اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جزئیات ‌ایجاد حوزه در دانشگاهها!


معاون فرهنگی وزیر علوم چندی پیش از بخشنامه ‌ایجاد حوزه ‌‌علمیه در دانشگاهها خبر داده بود. اکنون نیز یک مقام مسئول در دانشگاه خواجه نصیر اعلام کرد دانشجویان این دانشگاه و 27 دانشگاه دیگر می توانند همزمان در دوره های اسلامی تحصیل کنند. حجت الاسلام حجت کاشفی مدیر حوزه دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی از آغاز به کار حوزه علوم اسلامی دانشجویی در این دانشگاه خبر داد و گفت: دانشجویانی که علاقه به تحصیلات حوزوی دارند می توانند همزمان با تحصیلات دانشگاهی در این دوره ها شرکت کنند.


وی از تاسیس مرکزی خبر داد که قرار بود پیش از این در سال 77 و برای تحصیلات حوزوی دانشجویان دانشگاههای کشور تاسیس شود که بعد از چند سال به علت تقاضای بیشتر متقاضیان دانشجو این شرایط فراهم شد تا امکان تحصیلات حوزوی در دانشگاههای کشور مهیا شود.

کاشفی از راه اندازی این مرکز در 27 دانشگاه کشور نیز خبر داد و در ارتباط با شرایط شرکت در دوره های تحصیلات حوزوی اسلامی در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی اظهار داشت: دانش آموختگان و دانشجویان می توانند از هر زمانی که می توانند اعلام آمادگی کنند و با شروع ترم تحصیلی در کلاسهای حوزوی که روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هر هفته برگزار می شود، شرکت کنند.

وی ادامه داد: این کلاسها برای دانشجویان هزینه ای ندارد و هر دانشجو می تواند با دریافت 66 واحد درسی در 6 ترم این دوره را به پایان برساند و در هر ترم 11 واحد به دانشجویان ارائه می شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم نیز پیش از این از بخشنامه به دانشگاه‌ها برای تقویت و ایجاد حوزه‌های علمیه دانشجویی خبر داد و گفت: استان‌های سمنان، آذربایجان شرقی و مرکزی به تازگی طرح ایجاد حوزه‌های علمیه دانشجویی را تکمیل کرده‌اند و اجرایی می کنند.

غلامرضا خواجه سروی در گفتگو با خبرنگار مهر از توسعه حوزه های علمیه دانشجویی به عنوان تدبیری برای ارتقای دانش دینی دانشجویان خبر داده و گفته بود: اعتقاد داریم اگر دانشجویان در زمینه مباحث دینی از آموزش کلاسیک برخوردار شوند در بینششان تأثیر می گذارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با بیان اینکه در حال حاضر در 30 دانشگاه کشور حوزه علمیه دانشجویی فعال است گفته بود: طلاب دانشجو در این حوزه ها نزدیک به 64 واحد درسی می گذرانند و ترکیب این دروس هم اعتقادی دینی است و هم مسائل فرهنگی سیاسی ایران است.
 
خواجه سروی افزوده بود: بخشی از بودجه های فرهنگی مصوب دولت در شورای برنامه ریزی استان ها به مراکز دانشگاهی نیز تعلق می گیرد که در اغلب استان ها متاسفانه به اختصاص بودجه فرهنگی به حوزه های علمیه دانشجویی کم توجهی شده بود.
 
وی افزوده بود: استان های سمنان، آذربایجان شرقی و مرکزی اخیرا طرح ایجاد حوزه های علمیه دانشجویی خود را تکمیل کرده و به وزارت علوم ارسال کرده اند که به زودی شاهد راه اندازی آنها خواهیم بود.

