اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جنجال در مجلس بر سر ترجمه متن برجام/اظهارات ابوترابی، کوچک‌زاده، جلالی و تابش



اخبار,اخبارسیاسی , متن  توافق

ارائه متن مورد تأیید ترجمه وزارت امور خارجه از برنامه جامع اقدام مشترک برای دقایقی فضای جلسه علنی امروز مجلس را به تنش کشاند و باعث درگیری لفظی کوچک‌زاده و جلالی شد.

به گزارش ایسنا ، مهدی کوچک‌زاده در تذکری آیین‌نامه‌ای در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس با اشاره به اظهارات ابوترابی فرد، گفت: شما همین چند دقیقه قبل گفتید ترجمه مورد قبول دستگاه دیپلماسی به مجلس واصل شده است.

وی افزود: شأن مجلس رسیدگی به خرید و فروش سیب‌زمینی نیست. آیا تضمینی هست که ترجمه‌ای که امروز دادند چون گفتید مورد قبول دستگاه دیپلماسی است، درست باشد؟ مگر رئیس دستگاه دیپلماسی ترجمه‌ای تحویل مجلس نداد؟ ما به همین آسانی گذشتیم و گفتیم ترجمه اشکال داشت و گفتیم ترجمه بهتری ارائه شود. از کجا معلوم یک نفر دیگر نگوید این ترجمه اشکال دارد؟

وی ادامه داد: این برخورد سلطنت مآبانه با مجلس است. چه کسی تضمین می‌کند این ترجمه برگرفته از متن انگلیسی باشد؟ چه مطلبی مهمتر از توافق است؟ دو هفته است معطل کرده‌اید برای این‌که ترجمه مطلوب به دست بیاید. مجلس مسئول است به این موضوع رسیدگی کند.

کوچک زاده در واکنش به فریادهای کاظم جلالی برای بیان تذکرش خطاب به وی گفت: آقای جلالی شلوغ نکن بگذار حرفم تمام شود و بعد خودشیرینی کن.

این نماینده مجلس ادامه داد: مردم بدانید مجلس تا به امروز با برخورد سلطنت مآبانه‌ای که صریحاً رهبری منع کرده‌اند از دخالت در این مسأله فعلاً کنار گذاشته شده است.

کوچک زاده مجدداً در واکنش به درخواست جلالی برای تذکر، گفت: الان آقای جلالی با هزار و یک ترفند آنچه مورد تأیید رئیس و لاریجانی است را حتماً توجیه خواهد کرد.

وی همچنین گفت: گفتید ترجمه هفته پیش مطلوب نیست. کسی تضمین می‌کند که این ترجمه مطلوب است؟ مجلس را سرکار گذاشته‌اید...

محمدحسن ابوترابی فرد که ریاست جلسه را بر عهده داشت در پاسخ به این تذکر اظهار کرد: از هنگامی که توافق مراحل نهایی‌اش را می‌گذراند بلافاصله از وزیر امور خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی دعوت شد به شکل مشروح درباره این موضوع با همکاران صحبت کنند و گزارش بدهند. ضمن اینکه کمیسیون امنیت ملی بررسی این موضوع را در دستور کار دارد و با دعوت از مسئولین جلسات زیادی در این رابطه داشته که برخی همکاران در آن جلسات حضور داشتند.

وی افزود: متن انگلیسی هم در اختیار همکاران است. کسانی که به زبان واردند می‌توانند به این متن استناد کنند و بحث کنند. چرا که بحث ما در مورد برجام متوقف به ترجمه نیست. زبان‌دانان در مجلس حضور دارند و مرکز پژوهش‌ها هم متن را در دستور کار قرار داده است. کمیسیون امنیت هم مباحثاتی در این رابطه داشته است.

