آغاز بهره مندی های ایران از مذاکرات بین المللی درباره برنامه اتمی اش است.

در شرایطی که انتظار می رود تا سی ام ژوئن توافق نهایی حاصل شود، هنوز مشخص نیست چگونه و چه زمانی تحریم ها علیه تهران لغو خواهد شد.

از نظر روسیه، توافق موقتی که اوایل این ماه در لوزان سویس میان ایران و قدرت های دنیا موسوم به پنج بعلاوه یک حاصل شد همان چیزی است که برای رفع ممنوعیت صادرات سیستم موشکی پیشرفته اس سیصد به تهران نیاز داشته است. این سیستم موشکی برای رهگیری جنگنده ها و موشک های بالستیک با برد بیش از صد و پنجاه کیلومتر(نود و سه مایل) طراحی شده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز دوشنبه فرمان لغو ممنوعیت تحویل این سیستم موشکی را به ایران امضا کرد. این اقدام که به ویژه توانمندی نظامی ایران را تقویت می کند، نشان دهنده جهش مسکو برای آغاز رقابت بهره بردن از موقعیت جدید ایران در نتیجه کاهش تحریم های بین المللی است.

توافق هشتصد میلیون دلاری تامین سیستم موشکی اس سیصد- که بسیار به سیستم موشکی پاتریوت آمریکا شباهت دارد- در سال 2007 امضا شده بود.

در سال 2010 مدودوف رئیس جمهور وقت روسیه این توافق را به خاطر شدید شدن تحریم ها علیه ایران و مخالفت های شدید آمریکا و اسرائیل به حال تعلیق درآورد. آمریکا و اسرائیل نگران بودند این سیستم موشکی از ایران در برابر حملات هوایی محافظت خواهد کرد.

روز دوشنبه پس از اعلام خبر تصمیم روسیه برای تحویل این سیستم موشکی به ایران بار دیگر مقامات اسرائیلی اظهارنظرهای مشابه خود را درباره نگرانی از ایران تکرار کردند. به گزارش فرانس پرس یووال اشتاینیتز وزیر اطلاعات اسرائیل از تصمیم روسیه انتقاد کرد و آن را اثبات کننده مشروعیت یافتن ایران در نتیجه مذاکرات هسته ای برشمرد.

کاخ سفید نیز اعلام کرد جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در مکالمه تلفنی با لاوروف همتای روسی اش مراتب مخالفت واشنگتن را با این تصمیم مسکو اعلام کرده است.

این روزنامه در ادامه نوشت، روسیه مهم ترین تامین کننده سلاح برای کشورهای خاورمیانه است. رهبران اسرائیلی تلاش های بسیاری انجام داده اند تا همکاری روسیه را با ایران و سوریه کاهش دهند.

البته باید در نظر داشت در ماه های گذشته در نتیجه تحریم های غرب علیه روسیه به خاطر بحران اوکراین، میزان فروش سلاح روسیه به شدت کاهش یافته است. به گزارش موسسه تحقیق صلح بین المللی استکهلم میزان فروش سلاح روسیه در سال 2014 هشت میلیارد و چهارصد و شصت میلیون دلار بود که در مقایسه با فروش هشت میلیارد و چهارصد و شصت میلیون دلاری سال گذشته آن، کاهش بسیار زیادی داشته است. در مقایسه آمریکا بزرگ ترین کشور صادرکننده سلاح در دنیا، در سال 2014 ده میلیارد و دویست میلیلون دلار سلاح به سراسر دنیا فروخته است.

لاوروف اعلام نکرده است روسیه چه زمانی این سیستم موشکی را به ایران تحویل خواهد داد، اما به گزارش تلویزیون دولتی روسیه، کرملین برای تحویل بی درنگ این سامانه موشکی اعلام آمادگی کرده است.

پیام روسیه به غرب

روسیالیوم نوشت: تصمیم روسیه برای تحویل سامانه موشکی اس سیصد به ایران، پیام هایی برای کشورهای منطقه و جهان دارد.

سامانه دفاع موشکی اس سیصد روسیه موشک های دفاع هوایی دوربرد است که توان مقابله با هرگونه حمله هوایی را دارد. این سامانه موشکی توان نابودسازی موشک های بالستیک را نیز دارد.

سامانه موشک اس سیصد مجهز به رادارهایی است که می تواند صد هدف را پیگیری کرده و در همان زمان دوازده موشک شلیک کند.

این موشک ها برای اینکه آماده پرتاب شود تنها به چند دقیقه وقت نیاز دارد.

ویکتور لیتوفکین تحلیلگر نظامی گفت: سامانه موشکی اس سیصد ترس همگان از جمله اسرائیل و آمریکا را برانگیخته است.

هنگامی که در جمهوری یوگسلاوی نبرد در گرفت آمریکایی ها همه تلاش خود را بکار گرفتند تا اجازه ندهند روسیه این موشک ها را به یوگسلاوی صادر کند. این سامانه موشکی می تواند از همه اماکن در ایران حفاظت کند. این سامانه موشکی می تواند از شهرهای تهران، اصفهان و دیگر شهرها حمایت کند این سامانه موشکی می تواند نیروگاه هسته ای بوشهر یا تاسیسات غنی سازی اورانیوم را نیز مورد حمایت قرار دهد.

در همین راستا سرگی نیابکوف معاون وزیر خارجه روسیه خواهان آن شد که بعد از امضای توافق هسته ای نهایی توسط ایران،تحریم های تسلیحاتی ایران به عنوان گام نخست لغو شود.

این در حالی است که وزارت دفاع روسیه تاکید کرده است چنانچه در خصوص تحویل موشک اس سیصد به ایران تصمیم سیاسی گرفته شود آماده است سریعاً این سامانه موشکی را در اختیار ایران قرار دهد.
در پرتو تحولات ژئو سیاسی که در منطقه خاورمیانه رخ می دهد لغو ممنوعیت صدور موشک اس سیصد به ایران دارای پیام هایی برای کشورهای منطقه و جهان است.