اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جنگل‌های شمال صدسال بعد نابود می شود


مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به عدم کنترل آلودگی کشتی‎ها در بنادر ایران و نابودی کامل جنگل‌های شمال ایران تا 75 یا 100 سال بعد اشاره کرد و گفت: اطلاعات ماهواره‎ای که تخریب جنگل‌ها را نشان می‎دهند، هشدار دهنده آن است که طبق آمار مراکز معتبر جهانی اگر رویه مدیریتی کشور در این زمینه تغییر نکند تا 75 الی 100 سال دیگر جنگلی در شمال ایران نخواهیم داشت.

خبرگزاری ایسنا: اسماعیل کهرم ضمن بازگویی بخشی از خاطرات خود در مورد رعایت اخلاق شکار در نسل‎های گذشته، به نکاتی چون شلیک نکردن به حیوانات ماده و در نظر گرفتن سن بالا برای شکار که توسط شکارچیان ما در گذشته رعایت می‌شده است، اشاره کرد، و گفت: امروز رفتاری برخلاف شاخص‌های توسعه پایدار (بپوش، بنوش و برای دگر روزی چند بنه) از سوی شکارچیان در حال وقوع است. حدود 1.5 میلیون اسلحه شکاری مجوزدار و از بین رفتن گونه‎های مختلف با شکار بی رویه، آماری است که این موضوع را اثبات می‎کند.

وی در ادامه ضمن اشاره به مشکلات عمده محیط زیست امروز ایران در حوزه‌ تالاب‌ها، جنگل، ریزگردها و دریاها و موارد متعددی و تخلف در این حوزه‌ها افزود: با توجه به غنای محیط زیستی بسیار بالای تالاب‎ها در بین اکوسیستم‎ها و میزبانی آن‌ها از پرندگان مهاجر متأسفانه شاهد از بین رفتن تالاب‎ها و دیدن لاشه‎های پرندگان در تالاب‎های خشک شده هستیم.

تا 75 الی 100 سال دیگر جنگلی در شمال ایران نخواهیم داشت

کهرم با استناد به اطلاعات ماهواره‎ای که تخریب جنگل‌ها را نشان می‎دهند، هشدار داد که طبق آمار مراکز معتبر جهانی اگر رویه مدیریتی کشور در این زمینه تغییر نکند تا 75 الی 100 سال دیگر جنگلی در شمال ایران نخواهیم داشت. تخریب کوه‌های ایران نیز به دلیل فعالیت‌هایی مانند معدن‎کاوی در بی‎بی شهربانو و وجود کارخانه سیمان در کنار بیستون باستانی و رفتارهای غلط در برخورد با دماوند که نمادی از غرور ملی ایرانیان است از موارد مورد تأسف است.

صدام حسین مقصر خشک شدن تالاب هورالعظیم

این بوم‌شناس و فعال محیط زیست با اشاره به نقش صدام حسین در خشک شدن تالاب هورالعظیم در دوران جنگ ، اظهار کرد: احداث نادرست چاه‎های نفتی در این منطقه و آلوده کردن مقدار آب باقیمانده در آن باعث بروز ریزگردها برای شهروندان جنوب ایران شده است.

ایجاد روش‌های نوین آبیاری راه حل نجات دریاچه ارومیه

کهرم از مَثَل سوزاندن شمع از دو طرف برای بیان رفتارهای فاجعه بار محیط زیستی ایرانیان استفاده کرد و در ادامه با اشاره به آلودگی دریای مازندران (خزر) و خلیج فارس و آلودگی شدید ساحل قشم که زمانی به داشتن مرواریدهای ناب معروف بود، گفت: مشکلات و معضلات دریاچه ارومیه ناشی از احداث چاه‎های زیاد و بی‎رویه و نادیده گرفتن حق‌آبه دریاچه است؛ راه‌حل‎های احیای آن نیز عزم جدی مسئولین و اجرای دقیق طرح‎های تصویب شده از جمله ایجاد روش‎های نوین آبیاری در کشاورزی است.

وی با حضور در یکی از کتابفروشی‌ها که با همکاری مجله بخارا صورت گرفته بود، در پایان به خطر خشک شدن تدریجی خلیج فارس در آینده اشاره کرد و گفت:

کنترل آلودگی کشتی‎ها به هیچ عنوان در بنادر ایران انجام نمی‎شود. استانداردهای رعایت شده در کشوری مثل استرالیا مثال زدنی است ولی وضعیت کنترل کیفیت سازمان‌های مسئول (بنادر و کشتیرانی) در ایران در مقایسه با این کشور فاجعه‌بار است.


ویدیو مرتبط :
مشکلات پیش روی طرح تنفس جنگل‌ها و توقف بهره‌برداری تجاری از جنگل‌های شمال

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ميليونها هکتار جنگل هرساله در جهان نابود مي شود



صندوق جهاني طبيعت با انتشار بيانيه اي روز پنجشنبه اعلام کرد هر ساله 13 ميليون هکتار جنگل در جهان نابود مي شود. اين مقدار معادل نابودي جنگلهايي به وسعت 36 زمين فوتبال در هر دقيقه است.به گزارش خبرگزاري فرانسه از بوينس آيرس ، اين سازمان طرفدار حفظ محيط زيست از رهبران جهان خواست با اتخاذ تدابير مناسب شرايطي فراهم کنند که روند نابودي جنگلها در سال 2010 متوقف شود.

"رودني تايلور" مدير برنامه جنگلها در صندوق جهاني طبيعت گفت: روند نابودي جنگلها نشان مي دهد که ما بايد سريع و در ميزان گسترده به منظور مقابله با اين جريان وارد عمل شويم.

وي افزود: اين خواسته به معناي آن نيست که ما مي توانيم بطور کامل از نابودي جنگلها ممانعت بعمل آوريم بلکه بايد با درختکاري در محل نابودي جنگلها ، تاثير اين تخريب را جبران کنيم.

تايلور تاکيد کرد که جنگلهاي طبيعي جهان به منظور کاهش اثرات آلاينده گازهاي گلخانه اي بايد حفظ شود.

وي همچنين افزود تاثير روند نابودي جنگلها در جهان در حدود 20 درصد انتشار گازهاي گلخانه اي است.

بنابراين گزارش سيزدهمين کنگره جهاني جنگل با حضور 3هزار و 500 نماينده از 160 کشور جهان در بوينس آيرس در جريان است.

نتايج اين کنگره مي تواند تاثيرات مهمي قبل از برگزراي اجلاس سران در کپنهاگ در خصوص گرم شدن زمين داشته باشد.

در اجلاس کپنهاگ قرار است پيمان بين المللي جديدي در خصوص آب و هوا به جاي پيمان کيوتو پيشنهاد شود.

مدت اعتبار پيمان کيوتو تا سال 2012 است.