منبع: خبرگزاری مهر

 




ویدیو مرتبط :
ایجاد کمیسیون مشترک در حوزه ارتباطات با فرانسه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشدار هاشمی به حوزه؛ جنگ رضاخانی علیه روحانیت احیا شده‌/ گروهی افراطی حیات سیاسی خود را در ایجاد تفرقه می داند



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

هشدار هاشمی به روحانیت وحوزه؛

جنگ رضاخانی علیه روحانیت احیا شده‌است/ توجه به بیانات رهبری در پرهیز از اختلاف

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه جنگ نیابتی رضاخانی علیه روحانیت توسط جریانی در کشور احیاء شده، برضرورت توجه همگانی به تاکید رهبر معظم انقلاب بر لزوم پرهیز از اختلاف افکنی و تفرقه در کشور تاکید کرد و گفت : امروز همان وضع بعد از مشروطه و جنگ نیابتی رضاخانی برای تخریب و گوشه‌نشین کردن حوزه و روحانیت تحت عناوین دیگری احیاء شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در آستانه دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی و ورود بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به میهن اسلامی با جمعی از فضلا، محققین و مدرسین حوزه علمیه قم دیدار و گفتگو کرد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در این دیدار با اشاره به اینکه روحانیون و علما در تاریخ معاصر همواره از سوی دشمنان دین و مردم مورد هجوم و تخریب قرار گرفته‌اند، گفت: علما و مراجع شیعه از آنجایی که پناهگاه و ملجاء مظلومان و محرومان و مورد اعتماد و وثوق قاطبه مردم بوده‌اند، همواره مورد حقد و کینه بدخواهان و دشمنان قرار داشته اند.

وی با اشاره به اینکه رضا خان به نیابت از استعمارگران، روحانیت و مراکز دینی را منهدم و متروک ساخت،  به نقش علما در انقلاب مشروطه و نیز شکل‌گیری و رشد حوزه علمیه قم تحت زعامت آیت‌الله العظمی بروجردی اشاره و تصریح کرد: با رحلت این مرجع بزرگ و مشخص شدن جایگاه ایشان و روحانیت به عنوان نماد تشیّع و معارف دینی و اسلامی نزد مردم، حکومت پهلوی به عمق ارادت مردم به دین و عالمان دینی واقف و درصدد ضربه زدن و خدشه‌ وارد کردن به این رکن اساسی جامعه اسلامی برآمد که همین امر موجب خروش حضرت امام(ره) به نمایندگی از جامعه دینی در مقابل توهین‌ها و تخریب‌ها شد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به نقش روحانیت و علما و به ویژه حضرت امام خمینی در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی اشاره کرد و با بیان اینکه دوران حضرت امام(ره) دوران اعجاز مدیریت اسلامی در کشور بود، گفت: بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با آن شخصیت بزرگ و علم و نبوغ منحصربه‌فرد خود توانست با رژیم تا بن داندان مسلح پهلوی مبارزه و انقلاب را به پیروزی برساند و سپس در مدت کوتاهی، توطئه‌ها، شورش‌ها و جنگ تحمیلی را مدیریت و با پیروزی به سرانجام برساند و نمونه‌ای از اداره موفق و اسلامی جامعه را به نمایش بگذارد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به حملات و توطئه‌هایی که در حال حاضر برای ضربه زدن به دین، اعتقادات و روحانیت شیعه و اسلام در حال انجام است، افزود: همان وضعی که بعد از مشروطه و نیز در دوران پهلوی برای تخریب و گوشه‌نشین کردن حوزه و روحانیت دنبال شد، اکنون نیز تحت عناوین دیگری در حال پیگیری است و همین امر هوشیاری، دوراندیشی و تلاش بیش از پیش علما و روحانیون را برای خنثی کردن این توطئه‌ها طلب می‌کند. می بینیم که اخیرا تلاش همه جانبه ای برای بی اعتبار کردن شخص امام راحل و روحانیت و حتی اصل انقلاب در جریان است.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با ابراز خرسندی از تحرک و فعالیت‌های اخیر حوزه‌های علمیه، به برگزاری اجلاس «بررسی آرا و افکار حضرت امام(ره)» و تحریرالوسیله ایشان و حضور اعاظم حوزه و مراجع در این اجلاس در قم اشاره کرد و گفت: به نظر می‌رسد که حوزه علمیه و مراجع معظم به خوبی متوجه خطرات پنهان و پیدا علیه دین، حوزه و آرمان‌های امام راحل عظیم‌الشأن(ره) شده و این امر جای بسی خوشحالی دارد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه دشمنان دین و مردم با هدف قرار دادن کانون اصلی همبستگی مردم که روحانیت، ولایت و امام(ره) و رهبری است، قصد دارند مردم را از این امهات جامعه اسلامی دور و با بی‌تفاوت کردن آنان نسبت به اعتقادات و معارف دینی و اهل بیت(ع)، مطامع شیطانی خود را پیاده کنند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بازگشت حوزه علمیه و جامعه به آرا و افکار فقهی، اجتماعی و سیاسی حضرت امام(ره) را امری مبارک و طلیعه بیداری و احیای مجدد حوزه‌های علمیه خواند و تأکید کرد: توجه ویژه به نقاط مغفول شخصیت و آرای امام خمینی(ره) و استخراج بیش از 100 ابتکار خاص امام(ره) نشانه بازگشت به اصالت انقلاب و زدودن پیرایه‌هاست.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به وظیفه خطیر حوزه‌های علمیه و علما و روحانیون در برهه حساس کنونی اشاره و تصریح کرد: اگر بدنه حوزه به طرف امهات انقلاب و اسلام و اهداف اصلی که اسلام خالص و ناب است، حرکت کند کامیاب و توطئه بدخواهان دین، انقلاب و مردم خنثی خواهد شد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی یکی از مخاطرات مهم مقطع حساس کنونی را تفرقه میان آحاد مردم و میان مردم و مسئولان و گروه‌های سیاسی خواند و گفت: تأکید همیشگی دلسوزان و وفاداران به انقلاب و نظام و نیز رهبری معظم انقلاب بر پرهیز از تفرقه‌افکنی و ایجاد همدلی در کشور است که همه باید این مهم را مورد توجه ویژه قرار دهند.

