اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جعل تاریخ ایران با «ظهور یک امپراتوری»


فیلم سیصد یک توهین بی‌تحلیل و یک عربده کشی مدعیانه بود. سازندگان آن تلاش داشتند پشت تاریخ یونان مخفی شوند تا بزرگترین نقطه ضعفشان را که عدم وجود کهن الگوهایی تاریخی و اجتماعی بود بپوشانند.

خبرآنلاین: قسمت دوم فیلم سینمایی 300 با عنوان«300: ظهور یک امپراتوری» که به نبرد جنگجویان اسپارت در برابر حملات سپاه خشایارشا پادشاه هخامنشی اختصاص دارد به نمایش درآمد. قسمت اول این فیلم در سال 2006 اکران شد و ایرانیان به دلیل آنچه تحریف وقایع تاریخی و توهین به فرهنگ ایران باستان می‌دانستند به شدت از آن فیلم انتقاد کردند. در این فیلم با چهره‌ای خشن و سبعانه از ایرانیان دوران هخامنشی روبرو می‌شویم، ایرانیانی که به غارت، تجاوز و آتش‌زنی آتن، مهد تمدن اروپا می‌پردازند.

فیلم سیصد یک توهین بی‌تحلیل و یک عربده کشی مدعیانه بود. سازندگان آن تلاش داشتند پشت تاریخ یونان مخفی شوند تا بزرگترین نقطه ضعفشان را که عدم وجود کهن الگوهایی تاریخی و اجتماعی بود بپوشانند. فیلمی که در وحشی، غارتگری و هیولا صفت نشان دادن ایرانیان از هیچ تلاشی دریغ نکرد و ازاین جهت هم لوگوی فیلم را شبیه به کلمه zoo (باغ وحش) ترسیم نمود.

در قسمت اول فیلم 300، با مقاومت 300 سرباز اسپارتی در مقابل ارتش میلیونی خشایارشاه روبرو هستیم و این‌که چگونه این ارتش کوچک، ایرانیان را برای مدت طولانی زمین‌گیر کرد. در فیلمِ جدید با بخش دیگری از حمله‌های خشایارشاه به یونان روبرو هستیم، این بخش به جنگ دریایی که بین این دو کشور شکل گرفته می‌پردازد. فیلم در شخصیت پردازی و بیان واقعیت تاریخی بسیار ضعیف است اما به دلیل صحنه‌های پرزرق و برق جنگ خود، موفق است.

آنچه آزار دهنده است چهره‌ بدوی و خشن ایرانیان در فیلم «ظهور یک امپراتوری»  به کارگردانی «نوآم مورو» متولد 1961 اورشلیم است. فیلمسازی که سابقه ویژه‌ای در عرصه کارگردانی ندارد. سولیوان استیپلتن، اوا گرین و لنا هیدی نیز بازیگران اصلی آن هستند. فیلم به مقابله تمیستوکل، سیاستمدار و سردار آتنی، با حمله خشایارشاه و متحد او، ملکه آرتمیس یکم، به یونان و نقش او در شکست ایرانی‌ها در نبرد سالامیس می‌پردازد. تمیستوکل با تقویت نیروی دریایی آتن و تشویق یونانی‌ها به مقاومت در برابر خشایارشاه نقش بزرگی در ناکامی نیروی دریایی بزرگ ایران در نبرد سالامیس داشت. تمیستوکل پس از سقوط آتن به دست خشایارشاه و فرار تعداد زیادی از فرماندهان یونانی، پیشنهاد ماندن و نبرد در تنگهٔ سالامیس را مطرح کرد.