نایب رئیس مجلس با اشاره به ارائه متن ترجمه مورد تأیید وزارت امور خارجه نیز گفت: ترجمه‌ای که ارائه شده وحی منزل نیست و ممکن است شما یا همکاران دیگر به این ترجمه ایراد بگیرید و وزارت امور خارجه آن را بپذیرد. آنچه قابل تغییر نیست متن انگلیسی است. در حال حاضر ترجمه مورد تأیید وزارت خارجه دست ما رسیده و تقدیم مجلس شده و متن لاتین هم در دستور کار کمیسیون امنیت قرار گرفته است.

نایب رئیس مجلس همچنین خطاب به کوچک زاده گفت: شما در صحبت‌هایتان به همکارمان آقای جلالی اهانت کردید؛ در حالی که هیچ نماینده‌ای حق اهانت به نماینده دیگر را ندارد.

کاظم جلالی نیز در تذکری گفت: آقای کوچک زاده خودشان را عین اسلام و صددرصد تابع ولایت می‌دانند و دیگران را خائن و غیرولایی می‌دانند. شما مشکل اساسی دارید.

وی در واکنش به فریادهای کوچک زاده خطاب به وی گفت: هوچی گری نکنید.

همچنین محمدرضا تابش اظهار داشت: نحوه اداره جلسه از سوی هیات رئیسه و رئیس جلسه با انتقادات زیادی همراه است و بر اساس آیین نامه داخلی ما حق داریم این انتقاد را بیان کنیم.

نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی که درخواست تذکر آیین نامه‌ای از هیات رئیسه کرده بود در سخنانی نیمه تمام گفت: اداره جلسه از سوی آقای ابوترابی باعث ایجاد تشنج شد و ایشان اجازه دادند برخی دوستان هر چه که خواستند بگویند و هر رفتاری را انجام دهند اما اجازه پاسخگویی به این دوستان را نداده‌اند.

به گزارش ایسنا، در پی اظهارات کوچک‌زاده نماینده دلواپس مجلس شورای اسلامی درجلسه علنی امروز و بیان ادعاهایی خطاب به رئیس قوه مقننه و کاظم جلالی رئیس فراکسیون رهروان ولایت در مورد مواضع منفعلانه و منفعت جویانه‌شان به نفع یکدیگر در مورد مساله هسته‌ای و ایجاد تنش در جلسه علنی امروز مجلس کاظم جلالی با اجازه هیات رئیسه خواست تا بر اساس اصل 77 آیین نامه داخلی مجلس اظهاراتی را در مورد ادعاهای کوچک زاده بیان کند که ابوترابی فرد رئیس جلسه این اظهارات را به پایان جلسه موکول کرد و در ادامه نیز محمدرضا تابش با انتقاد از این رویه خواست اتهامات و نسبت‌هایی که کوچک زاده به رئیس مجلس و برخی نمایندگان داده است را پاسخ دهد که باز هم ابوترابی‌فرد خواست تا این صحبت ها در پایان جلسه مطرح شود و بعد از این ماجرا و با بررسی یک دستور از موضوعات امروز مجلس ابوترابی‌ مدیریت جلسه را به علی لاریجانی رئیس قوه مقننه واگذارکرد.


  اخبار  سیاسی  -  ایسنا  


ویدیو مرتبط :
جنجال بی سابقه در مجلس بر سر بررسی برجام( شبکه خبر )

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جنجال جدید بر سر اظهارات وزیر کشور در مجلس



اخبار,اخبار سیاسی , اظهارات وزیر کشور در مجلس

حضور وزیر کشور در نخستین جلسه علنی مجلس در هفته جاری جهت ارائه توضیحات مربوط به سخنرانی دو ماه پیش او- که در آن به وجود پول های کثیف در روندهای انتخاباتی اشاره شده بود- نه تنها از حجم سئوالات مطرح شده نکاست، بلکه موجب ایجاد پاره ای ابهامات جدیدتر شد.

به گزارش میزان پیگیری موضوع ثبت 2814 شرکت با یک آدرس در یکی از جزایر و یا مشترک بودن کد پستی 99 در صد شرکت های ثبت شده در آن جزیره ، اگر چه در سطح اداره ثبت شرکت ها و یا سازمان مالیاتی کشور، جهت رفع کاستی های قانونی ضروری است، اما استفاده وزیر کشور از چنین شاهد مثالی برای اثبات نقش پول های کثیف در فرآیندهای سیاسی کشور به ویژه در سال انتخابات غیرقابل توجیه می نماید.

