اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جزییات طرح نظارت مجلس بر توافق هسته‌ای



اخبار,اخبار سیاسی,,نظارت مجلس بر توافق احتمالی هسته‌ای

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس از تهیه طرح دو فوریتی نظارت مجلس بر توافق احتمالی هسته‌ای با امضای بیش از ۶۰ تن از بهارستان‌نشینان خبر داد و گفت: با تکمیل امضاها به ۱۵۰ امضای نمایندگان مجلس، این طرح تقدیم هیئت‌رئیسه مجلس می‌شود.

 سیدحسین نقوی‌حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از تهیه طرح دو فوریتی نظارت مجلس بر توافق احتمالی هسته‌ای خبر داد و گفت: این طرح دارای یک ماده واحده و 2 تبصره می‌باشد.

وی افزود: تاکنون بیش از 60 امضا برای طرح دو فوریتی نظارت مجلس بر توافق احتمالی هسته‌ای جمع‌آوری شده است که به‌طور قطع تعداد امضاهای این طرح به بیش از 150 امضا خواهد رسید که پس از تکمیل شدن امضاها، این طرح را تقدیم هیئت‌رئیسه مجلس خواهیم کرد.

طراح طرح دو فوریتی نظارت مجلس بر توافق احتمالی هسته‌ای با اشاره به جزئیات این طرح، اظهار داشت: براساس این طرح، اولا توافق باید در مجلس تصویب شود و ثانیا هیئتی از مجلس شورای اسلامی بر روند اجرای توافق احتمالی نظارت داشته باشد و گزارش آن را هر 3 ماه یک‌ بار به اطلاع مردم و هیئت‌رئیسه مجلس برساند.

نقوی‌‌حسینی همچنین به هدف طراحان تهیه این طرح اشاره کرد و افزود: به دنبال اقدامات مزورانه آمریکایی‌ها و سابقه عهدشکنی این دولت درباره توافق ژنو و سیاست‌های دوگانه‌ای که دولت این کشور در پیش گرفته است، نمایندگان مجلس بنا دارند از ظرفیت‌های قانون اساسی برای نظارت مجلس بر توافق احتمالی هسته‌ای استفاده کنند.

وی ادامه داد: براساس اصل 77 قانون اساسی کلیه مقاوله‌نامه‌ها، قراردادها و توافق‌نامه‌ها باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد، البته از طرفی نیز طبق اصل 125 قانون اساسی، رئیس‌جمهور زمانی می‌تواند توافق‌نامه، مقاوله‌نامه و قراردادی را امضا کند که این طرح به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده باشد، بنابراین مجلس فقط می‌خواهد از ظرفیت‌‌های قانون اساسی استفاده کند و بنای مقابله با کسی را هم ندارد، زیرا این‌ها ظرفیت‌هایی است که قانون اساسی برای مجلس پیش‌بینی کرده است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در پایان خاطر نشان کرد: به دلیل اینکه آمریکایی‌ها به هیچ عنوان قابل اعتماد نیستند و سابقه‌شان نشان داده که اگر پای هر برگه‌ای را امضا کنند، تعهدی به اجرای آن ندارند، بنابراین ما باید ضمانت‌های لازم برای پیشگیری را در اختیار داشته باشیم تا اگر چنانچه توافقی امضا شد، اما در روند اجرا عهدشکنی صورت گرفت، مجلس بتواند ورود پیدا کرده و اقدامات لازم را انجام دهد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین در طرح 2فوریتی دیگری قصد دارند که اجرای توافق نهایی هسته‌ای را منوط به تصویب آن در مجلس کنند.

 

 اخبار  سیاسی  - تسنیم 


ویدیو مرتبط :
جریانی به دنبال حذف مجلس ازرسیدگی به توافق هسته ای است!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

طرح مجلس برای نظارت بر توافق هسته‌ای


سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از تهیه طرحی دو فوریتی خبر داد که بر اساس آن توافق هسته‌ای ایران و 1+5 باید به تصویب مجلس برسد و مجلس بر روند اجرای توافق نظارت کند.

ایسنا: سید حسین نقوی حسینی اظهار کرد: ما طرحی دو فوریتی را در مجلس در دست اقدام داریم که هم بعد تقنینی و تصویبی و هم بعد نظارتی توافق هسته‌ای در آن دیده شده است. به موجب این طرح اولاً توافق هسته‌ای ایران و 1+5 باید به تصویب مجلس برسد و ثانیاً مجلس باید بر روند اجرای توافق نظارت کند.

وی افزود: این طرح به امضای جمع زیادی از نمایندگان رسیده و ممکن است در آینده با امضاهای بیش‌تری در صحن علنی مجلس پیگیری شود.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به این که آیا این طرح مقابله مجلس با طرح مصوب سنای آمریکا برای نظارت بر توافق هسته‌ای است؟ گفت:‌ ما به جهت سازوکارهایی که قانون اساسی پیش‌بینی کرده و مستند به اصول 77 و 125 قانون اساسی این طرح را تهیه کرده‌ایم. در واقع این طرح با توجه به ظرفیت‌های قانون اساسی و اختیاراتی است که مجلس دارد و به عنوان مقابله با سنای یا کنگره آمریکا نیست اما عملا همین معنا را خواهد داشت.

نماینده مردم ورامین در مجلس با بیان این که تاکنون بیش از 60 نماینده این طرح دو فوریتی را امضا کرده‌اند، درباره زمان ارائه این طرح به صحن علنی مجلس نیز گفت د ر این باره نشست‌هایی برگزار شده و گفت‌وگوها و مشورت‌هایی صورت گرفته است اما به دلیل این که مدیریت پرونده هسته‌ای در کشورمان مدیریت خاصی است همه جوانب کار باید در نظر گرفته شود و مشورت‌های لازم صورت گیرد و بعد از آن این طرح در دستور کار قرار خواهد گرفت.

سنای آمریکا با 98 رای موافق طرح نظارت کنگره بر توافق هسته‌ای با ایران را تصویب کرد که بر اساس آن توافق هسته‌ای با ایران باید پس از 5 روز به کنگره ارائه شود و نمایندگان 30 روز فرصت خواهند داشت تا آن را بررسی کنند.

اوباما پیش‌تر گفته بود در صورت اضافه نشدن متمم به این طرح با آن موافقت خواهد کرد.