ایرانیان در این فیلم نسبت به یونانیان چهره‌های خشن‌تری دارند. خشایارشاه، با بدن نیمه‌برهنه و قد بلند خود به عنوان رهبری، بی‌کفایت و ضعیف است و تنها ویژگی مثبت چنین ارتشی، تعداد زیاد آن است. کارگردان تلاش دارد تنها جذابیت این فیلم هدایت این ارتش توسط یک زن نشان دهد. آرتمیس نام زنی است که فرمانده سپاه ایرانیان در این نبرد بوده و باید او را یکی از بزرگترین دریا سالاران تاریخ دانست. آرتمیس، ملکه هالیکارناس طبق اسناد و نوشته‌های هرودوت مورخ جنگ‌های ایران و یونان که در همین دوران می‌زیسته و به او «جهاندیده بسیار گوید دروغ!» نیز نام نهاده‌اند، آرتمیس یک شخصیت واقعی است. او یک ملکه یونانی بود که در نبرد سالامیس در اردوی ایرانی‌ها می‌جنگید. ولی او فرمانده ناوگان دریایی ایرانی‌ها نبود. اسناد نشان می‌دهد که از حدود 600 کشتی که در آن نبرد شرکت داشتند ملکه آرتمیس فقط چند کشتی در اختیار سپاه ایران قرار داده بود.

در سال 480 قبل از میلاد یونانیان و ایرانیان به نبرد دریایی عظیمی با یکدیگر در نزدیکی سالامیس دست زدند. باران تیر و سنگ و نیزه بود که میان کشتی‌ها رد و بدل می‌شد اما اسلحه کلیدی یونانیان قدرت کوبنده کشتی‌های جنگی آنها بود که با سرعت توسط گروه پارو زنان به جلو رانده می‌شد. کشتی‌های ایرانیان سعی داشتند مانع از مسیر پیشروی کشتی‌های یونانی شوند ولی با این وجود یونانیان توانستند نیمی از ناوگان دریایی ایرانیان را نابود کنند. در نبرد سالامیس ادعا می‌شود دو سوم کشتی‌های یونانی و نیمی از کشتی‌های ایرانی نابود شد و ایرانی‌ها به دلیل همین تلفات عقب‌نشینی کردند و یونانی‌ها که در ابتدا متوجه پیروزی خود نشده‌ بودند صبح روز بعد با شگفتی دیدند که از کشتی‌های ایرانی خبری نیست!

کارگردان در فیلم مدعی است تمامی امور امپراتوری ایران از سوی خارجی‌ها اداره می‌شود! و ایرانی‌ها در اینجا نقش مهمی ندارند. هالیوود در این فیلم ایرانی‌ها را به انسان‌هایی که از غربی‌ها وحشی‌تر هستند و در نتیجه محتاج به کمک و یاری هستند تبدیل نموده است. در فیلم، ایرانی‌ها به شکل تروریست و یا وحشی دیده می‌شوند.

داستان فیلم با پرتاب یک تیر اعجاب آمیز آغاز می‌شود. این تیر را یک قهرمان آتنی به نام تمیستوکل در جریان نبرد ماراتون در حومه شهر آتن در سال 490 قبل از میلاد از کمان خود رها می‌کند و در کمال شگفتی داریوش بزرگ، پادشاه ایران را می‌کشد. در کنار او، خشایارشاه پسر و جانشین وی ایستاده است. هر چند داریوش پادشاه ایران این کارزار نظامی را علیه یونان شروع کرد که در ماراتن با مقاومت روبرو شده و شکست خورد، ولی نه او و نه پسرش خشایارشاه هیچکدام در این نبرد حاضر نبود.

فیلم «ظهور یک امپراتوری» فیلم دیگری در راستای ایران هراسی  و جعل تاریخ است. فیلم تلاش دارد کشور و ملتی را محور شیطانی قرار داده و با ژست حق بجانب خود را به مردم جهان مدافع دموکراسی معرفی می‌کند. فیلم‌های «بدون دخترم هرگز، آرگو، اسکندر، کشتی‌گیر، ترانسفورمرز3، ارباب حلقه‌ها، دیکتاتور، خانه‌ای از شن ومه، سنگسار ثریا، پرسپولیس، نبرد تایتان‌ها، 300 و اکنون ظهور یک امپراتوری» تنها بخشی از تولیدات سینمایی دستگاه عظیم رسانه‌ای غرب و هالیوود در سال‌های اخیر است.


