اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جزییات طرح جدید دولت برای خرید سربازی


دولت برای مشمولین با غیبت بالای 10 سال پیشنهاد خرید خدمت داده است.





روزنامه هفت صبح: پس از گذشت حدود 13 سال از متوقف شدن فروش خدمت سربازی، زمزمه ها برای فروش سربازی دوباره آغاز شده است. با وجود آنکه مسئولان نظام وظیفه در ماه های گذشته بارها و بارها تاکید کرده بودند که دیگر سربازی به فروش نخواهد رسید اما انتشار بخشی از بودجه پیشنهادی دولت برای سال آینده نشان می دهد که دولت فکرهایی در دست دارد. فروش خدمت برای کسانی که بیش از 10 سال غیبت دارند! البته همه چیز در حد گمانه زنی و تا تصویب آن در مجلس راه درازی در پیش است اما از همین حالا به سوژه داغ کاربران اینترنتی تبدیل شده است.

طرح جدید دولت برای خرید سربازی

عده ای ضمن مخالفت درباره این طرح می گویند که پس تکلیف کسانی که در این مدت قانون را اجرا کرده و به خدمت رفته اند چه می شود؟ چرا باید بین آنها تبعیض وجود داشته باشد. از طرف دیگر موافقان به این نکته اشاره می کنند که افرادی که مرتکب غیبت شده اند، در حال حاضر وارد چرخه پرفراز و نشیب زندگی شده اند و فروش خدمت برای آنها بهترین راه است. دولت در لایحه بودجه سال 94 پیشنهاد تازه ای در رابطه با معافیت دوره خدمت سربازی به مجلس ارائه کرده است.

دولت در بند «ط» تبصره 16 بودجه پیشنهادی خود مبنی بر فروش دوره سربازی مشمولانی که 10 سال غیبت دارند را به مجلس داده است. در این بند بودجه آمده است: «به دولت اجازه داده می شود تا کلیه مشمولان خدمت وظیفه عمومی که بیش از 10 سال غیبت دارند با پرداخت جریمه مدت زمان غیبت، معاف نماید.»

همچنین در ادامه آمده است: «تمام درآمدهای حاصل از اعطای معافیت های مشمولان مذکور به حساب درآمد عمومی کشور موضوع ردیف 150128 نزد خزانه داری کل کشور واریز و تا سقف 10 هزار میلیارد ریال آن در قالب ردیف 135-530000 بابت تقویت بنیه دفاعی نیروهای مسلح مطابق موافقت نامه متبادله با سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور هزینه خواهد شد. آیین نامه اجرایی این بند مشتمل بر تعرفه های گروه های مختلف تحصیلی و مدت زمان غیبت به پیشنهاد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.»

قصه فروش خدمت از کجا شروع شد؟

طرح خرید خدمت سربازی اولین بار در سال 1370 برای مشمولان غایب داخل و خارج از کشور به تصویب رسید. مطابق این طرح مشمولان خارج از کشور با پرداخت معادل ریالی 16 هزار و 300 دلار بر مبنای 175 تومان شامل طرح خرید خدمت سربازی و بخشودگی غیبت می شدند و این مبالغ برای مشمولین داخل کشور به مراتب کمتر بود اما این طرح در سال های 70 و 71 تنها به مشمولان خارج از کشور و غاتیب اختصاص نداشت و با گذشت زمان شامل حال جوانان و مشمولان داخل کشور هم شد.

طبق این مصوبه مشمولین متولد تا سال 1347 دارای تحصیلات فوق دیپلم و کمتر (به ازای 350 هزا رتومان برای زیردیپلم، 500 هزار تومان دیپلم و 600 هزار تومان فوق دیپلم) از خدمت می توانستند معاف شوند.

این طرح حداکثر نرخ را 2 میلیون و پانصد هزار تومان برای مشمولین با تحصیلات فوق تخصص پزشکی گذاشته بود که متولد سال 38 به قبل را شامل می شد. این مصوبه باعث شده بود که افراد عادی غایب با تحصیلات دیپلم که سن شان 23 سال بود از امکان خرید خدمت بهره مند شوند و در سخت ترین شرایط افراد بالای 33 سال که فوق تخصص پزشکی داشتند نیز امکان خرید خدمت داشته باشند. طبق برخی آمارها در بین سال های 70 تا 76 حدود 70 هزار نفر از این طرح خرید خدمت استفاده کردند. با آغاز فروش سربازی درسال 77، متولدین سال های 48 تا 57 نیز امکان خرید خدمت پیدا کردند. چند ماه پس از آغاز سال 1380 این روند به طور کلی متوقف شد.


ویدیو مرتبط :
جزییات معافیت بخشودگی سنی سربازی و نحوه دریافت کارت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

باد به زیان کشتی روحانی می وزد؛ آیا طرح خرید سربازی دولت تدبیر و امید را نجات می دهد؟



اخبار,اخباراقتصادی,طرح خرید سربازی

فروش معافیت از خدمت سربازی بیش از یک دهه است که انجام نشده و منتقدان می گویند این سیاست خطر بیشتر شدن شکاف اجتماعی میان غنی و فقیر در ایران را به همراه دارد.

کریستین ساینس مانیتور نوشت: ایران ممکن است باردیگر به سیاست جنجالی فروش خدمت سربازی روی آورد تا خزانه دولت را که از کاهش بهای نفت و تحریم های هسته ای خالی شده است، پر کند.