وی افزود: متأسفانه گروه یا جناحی افراطی در کشور حیات سیاسی خود را در ایجاد و دامن زدن به اختلافات و تفرقه در جامعه می‌دانند و تأکیدات مکرر رهبری انقلاب را درباره پرهیز از تفرقه نادیده می گیرند.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در خاتمه تأکید کرد: باید همه دوستداران نظام حول محور قانون اساسی، راه گفتگو و تعامل در پیش گیرند و با حسن‌نیت و مدارا و همدلی کشتی انقلاب را به ساحل امن تعالی و توسعه برسانند.

در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام قادری و نیز برخی از علما و فضلای حاضر در جلسه دیدگاه‌های خود را پیرامون وضعیت حوزه‌های علمیه، مسائل سیاسی، اخلاقی و اعتقادی جامعه بیان کردند که برخی محورهای آن به قرار زیر است:

- لزوم بهره‌گیری از تجربیات بزرگان نظام برای غلبه به مشکلات

- پیگیری در نحوه استفاده از درآمدهای نفتی در چند سال اخیر و رفع مشکلات اقتصادی

- توجه ویژه به وضعیت معیشتی طلاب حوزه‌های علمیه

- لزوم ارائه تفسیر و چهره رئوف و به دور از خشونت از اسلام و تعالیم دینی

- نیاز جامعه برای بازگشت به اعتدال و میانه‌روی

- جامعه زنده، جامعه‌ای است که نقدهای دلسوزانه در آن مورد توجه قرار گیرد.

- نیاز جامعه به حرکت در جهت گفتگوی ملی و حمایت استوانه‌های نظام از این حرکت

- لزوم خنثی‌سازی تلاش‌های مغرضین برای ایجاد تفرقه میان بزرگان نظام و رهبری

- نگرانی از تحریف آشکار تاریخ انقلاب اسلامی و نیروهای مؤثر آن

- لزوم دور کردن خطرات مهلک از ایران اسلامی بر پایه وحدت و همدلی

مهر