ویدیو مرتبط :
تاریخ ظهور روزنامه در ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ائتلاف عرب‌ها درباره جعل تاریخ توسط امارات/ واکنش فدراسیون فوتبال ایران چه خواهد بود؟



ائتلاف عرب ها درباره جعل تاریخ توسط امارات,واکنش فدراسیون فوتبال ایران نسبت به جعل نام خلیج فارس توسط اعراب

ائتلاف عرب‌ها درباره جعل تاریخ توسط امارات/ واکنش فدراسیون فوتبال ایران چه خواهد بود؟

کشورهای کوچک حوزه خلیج فارس به ستایش از اقدام شنیع اماراتی‌ها در تغییر نام لیگ فوتبال این کشور به «لیگ خلیج ع.ر.ب.ی» پرداختند.

فدراسیون فوتبال امارات در اقدامی عجیب نام لیگ فوتبال این کشور را از "لیگ برتر امارات" به "لیگ خلیج ع.ر.ب.ی" تغییر داد.

این اقدام اماراتی‌ها بازتاب زیادی در بین کشورهای عربی داشت. به نظر می‌رسد که همه این کشورهای کوچک از دادن این لقب ساختگی به لیگ فوتبال امارات خوشحال هستند و آن را اقدامی مناسب و به جا می دانند.

مسوولان درجه یک فدراسیون کشورهای عربستان، بحرین،‌ عمان و یمن هم در اقدامی هماهنگ و از پیش تعیین شده به حمایت از اقدام سیاسی دولت امارات پرداخته‌اند و در اظهارنظرهایی وقیحانه تصمیم امارات در جعل تاریخ را "هوشمندانه" دانسته‌اند!

نایب رییس فدراسیون فوتبال بحرین و رییس لیگ این کشور از جمله نخستین افرادی بود که به این جعل تاریخی واکنش نشان داد و گفت که اقدام اماراتی‌ها "خوب، مناسب و به جا" است!

در حالی که تمامی اسناد و مدارک معتبر موجود در دنیا بر فارس بودن خلیج فارس تاکید دارد، علی آل خلیفه مدعی شده اقدام اماراتی‌ها پاسخی است "در برابر تلاش‌هایی که می‌خواهد اسم "خلیج فارس" را به جهانیان القا کند!"

این شاهزاده بحرینی در ادامه اظهارات سخیف خود گفت: لیگ امارات پیشرفت کرده است و هر سال شاهد آمدن ستاره‌های زیادی از سراسر جهان به این لیگ هستیم! تکرار این اسم جدید در رسانه‌های خارجی باعث شناخته شدن خلیج با این نام می‌شود. این پیام ما از طریق ورزش بهتر انجام می‌شود.

امیدوارم که این اسم ارزش مالی و سرمایه‌گذاری لیگ امارات را بالا ببرد. این اسم نه تنها برای ملت امارات، بلکه برای همه کشورهای عربی مایه افتخار است! امارات نخستین کشوری بود که چنین اقدامی را انجام داد و این بیانگر هوش و ذکاوت آنهاست!

در حالی که یکی از شعارهای اصلی فیفا جدایی ورزش از سیاست است، رییس لیگ عربستان هم در اظهارنظری عجیب مدعی شد که نمی‌توان ورزش را از سیاست جدا دانست. او برای محکم کردن این ادعایش به حضور مرکل در مراسم اهدای جوایز فینال لیگ قهرمانان اروپا اشاره کرد!