به گزارش تیک ،  به موجب تازه ترین لایحه بودجه کشور، بار دیگر برنامه جنجالی فروش معافیت از خدمت سربازی، حاکی از این است که اقتصاد وابسته به نفت ایران تا چه میزان از کاهش شدید بهای نفت و سال ها تحریم اقتصادی ناشی از برنامه هسته ای، دچار لطمه شده است. در واقع، برای رئیس جمهور حسن روحانی این ضربه اقتصادی که در میانه مذاکرات حساس هسته ای وارد آمده است، هرگونه رونق اقتصادی بالقوه ناشی از رسیدن به توافق را بسیار جذاب تر می سازد.

فروش معافیت از خدمت سربازی بیش از یک دهه است که انجام نشده و منتقدان می گویند این سیاست خطر بیشتر شدن شکاف اجتماعی میان غنی و فقیر در ایران را به همراه دارد.

ولی از نظر یک ایرانی 34 ساله با چانه ای مربع شکل در جمع میهمانی دوستانش در شمال تهران، این قانون موجب آرامش بسیار زیادی خواهد شد.

شایان می گوید:"ما دوسال از زندگی خود را می خریم "و چند نفر دیگر از افراد مشمول خدمت سربازی که در کنار شایان هستند، با تکان دادن سر حرف او را تائید می کنند. همه آنها واجد شرایط این قانون جنجالی هستند و می گویند مایلند که این چند هزار دلار مورد نیاز را بپردازند.

ولی در حالی که شایان و دو میلیون جوان دیگر ممکن است از داشتن حق انتخاب برای عدم انجام خدمت سربازی مسرور شوند، این طرح بیانگر وخامت اقتصادی کنونی ایران است.

دولت رئیس جمهور روحانی اخیراً لایحه بودجه تازه خود را که برمبنای نفت بشکه ای 72 دلار بسته شده بود تغییر داد و آن را با نفت هر بشکه 40 دلار تنظیم کرد. وزیر نفت نیز هفته گذشته با قاطعیت اعلام کرد ایران می تواند حتی با کاهش بهای نفت به هر بشکه 25 دلار نیز روی پای خود بایستد.

روحانی حتی ادعا کرد که دولت او لایحه بودجه ای را با "کمترین وابستگی به نفت" ارائه کرده است. او هشدار داد که دیگر کشورهای تولید کننده نفت، مانند عربستان سعودی و کویت "بیش از ایران با لطمه مواجه خواهند شد."

ولی انتظار می رود که تولید ناخالص داخلی که در طول یک دهه گذشته سالانه 5 درصد بوده است، در سال مالی آینده حداقل به نصف یعنی 2 یا حتی به یک درصد کاهش یابد. همچنین امیدواری های اولیه تهران در مورد دو برابر شدن درامدهای های نفتی تا مرز 60 میلیارد دلار برای سال آینده، به یاس تبدیل شده است و احتمالاً همانند سال گذشته فقط در مرز30 میلیارد دلارباقی بماند.

این مبلغ تنها بخشی از درامد سالانه صد میلیارد دلار است که دولت محموداحمدی نژاد - رئیس جمهور فوق محافظه کار پیشین - از آن بهره مندبود.{آقای} روحانی یک سال و نیم پیش باوعده بهبود شرایط اقتصادی لطمه دیده ناشی از تحریم ها به این منصب برگزیده شد.

جواد صالحی اصفهانی - اقتصاد دان در دانشگاه فناوری ویرجینیا - در خصوص کاهش بهای نفت می گوید:" در رابطه با انتظارات، این یک ضربه بزرگ به دولت محسوب می شود."

او می گوید این بودجه ریاضتی"به آن معناست که دولت هزینه های توسعه را که همواره عامل تحریک فرایند رشد در ایران بوده است، تامین نخواهد کرد."

وجهه سیاسی روحانی تا اندازه زیادی به بهبود وضع اقتصاد منوط است و ممکن است نیازمند به توافق رسیدن با شش قدرت جهانی باشد تا سال ها تحریم فلج کننده علیه نفت، تجارت و بانکداری را رفع نماید. روز 30 ژانویه پایان ضرب الاجل نهایی برای گفتگوهای سه ساله خواهد بود.

صالحی اصفهانی می گوید:"کاهش بهای نفت باد را به زیان کشتی روحانی به وزش درآورده است." ولی توافق هسته ای که باعث آزاد سازی 20 تا 30 میلیارد دلار پول به طرف اقتصاد ایران خواهد شد، می تواند نرخ تولید ناخالص داخلی را 4 یا 5 درصد افزایش دهد.

صالحی اصفهانی می گوید:" در اینجاست که مذاکرات نقش اصلی را ایفا می کند.آیا روحانی می تواند در طول 12 ماه آینده، رشد اقتصادی را افزایش دهد، یا آن که فقط باید بگوید : متاسفم آقایان، اندکی بیشتر منتظر بمانید."

ارقام بانک جهانی بر روی کاغذ نشان می دهند که وابستگی ایران به نفت فقط 22 درصد تولید خالص داخلی - در مقایسه با به عنوان مثال، وابستگی دو برابر آن در کشورهای عربستان سعودی یا عراق - است .ولی این درصد احتمالاً به طور فریب دهنده ای اندک است، زیرا صنعت نفت در ایران بر بسیاری دیگر از بخش ها تاثیر گذار است.


  اخباراقتصادی  -  تیک