اشاره به ورود اتومبیل های گرانقیمت آن هم به تعداد 27000 دستگاه توسط 100 نفر از سوی کمیته امداد از دیگر مصادیق مورد ادعای وزیر کشور درخصوص وجود پول های کثیف است که اصل چنین ادعایی نادرست و غیرواقعی است. واقعیت آن است که دولت گذشته جهت ایجاد رونق در برخی مناطق محروم کشور از جمله فعال کردن اقتصاد جزایر خلیج فارس اجازه واردات خودرو به ساکنین این جزایر با فرمول هر نفر یک خودرو را صادر کرده بود و ناگفته پیداست که توان و بضاعت مالی چنین اشخاصی فرصت خرید خودرو ، آن هم از نوع لوکس را غیرممکن نموده و شهروندان ساکن این مناطق از سوی برخی دلالان مورد سوءاستفاده قرار گرفته و در ازای پرداخت مبلغ ناچیزی به هر کدام از صاحبان این مجوزها و وارد کردن خودروهای وارداتی سودهای میلیاردی به جیب زده اند.

سئوال مهمی که در این میان مطرح می شود این است که آیا ابلاغ چنین مصوبه ای توسط دولت گذشته با توجه به امکان سوء استفاده از آن امری معقول و توسعه گرا بوده یا خیر؟ در مقام پاسخ، تنها به این موضوع باید بسنده کرد که بسیاری از کسانی که قرار بوده از طریق اجرای چنین مصوبه‌ای توانمند شوند ، در مقام عمل با دریافت مبلغ ناچیزی ، تعهدات سنگینی را به عهده گرفته اند که چه بسا تا پایان عمر تاوان آن را خواهند داد.

در چنین شرایطی نسبت دادن واردات خودروهای لوکس به کمیته امداد به عنوان سازمانی که چنین کاری درآن صورت نگرفته است ، آیا سبب کاهش اعتماد عمومی به بزرگترین سازمان متولی خیریه کشور نخواهد بود؟ چراکه کمیته امداد حتی یک خودرو نیز با شرایط مذکور وارد نکرده و خود به نوعی به نمایندگی از مددجویانی که این چنین مورد سوء استفاده قرار گرفته اند و ضرورت دفاع از حقوق آنان، مدعی جدی به شمار می رود.

نکته قابل توجه این است که مسئولان باید در بیان مسائل مختلف، بیش از پیش مصالح اجتماعی و منافع ملی را مورد توجه قرار دهند؛چرا که هزینه‌های بیان سخنان نسنجیده، قابل پیش‌بینی نبوده و ممکن است این هزینه‌ها تا حدی افزایش یابد که جبران آن بکلی ناممکن گردد. همین مقوله مطرح شده از سوی وزیر کشور، برای مدتها خوراک تبلیغاتی چشمگیری را برای رسانه‌های معاند فراهم کرد و قطعا شواهدی هم که در سخنرانی خود در مجلس ذکر نمود، این خوراک را بیشتر و کیفی‌تر خواهد کرد.

 

در شرایطی که ستمدیدگان جهان و مظلومان منطقه، چشم امیدشان به جمهوری اسلامی دوخته شده و عملکرد جمهوری اسلامی نیز در حوزه‌های منطقه‌ای و حمایت از ستمدیدگان، کشورمان را بعنوان یکی از قدرتهای معنوی جهان مطرح ساخته، این امر بعنوان اهرمی قوی برای دستگاه رسانه‌ای غرب در جهت تضعیف این نفوذ معنوی عمل کرده و جانفشانی‌های مردان گمنامی را که برای تقویت نفوذ معنوی جمهوری اسلامی در منطقه و افزایش عمق استراتژیک آن، از جان خود می‌گذرند، مخدوش خواهد ساخت.

 

اخبار سیاسی - میزان