او گفت: نمی‌توان ورزش را از سیاست جدا کرد، چرا که مقامات بالای تمام کشورها تاکید زیادی بر حضور در رقابت‌های جهانی دارند. همه ما دیدیم که آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در فینال لیگ قهرمانان اروپا در ومبلی حضور یافت و بازی را از نزدیک نظاره‌گر بود. هم چنان که پیش از این هم شاهد حضور سیاستمداران بزرگ کشورهای مختلف در جام‌های جهانی بودیم، همه این‌ها بیانگر مصالح شخصی یا جمعی سیاستمداران است.

بنابراین استفاده از ورزش برای رساندن پیام و رسالت یک کشور اقدامی قانونی است و همه کشورها آن را در دستور کار خود قرار می‌دهند. این اقدام اماراتی‌ها ابعاد مثبت عمیقی دارد.

همه ما از امارات به خاطر این تغییر نام حمایت می‌کنیم و و مراتب تشکر و ستایش خود را بیان می کنیم! فوتبال امارات به خاطر حضور ستاره‌های زیادی از سراسر جهان شناخته شده است و انتخاب این اسم باعث می‌شود تا پیام و رسالت ما به همه کشورهای جهان برسد. این اقدام اماراتی‌ها با اهداف سیاسی و اجتماعی کشورهای عربی همگام است!

رییس فدراسیون فوتبال یمن هم که کشورش در فوتبال آسیا محلی از اعراب ندارد به اقدام اماراتی‌ها واکنش نشان داد. او در اظهارنظری گستاخانه گفت: انتخاب اسم "خلیج ع.ر.ب.ی" برای لیگ برتر امارات اقدامی هوشمندانه و به موقع بود. این اقدام مثبت و خوب است و باعث وحدت روزافزون کشورهای عربی منطقه می‌شود. یمن این اقدام اماراتی‌ها را ارج می‌نهد و از همه آنها تشکر می‌کند!

دبیر کل فدراسیون فوتبال عمان هم حمایت خود را از اقدام شنیع اماراتی‌ها اعلام کرد. او گفت: این فکر باعث توجه بیشتر کشورهای عربی و خارجی به فوتبال امارات می‌شود و این باعث تقویت و قوی‌تر شدن آن در آینده خواهد شد! ما در فدراسیون فوتبال عمان این اقدام اماراتی‌ها را مبارک می‌دانیم و برای فوتبال این کشور آرزوی موفقیت می‌کنیم!

الحبسی، رییس بخش رسانه‌ای فدراسیون کشورهای حوزه خلیج فارس هم به ستایش از این جعل تاریخ پرداخت و در اظهارنظری گستاخانه گفت: انتخاب این اسم برای همه کشورهای حوزه مهم خواهد بود. نام جدید لیگ امارات، پژواک گسترده‌ای در کشورهای منطقه خواهد داشت.

فوتبال امارات با انتخاب این اسم بیشتر به جهانیان شناخته می‌شود. باید این اسم نه تنها در امارت، بلکه در کشورهای عربی و دیگر کشورهای جهان در اذهان مردم نهادینه شود. مطمئنا چنین کاری نیازمند تلاش زیادی و سازمان یافته است. انتخاب این اسم به معنای شرکت تمام کشورهای عربی در یک مسابقه است!

با تکرار ادعاهای پوچ فدراسیون فوتبال کشورهای عربی و مسجل شدن این واقعیت که اقدام اماراتی‌ها با هماهنگی دیگر کشورهای کوچک حوزه خلیج فارس انجام گرفته باید منتظر واکنش رسمی وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال ایران بود. البته روز گذشته فدراسیون فوتبال ایران اعلام کرد در برابر این اقدام گستاخانه فدراسیون فوتبال امارات در جعل تاریخ به فیفا شکایت خواهد کرد، هر چند که با توجه به اظهارنظر مسوولان فدراسیون فوتبال چند کشور عربی به نظر می‌رسد شکایت به فیفا علیه تنها امارات کافی نیست./ایسنا